Sunne kanelboller

Jeg prøvde meg på kanelboller igjen i dag.. det var faktisk det første jeg gjorde etter jobb, trening og tur.
Galskap, jeg vet.. men for meg er det mange ganger en ren avkobling fra stress og mas.

Men aller først – dagens trening;
BEN – høyreps (10-12 reps)

Sittende lårcurl (55 kg)
Strakmark (60 kg)
Benspark (45 kg)
Liggende lårcurl (22,5 kg)
Leg abductor (50 kg)
Sit-ups på ball

Disse bena.. det er fryktelig tungt, men jeg liker faktisk å trene de. Da jeg var yngre hatet jeg bena mine, husker at jeg alltid synes lårene var for store. Men nå – nå vil jeg ha de store. Jeg legger utrolig mye tid og krefter i å få dem større. Skjebnens ironi. Noen ganger det godt å bli litt eldre (og større) ;-)

«Dagens outfit» ?

Hoho – jeg skal ikke begynne med det.
Jeg synes det er mer interessant å se hva som skjuler seg under kjolen jeg, hvordan strømpebukser får frem den beste ‘swungen’ på bena.

Ikke normal :mrgreen:

Sunne kanelboller
– uten gjær, gluten og sukker

Rykende ferske fra ovnen.. mm! Fulle av protein og fiber – godt for kroppen, så de kan faktisk kalles sunne. Disse ble veldig gode, i hvert fall tatt i betraktning at det ikke er gjærbakst.

Om dere prøver dere frem til noe bedre, eller har noen tips, så er det bare å komme med de!

Min oppskrift ble som følger:
80g mandelmel
40g bakepro
1 egg
2 ss kesam
1 ss hi-maize (kan sløyfes)
1 ss xanthan gum (mulig fiberhusk er det samme?)
1 ts bakepulver
5-6 dråper Stevia Vanilla Cream (eller vaniljeessens)
en klype salt
5-6 ts sukrin + kanel og kardemomme (vær raus med krydderet)
en liten skvett melk

Pisk egg med sukrin og Stevia, pisk deretter inn kesam. Bland alt det tørre i en bolle og rør inn i det våte. Nå vil du merke at røren blir deigete, det er takket være xanthan gum (som jeg har kjøpt på nettet). Jeg tror fiberhusk skal gjøre det samme, men jeg vet faktisk ikke da jeg aldri har prøvd det. Om den blir for tørr/seig, så tilsett litt melk – den skal være litt sticky.
Legg ut plastfolie/cellofan på kjøkkenbenken, legg den klissete deigen oppå, og deretter et nytt lag med plastfolie. På den måten får du kjevlet deigen utover uten at det sitter fast i alt.
Jeg smurte litt smør på, deretter masse sukrin og kanel over. Rullingen er et kapittel for seg, men om man er forsiktig, tålmodig og væter fingrene ofte så går det fint. Rull med plastfolien som hjelp. Bruk en skarp kniv og skjær i passende størrelser. Jeg lagde de små og søte, og fikk derfor 9 stk.
Inn i ovnen på 170 grader i 15-17 minutter.

Næringsinnhold per kanelbolle:
Kcal: 60
Protein: 8,6 g
Karb: 2,3 g (hvorav halvparten er ren kostfiber)
Fett: 1,8 g

Nytes når de er varme, og gjerne med valgfri glasur på – enten vanlig (sukrin)melis eller amerikansk cream cheese frosting. Kan tenke meg at det er godt med Yaconsirup og/eller nøtter over også.

52 tanker om “Sunne kanelboller

  1. avatarTherese

    De står i ovnen nå! 😀

    Dog ble ikke mine like fine som dine, slet litt med å rulle de sammen da det gikk hull på de, mulig jeg kjevlet deigen litt for tynn.. 😯
    Skal bli godt å smake når de er ferdige – deigen var hvertfall god!

    Ang å sjekke «swungen» på lårene, du er ikke alene der nei 😉
    Og swungen blir såå mye finere i strømpebukser! :mrgreen:

  2. avatarMichelle

    må nesten prøve disse Kristine, så skal jeg prøve min egen variant, så ser jeg hvilken som er best 😉 Skal holde deg oppdatert om hva jeg kommer fram til 😉 Men er redd at du med din lange bakeerfaring vinner!!! hehe

  3. avatarKaroline

    Hei! Jeg lurer på en ting; spiser du kun det du viser fram på bloggen i løpet av en dag?? Får mye inspirasjon fra deg 😛

  4. avatarKristine Innleggsforfatter

    @lovelyliller: trening ,mat og morro.: Elsker lukten av kanel og bakst 🙂

    @Karianne: Godt, da er vi to om det 😆

    @Malin: Det blir neste prosjekt, et lukte-kit :mrgreen:
    Hihi.. men hvem vil være normal, det er jo kjedelig 🙂

    @Therese: Det var kjapt! Hvordan smakte de?
    Strømpebukser er fine greier 😎

    @Michelle: Som sagt, tar gjerne imot tips fra dere! Men gode ble de i hvert fall, hold meg oppdatert ja 😀

    @Metallian: Det ble dessert først i dag, middagen kommer muligens senere 🙂 Nei, godt at vi alle har forskjellig ideal.

    @Karoline: Oi, nei langt derifra. Da hadde jeg fått i meg altfor lite i løpet av en dag – jeg spiser 3-4 måltider om dagen 🙂

  5. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Sunniva: Jeg overlater outfits til de som kan det, jeg er mer interessert i det under :mrgreen: Ok, det hørtes suspekt ut men..
    Absolutt, formfulle ben er digg 😎

  6. avatarI

    Hei! Formfulle ben er absolutt det flotteste! Tynne, rette ben er lite sexy. Trist å se at så mange unge jenter spiser for lite, og løper bort formene og fasongen sin. Det er verken sunt, pent eller sexy.

    Takk for ny, herlig oppskrift! Det er så moro med nye sunne oppskrifter på bakst og kaker, og annet godt! Jeg (med flere!) har mye glede av å kunne lage sunnere varianter av bakst og dessert. Keep on the good work 🙂 – Og takk!

  7. avatarMonel81

    Hei,

    Kan hende du har skrevet svaret på mitt spørsmål før, men spør allikevel Handler du ingrediensen på nett? Som f eks Fiberhusk, mandelmel, bakepro og Sukrin? Kan du i tilfelle skrive ned adressen(e)?

    Digger bloggen din 🙂

  8. avatarSara

    Har selv hatt litt komplekser med store lår. Men de er liksom bygd slik.. Så da handlet det bare om å greie å akseptere det, og se det positive i det 😉 Fikk ofte skryt av treningslæreren min på vgs når vi trente motbakkeintervall, så det er iallefall «min» greie 😀 hehe
    Og som alle andre sier, de kanelbollene så supre ut! Kanskje jeg tester ut oppskriften imorgen! 🙂

  9. avatarTherese

    De var kjempegode! «glemte» resten i ovnen(etter å ha skrudd den av selvfølgelig) etter de første jeg smakte på og da fikk de skorpe men var fortsatt myke inni, ble ekstra gode nå syns jeg!
    Kan tenke meg at de er gode med nøtter også som du nevnte 🙂

    Kanskje denne oppskriften kan «omgjøres» til å lage pepperkaker? Syns de fikk ganske bra konsistens! Har pepperkakekrydder fra Sverige liggende som jeg aldri har fått brukt.. 😆

  10. avatarCammie

    Bena dine ser veldig bra ut, men OM du da skulle tenke motsatt: å få mindre muskuløse og ikke for store lår…hva ville du gjort da?

  11. avatarmarte v:)

    hvorfor være normal når man er lykkelig som gal?:P vi er flere om å syns det er dig med synlige faste muskler.
    slike outfitbilder kan du bare komme med:p

  12. avatarCharlotte

    Damn, disse var gode! :mrgreen: Det funket forresten med fiberhusk 🙂

    Jeg fikk heftet i posten forrige helg, og jeg har allerede rukket å prøve ut masse. Amerikanske pannekaker til frokost var en super start på dagen! 😀 Håper du kommer med flere sånne hefter!

    (Så forresten noen lurte på tidligere om man fikk tak i Yaconsirup i norge: Her er en norsk nettbutikk som selger det: http://www.okosjokolade.no/nettbutikk/annet.html?page=shop.browse&category_id=11)

  13. avatarKristine Innleggsforfatter

    @I: Bare hyggelig! Skal ikke se bort ifra at jeg får mer glede av denne bakingen enn dere mange ganger, så egentlig får jeg takke dere som gjør dette så koselig 🙂

    @Monel81: Hei! Jeg har skrevet om ingredienser her: http://www.kriweb.no/?p=3585

    Ellers kan jeg tilføye Stevia og Yaconsirup fra http://www.iherb.com (med rabattkode VIG677)

    @Cecilie: Jeg håper det, den ble det her i huset i hvert fall – for både menneske og hund 😀

    @Karoline: Godt det kom frem! Kos deg med bakingen 😀

    @Sara: Jeg har også fått mye skryt for «flotte former», men det er først de siste årene jeg har lært å sette pris på det. Det kommer som regel med årene, eventuelt en del trening. Bedre sent enn aldri 😀

    @Bobby Khan: 😳 Takk

    @Therese: Mine fikk også en deilig skorpe, men beholdt mykheten inni – veldig godt. Tror jeg og xanthan gum (evt fiberhusk) kommer til å bli gode venner fremover :mrgreen:
    Ja, prøv deg på pepperkakeboller! Pepperkakesnurrer! 😀

    @Silje Silje: Kesamen bruker jeg for å få litt saftigere deig, så soyayoghurt eller melkefri smøreost gjør sikkert samme nytten 🙂

    @Cammie: Aller først må jeg få sagt at det er mye fettvev som er blitt erstattet med muskelmasse i bena mine, så de er strammere og i den forstand mindre enn de var før. Inntrykket er større, men målene er mindre – og cellulitter er som forsvunnet under solen.
    Men – om man ikke ønsker det, så ville jeg holdt en knapp på milevis med løping.

    @marte v:): Good one 😉

    @Baliba: Så bra!
    Ooh.. komponisten 😎

    @Anonym: Jeg kjøpte det på iherb.com – men om du ønsker å kjøpe det her hjemme, så tror jeg fiberhusk fra helsekost er det samme.

    @Charlotte: Så bra! Og godt å høre, da kan jeg anbefale fiberhusk til de som ikke har det andre.
    Jeg begynner å få nok favoritter til et hefte nr 2, men jeg vet at mange ønsker seg et middagshefte og. Kanskje jeg skal prøve å kombinere det hele, jeg får se hva tiden bringer 🙂
    Takker for link, fint å vite når det er utsolgt på iherb!
    Men bare så folk vet det: Det blir en forskjell på hele kr 140 (totalsum på kun kr 74 fra iherb og hele kr 214 fra norsk nettside).

  14. avatarMariell

    Wow, dette så herlig ut -jeg ELSKER kanelboller, så hvis jeg får til dette med din oppskrift, ja da blir jeg i ekstase (over kanelboller faktisk -ikke bare du som er «unormal» 😉 )

    Så hvis det hadde vært en applaus-knapp her nå, så hadde jeg stått på den! 🙂

  15. avatarIngrid

    Hei Kristine! Jeg leste nettopp en artikkel på iform.no om silikonpupper hos fitnessdamer – er dette veldig vanlig? eller er det noen som stiller i normal stand/ripped? Eller blir man ikke helt ripped på brystet? Jeg har aldri tenkt over dette, men jeg skjønner jo egentlig at kroppen blir ripped all over når man først går ned så mye i fettprosent.. Hva er dine erfaringer rundt dette/hva du husker fra konkuransene?

  16. avatarsolveig bendtsen

    Hej Kristine

    Jeg følger med stor interesse din hjemmeside og bliver meget inspireret af alle dine opskrifter 🙂 Det er desværre ikke alle svenske ord jeg forstår 😕 så har du mulighed for at forklare mig hvad Bakepro som du bruger i kanelsneglene er for noget mon det kan fås her i Danmark?

    Hilsen Solveig

  17. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Mariell: Vi er en unormal gjeng 😉 Takker og bukker for applaus!

    @line: Søtnoser, det liker jeg 🙂 Bakepro er bare et nøytralt proteinpulver, det skal bl.a tåle oppvarming bedre.

    @Ingrid: Ja, det er ganske vanlig, men det er mange som stiller uten – det er absolutt ikke noe krav eller must.
    Man får en ganske lav fettprosent i konkurransesammenheng, og avhengig av hvor små/store bryst man har fra før så vil man naturlig nok miste litt fett også her. De kommer tilbake igjen etter konkurranse 🙂

    @solveig bendtsen: Hei Solveig! Takk for det.
    Bakepro er amerikansk, altså et nøytalt proteinpulver som egner seg til baking.

    P.S Jeg skriver på norsk 😀

  18. avatarHeidi

    Kristine.. Nå frister du for mye.. Jeg som venter i det lengste med julebaksten og konfektlaging i år, for å slippe måtte lage i to omganger 🙄 ( regner med du leste gjennom linjene der )

    Leste akkurat om den nye julebrunosten med nammekrydder og rosiner og fant ut at jeg måtte sette deg på jobben om å pønske ut julekakeoppskrift jeg kan ha bruosten på.
    (Skal uansett bare være hjemme med nærmeste fam på Kolbotn i julen, og de er bare fornøyde med annerledesbakst 🙂 )
    ( da kan vi jo spise det i tillegg til alt det andre .. 😕 )

    Kanskje vi ses på Elixia ila juledagene dersom jeg finner en finuerlig løsning til hvordan jeg kan få trene gratis i julen.

    Ønsker deg en super helg

  19. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Heidi: Sett igang å bake Heidi! Overgi deg til julekakene 😀 Jula går jo så fort uansett.
    Jeg ville ha prøvd å gjøre om en krydderkake jeg lagde for en stund siden til en julekake, det kan vel funke? Brunosten er uansett viktigst. Jeg har aldri smakt juleversjonen jeg, er den bedre enn originalen mon tro?
    Håper jeg ser deg på Elixia! I’ll be there.
    God helg 😀

  20. avatarCammie

    Ja,skjønner hva du mener. Er vell det som er mitt problem, for mye fettvev- ikke for mye muskler.men er et evig spetakkel å få fettet til å fordufte.Skal løpe mer fra nå av! 🙂

  21. avatarJanne

    MMMMM!!! Jeg lurer på om du brukte mager kesam eller vanlig kesam? (Sen å kommentere her, hehe)

  22. avatarcharlotte

    Jeg skjønner ikke hva som skjedde, men jeg prøvde å lage bollene dine idag og alt ble så klissete og helt umulig å jobbe med, nå er de i ovnen og de ser ikke ut som ruller, fikk det ikke til, det er liksom bare blitt 8 stygge klumper som nå ligger inne i ovnen min 🙁 ble skikkelig skuffet, fikk det virkelig ikke til 🙁

  23. avatarKristine Innleggsforfatter

    @charlotte: Hadde du den klissete deigen i plastfolie? Hvis ikke er det nærmest umulig.. Prøv også å strø over noe tørrvare (bakepro, mandelmel, havremel osv) om det blir altfor klissete. Ble de gode da? 😀

  24. avatarcharlotte

    Ja, brukte plastfolie. Deigen min ble veldig brun i tillegg, veldig rart. Prøvde å steike de allikevel, men de ble mye mye mørkere enn dine! og godt smakte de dessverre ikke, smakte sand :S Jeg skjønner bare ikke hvor jeg gjorde feil da jeg fulgte oppskriften din til punkt og prikke! 🙁

  25. Tilbaketråkk: kinkybabe

  26. avatarSilje

    Jeg prøvde disse bollene selv i dag. Jeg er i alle fall ingen bakemester harepus for mine ble IKKE fine, haha. Men de smakte da i alle fall godt! 🙂
    Men du brukte vel sikkert det gamle mandelmelet i disse bollene og det var jo mye lysere før så det er ikke så rart i at våres ble litt mørke!

  27. Tilbaketråkk: Dagens tips og kanelboller | Mat til muskler

  28. avatarmona elin

    Dette var enkelt å lage. Hadde ikke bakepro og kesam, så brukte nøytralt proteinpulver og creme fraiche(lett) istedet.
    Ble bare 8 på stekebrettet for deigen var så god at i klarte ikke la vær 😳 . Hadde mye kanel i deigen også, elsker kanel smak.

    Endelig noe enkelt bakverk i kan mikse på 5 min.

  29. Tilbaketråkk: Helene Drage! » Sukkertann?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *