Laks med frukt

Det er sikkert mange av dere som har lagt merke til at jeg er glad i å blande frukt inn i tradisjonelle middager. Jeg synes kombinasjonen av salt og søtt er veldig godt, og frukt kan sette en ekstra spennende spiss på mer vanlige retter.

Laks er ekstra godt med noe søtt og/eller syrlig til, spesielt fordi det er en mektig og fet fisk med mye smak. Under finner du et lite utvalg av noen forskjellige kombinasjoner jeg har spist med tiden;

Laks med aprikos og parmesan


Laks med kesam og revet eple

Laks med appelsin og kremet spinat

Panert laks med eple-tzatziki

Jeg er veldig glad i fisk – spesielt laks – så jeg prøver absolutt ikke å kamuflere smaken, men heller blande spennende kombinasjoner. Har enda ikke prøvd noe som ikke har passet eller smakt godt.
Er det noen som har prøvd andre spennende smaker med laks?

12 kommentarer til “Laks med frukt

 1. Michelle

  Nammy! Er veldig enig! Elsker selv å eksperimentere med søte, eksotiske frukter enten med fisk eller kjøtt 😉 Kjempe godt!
  Vel, husker et måltid jeg fikk for flere år tilbake på et familiebesøk.. Det var fylt laks med pære, eple, svisker og noe sånt! Var helt fantastisk godt!! :mrgreen:

  Men Kristine.. Jeg lurte på om du kunne fortelle litt om det man kaller oppkarbings dager? Altså, Jeg har fått med meg at det er lurt å ha om man lever et aktivt liv med mye hard trening og ellers høyt aktivitetsnivå.. Og at på slike dager kan man godt kutte litt ned på fett, i stedet ha mye mer karbo (selvklart).. Men hvor mye mer karbo skal man ha på slike dager i forhold til vanlige dager? Og om man velger å ha oppkarbings dager, vil det si at man børe spise relativt «lite» karbo på alle andre dager som ikke er oppkarbingsdager?

  hehe, ble mye spørsmål her! Sitter pris på om du kan dele det du vet om det 😉
  God kveld! klemmer 😛

 2. Kristine

  @Michelle: Pære ja, det skal jeg bli flinkere til å bruke! Tørket frukt er jeg ikke like glad i..
  Jeg har kun såkalte oppkarbingsdager på konkurransediett, det blir for ‘mekanisk’ for meg til vanlig. Jeg hverken orker eller vil spise etter tall. Oppkarbing er en fordel for de som er på diett og har svært lav fettprosent, som f.eks mot konk.
  Oppkarbing er gunstig etter et par dager med mindre karbohydrater (evt mye kardio og tømming av glykogenlagre), det er som du sier en dag med mye karbohydrater og minimalt med fett og fiber.
  Ha en fin kveld du og! Klem 🙂

  @Lykke:): Mango er notert! Avokado er jeg ikke så glad i 🙄

 3. Metallian

  Du har det jo med på ene der-eple er godt til laks 😀

  Når jeg baker smålaks/ørret/sjøørret i folie, hiver jeg alltid noe eplebåter inn i buken, gir en fin frisk smak på fisken 🙂

 4. Michelle

  Takk for svar! 😉 Da lærte jeg noe nytt i dag! hehe..
  Da tror jeg at jeg skal holde meg til det vanlige, om jeg kan kalle det for det. Moderat karbo hver dag, og litt ekstra de dagene jeg trener hard styrke 😛

 5. Aida

  Thai mangosalat, stekt laks med sesam wasbikrydder og kokte eggenudler vent i soyasaus er veldig godt.

 6. Smilefjeset

  Jeg <3 laks! Noen ganger lager jeg fiskekaker. Moser laksefilet i foodprosessor og tilsetter krydder og annet etter onske. Vaarlok er en favoritt!
  Fisk og kjott sammen er veldig godt synes jeg:)Ingen regel som sier at man ikke kan kombinere de to.
  Her er en oppskrift jeg skal teste ut naar jeg kommer tilbake til Norge:http://www.matoppskrift.no/sider/oppskrift25654.asp
  Laks marinert i vanilje og sitron med rotfrukt-coleslaw 😀

 7. Anonym

  Til laks synes jeg det er godt med brokkoli, spinat, squash, soyasaus eller teriakisaus, ristede sesamfrø og villris eller hjemmelaget mandelpotetstappe.

 8. Kristine

  @Metallian: Ja det er nesten favoritten – syrlig eple og laks, nam!

  @Michelle: Det høres fornuftig ut i mine ører 😀

  @Aida: Oi, kreativt – det hørtes godt ut! *noteres*

  @Susanne: Enig, det er godt – det har jeg spist mye både på laks og torsk

  @Smilefjeset: Jeg har ikke en foodprocessor..
  Jepp, surf n’ turf er ikke ukjent her i huset 😀
  Oi, vanilje faktisk – spennende!

  @Anonym: Brokkoli og spinat spiser jeg til nesten alt.. men mandelpoteter, det er godt det!

 9. Marita

  Jeg lurer veldig på hvordan du oppbevarer spinaten min! 😉
  min blir veldig fort vassen og ekkel.

  på førehand, takk;)

 10. Kristine

  @Marita: Det opplever jeg også dessverre, pleier ofte å spise spinat til middag to dager etter hverandre. Prøv å unngå å ha det liggende i posen den kommer i om den er litt våt, bytt til tørrere pose/boks.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *