Squashgetti og karbonadedeig

I dag ble kardio på gymmet erstattet med en lengre gåtur ute i skogen – før det ble mørkt. Godt å gå ute og få luftet tankene litt, men samtidig var det isende kaldt langt inn til beinet. Og kaldere skal det visst bli.. brr.

Gårsdagens middag;

Jeg stekte opp en pakke karbonadedeig og tilsatte hvitløk, krydder (salt, pepper, spisscummin, chili, paprika og oregano), og en boks hakkede tomater. Gravde ut innmaten/frøene fra en squash (fordi det gjør at den bli ganske dvassen når den stekes), saltet litt og tørket en kort stund i papir. Skar deretter opp i strimler og stekte sammen med karbonadedeigen – et dryss parmesan over etterpå er et must.
Jeg ønsker meg forresten en ordentlig river, en som kan rive i tynnere strimler. Juliennejern heter det vel.

Todd finner stadig nye favorittsteder å ligge på, nå for tiden er det i vinduskarmen – naturlig nok fordi ovnen rett under står på og varmer godt.
Men om han hører dyrelyder på tv er han kjapt opp for å se, en veldig oppmerksom liten fyr;

Han har faktisk sittet og sett på flere dyreprogrammer sammen med meg, helt til nysgjerrigheten tar overhånd og han må bort og ‘ta’ på de på skjermen.

Ha en fortsatt fin torsdagskveld!

12 kommentarer til “Squashgetti og karbonadedeig

 1. Katinka

  Heihei!
  Fikk oppskriftheftet i dag, og det er helt supert! 😀
  Gleder meg til å sitte i gang og lage hver eneste oppskrift..
  Men først må jeg handle inn en del ingredienser som jeg aldri har brukt før.. Hadde du hatt mulighet til å lage en oversikt over hvor du for kjøpt de forskjellige tingene?

 2. Sunniva

  Jeg fikk også oppskriftsheftet i dag. Har problemer med å velge hvilken oppskrift jeg skal begynne med! Det er så utrolig gøy å bake når man kan bake hver eneste dag med god samvittighet 🙂

  Til deg over: det har hun skrevet helt i begynnelsen av heftet

 3. Metallian

  E¤nda en oppskrift jeg kan teste og kose meg med i helga, knall 🙂

  Squashen-steker du den like lenge som k.deigen eller bare «lunker» den de siste par minuttene slik jeg ofte gjør med paprika osv som skal sammen med k.deig?

 4. Cathrine

  Hehe katten vår er helt lik, utseendemessig og:) Litt tjukkere da vel og merke;P Ligger bestandig under spisebordet på en stol, for der blåser det varmt fra varmepumpen=)Godt å være katt ja!

 5. Treningsglede

  Herlighet, du er bare helt rå på det meste;)) 😆
  Men jeg kom over et tilbud du sikkert hadde for leeenge siden, men skader vel ikke å høre: Er tilbudet om proteinpulver og sjokolader til 899kr fortsatt å få?!
  Håper dagen din har vært super!

 6. Mette

  Mer kardio eller mindre mat? Utgjør det samme nytten??
  Om du forbrenner 400 kcal på tredemøllen, eller kutter 400 kcal på maten.. Vil det gi same resultat? Kroppslig sett da..

 7. Michelle

  ja, den kulden begynner å bli utholdelig!! Det er jo så utrolig kaldt! Kan ikke helt si jeg liker det… 😕

 8. Kristine

  @Katinka: Hei! Om du tar en titt inni så skal det stå der 🙂 Eventuelt her: http://www.kriweb.no/?p=3585

  @lovelyliller: trening ,mat og morro.: Skaff deg en pus! Eller fjernadopter en for 50 kr måneden 🙂

  @Sunniva: Godt det kom frem, konvoluttene er så dårlige så jeg må teipe i øst og vest 😀
  Ja – godt å kunne spise ‘kaker’ hver dag og komme i bedre form attpåtil 😉

  @Metallian: Jeg bare lunker den mot slutten slik at den får de gode smakene fra k.deigen. Dessuten liker vi jo squashgettien vår litt ‘al dente’, gjør vi ikke? 🙂

  @Cathrine: De søker veldig etter varme, og oppdager jo ‘nye’ ting med en gang – det være seg om en ovn slås på, da er Todd der innen et par sekunder 😉
  Jeg skulle gjerne ha vært en katt noen ganger..

  @Treningsglede: 😀
  Nei, dessverre det ble utsolgt. Kanskje jeg får til noe lignende senere en gang.
  Kampanjen de kjører nå for tiden: http://www.nordicnutrition.no/index.cfm

  Håper du får en fin dag!

  @Mette: I teorien – ja. Men det er allikevel et par forskjeller; hva utgangspunktet ditt er og hva du ønsker å oppnå. Om det er bare er vekten som skal ned så spiller det liten rolle (stor pære-liten pære), om fettprosenten skal ned og man ønsker å forme kroppen så må trening til (i hvert fall styrke).

  @Michelle: I dag morges var det – om mulig – enda kaldere. Måtte bytte på hvilken hånd jeg skulle ha på rattet, og sitte på den andre 🙄 Brr!

 9. Anna

  Hei!
  kjøpte KESO – cottage cheese i sverige nå nylig, men oppdaget nå at de to store boksene jeg har kjøpt går ut på dato 29.11.2010! :S altså, om 3 dager.. 🙁
  så er jeg nødt til å spise meg i hjel på disse boksene de neste dagene, eller tror du det går ann å bruke de etter de har gått ut på dato, isåfall hvor lenge..:P?
  men så tenkte jeg også at jeg kanskje kan bruke de i bakst?! f.eks. protein-vafler/ kaker, rundstykker..? og så fryse ned dette? vil det fungere, tror du? eller vil de isåfall bli en sur smak på baksten når jeg tar opp dette fra fryseren? 🙂

  ps: har du noen gode oppskrifter hvor det kan gå ann å få brukt mye cottage cheese?:)

 10. Hanne

  Du har jo blogget som en helt siden sist jeg var innom!
  Jeg har juliennejern fra peal appeal. Kjempefin å bruke, og gir tynne, fine strimler. Stekes squashstrimlene raskt på høy varme blir det skikkelig knask 😀

 11. Kristine

  @Anna: Hva med ostekake!
  Jeg har ikke brukt så mye CC i oppskrifter faktisk, liker det best kaldt. Om du googler pannekaker, vafler o.l + cottage cheese vil du helt sikkert finne noen tips 🙂

  @Hanne: 😀 og nå blir det litt stille fra meg..
  peal appeal.. skal sjekkes ut.

Det er stengt for kommentarer.