Titt-tei

En liten oppdatering herfra, bare for å fortelle at jeg lever og har det fint liksom :smile:

Mye har skjedd de siste ukene, og jeg lærer stadig nye ting om meg selv og livet generelt. Det gjør vel alle i mer eller mindre grad hele tiden. Noe positivt vil alltid komme i kjølevannet av noe negativt, det er bare vanskelig å skjønne eller se det når man står midt oppi det. En ting er sikkert, livet er veldig uforutsigbart – ta vare på det som er viktig for deg.

Aller først kan jeg jo fortelle litt om hva stakkars Todd har vært igjennom, så dette er først og fremst til dere katteelskere der ute.
Todd har fått mystiske sår under haka igjen.. Han hadde det en stund før jul, og fikk både skjerm og antibiotika. Det ble bedre, men så kom det dessverre tilbake igjen i jula. Jeg dro til dyrlegen med han, og fikk beskjed om at de skulle ta skrapeprøver fra haka og at han måtte i narkose. Jeg stålsatte meg så godt det lot seg gjøre, leverte han fra meg, gikk og satte meg i bilen og begynte å hylgrine (jeg vet, hysterisk kattemor). Det hele endte med at de hverken fant skabb/midd, sopp eller hudsykdom.. så nå har han fått et spesielt allergifôr (ingen mer godis stakkar).
Skjermkatten;

Sår hake;

Neddopet (for et trist syn);

Endelig ble han seg selv og fikk vasket seg igjen;

Og nå er han mye bedre;

Jeg har også fått shampo og balsam (som koster fem ganger så mye som jeg bruker i mitt eget hår) som jeg skal vaske han med innimellom. Merkelig greier.. om noen vet noe om katter og hudproblemer så rop ut.

Ellers går treningen veldig bra for tiden, jeg trener både styrke og kardio som vanlig. Jeg trener fortsatt etter hva som frister den dagen, og selv om jeg har både færre og kortere styrkeøkter har jeg beholdt den muskelmassen jeg ønsker.
Det har vært mange dager hvor trening er det siste jeg har hatt lyst til, og da har jeg enten droppet det den dagen – eller så har jeg klart å overbevise meg selv hvor mye bedre jeg vil føle meg etterpå. Sistnevnte slår aldri feil, trening hjelper virkelig når man ikke føler seg helt på topp.

Et godt mattips helt til slutt –
Salatgrateng
Det er så enkelt som en slags grateng med friske salatblader (hodesalat, eller kål om du vil). Jeg steker opp karbonadedeig med hermetiske tomater, masse krydder, og både hvit- og rødløk. Legg karbonadedeig og store salatblader vekselsvis i en form, og strø masse ost på toppen. Inn i ovnen på 180 grader til osten har smeltet. Strø litt parmesan over og nyt.

Må alltid ha litt friske grønnsaker til.

Det var litt fra denne kanten, håper dere alle har det bra!

63 kommentarer til “Titt-tei

 1. Miriam

  Så kjekt at det dukket opp ett nytt innlegg 😀 Og lykke til med nytt for, håper det holder haka til Todd fri for ulumskheter!

 2. Lonnie Boe Pedersen

  Kære Kristine

  Dejligt med en update fra din side! 🙂

  Jeg har 6 katte og har haft kat i mange år, for mig lyder det som dyrlægen rigtigt nok var inde på acne, men det kan også være en form for kontaktallergi, så mit gæt er at det er et sted han ofte er i kontakt med for eksempel madskålen, er den af plastik? Glas eller metal er bedst, hvis katten har allergi. Men den største mistanke er foderet, prøv at se hvad er sker hvis du skifter foderet ud med noget andet, der findes et foder til allergiske katte, det kan også nogle gange hjælpe med et ekstra tilskud af fiskeolie.

  De bedste hilsner

  Lonnie

 3. Hanne

  Så fint å høre fra deg 😀

  Dakar Toddemann…husker da hesten min hadde fått en del dop i forbindelse med rasping av tenner (som må gjøres…); hun stod akkurat som han, med munnen halvåpen, blank i øynene, og med hodet godt ned mellom forbeina..Daaaakar.. Siklet og stod i…
  Heldigvis går det over!

  Håper det bare er allergi for Todd sin del, merkelig sted det skulle dukke opp! Krysser fingrene for at nytt fór + sjampo fungerer, og at han får inn mange spennende kanaler med parabolskjermen sin 😀

  Salatgrateng er absolutt digg. Jeg pleier lunke tacosalaten min litt i microen så kjøttet og osten ikke blir kald med en gang det kommer borti den kalde salaten 😆

 4. exhale_

  Hej!

  Stackars Todd! Utöver det var det kul att kika in på din blogg, det var ett tag sen.

  Ta hand om dig tjejen!

 5. Kristine

  @Elvi: Det er dyrt, men jeg betaler alt for at han skal ha det bra 🙂
  Håper middagen smakte, og fortsatt god helg! ♥

  @Olga: Tusen takk for tips, nå er skålene kjøpt og neste på planen er salven 🙂

  @Smilefjeset: Takk for det! Ja, selv om det er litt flaut og.. er jo redd for lille babyen min 🙂

  @Marianne: Kjempegodt! Fortsatt god helg 😀

  @Marit: Alt bedrer seg med tiden, du har rett i det. God helg til deg og ♥

  @Stine Marie: Takk!! Ha en fin helg videre du og, klem

  @Trine: 😀 ♥

  @Virre: Tusen hjertelig takk for info og tips!

  @TID FOR TRENING: Takk for det! Todd er spesiell, så skulle bare mangle at det skulle feile han noe spesielt og :mrgreen:

  @Miriam: Takk! Krysser fingrene! 😀

  @Lonnie Boe Pedersen: 6 katter? Oi, så heldig du er 😀 Nå håper jeg at nytt fôr og nye skåler skal hjelpe, takk for tips.

  @Hanne: Ja det er så utrolig ekkelt.. helt bortevekk med åpen munn, glassaktig blikk, og han ville bare sitte ved matskålen og glo. Pelsen hans var til og med neddopa, helt glatt og rar.
  Han skal få slippe parabolen fremover, håper det ordner seg uten 🙂

  @exhale_: Tack för det, og fortsatt god helg 🙂

  @Linus: Haha – her snakker vi vettug blogg! :mrgreen:

 6. Elin

  Har allergi katt og hest, så vet hva det vil si 😉
  Jeg har greid å finne frem til et for som fungerer for min. Iams den orange med kylling (ikke fore dyra med noe de ikke kan fange selv hjelper veldig (eks lam :s ) ;))
  Ellers fått en del hjelp av Ewa på Djurhomeopaterena.se, hun kan hjelpe til med å styrke Todds immunforsvar. Kan ta kontakt med meg på mail om det er noe jeg kan hjelpe med eller om du lurer på noe mer utfyllende (er innom siden din innimellom, men kan bli noen dager/uker mellom hver gang) 🙂

  Mvh Elin 🙂

 7. Anonym

  Hei på deg, Kristine!! 🙂
  Ble sååå glad når jeg så nytt innlegg fra deg!!! Håper du har det litt bedre igjen 🙂
  Stooor klem

 8. Elle Melle :)

  Tusen takk for det du deler og har delt på bloggen din. Elsker oppskriftene & lese det du skriver om stort og smått i hverdagen din. Du inspirerer! 🙂 Setter pris på å titte innom bloggen din. Nyt dagen og uken. 🙂

 9. Kristine

  @Elin: Aha.. det allergifôret han får nå har ikke noe info om hva det er, vet bare at proteinet/aminosyrene er korte- og ikke langkjedete (enkelt forklart). Etter noen uker skal jeg prøve å innføre litt annet, han er glad i fisk.
  Takk for tips!

  @Anonym: Det har jeg vet du, tusen takk for det 😀

  @Baliba: Takk for det mister 😀

  @Elle Melle 🙂: Det var hyggelig å lese, takk! Håper du får en fin uke 😀

 10. lil

  Jeg vet ingenting om dette her, men må bare påpeke det likevel. Er det bra for en kropp å se sånn ut? Herregud, jeg mener, det ser jo ut som at du skal brekke på midten… Ikke bli fornærmet, jeg har bare selv vært gjennom anoreksia og reagerer sånn selv om jeg vet at du ikke sulter deg eller noe. Vær så snill ikke ta det ille opp, jeg bare lurer. selv da jeg hadde anoreksia var jeg aldri SÅ tynn…

 11. Kristine

  @lil: Jeg skjønner ikke helt hva du mener med ‘å se sånn ut’? Jeg har en godt trent kropp, illusjonen av en smal midje grunnet bred rygg og skuldre, og finnes ikke syk, mager eller tynn.

Det er stengt for kommentarer.