Sunne kanelboller

Jeg prøvde meg på kanelboller igjen i dag.. det var faktisk det første jeg gjorde etter jobb, trening og tur.
Galskap, jeg vet.. men for meg er det mange ganger en ren avkobling fra stress og mas.

Men aller først – dagens trening;
BEN – høyreps (10-12 reps)

Sittende lårcurl (55 kg)
Strakmark (60 kg)
Benspark (45 kg)
Liggende lårcurl (22,5 kg)
Leg abductor (50 kg)
Sit-ups på ball

Disse bena.. det er fryktelig tungt, men jeg liker faktisk å trene de. Da jeg var yngre hatet jeg bena mine, husker at jeg alltid synes lårene var for store. Men nå – nå vil jeg ha de store. Jeg legger utrolig mye tid og krefter i å få dem større. Skjebnens ironi. Noen ganger det godt å bli litt eldre (og større) ;-)

«Dagens outfit» ?

Hoho – jeg skal ikke begynne med det.
Jeg synes det er mer interessant å se hva som skjuler seg under kjolen jeg, hvordan strømpebukser får frem den beste ‘swungen’ på bena.

Ikke normal :mrgreen:

Sunne kanelboller
– uten gjær, gluten og sukker

Rykende ferske fra ovnen.. mm! Fulle av protein og fiber – godt for kroppen, så de kan faktisk kalles sunne. Disse ble veldig gode, i hvert fall tatt i betraktning at det ikke er gjærbakst.

Om dere prøver dere frem til noe bedre, eller har noen tips, så er det bare å komme med de!

Min oppskrift ble som følger:
80g mandelmel
40g bakepro
1 egg
2 ss kesam
1 ss hi-maize (kan sløyfes)
1 ss xanthan gum (mulig fiberhusk er det samme?)
1 ts bakepulver
5-6 dråper Stevia Vanilla Cream (eller vaniljeessens)
en klype salt
5-6 ts sukrin + kanel og kardemomme (vær raus med krydderet)
en liten skvett melk

Pisk egg med sukrin og Stevia, pisk deretter inn kesam. Bland alt det tørre i en bolle og rør inn i det våte. Nå vil du merke at røren blir deigete, det er takket være xanthan gum (som jeg har kjøpt på nettet). Jeg tror fiberhusk skal gjøre det samme, men jeg vet faktisk ikke da jeg aldri har prøvd det. Om den blir for tørr/seig, så tilsett litt melk – den skal være litt sticky.
Legg ut plastfolie/cellofan på kjøkkenbenken, legg den klissete deigen oppå, og deretter et nytt lag med plastfolie. På den måten får du kjevlet deigen utover uten at det sitter fast i alt.
Jeg smurte litt smør på, deretter masse sukrin og kanel over. Rullingen er et kapittel for seg, men om man er forsiktig, tålmodig og væter fingrene ofte så går det fint. Rull med plastfolien som hjelp. Bruk en skarp kniv og skjær i passende størrelser. Jeg lagde de små og søte, og fikk derfor 9 stk.
Inn i ovnen på 170 grader i 15-17 minutter.

Næringsinnhold per kanelbolle:
Kcal: 60
Protein: 8,6 g
Karb: 2,3 g (hvorav halvparten er ren kostfiber)
Fett: 1,8 g

Nytes når de er varme, og gjerne med valgfri glasur på – enten vanlig (sukrin)melis eller amerikansk cream cheese frosting. Kan tenke meg at det er godt med Yaconsirup og/eller nøtter over også.

52 kommentarer til “Sunne kanelboller

  1. Tilbaketråkk: Lussipan | Mat til muskler

Det er stengt for kommentarer.