Halvveis

Halvveis inn i uka, og det samme gjelder for formen om dagen – altså ikke helt tipp-topp.
Konsentrerer meg om jobb og rolig trening/gåturer, så får vi håpe at det tar seg opp igjen til helgen. Men mat må man ha! Det orker jeg alltid, men bakingen får vente litt.

På høy tid med taco igjen


Karbonadedeig stekt med tacokrydder (spisscummin, chili, paprika, hvitløk, salt, pepper). Deretter rødløk, purre og paprika. Nytes med tacosaus, kesam og masse parmesanost – noe av det beste jeg vet!

Selv om det ikke har blitt noe baking, så kan jeg allikevel komme med et velsmakende desserttips;
Ovnsbakt eple med marsipan


Skjær av toppen av eplet og grav ut eplekjernen (ikke helt igjennom).
Legg marsipan nedi og fyll igjen eplet, ha deretter eplelokket på igjen.


Marsipan: Eggehvitte, mandelmel og sukrinmelis (og eventuelt litt vaniljeessens). La det stå over natten så blir den myk og god.

Strø gjerne litt mandler/nøtter over og så inn i ovnen på 200 grader i ca 20-25 min (kommer an på rødt/grønt eple og hvor mykt det er).

Et dryss sukrinmelis over, samt vaniljekrem til – himmelsk!
Du kan også velge vaniljesaus, vaniljekesam eller vaniljeis. Stikkordet er vanilje  :mrgreen:

30 kommentarer til “Halvveis

 1. Hanne

  Yummy yummy!
  Varme desserter er bra nå som snøen er kommet (brrr!).

  Håper formen kommer seg raskt igjen, ta godt vare på deg selv 🙂

 2. Maria

  heia:)
  du er så flink du! skulle ønske jeg greide å spise med god samvittighet!
  Men her sitter jeg og teller kalorier for harde livet! spiste 140 g karbdeig med den største salaten i verden, pluss litt salsa og magerkesam til middag. man kan vel spise så mye salat man vil, eller?? huff, er så lei av å være redd for ALT jeg spiser!! Trener jo 4 ganger i uka også, og spiser lite egentlig, tror jeg 😯

 3. Maria

  og en ting til.. Hva med klementiner? Kan jeg spise dem med god samvittighet da? Eller må man tenke over å ikke sise så mange av dem også?
  Vet jeg trenger hjelp ang spiseproblemer ja 😥

 4. Marit

  Marsipan! Som sagt så er jeg ingen stor baker, men jeg har jo hamstret inn mandelmel, og sukrin og hele pakka, og marsipan det er jo nesten ikke baking…dette skal jeg teste nu!

  I dag prøvde jeg mango til laksen. Og det var godt, også lagde jeg karri-sausen min. Og det er kesam, sennep og karri. Tror kanskje til en halv boks kesam, så bruker jeg en spiseskje sennep. Men jeg slumper egentlig alt bare sammen og smaker meg frem. Ihvertfall er det veldig godt til alt mulig, og da setter jeg også frem appelsinskiver til…apropos frukt 🙂

  Jeg vil gjerne spise fisk veldig ofte, men kjæresten min har holdt litt igjen der. Men i Birkebeinermagasinet (kjæresten min er ivrig på sykkel og ski…veldig ivrig…) forrige uke var det en artikkel om Marit Bjørgen og at hun endret kostholdet til mer fisk før VM ifjor. Og VM gikk jo bra 🙂 Så nå er det fisk for alle penga 😀

 5. Marit

  By the way, det stod om Sukrin i Birkebeinermagasinet også, så nå sprer det seg videre 🙂

  Håper du blir litt mer enn halvveis igjen snart!

 6. Janne

  Hei Kristine 🙂

  Kunne gjerne tenkt meg litt mer presis oppskrift på de seige sjokoladeknappene hvis du skal lage de igjen:-)

 7. Kristine

  @Hanne: Mhm, varme desserter er godt. Og nå er vinteren her ja.. sukk.

  @Sara: Også en sunn marsipan i tillegg, den er veldig god og jeg putter det i alt fra kaker og muffins til frukt 🙂

  @Maria: Kjære deg, hvorfor teller du kalorier for harde livet? Hva skal det være godt for? Jeg håper virkelig du klarer å se litt mer helhet og perspektiv med tanke på mat, og ikke minst livet. Og at du gjør det før det går virkelig galt, tenk på at du ødelegger forbrenningen, hormonnivåer og ikke minst matglede ved å holde på slik.
  Klemetiner er hverken farlig eller usunt, kos deg med de.

  @Marit: Marsipan er superenkelt å lage! Men man skal helst komme på det en dag i forveien, den blir nemlig litt kornete med en gang – må ‘godgjøre’ seg i kjøleskapet en stund.
  Karrisaus har jeg laget flere ganger og, kjempegodt til laks! Og godt at mannen din også spiser fisk nå 🙂
  Jeg har lest birkebeineren faktisk, fikk den siste utgaven med sukrin av skribenten selv (springerinne.blogg.no)
  Jeg blir nok hel igjen snart 😉

  @Janne: Ja, de skal jeg sikkert lage igjen. Ellers kan jeg anbefale moccakulene: http://www.kriweb.no/?p=5959
  Om du ikke liker kaffesmak så erstatt det med kesam til du får ønsket konsistens. Jeg pleier rett og slett å smake meg frem 🙂

  @Cecilie: Jeg og! Det er derfor jeg må snike med vaniljeessens i ganske mye 😀

 8. Marit

  Kjærsten liker fisk altså, veldig godt egentlig, men han synes det blir litt mye med hver dag 🙂 vi bor sammen bare annenhver uke, så jeg skal jaggu høre med han om han har spist fisk denne uken også 🙂

  Den bloggen må jeg lese!

 9. Marit

  Det jeg egentlig skulle si isted, var at marsipanen var veldig god, og at jeg nok ikke får smakt den enda bedre i morgen 🙂 takk!

 10. Maren

  @Maria:; Jeg tillater meg å henvende meg til deg via Kristines blogg;
  Jeg får så vondt når jeg leser det du skriver..Kjære deg; når tanker og fokus på mat og kcal tar så stor plass i livet ditt at du t.o.m. er usikker på om du «får lov» å spise frukt, da er det nok gått for langt. Jeg kjenner deg ikke Maria, men du sier selv du har et spiseproblem?!
  Når det er slik at dette tema tar stor plass i hverdagen, og det meste av tiden din går med til å planlegge måltider, og evt. skyldfølelse etter å ha spist noe «usunt», og at det eneste som da hjelper er kompensering/straff, da er det gått for langt. Er det slik for deg?
  Jeg jobber med dette til daglig, og VET det finnes hjelp og håp til å komme ut av dette..Hadde det ikke vært deilig å kunne spise en sjokolade UTEN å ha dårlig samvittighet for det?! 🙂

  Gå til helsesøster om du ennå går på skolen, eller bestill time hos fastlegen din..Dette er taushetsbelagt informasjon..

  LYKKE TIL!! 🙂

 11. Inga

  Hei!

  Takk for et fint oppskriftshefte! Alt jeg har prøvd til nå har blitt supert! Men et spørsmål; når du lager kaker (f.eks browniesene som er avbildet i oppskriftshefte), hvor stor kakeform bruker du? Mine kaker blir så mye tynnere enn de som er avbildet. Alikevel veldig gode, men kunne være greit om det ser ut som en vanlig kake når jeg skal servere det til de som er litt skeptiske til mine sunne bakeverk 😉

  Mvh Inga 🙂

 12. Michelle

  Nei du tuller! Må si vi har vært lik i matveien disse dager! hadde nesten det samme som deg til middag i dag også 😛 Kjempe godt!
  Takk for dessert tips, skal virkelig prøve noe med eple i ovnene.. ser så friskt og godt ut :mrgreen:

 13. Kristin

  God kveld til deg Kristine. Ja det kan av og til være givande å bytte ut marka med treningssenteret. Får litt av kvart med kjøpet der..hehe…iallfall underholdning. :)Men styrkeøkta blei bra den:)

  Den tacomiddagen såg herleg ut. Trur eg skal lage det imorgon eller fredag.Nam nam..

  Imorgotidleg skal iallfall eg kose meg med heimelaga eplemost.Godt det også:)

  Klemmer til deg

 14. Mia

  ok…DET så godt ut!! Skal prøve ja! Eple og marsipan- nammi!

  Shiiit irriterende da..var på sunkost for å hamstre inn alle ingrediensene, også hadde de alt bortsett fra yaconsirup.. og dama der hadde ikke hørt om det..åå..jeg ble nesten provosert, hehe 😉 Men, hun skulle undersøke om å få det inn da. Anyway, hvem produserer yaconsirupet? dama på sunkost lurte.. 🙄

 15. Maria

  @ Maren
  Tusen takk for at du orker å skrive til meg, det satt jeg stor pris på:)
  Ja, jeg vet det har gått aaaalt for langt. Jeg har tankekjør natt og dag for hva jeg skal spise, hvordan jeg skal unngå venner, familier o.l. for å slippe å være sammen med dem, da dette gjerne fører til at jeg må spise noe som jeg mener ikke er sunt nok. Om jeg har lyst på et drops, smaker jeg på det for å kjenne smaken for så å spytte det ut, så JA, jeg har et problem!! Sitter igjen med dårlig samvittighet om jeg så spiser meg mett på grønnsaker 😥
  Jeg skal ta tak i problemet, snakke med erneringsfysolog for å finne ut hvor mye jeg kan spise og ikke minst psykolog… Det er vel gjerne slik at disse problemene har grobunn i noe annet…
  Skulle ønske jeg kunne være så avslappet til mat som mange andre her inne – da hadde nok livskvaliteten blitt bedre:)

 16. Hanne

  Til alle som spør om yaconsirup, så er visst ikke dette godkjent til bruk i mat i Norge enda i følge diverse nettbutikker. Det samme gjelder forsåvidt stevia, men noen butikker har det likevel (akkurat som da man hamstret glutamin som var smuglet inn fra Sverige :P)

  iHerb har uansett det meste man trenger, inkludert yaconsirup 😉

 17. Kristine

  @Marit: Ja, akkurat det kan jeg skjønne 😀 jeg hadde aldri klart å spise det samme hver dag, uansett hva.

  @Silje Silje: Utrolig gode! Ellers er det litt rart å tenke på hvordan smaksløkene endrer seg. Da jeg var yngre likte jeg ikke eplekake pga de varme eplene (plukket de av), nå elsker jeg de.

  @Marit: Så bra at det falt i smak, synes også den er veldig god. Man kan lett justere mengden sukrinmelis i etterkant – alt ettersom hvor søt man liker den.

  @Inga: Hei, og takk!
  I og med at jeg hovedsaklig har bakt til meg selv (+ en mann og en hund innimellom), så har jeg ikke laget de veldig store kakene. Jeg har vekslet mellom to kakeformer, tror de er sånn ca 15-20 cm (kan måle opp senere). Ellers kan du alltids doble oppskriften 🙂

  @Michelle: Vi får se hvor lenge vi greier det da! Jeg vet allerede hva min middag senere blir, så venter i spenning på din :mrgreen:

  @Kristin: Det viktigste er at man får en god styrkeøkt, og får man litt underholdning på kjøpet (helst på andres bekostning) så er jo det fint og 🙂
  Håper du koste deg med hjemmelaget eplemost, det hørtes godt ut.
  Stor klem

  @Mia: Ja, det må du gjøre!
  Som Hanne over her skriver, så er ikke Yacon å få kjøpt i Norge (enda).

  @silje’s fremgang.: 😀

  @Frida: ?!?! Nei 😀

  @line: Kan absolutt anbefales ja. Tusen takk for det, liten bedring i dag! 🙂

 18. Mariell

  Leit å lese formen ikke er helt på topp. Håper den kommer seg fort. Lurte på en ting. Har du flere av disse oppskriftsheftene til salgs? Skulle jo så veldig gjerne hatt et sånt 🙂

 19. Charlotte

  De eplene så himmelske ut! Men er det noe annet som er godt å ha som fyll, for de som ikke er så glade i marsipan? 🙂 Leit å høre at du ikke er helt i form, god bedring 🙂

 20. Maren

  @Maria: Igjen Kristine, håper det går fint at jeg svarer via bloggen. Takk! 🙂

  Maria; du er allerede kommet langt du!! Vet du det? At du faktisk ser at slik du tenker, og handler, påvirker livet ditt i negativ retning, i tillegg til at du er inne på tanken om å ta kontakt med noen ang. det er kjempe bra! Flott!

  Ernæringsfysiologen kan ikke hjelpe deg med selve spiseforstyrrelsen, men kanskje i løpet av behandlingen?! For det er de negative tankene du i første omgang må ta tak i! Maten kommer i 2. omgang..
  Kognitiv atferdsterapi er det beste ift terapi,men det første du må gjøre er å ta kontakt med fastlegen din. Bestill time med en gang i morgen tidlig!! Hun/han henviser deg videre til psykolog. Alt er taushetsbelagt, og alle du møter vil synes du er kjempe tøff som nå har tatt tak i det. Bare bestem deg! Slik du har det nå er det ikke noe fullverdig liv…

  Og du, ting gjøres sakte men sikkert, det ingen som vil tvinge deg til å begynne å spise en hel del..Alt skjer gradvis i det tempoet du og psykolgen blir enig om.

  LYKKE TIL!!! 🙂

 21. Kristine

  @Mariell: Ja, det er et par jeg ikke har hørt noe fra – så de blir lagt ut for salg denne helgen. Kommer til å legge ut et bestillingsskjema her på bloggen, så følg med 🙂

  @Charlotte: Hm.. hva med vaniljekrem oppi? Kanskje det blir godt i ovnen, nam 🙂

  @Maren: Det er selvfølgelig helt i orden.
  (Lykke til videre Maria!)

 22. Ina

  Jeg er ingen dyktig kokk, derfor: Kunne du være så snill å spesifisere mål for å lage marsipanen?? Hvor mye eggehvitte, hvor mye mandelmel, hvor mye sukinmelis? Kanskje et dumt spørsmål, men som nybegynner på kjøkkenet er det intet annet å gjøre enn å spørre 😉 Takk for svar. Jeg har såå lyst på marsipan nå, skjønner du, og en litt sunn variant er da ypperlig for meg. Klem.

Det er stengt for kommentarer.