Det begynner å ligne på noe

I dag ble det kardio med mamma, 45 min rask gange m/stigning på mølla. Og den vanlige gåturen med Jack etterpå, alltid et stress å rekke det før det blir bekmørkt i skogen. Kanskje jeg skal investere i en god lommelykt.. eller hodelykt :grin:

Etter trening ble det en kesamblanding med eple, banan og et dryss kanel

Kesamen rørte jeg med litt fun-light og Stevia Vanilla Cream.

Deretter ble det en enkel middag igjen; omelett med skinke, ost, purre, paprika og cherrytomat

4 egg vispet med litt vann, alt det gode oppi og så inn i stekeovnen på 220 grader i 12-15 min.

Og så dere, jeg prøvde meg på noe godt i dag: Kanelboller

Jeg elsker kanelboller, men siden magen ikke liker det like godt som meg så prøver jeg meg frem til en glutenfri versjon.
Disse ble gode, men jeg er helt sikker på at jeg kan gjøre et par forbedringer så jeg venter litt med den endelige oppskriften. Jeg synes det er gøy å prøve meg frem, det er nesten halve moroa på kjøkkenet – jeg skal gladelig dele den perfekte oppskriften når jeg har den.

Ellers vil jeg bare takke så mye for bestillingene av dessertheftet som stadig tikker inn, jeg synes det er så utrolig hyggelig at dere har vist så stor interesse for det. Takk ♥

29 kommentarer til “Det begynner å ligne på noe

 1. Karianne

  Kanelsnurrene ser supergode ut!! Jeg bruker dessert-heftet ditt flere ganger for uka, storkoser meg med å bake sunne og gode desserter!!! 🙂 Takk nok en gang!!

 2. Lise

  De bollene så nydelige ut, nystekte kanelboller med melis er noe av det beste jeg vet! Utrolig hvor kreativ og flink du er på kjøkkenet, glede meg til du finner den perfekte oppskriften!=)

 3. Mette

  Oi,oi,oi!! 😀 GLEDER MEG!! Kan du si noe om hvilke produkter som på en måte er et «must have» for å bake de fleste av oppskriftene dine??

  Ser du har begynt med sirup, sukkerfri sjokolade, stevia osv.. dette er vel ikke tilgjengelig i Norge??

 4. Sunniva

  Jeg fikk dessertheftene i posten i dag, gleder meg til å teste ut! 😀 Den skal bli med til svigermor i jula så vi kan kose oss med sunne goder. 🙂

  Kanelbollene så utrolig gode ut! Jeg tror ikke magen min heller tåler vanlig mel særlig godt lenger. Ikke melk heller, for den del. Merker godt at jeg har blitt mye bedre kjent med hva kroppen tåler og ikke etter at jeg begynte å spise rent. Utrolig godt! 🙂

 5. Elise

  Det så utrolig godt ut! 😀 Elsker kanelboller<3 Bruker du noen gang speltmel eller rugmel i bakeverkene dine? Eller er det noe du prøver å unngå liksom, for jeg vet jo at du bruker en del mandelmel, zero carb pulver osv.. Pleier ofe å bake, men for å unngå så mye karbohydrater i det jeg lager, så må jeg ofte ty til krusakli for å få litt tykkelse på det jeg lager, slik at det ikke blir helt rennende.. men det er jo måte på hvor mye krusakli jeg kan bruke.. smaker ikke akkurat himmelsk med krusakli-muffins.. :/ Mandelmel er jo ganske dyrt som jeg kun kjøper en sjeelden gang, men hvis du skulle anbefalt et bakeprodukt som omtrent er et 'must', hva skulle det ha vært da?:) Jeg blir veldig inspirert av kokkekunnskapene dine!:P 😛

 6. kriweb

  @Jenny: Det kommer nok ganske snart, om jeg har litt tid til overs denne uka – disse tar nemlig liitt lenger tid enn det andre jeg lager 🙂

  @Karianne: Så hyggelig å høre, tusen takk til deg!

  @Lise: Oh ja, varme kanelboller med deilig glasur. De beste jeg noensinne har smakt er de amerikanske, himmelsk 😀

  @Mette: Jeg har skrevet litt om ingrediensene her: http://www.kriweb.no/?p=3585
  Mandelmel, proteinpulver/bakepro og sukrin/sukrinmelis er et must-have for meg.
  Jeg har også blitt veldig glad i Yaconsirup, det får man kjøpt billig på iherb.com (det samme med Stevia). Sukkerfri sjokolade får man kjøpt på helsekost, og på nett.

  @Sunniva: Så bra! Men du må love meg at dere koser dere med litt annet enn proteinbakst og eggefluff og da :mrgreen:
  Jeg merker også stor forskjell, mageproblemer jeg hadde i mine yngre år har jeg ikke lenger – godt å vite litt mer om hva man tåler og ikke.

  @Elise: Jeg synes speltmel er litt oppskrytt, det er så og si det samme som hvetemel – men med litt mer næring som f.eks jern. Magen min reagerer like mye på det, men her er jo alle forskjellige. Jeg synes rugmel er et bedre alternativ, jeg har brukt det en del i bl.a pannekaker.
  Mandelmel og proteinpulver er favorittene mine, mye protein og mye sunt fett 🙂 Jeg hadde ikke klart meg uten det i hvert fall.

 7. Marit

  XXL har noen kraftige gode kongehodelykter 🙂 ihvertfall i fjor…og sikkert andre sportsbutikker også!

  Ja, de er forresten små altså. Små og nette OG sterke 🙂 litt som deg…hehe.

 8. Cecilie

  Så gode de så ut! Gleder meg til oppskrift:) Takk for komplimentet forresten! Jeg må lime inn hva mannen min skrev, så du ser det: Helt Enig med gull vinneren fra NM og Nordisk jeg, hun hvet jo tross alt hva hun snakker om..he he.

  Vi har fulgt deg en stund 😉

 9. Katrine

  Jeg har nettopp begynt å lese bloggen din og liker den kjempe godt! Jeg får innspirasjon fra deg til og både trene og lage sunn og deilig mat.
  Takk skal du ha 🙂

  Klem Katrine

 10. Metallian

  Fikk heftet idag, så knall ut, gleder meg til å teste litt. Har du flere igjen legger jeg en link fra min blogg neste gang jeg poster matinnlegg.

  Syns du er innmari flink med bilder også, det er endel av suksessen som sjelden kommenteres ser jeg. Gode bilder er viktig og jeg tar meg i å ape etter deg som best jeg kan 🙂

 11. Maylinn

  De så gode ut! Gleder meg til du legger ut oppskriften!
  Fikk dessertheftet i dag så lå å koste meg med det på sofaen en time, men er så slapp i dag så ble ingen baking. Det ble ett til meg og ett til mamma, som endelig har lagt om livsstilen henne også. Tusen takk, Kristine!

 12. Helene

  Jeg gleder meg til oppskriften på kanelbollene 😉
  Blir så glad når du poster nye innlegg 😮
  Klem

 13. Michelle

  En oppskrift på sunne og gode kanleboller hadde virkelig gjort seg! Det er min gamle favoritt fra da jeg var liten!! :mrgreen: Skal prøve meg fram selv, så ser vi hvem som finner den beste endelige oppskriften Kristine :mrgreen:

 14. ellie

  mmm så gode kanelbollene så ut! brukte forresten oppskriften din på marsipan i dag.. og blandet den med yaconsirup, kokosfett og smeltet råsjokolade….
  ble marsipan-sjokoladekuler av det 🙂
  herlig eksamenstidstidsfordriv 😉

 15. Marianne

  Kanelbollene ser utrolig jammi ut! Gleder meg til oppskrift 🙂 Har akkurat investert i bakepro, sukrin og hi-maize selv, men mandelmel er så dyrt at det sitter litt lenger inne. Det er uansett en veldig inspirerende blogg du har!

 16. line

  Du er så flink å bake! Bakte karamell-mandel kaken din igjen i dag, de som går på kurs hos meg skal få den på avslutningen i dag.

 17. Ninne

  Hei kristine. Har du merket at mandelmelet i de nye innpakningene ikke er like finmalt??? Så til min overaskelse sist jeg kjøpte at det plutselig var blitt mye grovere med små «mandelbiter» oppi…. er det no bra da ? 😯

 18. Kristine

  @Marit: Om jeg utvider letingen min fra europris og biltema, så finner jeg sikkert noe bedre ja.
  Jeg liker de best små og sterke :mrgreen:

  @Cecilie: haha, så koselig – en du ER fin Cecilie, ta det til deg 🙂 Klem

  @Katrine: Koselig å høre, tusen takk!

  @Metallian: Jeg har mange igjen, var raus med andre bestillingen. Godt å høre at det falt i smak.
  Enig, gode bilder er veldig viktig – spesielt når det gjelder noe så delikat og smakfullt som MAT 🙂

  @Hanne: Ikke så veldig lenge igjen til du har all verdens tid til overs nå Hanne, gleder meg til baksten din 😀

  @Maylinn: Først la seg bli inspirert, deretter baking – man må jo ikke gjøre alt på en gang 🙂
  Hyggelig at du har fått med mammaen din og.

  @Helene: Og jeg blir glad for så mange hyggelige kommentarer 🙂

  @Kim: Jo, men den kostet ørlite grann mer enn jeg hadde sett for meg å bruke på lys.. Jeg er i den skogen i et lite kvarter hver dag, skal ikke skryte på meg noe mer 🙂

  @Kristine: Jeg elsker varme, ferske kanelboller, så jeg venter i spenning selv 😆 Ha en fortsatt fin dag søtnos!

  @Michelle: Mormor lager alltid kanelboller, så jeg har fått trykket i meg slike jevnt og trutt i alle år 🙂 Ja, prøv gjerne ut du også så kommer vi sikkert frem til noe begge to – du får holde meg oppdatert.

  @ellie: Oh, det hørtes godt ut. Venter utålmodig på mer Yaconsirup for tiden 🙂

  @Anonym: Det kommer helt an på hva du skal lage? Jeg veksler som regel mellom vanilje og sjokolade – denne typen: http://www.nordicnutrition.no/index.cfm?tmpl=butikk&a=list&b_kid=558012

  @Marianne: Jeg skjønner at prisen kan virke noe avskrekkende.. men det er ofte slik at man ikke trenger like mye mandelmel som vanlig mel da den trekker til seg mer væske og ‘sveller’ litt. Jeg hadde ikke klart meg uten i hvert fall, men nå er kanskje jeg litt over gjennomsnittet interessert i sunn baking :mrgreen:

  @line: Så spennende da, håper de likte den? Bra at du sprer det glade, sunne (kake)budskap videre 😀

  @Ninne: Sier du det? Jeg har fortsatt ‘gamle’ typen, så det vet jeg ikke. Jeg har imidlertid lagt merke til at nye sukrinen har blitt mer pulveraktig – men det er jo bare bra egentlig.
  Det skal ikke ha så mye annet å si enn at man eventuelt må vente litt lenger på at mandelmelet ‘sveller’, kanskje ha lengre steketid på svakere varme. Jeg ville ha sendt en mail til funksjonellmat.no og hørt – om det er det merket du kjøpte.

 19. kristine

  Hei! Jeg sliter mye med magen min, og jeg tror det kan være i sammenheng med gluten. Derfor vil jeg nå prøve meg i en glutenfri periode (snakket med lege).
  Og siden du er så godt som ekspert på dette, spør jeg deg 🙂
  Hva mener du om de ferdige glutenfrie melblandingene man kan kjøpe? har du evt et tips og to til hvordan/hva jeg kan spise? evt. lage selv?
  🙂

 20. Metallian

  Btw, ang hodelykt- anbefaler Petzl på det sterkeste, velg en modell med stropp over OG rundt hodet- og husk at vekt er viktig! Bedre med ekstra batterier i lomma enn stor kluimpete lykt!

 21. Kristine

  @kristine: Jeg er ingen ekspert, jeg bare liker proteinbakst 😀 Jeg har aldri prøvd glutenfri melblandinger, så det kan jeg ikke si noe om dessverre.. men alt jeg baker er uten gluten, så du kan jo prøve deg på noen av de om du vil. Alt fra brød til kaker.

  @Metallian: Har en lignende hjemme, men lyset er veldig dårlig. Det er én svak stråle med lys, så synsvidden blir noe snever kan man si. Takk for tips!

  @Anette: Det har jeg kjøpt på http://www.iherb.com – billig side! Om du bruker rabattkode VIG677 får både du og jeg rabatt 🙂

Det er stengt for kommentarer.