Peppercookie

Jeg har så vidt begynt å tenke på julebakst, jeg er kanskje ikke den eneste? Jeg er som tidligere nevnt ikke en stor kakemoms, men jeg ser jo mulighetene for mer kreativitet på kjøkkenet.
Det er altfor tidlig med julehysteriet for min del, det kan godt vente til 1.desember – men forberedelser som et par gaveinnkjøp og bake-eksperimentering er koselig.
Noe av det beste jeg vet i forhold til jul er alle de gode luktene! Krydder som ingefær, kanel og nellik.. klementiner og gløgg.

Det ble derfor et forsøk på peppernøtter – som ble altfor like cookies i både utseende og smak, så derfor heter de peppercookies.

I og med at dette var et prøveprosjekt så har jeg ikke nøyaktige mål, men jeg brukte i hvert fall:
Smør
Skummet melk
Proteinpulver (Vanilje)
Mandelmel
‘Brunt sukker’ (Yaconsirup + sukrin)
Bakepulver
Krydder: kanel, kardemomme, pepper, ingefær, nellik

De ble ganske gode, så jeg skal finpusse litt og komme tilbake til dere med nøyaktig oppskrift om dere ønsker det.

Det luktet så godt i hele huset!
Og det var det flere som kjente..

Se, jeg gir labb til og med!

Jeg ser den.. (og har labben oppe)

Jeg vil gjerne spise den.. (fortsatt labben oppe)

Får jeg det? Virkelig? Oh joy!

33 kommentarer til “Peppercookie

 1. Kalle

  Åå, kunne ønske du kunne finne et alternativ til dette brune sukkeret.. Er ikke så mange som har yacon sirup.. :/

 2. Michelle

  HAHAHA, sykt bra bilder :mrgreen: Forskjell på katter og hunder er at katter har større stolthet. Hunder trenger man bare roper på, eller vifter med noe mat og de er solgt! Kattens verdighet må man kjempe for 😉

 3. Hanne

  Hahaha, så fiiiiiin! 😀

  Det så ut som de ingefærnøttene mamma lager.. De flyter ut til tynne, helt sprø cookies (masse sirup i), og er helt fantastiske namnamnammmmmm…

  Gleder meg til oppskrift 😀

 4. Jane

  Håper på oppskrift ja. Nam….

  Fine bilder av vofsen 🙂 hehe..

  Har du prøvd Cocosa enda? Jeg tenkte kanskje på å bruke det litt i julebaksten i stedet for smør.. Men veit ikke helt hvordan Cocosaen oppfører seg…

 5. Marianne Monsen

  Mm, sikkert kjempe gode! 🙂

  Og for en nydelig hund! Haha. DET blikket på siste bilde 😀 sykt bra! Nei, hunder er noe for seg selv altså. Helt herlige skapninger 🙂

 6. Kristine

  @Kalle: Yaconsirup hadde ikke jeg heller inntil noen uker siden, men det er veldig lett å handle det på nett – billig er det og 🙂 Jeg vet dessverre ikke om noe annen ‘sunnere’ sirup.

  @Ine: Skal absolutt lage de igjen ja 🙂

  @Michelle: Ja, og det er nok nettopp det som gjør at jeg er så glad i katter :mrgreen: Jeg liker hunder og, absolutt, men de er litt mer forutsigbare kan man si. De gir riktignok mer av seg selv da men.

  @lovelylillers nye trening og kostblogg!: Han er ganske så søt når han har lyst på noe 🙂

  @Hanne: Ja, og det sier seg jo egentlig selv med smør i oppskriften.. at de flyter ut mener jeg. Men det finnes da peppernøtter som er runde og? Hm.. dette må jeg finne ut av 😀 Gode var de i hvert fall!

  @Jane: Det har jeg faktisk aldri prøvd. Jeg er fortsatt litt på det med å lage ting proteinrike og lavkalori, så cocosa passer ikke helt inn i det bildet.. men jeg har veldig lyst til å teste det ut en gang!

 7. Kristine

  @Marianne Monsen: Han er supernydelig 😀 Eller akkurat nå irriterer han vettet av meg med konstant piping/masing (noen nabotisper som løper).. men nydelig, det skal han ha.

 8. Hanne

  Peppernøtter pleier vel være runde, og det samme med koriandernøtter (mmmmm), men ingefærnøttene mamma lager er altså slike som flyter ut og blir vel egentlig mer kjeks enn «nøtter» 😀

  En kommentar om cocosa; det smaker kanongodt, men blir ikke like hardt som smør, og derfor er det ikke en fullverdig erstatter for smør mtp egenskapene med å gjøre bakst sprø eller stivere/tjukkere. Det er likevel helt fantastisk i kakeglasurer med mere 😀

 9. Kristine

  @Ann Katrin: Bare hyggelig 😀 Håper du får en fin helg (og god bedring)!

  @Hanne: Ja for jeg lagde nemlig disse helt runde, og så ble de mer kjeks – smaken er det viktigste da 😀
  Nå fikk jeg ikke noe særlig lyst til å teste det ut, ‘alle’ vet jo at det er glasuren på kaka som er best!

 10. Fjonana

  Jeg har vært i julestemning i to dager nå! Det er for tidlig! 😀 Men det hadde vært veldig kjekt om du la ut oppskrift på noen sunne julekaker! 😀

 11. Cecilie

  Jeg lagde noen nydelige peppernøtter for et par uker siden. For noen dager siden lagde jeg på ny, for å legge ut på bloggen. Men jeg tullet litt med oppskriften underveis… Fikk verdens beste deig, som ble til verdens vondeste kaker! Helt utrolig!

 12. Kristine

  Jeg lagde faktisk pepperkake-cookies på lørdag. Resultatet ble ikke perfekt, så den må jobbes litt med. Jeg ser du har bakepulver, det hadde ikke jeg. Da blir det bakepulver i neste gang 🙂

 13. Kristina

  Jeg mottok heftet ditt i går, og i dag prøvde jeg kokos-pannacottaen for jeg hadde allerede alle ingrediensene i skapet. Og vet du, det var sinnsykt godt!!!

  Utrolig flott den lille boka! Du er så flink! 🙂

 14. Hanne

  Hihi!
  Fordelen med cocosa er jo at vanlige dødelige også liker det (hehe), så om du ikke får en kalorifattig kake, så får du i hvertfall en NYTTIG kake! Det er noe jeg prøver å fokusere mer på, og selv om et par stykker av en «unyttig» kake i blant ikke gjør noe, er det jo mye bedre om man kan spise en kake som faktisk gir en like mye godt som middagen i forkant. Det blir jo litt som når du bytter ut middag med proteinvafler i grunnen.

  Et tips til; iherb. Jeg har ikke bestilt kokosoljer der før, men vet at blant annet Beate (freshforlife) har veldig god erfaring med oljer derfra. Cocosaen er nemlig veldig dyr sammenlignet med hva man får der. (Men skulle du kjøpe cocosa likevel og ikke like det så kan du sende det til meg :mrgreen: )

 15. Kristin

  Hei 😉

  Hvilken side anbefaler du å kjøpe diverse fra nett på; Netrition eller Iherb? Noen personlige erfaringer? Skal kjøpe de samme produktene (Stevia pulver og dråper og yacon sirup).

  Super blogg 🙂

 16. Thommas

  Hei! :mrgreen:

  Er så heldig at jeg fortiden bor i England pga. studier. Og en av tingene som er så flott med det, er at det generelt er veldig lite godsaker som frister her. Men etter å ha sett en del på bloggen din har jeg faktisk løst å lage meg litt forskjellig.

  MEN finner ikke Hi-Maize eller Mandelmel. Kan du være så (kjempe)snill å skrive ned næringsinnholdet på Hi-Maize her i kommentarfeltet? Jeg fant nemlig noe som lignet på Hi-maize, men vet ikke helt om det er samme produktet. Så jeg tenkte å sammenligne næringsinnholdet =)

  Har så lyst å lage den Mocca-moussen du har lagd!

  – Thommas 🙂

 17. Kristine

  @Fjonana: Ja det er liitt for tidlig, men det er en koselig tid vi har i møte! Gleder meg selv, blir sikkert litt julebakst fremover 🙂

  @Cecilie: Jøss.. gikk inn på bloggen din og leste det nå. Du får rett og slett lage pepperdeigkuler! 😀

  @Michelle: Helt enig! 😀

  @Helene: Ja ♥ Ha en fin kveld!

  @Kristine: Jeg er helt sikker på at de jeg lagde også kunne bli hakket bedre, så vi får jobbe litt på hver vår kant og komme opp med noe sammen :mrgreen:

  @Kristin: Ja han er det, han er i hvert fall veldig mammadalt ♥

  @Therese F Mathisen: Lo godt da jeg så det fantastiske blikket jeg klarte å fange :mrgreen:

  @Charlotte: Jaa 😀

  @Kristina: Å så bra! Synes også den er kjempegod. Tusen takk!

  @Hanne: Det har du rett i. Jeg er jo ikke fremmed for å bytte ut middag med ‘søt’ middag, så må teste ut dette her tror jeg 😀

  @Smilefjeset: Jack må blogges innimellom han og, er enig i det 😀

  @t: :mrgreen:

  @Kristin: Når det gjelder det du nevner så ville jeg nok ha valgt iherb 🙂

  @Thommas: Av de to tingene så er mandelmel /almond flour desidert viktigst synes jeg. Hi-maize kan fint ersattes med mer mandelmel, eller proteinpulver.
  Hi-maize pr 100g:
  Karb: 31g
  Protein: 1g
  Fett: 1g
  (Kostfiber): 56g

 18. Thommas

  Ok, takk skal du ha. Skal dra ned til byen i morgen for å prøve finne mandelmel! =)

  Takk for tipsene og svaret!

 19. Nina

  Slumpa denne sammen nå, -yacon. Sitter med et stooort glass melk og bare gliser, dette var grisegodt!=D

Det er stengt for kommentarer.