Vaniljemuffins

I dag har vært en sløv søndag, ganske deilig egentlig. Bortsett fra en lengre gåtur med mamma på nesten halvannen time, så har jeg ikke gjort stort annet enn å slappe av.

Jeg har bakt da, fikk plutselig en lys idé om hva jeg kunne bruke vaniljekrem-restene i kjøleskapet til.

Her er muffinsvokteren:

Vaniljemuffins (3 versjoner)

Grunnoppskrift for alle:
1 egg
1 stivpisket eggehvitte
1 ss (ca 35g) kesam
30g mandelmel
30g vaniljeproteinpulver
4-5 dråper Stevia Vanilla Cream
3-4 ts sukrin

I ovnen på 170 grader i 12-15 min.

Dette gir 9 små muffins, med næringsinnhold per stk:
Kcal: 35
Protein: 5,8 g
Karb: 0,5 g
Fett: 1 g

Men disse trenger noe ekstra, jeg valgte dette:

Versjon 1 – med vaniljekremtopping

Versjon 2 – vaniljekrem innbakt

Versjon 3 – med skjult sjokolade


Vaniljekremen er Heistad/Eldorado sin lavkalori-versjon. Jeg kjøper de på større matbutikker som Ultra, Meny og Coop Obs/ X-tra.
Sjokoladen som er brukt er sukkerfri. Jeg kjøper de på nettet, med sukrin/erythritol som søtning, men andre versjoner kan kjøpes her på de fleste helsekostbutikker.

Her er forresten haka til Todd – mangler bare litt skjegg, så er han like fin igjen.

Han er jo vakker i alle mulige vinkler ♥

Og her er skyggen min i dag (følger etter meg overalt), sliten etter den lange gåturen.

19 tanker om “Vaniljemuffins

  1. avatarHanne

    MMMM! Jeg burde så absolutt ikke ha åpnet bloggen din like etter å ha kommet hjem etter en lang dag på reisefot. Alt for fristende! Skulle ønske jeg hadde vaniljekrem i kjøleskapet nå.. 🙄 😀

  2. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Hanne: Du kan jo kanskje lage deg noe annet godt, med sjokolaaade 😉 *friste friste*

    @Oda: Jeg hadde tenkt til å sende deg en mld faktisk, gjør det nå – må fortelle deg noe 🙂

  3. avatarL

    Nomnom! De må jeg prøve i kveld. Kanskje jeg skal forsøke å ta vanilje og sjokolade i samme muffins også 😎

    Ha en fin kveld!

  4. avatarMichelle

    De så utrolig gode ut Kristine! Vanilje er ikke feil smak! 😛 Søte bilder av dyrene, som alltid :mrgreen:
    Goood kveld videre! Gleder meg til å se hva denne ukens fristelser du kommer med 😉

  5. avatarCecilie

    Jeg vet at det fins sjokolade med sukrin, men føler at jeg har gått glipp av noe stort… Fins det å få kjøpt på nett???? Jeg må nok spørre om du kan legge ut en link, altså 😆

  6. avatarmjuuugly

    Jeg lurer også på hvor du kjøper sjokolade med erythritol! Jeg er dritt(bostavelig talt!) lei av maltitol som de fleste sukkerfrie sjokoladene er søtet med. Magen går amokk vet du…! Lager selvsagt deilig sjokolade selv, men av og til er det godt å ha noe mer lettvint for hånd!

    Muffinsene så nydelig ut og Todd er som alltid like fin <3

  7. avatarAnonym

    Hei!

    Nok et koselig innlegg på en kjedelig søndag. 😀

    Her er forresten en iherb-kupong om noen skulle ønske det:
    VIK664

  8. avatarastrid

    mmmuffins…

    Jeg lurte på, hva er næringsinnholdet i den yacoonsirupen? Hva er forskjellen på vanlig sirup`?

  9. avatarHelene

    Mmm dette skal jeg prøve.
    Må bare si at kjøkkenet ditt ser utrolig koselig ut 🙂

    Hilsen en som bare liker bloggen din mer og mer!
    (En ekte blogg, og ikke en som er full av «betalte» innlegg)

  10. avatarKristine Innleggsforfatter

    @L: Det er nok en suksess, nam 🙂

    @Michelle: De var veldig gode, de med vaniljkrem inni var best.
    Takk for det! Håper du får en fin uke 😀

    @lovelyliller: trening ,mat og morro.: 😉

    @KRISTIN: Joda, jeg spiser mesteparten – det er jo proteinrikt og sunt 😀 Ellers blir det litt til D, og litt til Jack (som egentlig er den som setter mest pris på det).

    @Cecilie:
    @mjuuugly: Hei dere to! Ja, jeg kjøper sukrinsjokolade på nett – men det koster! :mrgreen:
    Dere finner de her: http://www6.netrition.com/lc_specialties_choco_bars.html
    Jeg synes dark chocolate er best, den har mest smak.

    @Anonym: Takk for det 🙂

    @astrid: Vanlig sirup er stort sett bare sukker. Du kan lese om Yacon her: http://www.sanabona.no/yacon-og-agave/produkter-av-ra-yacon/55-ra-yacon-sirup-naturell

    @sabrina: Takk for det :mrgreen: Ja, det er zero carb protein

    @Helene: Takk for det – synes også kjøkkenet er veldig koselig 🙂
    Hyggelig å høre, bloggen er ikke jobben min – så her er det ekte blogg-glede 😀

  11. avatarAnna

    Hej Kristine. Gillar din blogg o alla recept. Har varit på väg länge o börja baka, men fallar alltid på alla saker jag inte har hemma.
    Kan inte du göra typ en lista på «grundingridienserna» man behöver för o kunna göra det mesta av dina recept, så man kan börja samla på sig:)
    Kramar Anna

  12. avatarmelanie

    hei hei!
    jeg prøvde meg på vaniljemuffins oppskriften din. Men byttet ut vaniljepulveret med sjokoladepulver, i tillegg til at jeg heller ikke burukte dråper med vaniljeessens. Har prøvd to ganger, den ene gangen som kake, men denne ble ganske så tørr. Sist gang lagde jeg muffins, men ble fortsatt tørre, men bedre i konsistens. Denne gangen brukte jeg heller to hele egg.
    virker dette kjent?

    MVH

    melanie 😉

  13. avatarKristine

    @Danny: 😀 Takk!

    @melanie: Nei, men halve muffinsen er jo vaniljekremen – det er den som gjør de saftige og gode. Uten vaniljekrem eller noe annet som gir fuktighet så skjønner jeg at de blir noe tørre 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *