Lukten av jul

Hva er det som ligger og godgjør seg inni her tror dere?

Jeg har prøvd meg på litt julebakst igjen, og her blir det ordentlige kaker med ordentlig smør – så de ender derfor opp som veldig lchf-vennlig. Ingenting galt i det, det blir nødvendigvis sånn når man kutter ut hvetemel og sukker.
Jeg klarer fortsatt ikke å få de helt tynne og sprø i og med at jeg ikke jobber med en normal deig, men det gjør egentlig ikke noe – jeg liker nemlig litt tjukke, myke pepperkaker best ;-)


Oppskrift:
50g smør
40g mandelmel
30g bakepro/proteinpulver
1 ss Yaconsirup
2 ss sukrin
4 ss sukrinmelis
1 eggehvitte
1/2 ts bakepulver
Pepperkakekrydder: kanel, kardemomme, ingefær, nellik (og en liten klype pepper)

Bland alt det tørre i en bolle og sett til side. Pisk romtemperert smør, Yaconsirup og sukrin i en egen bolle, ha deretter i en eggehvitte og pisk videre. Tilsett det tørre og bland godt, settes kjølig en stund slik at mandelmelet ‘eser’ litt.
Deigen blir ganske klissete, jeg valgte å bre den utover et bakepapir med en slikkepott – og trykket heller ut figurer etter steketiden. Inn i ovnen på 180 grader i ca 8 min.Mine ble ganske tykke som du ser, jeg liker de best slik. Om du ønsker de tynnere foreslår jeg at du tilsetter mer tørrvare slik at den blir mindre klissete og du får smurt den enda tynnere på bakepapiret i forkant.

Jeg fikk 8 pepperkaker (3 store hjerter og 5 mindre blomster), innhold pr stk ble ca:
Kcal: 80
Protein: 5,5 g
Karb: 0,7 g
Fett: 5,8 g

Nå er det straks middag! I dag ble det nemlig dessert først :grin:

17 kommentarer til “Lukten av jul

 1. Camilla

  Hei Kristine

  I dag var jeg på helsekosten og kjøpte Spelt-Pepperkaker. De var gode:-)Men det står ikke spesifisert næringsinnhold på pakken da, så hvor sunne de egentlig er vet jeg ikke….

 2. Kristine

  @elise: De ble gode 😀 Luktet godt i hele huset og.

  @Camilla: Hei! Speltmel er mer næringsrikt i den forstand at det inneholder mer jern enn vanlig hvetemel, men det inneholder også mer gluten. Det er ellers ganske lite som skiller de to meltypene, ettersom jeg har skjønt. Men at de var gode tviler jeg ikke på 🙂

 3. Treningsglede

  Du er bare sååå superflink alltså;)) Du må være en kokk i deg gitt. (og nå vet jeg ikke hva du faktisk jobber med….er det på treningssenter kanskje?) Har somsagt ikke fått med meg begynnelsen av livet ditt her, hihi!…og skjønner hvis du ikke har sagt d enda heller da.
  Men en ting jeg lurer på; Hvor du har kjøpt yacon sirupet? Ha en ellers strålende kveld Kristine:)

 4. Cecilie

  Jeg bakte masse pepperkaker i fjor. Lavkarbo, selvsagt. Kjenner at det kribler i meg etter å bake det igjen. Hjalp ikke å bli fristet av deg nå 🙄

 5. Kristine

  @Treningsglede: Det bor nok en liten kokk i meg ja 🙂 Jeg jobber med noe helt annet, økonomi/controlling.
  Det har jeg kjøpt på http://www.iherb.com! Genial side, lav frakt.

  @Cecilie: Det er så god lukt og smak, elsker det! Nå er det jo bare 6 uker igjen til jul, så da er det lov å starte så smått synes jeg.
  Hvordan er dine oppskrifter i forhold forresten? Bruker du annen tørrvare kanskje?

 6. Anonym

  GLEDE! :mrgreen: Har ventet på en sunnere pepperkake oppskrift fra deg Kristine! Gleder meg til å teste ut denne 😉 passer nok meg midt i blinken siden jeg også liker de best tykke og myke 😛 Takk!

 7. Hege

  @Treningsglede: Hei. Jeg kjøpte yaconsirup Helios i Middelthunsgt. 23 i Oslo, dvs like ved Frognerpraken/Colosseum. Fantastisk helsekostbutikk med alt av Webervennelige produkter – anbefales et besøk, h:)

 8. Ingvild

  Herlig! Har bestilt meg boken «Kjernesunn Julemat» til meg selv og i julegaver, i håp om litt inspo til glutenfri/melkefri julemat (aller mest godis! :mrgreen: ) som kan sprites opp med litt proteiner. Men skal innrømme at jeg i all latskap gikk å venta på at du skulle legge ut noen sunne julevarianter, hihi…

  Kjøpte forresten mandelmel på iHerb, og det smakte ganske anderledes enn funksjonellmat sitt. Kanskje fordi de har malt de med skallet på? 🙂

 9. Anett

  Åhhhh… jeg synes jeg kjenner krydderduften allerede 😀
  Disse skal prøves – veldig snart !!
  Hvor kjøper du forresten yaconsirup – er det en helt vanlig vare i helsekostbutikkene, eller bør det bestilles på nett ?

  Tusen takk for at du deler dine fantastiske oppskrifter – og bilder av de søte «barna» dine på fire 🙂 God helg !!!

 10. Beate

  Så bra! Her om dagen satt jeg å tenkte på hvordan jeg skulle lage pepperkaker uten mel og sukker. Nå slipper jeg å tenke mer. Skal prøve disse ;D

 11. Kristine

  @Anonym: Så bra, håper de faller i smak hos deg og! 😀

  @Hege: Webervennlige produkter :mrgreen: Takk for info!

  @Ingvild: Åh så spennende, da regner jeg med å få masse gode tips til sunn julebakst fra deg 😀
  Ja, det er sikkert fordi de ikke er kaldpresset.

  @Treningsglede: Det må du gjøre 😀

  @Silje Silje: Takk, de ble veldig gode 🙂

  @Anett: Hege over her fant det på helsekost i Oslo, ellers kan du kjøpe på http://www.iherb.com (med kode VIG677 for rabatt)
  Tusen takk for det, og riktig god helg til deg og!

  @Beate: Ja, det må du gjøre. Ellers tar jeg gjerne imot julebakst-tips om dere prøver dere frem til noe annet/bedre 🙂

 12. Treningsglede

  ;)) Glemte å takke Hege. Fikk kjøpt Yaconsirup på Sunkost, jippi;))
  Kristine: Kan jeg spørre hva slags type proteinpulver, smak?
  og hvor lenge er ca.vil du at deigen skal stå? 10 min. eller 30 min 🙄 , jeg er litt sånn enkel sånn, må ha d inn med teskje, desverre for deg;((
  Du er bare superdyktig. Kanskje du kan kokkelere samtidig som du jobber med d du gjør, hihi!

 13. Treningsglede

  😛 Takk, det er supert, setter stor pris på at du er så flink å svare;))
  Ha en fortsatt flott dag!

Det er stengt for kommentarer.