Se torsken!

Jeg fikk et spørsmål for litt siden om jeg hadde noen måter å muntre opp en litt kjedelig torskemiddag på, og her er noen forslag:

1. Ovnsbakt torsk med kremet reker i dill

Ovnsbakt torskefilet med pesto, reker blandet i skyr og dill, champignon stekt med chili og paprika, og asparges stekt i olje med salt, pepper og hvitløk.

2. Stekt torsk med druer, sjalottløk og hakkede mandler

Servert med sprøstekt bacon, asparges og sitron.

3. Ovnsbakt torsk med asparges, cherrytomat og spinat-mix


Spinat-mix: Hakket spinat, basilikum, kesam/skyr eller creme fraiche, salt, pepper og litt muskatnøtt.

4. Panert torsk med skivede gulrøtter


Torskefiletene vendes først i egg, deretter mandelmel og revet lett-ost. Krydres og stekes på middels varme i stekepanne til mandelmel og ost har laget en sprø skorpe. Gulrøtter skives og stekes med hvitløk. Serveres med basilikum rørt med skyr naturell.

17 tanker om “Se torsken!

  1. avatarMalin

    Jeg panerte torsken på samme måte som deg, og det var den beste torsken min kjære hadde smakt. Og han er ikke så glad i fisk 😆
    Hvordan tilbreder du aspargesen? Koker, steker? 🙄

  2. avatarMarianne

    Ah, tusen takk for det, og for mye bra inspo 🙂

    Torsk er jo i grunnen en finfin mager proteinkilde,
    også for variasjon, men blir ofte litt sist på ønskelista
    da den ikke alltid rocker helt, sånn i utgangspunktet 😉

    Blir en torskemiddag snart nå, med slike fristende tips 🙂

    Så godt å høre at Todd er tilbake i slaget igjen også,
    TålmodigeTøffeTodd 😛

  3. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Kristin: Du må lære deg å like eple og asparges Kristin! 😆

    @Camilla: Jeg ble hektet på dill en periode, utrolig godt til reker blandet med kesam/skyr e.l 🙂

    @Cecilie: Nesten :mrgreen: Men jeg tar den jeg, nesten er bedre enn ikke.
    Den siste, panert torsk, er utrolig godt – du burde prøve!

    @lovelyliller: trening ,mat og morro.: I mangel på et bedre ord ble det muntert. Munter torsk er bra 😀

    @Malin: Jeg liker så godt den sprø overflaten selv, torsken er jo egentlig ganske smakløs helt alene.
    Det er først nå jeg ser at asparges går igjen her 😆 Jeg varierer mellom ovnsbakt eller steking – alt ettersom hvordan torsken tilberedes egentlig. Føler at så mye smak (og grønnfarge) forsvinner ved koking.

    @Marianne: Vi burde absolutt bli flinkere til å spise torsk, men jeg er enig.. det er liksom ikke det første som dukker opp når jeg skal finne ut hva som frister til middag 😀
    Ja, godt å ha han tilbake som vanlig.. på godt og vondt 😆

  4. avatarMetallian

    Skivede gulrøtter stekjt i hvitløk? Tell me more 🙂 Er dette noe du gjør med andre grønnsaker også? Høres jo ut som en bra måte å få grønnsakene litt mer spennende på.

  5. avatarMichelle

    Du får virkelig torsk til å se spennende ut! Synest det er så kjedelig jeg.. Smaker alltid godt når min mor lager det med ny fisker, fersk fisk, men de filettene fra butikken ser bare for kjedelig ut.. Er mer glad i laks, eller også sakt *en glad laks* :mrgreen:

  6. avatarLine

    Sitter på et hotellrom i Tønsberg å drømmer om middag. Nå ble jeg enda mer giret på et varmt måltid, og gjerne torsk.:)

  7. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Metallian: Jeg har hvitløk i nesten all mat jeg lager 😀 Det setter en utrolig god smak, selv på grønnsaker (spesielt i wok).

    @Michelle: Frossen fisk kan ikke sammenlignes med fersk nei.. jeg er også mer gladlaks 😀

    @Line: Åh, jeg fikk lyst på hotellrestaurantmiddag servert jeg :mrgreen:

  8. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Metallian: Jeg pleier å steke grønnsakene litt først, deretter hvitløk. Om hvitløk blir stekt for lenge får den en litt besk smak.

  9. avatarAnett

    Veldig glad i torsk – og her var det mange gode varianter – tusen takk !!
    Har allerede prøvekjørt «fiskepinner» vendt i parmesan og mandelmel etter din inspirasjon (datteren min har cøliaki, så hos oss spiser vi glutenfritt, alle vanlige fiskepinner er jo smekkfulle av gluten og uten noe særlig fisk..) og ungene DIGGET dem !! (måtte holde kjeft om at det var parmesan i dem da, for de «hater promp-ost» – he he)
    Når du ovnsbaker torskestykkene – hvor lang tid og hvilken temperatur ??

    Ønsker deg en fin helg !

  10. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Anett: Jeg elsket fiskepinner som liten, men du verden så lite fisk det egentlig er. Jeg ville aldri ha spist det nå, mye bedre å lage det selv.
    Prompeost ja :mrgreen: Det de ikke vet har de ikke vondt av.
    Jeg synder og kjøper som oftest fryste fileter, da bruker de litt lenger tid i ovnen. Ca 25-30 min på 180 grader
    God helg!

    @Torill: Ikke daglig nei, magen min protesterer litt på det. Dessuten blir jeg ikke ordentlig mett av det.
    Ris liker jeg ikke så godt, så det spiser jeg ikke. Pasta og poteter spiser jeg innimellom, og noen ganger brød som frokost i helgen.

  11. avatarKristina

    God morgen 🙂 Var innom bloggen din for første gang i går, kjempeflott arbeid du legger ned her 🙂 Du er til stor inspirasjon! Ønsker deg ei fin helg 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *