Snickerskarameller

Endelig var det helg!
Titter innom og ser hva slags søkeord enkelte bruker for å finne frem til bloggen, det er veldig mye spesielt enkelte ganger  :grin:
Kan jo svare på et par litt mer relevante søk her som kanskje kan være til hjelp for flere;

Søk: kake mandelmel

Svar: Jeg tror nesten ikke jeg har laget noen kaker uten mandelmel – et absolutt must i bakingen min. Et søk på ‘kake’ her på bloggen og man får opp en del alternativer.
Hva med sjokolademuffins, karamell- og mandelkake, quattro-kake eller sjokoladekake med espresso ?

Søk: boller med mandelmel

Svar: Her finner du det

Søk: kristines sunne fristelser

Svar: Ja, så hyggelig! Dessertheftet finner du her

Søk: oppskrift+på+moccakuler

Svar: Det er kanskje ikke en sunn variant du er ute etter, men du vil i hvert fall finne en her

I dag ble det snickerskarameller til dessert

Har laget de før, veldig seige og gode karameller.

1 ss Yaconsirup
Noen dråper Stevia English Toffee (kan sløyfes, men er veldig godt)
Peanøttpulver (eller peanøttsmør)
Mandelmel
En klype salt
Litt vann

Rull og trykk de litt flate, sett i fryseren 15-20 min.


Yaconsirup og Stevia er bestilt på iherb.com (om du bestiller for første gang får du, og jeg, rabatt med kode: VIG677), og peanøttpulveret er kjøpt på netrition.com (obs – dyr frakt).

Ta ut karamellene fra fryseren og legg en god sjokoladeklatt på (jeg smeltet litt sukkerfri sjokolade), inn i fryseren igjen til sjokoladen er stivnet. Deretter, nyt!

Avslutter med et par gode ordtak, og ønsker dere alle en riktig god helg!

Kjærlighet er der hvor alt kan bli sagt og ingenting behøver å sies.

Husk å elske mens du tør det, husk å leve mens du gjør det.

26 tanker om “Snickerskarameller

  1. avatarMarit

    «The woman we all have been waiting for!!» tenkte jeg da jeg endelig så et nytt innlegg 🙂

    Men så hadde du jaggu meg skrevet et i går også.

    Er det ikke koselig å bli savnet? 🙂

    God helg!

  2. avatarCharlotte

    Jeg blir så glad hver gang det kommer et nytt innlegg her! 😀 Skal definitivt teste disse snickerskaramellene. Kjøpte inn ingredienser i dag 😀
    Ha en super helg!

  3. avatarMichelle

    Nammy, de så nydelig gode ut! Jeg som er veldig svak for peanøttsmør må vel prøve disse! :mrgreen: Denne helgen er det helt fri! Eneste som står på planen er julebaks med mor og en treningsøkt i morgen 😛 Deilig!!!

    God helg til deg og dine! 😉

  4. avatarSiri Nilsen

    Så koselig at du blogger 🙂 Jeg blir jo alltid så glad da :mrgreen: Jeg må jo selvsagt spørre hvor du får kjøpt peanøttpulver hen, og hvordan er det ernæringsmessig mtp på fett og ikke minst, smak? 😛

  5. avatarHelene

    Nå har jeg laget kransekakestenger med yaconsirup, og det ble BRA 😀 Anbefales.
    Ha en fin kveld 🙂

  6. avatarOda

    De snickerskaramellene er SÅ GODE!! Hvertfall når det er Kristine selv som har laget dem hehe 😉
    Skal teste ut å lage de selv, veldig snart!

    Keep on blogging sistah, the world needs you!

    Klem fra søster

  7. avatarStine Marie

    Så kjempe gode ut de karamellene:)
    Må henge meg med de andre, og si at jeg GLEDER meg stort til du er tilbake igjen for fullt!! Er inne på bloggen din ca 2-3 ganger om dagen(litt i håp om nye innlegg, eller lesing på eldre innlegg).
    Ha en flott helg:)

  8. avatarKristine

    @Stine Marie: Veldig hyggelig å høre, tusen takk 🙂 Regner med at det er flere enn meg som nyter juletiden med litt mindre pc-tid, men jeg blogger nok litt innimellom. Ha en fin søndag videre!

  9. avatarAAP

    Hei!
    For en fantastiks blogg!

    Jeg lurte på om kanskje kunne lage ett innlegg om hva DU MÅ ha i kjøleskapet/matskapet, for å lage all den gode og sunne maten. ?

  10. avatarSmilefjeset

    Hei, hvilken sukkerfri sjokolade bruker du?
    Jeg har provd et par ulike merker, men synes det blir kornete naar jeg smelter den. Mulig det er min smelteteknikk og ikke sjokoladen det er noe galt med da..

  11. avatarAnett

    Tusen takk for enda to fristende oppskrifter, som selvsagt skal prøver ut før jul ! 😛 Men kan du være supersøt og skrive noe om kalorier og karbohydrater i dem også ??? Jeg har peanutsmøret fra Walden Farms, kan det brukes ?
    Hvordan blir blandingsforholdet melom de ulike ingrediensene da ?
    Jeg har allerede bakt flere av dine sunne fristelser, med stort hell – og venner blir så imponert når de skjønner at dette er SUNNE julegleder 🙂 og jeg gleder meg til å si bort heftet ditt til venninner til jul.

  12. avatarKristine Innleggsforfatter

    @AAP: Heisann! Ja det kan jeg godt gjøre 🙂

    @SiljeMariela – BodyWork: Disse er meget gode 😉 Håper du koser deg i jula!

    @Smilefjeset: Jeg har brukt Chocoperfection fra netrition.com – men det blir dyrt i lengden (dyr frakt, mva og toll).

    @Anett: Jeg har ikke nøyaktige mål, så det vet jeg dessverre ikke.. men dette er lavkarbo, hovedsaklig protein og sunt fett i disse.
    Bland peanøttsmør og yaconsirup til du synes smaken er god, deretter må du ha i litt tørrvare (eks mandelmel) slik at den blir litt fastere. Du trenger ikke så mye, når de settes kaldt vil yaconsirupen bli seigere.
    Koselig å høre, takk 🙂

  13. avatarMarianne

    Jeg har nylig bestilt dessertheftet ditt, og lagde mandelbrødet i går. Brukte 3 hele egg i stedet for 2 + 2 eggehviter, og siden jeg ikke har brødform, lagde jeg «boller» i muffinformer. Og det ble utrolig (og overraskende) godt! Nå er jeg glad jeg kjøpte heftet og ikke bare bruker bloggen din, mye lettere å stå på kjøkkenet med dét. Så blir nok noe baking framover 😉

  14. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Marianne: Godt å høre, og så bra at du lager din egen vri på det. Disse oppskriftene er som nevnt veldig kalorifattige grunnet konkurranse, så bare å bruke hele egg o.l til vanlig 🙂

  15. Tilbaketråkk: Snickerskarameller og toffee stevia

  16. avatarJannicke

    Jeg lagde disse nå og skulle hatt mer mel i enn jeg forstod.. Skal «røra» bli sånn at man kan rulle de i hendene uten at de klisser? Tenkte prøve på nytt snart igjenn nemlig:) og finnes det lys sjokolade, lignende melkesjokolade, uten sukker?? Er ikke så glad i den mørke smaken..

  17. Tilbaketråkk: Snickerskarameller og toffee stevia

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *