Litt av hvert

Nå er det ikke lenge igjen til jul dere! Det er så rart – jeg synes tiden går så utrolig fort, men samtidig går dagene fryktelig langsomt..

Treningen går veldig bra for tiden, tror det mest av alt er fordi jeg ikke følger noe fast opplegg. Jeg går etter innfallsmetoden og dagsform, og noen ganger må jeg hente frem mine to gode venner; motivasjon og viljestyrke. Sistnevnte krever en del, men det går om man vil og har et mål å jobbe mot. 
Stress vil etterhvert jobbe imot deg om du setter for høye krav til deg selv, så det er viktig å vite at man kan (og bør) ta fri en dag eller to uten at verden går under av den grunn.

Slik har min uke sett ut hittil;
Mandag: Styrke ben + 60 min kardio
Tirsdag: 60 min gåtur ute
Onsdag: 45 min kardio
I dag: 30 min sol :cool:
I morgen: Styrke ben

Kostholdet er som før, og jeg spiser fortsatt 2-3 måltider om dagen. Passer veldig fint for de som liker å spise litt store måltider, sånn som meg. Det sniker seg også inn litt førjulsgodt og adventskalender innimellom :smile:
Gårsdagens middag var enkelt og greit laks med grønnsaker;

Jeg må jo komme med et par bilder av Todd også. Han har det kjempefint, og elsker denne kalde årstiden hvor man fyrer og har masse pledd liggende for å holde varmen.
Sånn ser han vanligvis ut;

Og slik blir han når han tuner inn alle lydene rundt omkring;


Kan man bli spissere?

Ellers måtte jeg teste ut et tips jeg fikk på mail fra en leser, Mariell. Jeg lagde min første sunne marsipan allerede i februar og har i løpet av dette året brukt det mye i både muffins og kaker. Jeg har lenge tenkt på å eksperimentere mer med den, så dette passet veldig bra – OG de ble kjempegode! Spesielt om du er glad i pepperkakedeig.

Pepperkakemarsipankuler (et fantastisk ord synes jeg)

Eggehvitte
Mandelmel
Sukrinmelis
Stevia Vanilla Cream (kan sløyfes)
Yacon sirup
Nellik, kanel og kardemomme

Bare bland alt sammen, trenger hverken visp eller ovn – tar bare 2 minutter. Rulles til små kuler og settes kaldt før de nytes – nam!

16 kommentarer til “Litt av hvert

 1. Mariell

  Ååå, så flott at du likte pepperkakemarsipankulene! Godt at jeg kan inspirere bittelitt tilbake, du som inspirerer meg året rundt! Kos deg videre i advent! 🙂

 2. Malin

  Jeg skulle spørre hvordan Todd reagerer på snøen, men han er jo innekatt… 🙄
  Mine blir stive i blikket og rygger inn døra. Akkuratt som hu mor 😆

  Er du ferdig med julegavene da? 😎

 3. ingrid

  Heei 😉 Todd er så fantastisk søt!
  De kulene så veldig gode ut…noe slikt må jeg få prøvd da jeg får handlet mer mandelmel tenker jeg 🙂

  Men du sier du spiser store måltider ca 2-3 pr dag, men jeg synes ikke denne middagen ser så stor ut energimessig? men kanskje det bare var litt av den 😆

 4. Helene

  😀 Så fint med en oppdatering!
  De pepperkakekulene skal jeg prøve meg på. Takk for tipset om å bruke Yaconsirup i kransekakestengene.
  Ha det fortsatt fint 🙂

 5. Nina

  Jeg lagde marsipankuler fra den oppskriften i heftet ditt her om dagen. De ble utrolig gode og spesielt med litt sjokolade på:)Ble godt mottatt av resten av fam og.

 6. Kristine

  @lovelyliller: trening ,mat og morro.: det var så fantastisk godt med litt sol på kroppen! 😎

  @Mariell: Åh takk for det! Hyggelig å få litt inspirasjon tilbake. De ble kjempegode ja 😀

  @Malin: Han har vært på verandaen og snust, tråkket såvidt i det – og det var kjeempespennende! ..i hele 5 sekunder før han måtte inn og vaske seg en halvtimes tid 🙄
  Jeg har handlet julegaver til mange i år! Tror jeg hadde 15 stk på listen + 5 til familiedyra OG jeg er helt ferdig :mrgreen: Må bare pakke de inn, men da regner jeg med at Todd hjelper til som vanlig. Er du ferdig?

  @Anonym: Huff, jeg målte ikke dessverre.. liker best å bare slumpe oppi. Jeg brukte i hvert fall én liten eggehvitte, 50-60g (?) mandelmel, 20-30g sukrinmelis, 1 liten teskje Yaconsirup, 5-6 dråper Stevia og masse kanel – litt mindre nellik og kardemomme da de har mer smak.

  @KRISTIN: Det er ikke lett med den steketiden, fort gjort å glemme at den faktisk ettersteker en del og. Best å ta den ut når den ser litt ‘dvask’ ut :mrgreen: Da får den sunket litt og satt seg fint ved avkjøling.

  @ingrid: Takk – Todd er knallsøt om jeg så skal si det selv 😆
  Jeg innså selv at det virket noe selvmotsigende å skryte av store måltider samtidig som jeg la ut det middagsbildet. Jeg spiser nest alltid to porsjoner til middag og/eller ‘dessert’ – fort gjort at jeg kommer opp i 7-800 kcal.

  @Helene: Bare hyggelig! Tror de skal bli noe seigere og bedre da, har forelsket meg helt i den sirupen 😀
  Ha en fin dag videre!

  @Nina: Så bra! Litt sjokolade eller annen smak passer fint til da den marsipanen kanskje ikke blir like søt som man er vant til.
  Disse ble også godt mottatt av de som prøvde, ‘alle’ liker vel pepperkakedeig 😀

 7. Michelle

  Så koselig med oppdatering Kristine!! :mrgreen:
  Jeg er også i en slik periode, eller mer korekt en uke, hvor jeg trener mer kondisjon, lett styrke og litt mer fri.. Føler kroppen trenger det når jeg er ferdig med et program og skal starte med et nytt et (myo-reps metoden altså) 🙂
  Ganske enig med deg når det kommer til spisingen! Så deilig å bare tenke på 2-3 måltider om dagen. Får man liksom virkelig brukt god tid og eksperimentert litt ekstra, siden det ikke er så mange å planlegge 😉

  Skal teste ut de marsipankulene tror jeg. Har enda ikke fått smakt noe marsipan eller julekaker.. Mye jobbing, så skal bli deilig med ferie snart!!

  God helg Kristine!! 😛

 8. Elvi

  Gjett om pepperkakemarsipanen snart er å finne på mitt kjøkken også! Gid jeg hadde din oppfinsomhet når det kommer til matlaging. Hvor er det du henter inspirasjonen? Utenom å lage supergode salater med riktig næringsinnhold, er jeg helt noldus på kjøkkenet. Kunne du fortalt hvor mye det er av hver ingrediens 🙂 ?

  Todd er virkelig ett gull! Savner å ha katt, har hatt to norske skogkatter, men de har gått vidre :(. Han ene var en skikkelig kosegutt, men pinglete. Han turte kun å kose med meg og endte opp med å bli en skikkelig mammadalt! Han andre ble kalt for «gatas skrekk» av naboene pga størrelsen (diger norsk skogkatt), og elsket å spille bordtennis. Hvis Todd er en lekepus burde du, hvis du får muligheten en gang, spille bordtennis med han. Pusen min syntes det var kjempe morsomt, og det var veldig underholdene å se på 😉 ååh nå fikk jeg lyst på katt igjen!

 9. Malin

  Jeg er ferdig, og det er sååå herlig 🙂
  Ingen katter som ville være med å pakke inn, men Saga synes pakkene er frykelig spennende og har væt oppi alle posene for å snuse..
  God helg!!

 10. Kristine

  @Michelle: Det er godt å slippe for mye planlegging, og ikke minst spise seg realt mett 🙂
  Hva – ingen julegodis enda? Da er det på høy tid, du får kose deg denne helgen da vet du 😀
  God helg!

  @Elvi: Har ikke helt nøyaktige mål dessverre.. men jeg brukte i hvert fall én liten eggehvitte. Og så kanskje 50-60g (?) mandelmel, 20-30g sukrinmelis, 1 liten teskje Yaconsirup, 5-6 dråper Stevia og masse kanel – litt mindre nellik og kardemomme da de har mer smak.
  Åh så koselig at du også er katteelsker! Todd er veldig leken, så det må jeg teste ut en gang 😀

  @Malin: Ja, nå blir det bare julekos fremover – ingen stress. Todd er veldig glad i båndene, og saksa er (dessverre) også veldig spennende. Og aller helst vil han ligge på alle pakkene og klemme de flate.
  God helg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *