Søk og du vil finne

Det hender jeg tar en titt på hvilke linker enkelte lesere kommer fra, eller hva de eventuelt søker på.
Det er ingen spesiell matlaging eller baking i dag, så jeg tenkte at jeg heller skulle svare på et par av disse søkeordene 🙂

Søk: «sunn sjokolademuffins med normale ingredienser»

Svar: Såkalte normale ingredienser i muffins o.l er sukker og hvetemel. Om man ønsker å bake sunt, så må dette byttes ut. Det betyr annen søtning som f.eks sukrin, Stevia eller Yacon. Det betyr også annen tørrvare som f.eks mandelmel, kokosmel, proteinpulver, bokhvetemel mm. Det kan virke som et ork å skaffe seg slike ‘spesielle’ ingredienser, men tro meg – du vil ikke angre. Sunn bakeglede er en god investering for helsen.

Søk: «mandelbrød»

Svar: Dette er en av mine favoritter blant diverse brød og rundstykker jeg har bakt, jeg har også tatt den med som en oppskrift i dessertheftet mitt.
Her er den:

Oppskrift:
2 egg
2 eggehvitter
70g mandelmel
20g hi-maize (kan erstattes med mer mandelmel, havremel, kruskakli, proteinpulver e.l)
10g bakepro (det samme gjelder her)
1 dl Skyr Naturell
1 ts jbk-mel (som et bindemiddel, kan også bruke fiberhusk)
1 ts bakepulver
en klype salt
2 ts kardemomme (kan sløyfes)
4 ss sukrin (kan sløyfes)

Pisk eggehvittene stive med litt salt, sett til side. Pisk 2 hele egg med skyr, tilsett alt det tørre og visp sammen til en tykk røre. Vend forsiktig inn de stivpiskede eggehvittene og hell oppi en brødform (ha gjerne bakepapir oppi). Inn i ovnen på 180 grader i 25-30 min.
Jeg fikk 14 skiver, og næringsinnholdet pr:
Kcal: 37
Prot: 5,1g
Karb: 1,2g
Fett: 1,4g

Søk: «kokostopper med sjokolade»

Svar: Også en oppskrift jeg har med i heftet. Skumkake var faktisk det første jeg lagde for halvannet år siden (jeg har visst bakt en stund), og skumkake kan som kjent også lages som kokosboller.

Søk: «sunn fredagsmiddag»

Svar: Åh, her er det  så mye godt du kan lage! Noen av mine favoritter:

Lasagne med spinat

Kremet laks i kokosmelk


Hjemmelaget pizza

Kyllingwok med banan og curry

Og ellers er det bare å søke eller spørre om det skulle være noe.
I morgen skal jeg merkes for livet forresten, litt blekk bak i nakken igjen. Jeg har allerede en liten skrift der som betyr mye for meg, så nå er det på tide å få på den andre. Det er liksom ikke noe tvil når noe føles helt rett, og personlig.

Håper dere alle får en strålende helg ♥

20 kommentarer til “Søk og du vil finne

 1. Metallian

  Idag fikk jeg endelig testet den spicy kyllingen din 😀 LAget to varianter siden jeg var litt usikker på den der CottageCheesen 😉 Aldri vært storfan aselv om jeg har spist min del jeg også hehe.

  VArianten på baguette ble VELDIg god…..

  http://manneblogg.no/spicy-kyllingbaguette/

  Blekk er bra, har en på 8*11 cm bakpå ene leggen, favorittbandet 😉

 2. Terje

  Hei Kristine, takk for fine oppskrifter! Har du noe forslag til hva som kan brukes i stedet for Skyr, om en ikke liker det, eller ikke føler en trenger å redusere på fettmengden? 🙂

 3. F.bahne

  Hej Kristine.
  først og fremmest utrolig lækker blog (:
  mange gode opskrifter og en super form du holder dig :=)
  Tænkte på om du ikke havde 2 sekunder til at kigge fordi min blog og evt smide en kommentar i et indlæg??
  Derudover har jeg nogle spørgsmål, som jeg håber du kan besvarer.

  MvH
  F.Bahne

 4. Stine Marie

  Hei! Jeg er en helt ny leser av bloggen din. Kom over den i går, og ble sittende å lese i flere timer. Gleder meg til å prøve ut de gode forskjellige oppskriftene du har lagt ut:)
  Lurer også på om du vet om Nordic Nutrition skal selge en ny Kristine superpakke. Tenker helst på den med:

  Proteinpulver med melkesjokoladesmak – fordi det smaker godt, spesielt i baking
  Proteinpulver med Lemon ice tea- og Cran-raspberry smak – veldig godt som proteindrikke om man er lei av den standard, tykke shaken
  Proteinbarer, cookies eller brownies – dere kan selv velge!
  En gratis shaker

  Hørtes jo helt fantastisk ut:)

  Ha en kjempe fin helg 😛

  Mvh Stine Marie

 5. Karoline Pedersen

  Hei pene Kristine!
  Det er så bra at du tar deg tid til å dele kunnskapen din innenfor trening og kosthold :
  Jeg lurer på en ting.
  Jeg bytter ut sukker og hvetemel i maten (mye på grunn av at jeg reagerer veldig på hvetemel, vondt i magen). Jeg ser du bytter det ut med mandelmel (noe jeg ikke har sett noe særlig av i butikker, sikkert dyrt) og sukrin.
  Jeg bytter ut dette med maismel (maizena) og Natreen søtningsmiddel. Er det bra tror du? Jeg spiser ganske mye av det så er jeg litt usikker på om slike søtningstoffer er så heldig?? Og hva med Maizena? Er det like greit som mandelml?

  Klem Karoline:)

 6. Stina

  Når dere «fitness jenter» deffer, går dere i minus da? Altså, inntak vs. uttak? Hvis dere kjører kardio to ganger pr dag pluss styrke og spiser sånn 1000 kcal går dere ikke på minus siden da?? =) Hilsen nysgjerrige meg!! 🙂

 7. Karoline

  Har det noe å si om jeg spiser kvelds/snacks klokken elleve om kvelden?? Er sunne ting som ulik proteinbakst jeg spiser..

  Hører så mye om «ikke spis etter 20.00 da legger du på deg».. Er jo klar over at det er det totale kalori inntaket som teller,men ja.. Lurer nå likevel?? 😉

 8. Malin

  Spennende med mer blekk 🙂 Synes den er så fin den du allerede har.
  Jeg har planer om 2, men den ene kommer til å bli stor og kostbar så jeg får bare spaaare 😉

  Håper helgen har vært fin så langt 🙂

 9. Stina

  Når du steker bollene dine, eller rundstykkene bruker du da varmluft?

  Eller over/under varme? Hvor mange grader??

  Og når er det man egentlig skal bruke varmfluft kontra over/undervarme?

 10. Natalie

  Lar du deigen heve nå du baker? Eller svelle? Ser mange har spurt om «bake tips» nå, så tenkte dette var rette tiden å spør! Hehe 🙂 Fin blogg forresten, veldig mange gode oppskrifter! 🙂

 11. Susanne

  Hei!
  Enda et bakespørsmål! Når du lager sjokoladecookisene (fra oppskriftheftet), hva slags smør bruker du da? Jeg har bakt de to ganger og brukt vita hjertegod lett. Har ikke fått de til å «smelte utover» slik det står i oppskriften, og som bildet også viser. Mine forble like små som da jeg satt de inn i ovnen, og litt tørre i konsistensen. Ellers var de veldig gode på smak, og gir meg derfor ikke før jeg får riktig konsistens også:) Så da tenkte jeg at jeg måtte høre med deg hvordan du gjør det! 🙂

  Ellers må jeg bare si igjen; jeg elsker bloggen din! Leser den hver eneste dag 🙂 Og søkefunksjonen (som innlegget her også handler om) bruker jeg OFTE. Lurer jeg på middagstips, treningsinspirasjon eller annet finner jeg det som regel etter et lite søk 😉

  Håper du har hatt en fin helg så langt, og ønsker deg en koselig 1. søndag i advent 🙂

 12. Kristine

  @lovelyliller: trening ,mat og morro.: 🙂

  @Metallian: Hvem er favorittbandet? 🙂

  @Terje: Skyr er ikke noe som setter noe særlig smak, heller saftighet på baksten. Du kan jo bruke noe med høyere fettinnhold dersom du ønsker det; smør, creme fraiche, vaniljekesam, rømme, pisket h-melk/fløte osv.

  @F.bahne: Hei! Og tusen takk. Du må bare komme med eventuelle spørsmål, så skal jeg svare så godt jeg kan 🙂
  Ha en fin dag!

  @Sunniva: Litt sent, men takk! Det gikk veldig fint, er så tøff atte 😛

  @Stine Marie: Hei! Oi, flere timer.. tusen takk for det!
  Den pakken ble utsolgt dessverre, men er i samtale med NN nå for å kanskje få til noe i nærmeste fremtid 🙂

  @Metallian: Huff da 😀

  @Beate: Jeg prøver å få til noe, får se hva det blir til 🙂

  @Karoline Pedersen: Maismel er ikke glutenfritt, men dersom du ikke reagerer på dette så er det bare å bruke det videre. Jeg velger mandelmel fordi det er mer protein og fett enn karbohydrater, altså mer av det jeg anser som viktig og nødvendig.
  Natreen liker jeg ikke, naturlig søtning som sukrin og Stevia er det jeg holder meg til – men igjen, en smakssak 🙂

  @Stina: Å ‘gå i minus’ er helt nødvendig når man er på konkurransedeff ja, også dersom man ønsker å gå ned i vekt/fett i andre sammenhenger.

  @Karoline: Det har ingenting å si for vekten/formen – enkelte synes imidlertid det påvirker søvnen. Jeg spiser altid kveldsmat.

  @Malin: Oi nå ble jeg nysgjerrig, en stor hvor da? Et kattemotiv på ryggen kanskje? 😉 😆

  @Stina: Jeg bruker vanlig over- og undervarme. Jeg er litt usikker på hvilken oppskrift du lurer på, men 170-180 grader pleier å holde 🙂

  @Natalie: Hvilken deig? 🙂 Jeg bruker hverken hvetemel eller gjær, så det er ingenting som vil heve. Når man bruker eggehvitter så gjelder det tvert imot å være rask med å få ting inn i ovnen. Det hender jeg lar pannekakerøre o.l svelle litt silk at mandelmelet ‘setter seg’ litt.

  @Susanne: Det var rart, og du har brukt de samme tørrvarene som i oppskriften? Jeg brukte også margarin, og det smeltet fint. Prøv å enten øke smør-mengden litt, eller kutte ned på noe av tørrvaren.
  Ha en fortsatt fin dag! 🙂

 13. Malin

  Haha, ja Saga og Melvin in real size :mrgreen:
  Det blir ett kattemotiv, men den blir liten og forenklet. Jeg har planer om sommerfugler langs høgre side/ribbein. Men siden den kommer til å bli så stor så vil jeg være 110% sikker på motivet først 🙂

Det er stengt for kommentarer.