Runde skiver

Det ble som vanlig en styrkeøkt etter jobb i dag, fokus på bakside lår.
Dagens øvelser:

Sittende lårcurl (55 kg)
Cable pullover
Liggende lårcurl
Crunches på ball
Et-bens benpress
Strakmark (40-50-60 kg)
Nedtrekk smalt grep (45 kg)

I dag hadde jeg lyst på både pizza og brødskiver, men i stedet for å spise det og få i seg mye for mindre (næring) – så lagde jeg mine egne versjoner og fikk mye for mer! – med samme oppskrift. Brukte de både som brødskiver, og som pizzabunn.
Jeg lagde 4 veldig små bare for å teste ut, så det er bare å øke oppskriften dersom man ønsker mer.

Runde skiver (4 små):

1 egg
1 eggehvitte
1 stor ss kesam/skyr
20 g mandelmel
10 g bakepro
en klype salt

Pisk eggehvittene hvite (men ikke helt stive) med litt salt og tilsett eggeplomme (en, eller begge om du ønsker), kesam og det tørre. Rør forsiktig til en luftig røre, lag tynne rundinger på et smurt bakepapir. Inn i ovnen på 180 grader i 15-20 min.

Hele oppskriften gir over 30 g protein, og kun 200 kcal.

Små pizzaer

Runde skiver

Todd er overlykkelig over sin nye tilværelse uten skjerm rundt halsen forresten, og det er jo forståelig. Han spiser som en konge, småerter Jack, og ligger og maler i vasken om morgenen når jeg sminker meg. Det er først nå jeg merker hvor deppa han har vært de siste dagene, og det er veldig godt å ha han tilbake. Nå gjenstår det bare et par dager til med antibiotika, og at det lille hvite skjegget hans gror ut igjen, så er han så god som ny.

Jobber på spreng med bestillingsskjemaet som jeg skal legge ut på bloggen her (senere i kveld), nå har jeg nemlig fått flere desserthefter i hus! Og dersom du er rask med å bestille så skal jeg garantert få sendt ut til deg før jul.

11 kommentarer til “Runde skiver

 1. Kaisa

  Hei Kristine,
  tenkte å dele en oppskrift med deg, siden du er så flink til å lage alt sunnt og godt.
  Som overraskelse, var din dagens mat-tips nesten det som jeg tenkte (men ikke helt..)

  Dette passer godt som lördags frokost, mmmm.. så gode pancakes. Jeg tror den originelle versjonen er faktisk «russiske pankaker». Så her blir det rundt 15 stk:

  250 g skyr/kesam
  3 egg
  2 ms indian sukker (eller kanskje du foretrekker sukrin?)
  1 dl mel (hvis det blir mandel mel, veit ikke om mengden da.. :))
  ½ tl mat-soda
  1 tl vanilsukker
  en klype (hav)salt

  Rör först egg og tilsett skyr. Rör alle greier sammen, låt svulme i 10min og stek små pankaker i en het panne.
  Kanskje litt syltetöy på og en kopp kaffe til 🙂

  Skal til Stavanger imorgen jeg, gleder meg til det! Det var fint å se dine bilder fra Stavanger, kanskje treffer jeg også noe vennlige fugler der.. hehe

 2. Elise

  Hei!

  Lurer på om du har noen tips hva man kan spise til kveldsmat? Noe lett og sunt!:) Takk på forhånd (:

 3. Kristine

  @Charlotte: Da har du sikkert sett innlegget om bestillingsskjema 🙂

  @Kaisa: De minner meg faktisk om slik jeg lager pannekaker allerede, f.eks: http://www.kriweb.no/?p=3802
  De blir veldig gode, tror nesten jeg må lage de igjen denne uken – lenge siden sist nå 🙂
  Åh, kos deg masse! Og hils fuglene fra meg :mrgreen:

  @Elise: Jeg pleier å spise ting jeg baker, sunne og proteinrike muffins/vafler/brød/pannekaker. Her er muligheten mange! Ellers blir det cottage cheese og/eller kesam med vaniljeessens, sukrin og syltetøy. Egg/omelett, eller middagsrester.

 4. Linn

  Åh, de pizzaene så nydelige ut! NAM! 🙂

  Jeg må bare si at Todd er den mest sjarmerende lille pusekatten jeg vet om. Jeg kan se for meg at han er lykkelig uten den irriterende skjermen rundt hodet! 😆

 5. Helene

  Til krabbekakene jeg lagde til middag i dag bakte jeg et rundstykke som var nesten på en prikk lik dine runde skiver. Til kvelds lagde jeg mandelmel/bokhvetepannekaker (inspirert av oppskriften i oppskriftheftet ditt) 😉 Jeg er så glad i oppskriftene dine, Kristine! 🙂 Ha en fortsatt fin kveld 😉

 6. Kristine

  @Linn: De var faktisk veldige gode! Men det ble like godt med pålegg på – må bare lage mer neste gang, de ble altfor små 🙂
  Åh takk for det. Han har vært overalt i dag, så har ikke fått tatt noen bilder av den glade krabaten 😀

  @lovelyliller: trening ,mat og morro.: Veldig små, altfor små 🙂

  @Helene: Det hørtes nydelig ut! Dette er andre gang jeg blir fristet av pannekaker, så det får bli middag eller dessert snart 😀
  Tusen takk, god kveld til deg og!

 7. Kristine

  @Michelle: Det dekket det suget jeg hadde i hvert fall, du får prøve de ut en gang 😀

  @hanna: Da har jeg lagt til der jeg husker, jeg har dessverre ikke noe fastsatt plan mtp vekter – går mye etter dagsformen.

Det er stengt for kommentarer.