Myke sjokolademuffins

Nystekte, varme muffins med mørk sjokoladesmak – kan det bli bedre?

Ja, de er som vanlig glutenfrie- og sukkerfrie. Have your cake and be healthy too!

Oppskrift:
2 egg
1 ss kesam/skyr
30g mandelmel
20g proteinpulver (melkesjokolade)
1 toppet ss kakao
1/2 ss yaconsirup
1 ts sukrin
2 ss sukrinmelis
noen dråper Stevia Vanilla Cream (evt vaniljeessens)
en klype salt

Skill eggene i to separate boller, pisk plommene sammen med kesam, sukrin og yaconsirup. Tilsett deretter mandelmel, kakao, en klype salt og proteinpulver – pisk sammen til en seig røre. Stivpisk eggehvittene til de er helt hvite, tilsett sukrinmelis og Stevia/vaniljeessens og vend eggehvittene inn i sjokoladerøra.
Fyll opp i muffinsformer og stek på 170 grader i ca 12 min.

Jeg fikk 9 muffins, og innhold per stk:
Kcal: 40
Protein: 5 g
Karb: 1,1 g
Fett: 1,7 g

(Glasuren er ganske enkelt kakao og sukrinmelis blandet ut med litt vann, deretter sukrinmelis strødd på toppen).

Som du kan se av tallene er de svært proteinrike så de kan spises både som et fullverdig måltid (alle sammen), eller som dessert – de ble veldig gode på smak.

Jack er lei seg fordi han ikke kan smake på disse, så neste bakeprosjekt får bli noen dyrevennlige uten sjokolade :smile:

25 tanker om “Myke sjokolademuffins

  1. avatarMia

    De så himmelske ut! I morgen er det rett på butikken og handle inn nye og freshe varer! men si meg..den stevie vaniljekremen eller essensen..hvor får jeg tak i den? Og hva slags proteinpulver bruker/anbefaler du? hvilket merke..finnes jo så mange..hehe- nybegynner her ja 😳
    Du er jammen flink til å lage mat og bake- meget impressed!
    Du gjør det jo gøy å være sunn og flink! Har trent i hele mitt voksne liv, men uten fokus og mål..men etter jeg begynte å lese din blogg, så lærer jeg jo masse hele tiden. Så nå får jo treningen og kostholdet mitt et helt nytt perspektiv! 😮
    *GIRA* 😛

  2. avatarkubbe

    Tusen takk! Skal prøve dette i morgen.

    Etterlyser også nøyaktige mål til pepperkakene dine, må begynne julebakst snarest!!! 😀 😀 😀

  3. avatarStine

    Hvor får man kjøpt Yaconsirup? 🙂
    Gleder meg sånn til å begynne å prøve ut mer av oppskriftene dine, har prøvd meg på noen, og de har jo vært kjempe gode 😀

  4. avatarMarte

    Hei! 🙂

    Bare lurte på en ting: Jeg har alltid trodd at man må fylle opp glykogenlagrene etter trening med karbohydrater. Men nå leste jeg nettopp på en annen blogg at dette kun er en myte, og om man vanligvis går på et lavkarbo kosthold så trenger man ikke å fylle opp med karbs etter trening fordi man er vant til å klare seg uten karbs.. Hva sier du?? 🙂

    Takk for svar, og takk for fin blogg!! Jeg leser den hver eneste dag!!! 😀

  5. avatarSmilefjeset

    Aww..stakkars Jack! Er han saann som gjerne vil spise alt det du spiser? Hunden min sender meg noen lange, graadige blikk naar jeg spise fisk!

  6. avatarHanne

    Mmmm muffins. Jo fyldigere sjokoladesmak, jo bedre!
    Jeg hadde nok lagt litt mørk sjokolade på hver av de og latt den smerte til glasur..mmm… (Er ikke så glad i konsistensen på glasur med sukrin, og tåler 1 ts sjokolade :P)

    De ser uansett veldig gode ut! Jeg prøvde oppskriften i heftet ditt, men syntes i grunnen de sjokolademuffinsene der ble litt vel milde og «sjokolademousseaktige» pga mye hvitter.. Blir disse fastere i konsistensen? 🙂

  7. avatarMaria

    Hei!
    Du er SÅ flink til å komme med gode oppskrifter, så jeg er innom og får noen middagstips og gode kakeoppskrifter ofte:)
    Lurte på om du kunne lage et lite innlegg med alternativer til lett kveldsmat. Spiser frokost, lunsj og middag (rundt kl 17), så for å få sove trenger jeg noe kvelds. Men hva er «lett» nok da? Bruker mye omelett til lunsj, så det frister ikke, litt lei av skyr med nøtter også. Hva med proteinbrød eller knekkebrød? Er det sånn at man ikke skal spise karb på kveld? Huff, det blir litt for mye tankekjør for å få denne planen med protein, fett og karb til å gå opp 😕

  8. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Metallian: Jeg er ikke så glad i løvbiff jeg 🙄 Men det er det helt sikkert noen andre som er, så takker for dagens Metallian-middagstips 🙂

    @Kristine: De ble like gode som de ser ut 😀

    @Sara: Du kan helt sikkert lage de uten Yaconsirup og, men disse ble meget gode 🙂

    @kubbe: Er du midt i muffinsbakinga nå?
    Julebakst ja, har det i bakhodet 🙂

    @Stine: Godt å høre! Yaconsirup får du kjøpt på http://www.iherb.com – Du får $5 i rabatt med kode VIG677

    @Marte: Hei! Jeg sier det samme, det er opp til hver enkelt hva som passer best. I og med at vi har forskjellige kropper, livsstil og ønsker så kan vi ikke alle gjøre det samme. Jeg må derimot si at det er en god vane å fylle opp lagrene etter trening, spesielt om det har vært av tyngre kaliber (enten svært tung styrketrening, eller langvarig kardio) dersom man ønsker å bevare mest mulig muskelmasse. Dette er ikke like viktig for alle, så derfor blir det litt forskjellige måter å gjøre ting på. Protein er og blir viktigst i forbindelse med trening, karbo kommer i andre rekke.

    @Charlotte: Kjempegode! Og så sunne at jeg helst spiser de utenom helgen 😀

    @Smilefjeset: Ja, alt frister.. men han er lydig, og tigger ikke (hele tiden). Han får ikke det vi spiser, men fisk og proteinbakst innimellom er en selvfølge 😀

    @Hanne: Det kan du absolutt! Ellers må jeg si at glasuren med sukrinmelis og kakao ble litt kremet, faktisk. Veldig god, ikke kornete i det hele tatt.
    Ja, disse blir fastere – mye pga eggeplommene. Det er noe av feilen med det første heftet, det er mye ‘deffekaker’ der – så jeg håper folk bruker hele egg o.l for å få mer smak på enkelte av bakstene. Om det noen gang skulle bli et hefte 2, så skal det bli litt mer vanlig og litt mindre eggehvittefluff 😉

    @Jeanett: Kjempegode! Du kan jo prøve uten Yaconsirup og Stevia også 🙂

    @Maria: Du kan fint spise karbohydrater til kveldsmat, det er en myte at det ikke forbrennes ila natten. Man kan imidlertid oppleve at søvnen påvirkes grunnet blodsukkersvinginger o.l, så da vil noe proteinrikt være å foretrekke.
    Jeg spiser ‘dessert’ til kveldsmat ganske ofte, eller skyr-, kesam- eller cottage cheese-blandinger med nøtter o.l

    @Bobby Khan: 😆

    @Michelle: Det gjorde de! Jeg jafset i meg flere den kvelden for å si det sånn 😀

  9. avatarIna

    Hei.

    Er Yaconsirup nødvendig i denne baksten? Hva kan benyttes som erstatning?
    Hvor kan man evt. få kjøpt slik sirup?
    Hvis man ønsker noe tørrere bakst, ikke så seigt, hva bør man da gjøre??
    På forhånd, takk for svar.
    Jeg synes det er såå moro og inspirerende med dine bakst -/kakeoppskrifter! Keep on the good work! Klem 🙂

  10. Tilbaketråkk: Snickerskarameller | Trening, bodyfitness og fordommer

  11. avatarMerethe

    Det ble visst disse i stedet for kanelbollene i dag, og det var ikke et dumt valg! Himmelsk gode Kristine 😉
    Denne oppskriften kommer jeg til å bruke mye fremover, takk! :mrgreen:

  12. Tilbaketråkk: Karamell- og kanellapper | Trening, bodyfitness og fordommer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *