Ikke glem dyrene

Nå kommer et innlegg som ikke handler om trening, middag eller proteinkaker – det handler om dyrene, de som har vært uheldige i livet. De som ikke har et trygt og godt hjem.

Dette er tredje julen jeg skriver om det, men jeg synes det er så viktig. Jeg har aldri vært typen som demonstrerer, går i tog, eller kaster bh’n på bålet – men jeg skriver om det som engasjerer meg. Og da synes jeg det passer å skrive om det her.
(Bare sånn for ordens skyld, jeg får hverken penger eller katter for å skrive om dette).

«Respekt for individet»

Dyrebeskyttelsen Norge

Foreningen for Omplassering av Dyr

Håper du vil bli med å gi deg selv, eller noen andre, en alternativ julegave i år. Det koster så utrolig lite, men gir samtidig så mye.

Noe av det du kan bidra med:

– bli medlem
Ingen av foreningene får noe som helst offentlig støtte, så det er faktisk medlemmene som er deres hovedinntektskilde.

– gi en gave
Du velger selv hva og hvor mye, alt hjelper

– kjøp noe i nettbutikken
Klær, nøkkelhalsbånd, musematte, kalender mm

(Gleder meg til å få denne hjem)

– frivillig arbeid
gå tur, gi dyrene mat, rydd&vask, gi dem kos og kjærlighet
 

– Adoposjon
Alle dyr fortjener et trygt og godt hjem, vurdér det neste gang du ønsker å skaffe deg et nytt kjæledyr

Fjernadopsjon
Det koster kun 50 kr i måneden så hjelper du et dyr

Her er mine to små adoptivpuser; Confusa og Fluffy

«Å gi med sine eiendeler betyr så lite, det er først når man gir av sin kjærlighet det betyr noe»

18 kommentarer til “Ikke glem dyrene

 1. Beate

  Jeg har adoptert to katter fra Dyrebeskyttelsen i Bergen, nå bor de hos meg og har det kjempefint. Kan ikke si at de er så takknemlig at det gjør noe, men det er vel kanskje fordi jeg duller sånn med de…

  Anbefaler alle å heller adoptere en katt fra Dyrebeskyttelsen enn å skaffe seg den en annen plass.

 2. Emilie, Rikke, Didde & Lene

  Hej

  Vi er 4 studerende på sociologi på Københavns Universitet, der skriver et projekt om bodyfitness.
  Vi kontakter dig fordi vi søger mennesker inden for sporten som kan introducere os for det. Derfor kontakter vi dig med henblik på et eventuelt interview af ca. en times varighed.

  Det vil også være en stor hjælp, hvis du havde mulighed for at sætte os i kontakt med andre udøvere, der eventuelt kunne medvirke i vores undersøgelse. Både upcomming, etablerede og tidligere udøvere har relevans.
  Yderligere har vi interesse i at overvære et stævne eller sammenkomst indenfor bodyfitness, så hvis du kender til nogle events inden for den næste måneds tid, ville vi rigtig gerne høre om det.

  Den viden vi opnår skal bruges til en eksamens opgave, som ikke skal publiceres og alle deltagere anonymiseres. Vi ønsker at undersøge sporten fra alle sider!

  Vi håber meget at høre fra dig.

  Med Venlig Hilsen
  Rikke, Didde, Emilie og Lene

 3. Mette

  Kan man fryse ned de syltetøyene fra funksjonellmat? Tenker på det med bringebær.. Eller, vil smaken/konsistensen forandres??

  Har planer om å bestille,men vil ikke bestille for mange glass dersom ikke holdbarheten er lenge.. Vil du anbefale å fryse ned, ha i kjøleskap eller i bod? =)

 4. Malin

  Haha, jeg syns jeg ser det – du får hjem en kasse kattunger for å skrive pene ord om Dyrebeskyttelsen 😆
  Jeg er som du vet, heeelt enig 😀

 5. Anonym

  Takk for hyggelig hilsen! 🙂 Litt humor jeg tror du vil sette pris på før helga(siden du er en katteelsker som meg): http://theoatmeal.com/comics/kitty_pet Fantastisk på spiker’n! 🙂

  Enda et tips ifht det du nevner over er å kjøpe småkaker og karameller fra lokale dyrebeskyttelsen i julegave til folk(jeg skal og har ønsket meg), evt andre ting som støtter. Polet har f.eks. en god og ikke så veldig dyr vin hvor dyrebeskyttelsen får pengene… <3

  God helg flotte! 🙂

 6. Kristine

  @Beate: Det var en flott ting av deg å gjøre!
  Joda, katter er takknemlige – de bare viser det ikke 😀

  @Kristin: Absolutt!

  @Emilie, Rikke, Didde & Lene: Hei jenter! Dere kan sende meg en mail på: kristine@kriweb.no

  @Mette: Jeg har aldri prøvd det, men ser ikke noe grunn til at du ikke skal kunne gjøre det. Jeg ville holdt det kjølig, ikke i skap.

  @Tonje: Ja, det er så mange dyr som ikke har det bra 😐 Vi er jo de eneste som kan hjelpe de.

  @Malin: Ja jeg blir sponset med katter 😆
  Da regner jeg med at kalender 2011 kommer til deg snart og 🙂

  @Annka: Elsker slike :mrgreen: Minner meg om en jeg leste for en stund siden, og fant vel ut at jeg kunne krysse av så og si alle punktene: http://www.catswhothrowupgrass.com/kill.php

  Kjempebra tips, takk!
  Ha en fin helg du og, klem

 7. Elin

  Liker bloggen din veldig godt, og den sees igjennom med jevne mellomrom! 🙂 Kjempeflott at du reklamerer litt for Dyrebeskyttelsen, det trengs alltid! 🙂 Er selv frivillig, med i et lokalt styre, har noen ansvarsområder innenfor dette og har to katter fra dyrebeskyttelsen, og en omplasseringshund. Bedre dyr skal man lete lenge etter. Det å overta en voksen katt, er alltid givende og de er også veldig spesielle og takknemmelige 🙂

 8. TUV

  Hei. Her er en annen fantasisk dyre-side:

  http://www.dyrebar.no/

  Den ble laget for Trondheimsområdet, men jeg ser at den nå brukes av folk i hele landet. Vi mistet pusen vår for noen år siden da den var på ferie. Men vi fant den igjen takket at vi la ut en etterlysning på denne siden. <3

 9. Hanne

  Fantastisk flotte tiltak!
  Jeg er en av de som har lettere for å gi til dyrebeskyttelsen enn til diverse organisasjoner som retter seg mot barn/mennesker, rett og slett fordi jeg SER hva som skjer og vet at pengene virkelig kommer noen til gode når jeg gir til dyrene.

  Jeg skulle virkelig ønske at jeg (vi) kunne ta i mot katter som trenger et nytt hjem, men jeg får vel nøye meg med å fjernadoptere en liten luring…

  Veldig glad for at du tar oppe dette 🙂
  – og takk til Annka for vintips!

 10. Michelle

  Elsker at du tar opp dette her Kristine!! Støtter selv alt som er mulig å støtte når det kommer til dyr og dyrebeskyttelse. Og har enda ikke fått gjort det, men har veldig lyst å gå som frivillig til stedene hvor de oppevarer hjemløsekatter og hunder for å gi dem mat og kjærlighet! De fortjenre det som alle andre!
  Jeg har ikke bare hatt den ene katten son døde, men for noen år tilbake adopterte vi en katt som mamma fant på jobben (barnehagen).. Den hadde ingen hjem, så kom til barnehagen hele tiden, men siden det ikke er lov pga alergiske unger osv, tok mamma den hjemø. og nå bor den hjemme hos oss og har det superbra! Verden snilleste katt :mrgreen:

 11. Andrea

  Åh, fantastisk godt tips!
  Plutselig var gaveproblematikken løst, det blir søte t-skjorter til alle barn, samt andre hyggelige ting til de voksne, med god samvittighet for å støtte en god sak. Tusen takk for tipset, det hadde jeg ikke kommet på selv.

 12. Vibece

  Flott innlegg.
  Bestilte 2 stk kalendere 🙂
  Dumt at de ikke selger denne i Trondheimsavd også, men så lenge man støtter opp om dyrene så er det jo det som teller 😀

 13. Tilbaketråkk: Spreke og sunne julegavetips | Trening, bodyfitness og fordommer

Det er stengt for kommentarer.