Nøttekarameller

Og endelig var det fredag dere!

Dagens trening ble en lett litt-av-alt-økt;
Sidehev
10 kg 3×5
dropset
5 kg 3×10
Dips
3×6
Benspark
50 kg 3×8
Sit-ups i skråbenk m/vektskive
3×10
Liggende lårcurl
25 kg 3×10
Leg adductor
50 kg 3×8
Nedtrekk bredt grep
45 kg 3×8 (eksplosive reps)
Sidehev i cable
3×8

I dag fikk jeg testet ut noe jeg har tenkt på en stund, og det ble veldig godt – i hvert fall om du er like glad i peanøtter som meg.

Nøttekarameller aka snickersknapper

Har ikke helt nøyaktige mål, bare klin alt sammen til en røre og smak deg frem.

Bunnen:
1 ss Yaconsirup
Noen dråper Stevia English Toffee (kan sløyfes, men er veldig godt)
Peanøttpulver (eller peanøttsmør)
Mandelmel
En klype salt
Litt vann

Rull og trykk de litt flate, sett i fryseren 15-20 min.


Som dere ser er jeg nå tom for Yaconsirup.. men ny er bestilt! Den og Stevia er bestilt på iherb (om du bestiller for første gang får du, og jeg, rabatt med kode: VIG677), og peanøttpulveret er kjøpt på netrition (obs – dyr frakt).

Topping:
Smeltet sukkerfri sjokolade (lag eventuelt egen sjokoladetopping med kakao o.l).

Ta ut karamellene fra fryseren og legg en god sjokoladeklatt på, inn i fryseren igjen til sjokoladen er stivnet. Deretter, nyt!


Små snickersknapper!

Dette fikk bli dagens forrett.. kremt. Nå skal jeg gå og lage middag nemlig.

Ha en fantastisk fin fredagskveld! :grin:

26 kommentarer til “Nøttekarameller

 1. Stine :)

  Hei 🙂
  Dette spørsmålet har ikke noe med innlegget å gjøre, men lurer på hvordan vaniljekrem du bruker? Lager du selv?
  Hilsen Stine 😛

 2. Lise

  De så nydelige ut! Hvordan er det peanøttpulveret? Er smaken lik peanøttsmør? Har ikke prøvd det selv, men er veldig glad i peanøttmelet som selges på netrition.no, bruker å blande dette med litt vann, himalayasalt og stevia for å lage mitt eget litt magrere peanøttsmør eller peanøttsaus. Smaker nydelig!

 3. Hanne

  Fantastisk!
  Jeg elsker snickerskake i alle varianter, og lager veldig gjerne ting med peanøtt, sjokolade og karamell (spesielt siden vi aldri får peanøtter i selskap grunnet allergi i familien). MMMM!
  Fikk hentemelding om pakke fra iHerb i dag, så fra mandag av blir det yacon i hus 😀

  Gooood helg!

 4. Kristine

  @KRISTIN: Absolutt, ikke lage flere enn man kan unne seg 😀 De ble fort borte gitt.
  God helg til deg og!

  @Stine 🙂: Det er litt forskjellig. Noen ganger ferdigkjøpt, andre ganger Eldorado sin lavkalori-versjon, og en sjelden gang egenlaget.

  @lovelyliller: trening ,mat og morro.: De var kjempegode, god helg! 🙂

  @Lise: Nja.. det smaker peanøttsmør, men en tynn versjon. Synes det passer bedre sammen med noe annet 🙂
  Du kan jo bruke peanøttmelet i disse, tipper det er så og si det samme.

  @Silje Silje: De ble bedre enn jeg trodde, fantastisk gode – så fornøyd 😀

  @Metallian: Det er fordi:
  1. jeg lager SUNNE og sukkerfrie godbiter
  2. jeg spiser de som oftest opp selv :mrgreen:

  Pizza hører fredagen til! Det så veldig godt ut.

  @Hanne: Jeg er også veldig glad i peanøtt, myk karamell og sjokolade – helst alt sammen, samtidig. Så dette var jo perfekt.
  Jeg måtte bestille mer Yacon nå, men det pleier å ta en ukes tid.. så jeg får kose meg med dine oppskrifter fra mandag av så lenge 😉
  God helg!!

 5. Helene

  Takk for rabattkoden! Nå har jeg bestilt yaconsirup, og stevia vanilla cream og english toffee 😉
  Og igjen, takk for enda en søt oppskrift 😀
  Prøvde marsipanoppskriften din i dag, og den var smashing. Smeltet to ruter kakaomasse og blandet med sukrinmelis og vann, også dyppet jeg marsipanen i dette. Nam 😉
  Riktig god helg til deg!

 6. Markus

  Hei Kristine! Litt off topic, men.. Jeg er en gutt på 21 år, har de siste 4 mnd vært på en såkalt «bulk». Spist mye mat og bygget en god del muskler. Nå er jeg ganske klar for å bli litt mer definert. Så det jeg lurer på er hvor lenge man må «deffe» for å redusere fettprosenten? Feks hvor mye fett% kan man gå ned på 1 mnd/2 mnd?
  Håper på svar, Hilsen Markus!

 7. Cathrine

  Kommer sliten hjem fra senvakt, og har ikke handlet for hadde mer enn nok med å få bilen til å holde helt hjem. Hjemme har jeg hverken melk til å lage grøt med, eller kjøtt til middagen. Vurderte steke spinat og ha grillkrydder på siden det var det kjøleskapet innehold, men det ble med to usle knekkebrød med leverpostei. Så..

  Note to self: Ikke les bloggen til Kristine klokken 02.02 om natten. Da får man lyst på NØTTEKARAMELLER og alskens godis!! omg omg omg omnomnomnooooom!!!!!!! 😆

 8. Beate

  Det så nyyydelig ut! Må prøve det selv..

  Kjempekjekt å se formbilder igjen 🙂

  PS: Vil du si at å bruke bilder er den beste måten å se fremgang på kroppen? For jeg er kjempedårlig på å se det selv, det kommer veldig an på hva humør i jeg er den dagen, er ikke verdens beste til å være objektiv iforhold til min egen kropp.

 9. L

  Å nam! Jeg er veldig glad i peanøtter/sjokolade-kombinasjonen, så dette må jeg absolutt prøve. Takk for tips om peanøttpulver! 🙂
  Forresten: Hvor lang tid tok det før du fikk pakken fra netrition?

 10. Kristine

  @Helene: Og takk til deg for at du brukte den!
  Jeg venter også på mer Yaconsirup derfra, blitt helt avhengig 😀
  God helg!

  @Camilla: Synes du det – tusen takk! 😳

  @Michelle: Ja, da må du prøve disse. Fikk lyst på de igjen jeg nå 😀

  @Markus: Hei! Det kommer litt an på utgangspunktet ditt – hva din nåværende fett% er på. Som regel bør man holde seg til en nedgang på 0,5-0,7 kg i uka. Det viktigste du gjør for å bevare muskelmasse på kaloriunderskudd er proteinrik mat, og fortsette med de vektene du kjører på nå så lenge det lar seg gjøre – altså ikke falle for fristelsen til å trene lettere. Lykke til, du er tøff som velger en diett i jula 🙂

  @Cathrine: :mrgreen: Disse skal jeg lage til deg! Men jeg får vel ikke smuglet sirup gjennom sikkerhetskontrollen..
  Håper du får i deg litt mer mat i dag snupp, klem

  @Beate: Takk for det!
  Ja, jeg har hatt mye igjen for alle fleksebildene mine faktisk 😀 Det er veldig gøy å kunne se tilbake, jeg har funnet ut at jeg faktisk har forbedret ryggbredden de siste månedene – selv om jeg ikke har trent overkropp noe særlig. Man klarer jo ikke å se seg selv bak 🙂 Og sånn ellers så blir man lett blind av å se seg selv i speilet hver dag, så et bilde i ny og ned er nok ikke så dumt.

  @astrid: Det får man vel kjøpt i de litt større matbutikkene, samt på helsekost. Jeg har kjøpt på nettet, men det blir fort litt dyrere.

  @johan: mhm! 🙂

  @L: Du må teste ut disse, kan sikkert bruke økologisk peanøttsmør og. Det tar litt tid, ca 2 uker – og toll+mva pleier å komme i tillegg 😐

 11. Lill Adriana

  Godt å se at disse kakene ikke tar knekken på formen din. 😉 Bra rygg!! Fint at du tar opp igjen litt formbilder selv om jeg ikke skal påstå at dyrebilder og kakebilder ikke holder mål!
  Hils de søte små!

 12. Kristine

  @Lill Adriana: Takk Lill! Overraskende at jeg har bygget litt og ikke mistet noe muskelmasse her, ryggen lever visst sitt eget liv uten trening (evt så involerer jeg den i alt jeg gjør tydeligvis). Men dyrebilder er morsomst å ta.
  Hilse din søtnos og (altså, hunden) :mrgreen:

 13. Hilde

  Hei Kristine!

  Du jeg lurte på hvor mye du må betale i toll, mva når du bestiller fra iHerb? Alltid kjekt å lese bloggen din, får så mange gode tips 😉

 14. Kristine

  @Hilde: Hei! Jeg har ikke betalt noe i toll+mva, for jeg har ikke bestilt over 200 kr. Bestill heller flere pakker, frakten er jo ganske lav 🙂

 15. Karianne

  Veldig artig å se «fleksebildene» dine, Kristine! Du ser kjempeflott ut!! Du er til stooor inspirasjon!!

 16. Tilbaketråkk: Peanøttkarameller | Trening, bodyfitness og fordommer

 17. Tilbaketråkk: Peanøttfudgekuler | Trening, bodyfitness og fordommer

Det er stengt for kommentarer.