Protein er godt

..i hvert fall når det kommer i form av godis :smile:

Tenkte å slå et slag for rosenkål først – bare for å gå fra det ene til det andre liksom.
Rosenkål er noe jeg forbinder med julemat, men jeg synes det er så godt at man burde spise det oftere, hele året.
Den kommer fra Belgia (Brussel sprout) og har en spæregen smak, litt nøtte/bitteraktig – men god. Tror det er mange som har et enten-eller forhold til den. Den inneholder noe A- og mye C-vitaminer, samt jern og kalium.

Jeg spiste det tidligere i uka med svinefilet og blomkål

Rosenkål kan spises i alle slags former; supper, gryter (gratinert), frittata, wok, salater..

Slike pakker som vist under gjør meg veldig glad – og litt bekymret, må gjemme unna så jeg ikke konstant småspiser sjokolader..

Et stort takk til sponsoren min Nordic Nutrition.

Proteinpulver uten karbo med smakene vanilje og bringebær
Proteinbarer med smakene:
Peanøtt (snickers)
Karamell
Cookies & Cream
Kokos
Jordbær

Lørdagskos

Da er det bare å nyte denne solskinnsdagen videre, en time ‘ekstra’ og greier – ha en fin søndag!

23 kommentarer til “Protein er godt

 1. Malin

  Hei! Jeg lurer på hvilke bakepro produkter du anbefaler? Prøver å lete meg frem på nettet, men skjønner helt ærlig ikke stort av det 😕

 2. lovelyliller

  jeg er også glad i rosenkål. veldig særegen smak. noen liker det og noen liker det ikke. 🙂 heldig som er sponset! jeg må anskaffe meg prottispulver før heller siden

 3. Linn Spets

  Har du noen ideer til oppskrift på pepperkaker? Begynner å nærme seg jul og jeg MÅ ha pepperkaker. Tror du det går ann med mandelmel, litt jbk-mel og kanskje yaconsirup for å erstatte hvetemel og sirup?

 4. Camilla

  Kan du gi noen tips om hva man kan bruke vaniljeproteinet til?
  Jeg skummer det med melk og har i kaffen, men det er så langt kreativiteten min går 😉

 5. kriweb

  @Ida: 😀 😀

  @Lisbeth: Masse godt ja! Takk, ha en fin søndag videre

  @Malin: Bakepro fra Dalblads 🙂 Kan også bruke proteinpulver.

  @Ingvild: Kålballer ja :mrgreen: «Sånne grønne små vet du».

  @lovelyliller: Jeg synes de er veldig gode, men vet at mange synes de er litt for spesielle. Jeg har mye glede av proteinpulver i det meste av det jeg lager/baker.

  @Linn Spets: Du er tidlig ute Linn :mrgreen: Jeg har så smått begynt å tenke på julebakst selv – ikke fordi jeg synes det er så veeldig godt, men det betyr nye utfordringer 😀
  Du er inne på noe der, jeg ville i hvert fall ha brukt yaconsirup ja.

  @Monika: Oh yes, den burde du prøve 🙂 Jeg har gitt smaksprøve til veldig mange og de sier alle det samme. Nam! Stratos er min favoritt, men vet ikke om det hadde slått an å lage en slik luftig proteinbar :mrgreen:

  @Camilla: Tja, jeg bruker det i mye av det jeg lager; vafler, proteinbrød, muffins, smoothies, milkshakes, pannekaker/lapper, diverse kaker o.l
  😀

 6. Michelle

  Da har jeg endelig fått tid til å betale heftet! nå gleder jeg meg virkelig til heftet i posten :mrgreen: Blir nok mye baking framover!
  Jeg må si jeg har brukt mange av oppskriftene dine på bloggen, både baking og middag.. Nå er jeg blitt helt avhengig av en godt krydret karbonadedeig med masse ost og en god salt på siden! 😛 Kunne seriøst spist på det hver dag om det så skulle være :mrgreen:
  Veldig kjekt å lese bloggen din Kristine, alltid så mye inspirasjon og motivasjon! Håper du har noen lure og sunne alternativer for julebakst! Den tiden nærmer seg jo.. 😉

  klem

 7. Hanne

  Nom nom nom!
  Her i huset har det vært tomt for proteinbarer en laaang stund. Kanskje det er på tide å få de inn igjen nå som sesongen for innekos er over oss? :mrgreen:

  Er det forresten mulig å få smaksprøver på slikt? Jeg har spist mange som er helt ok, en hel del som var grusomme, og noen få utvalgte som var helt knall. Trenger flere av sistnevnte, ellers blir det å knaske dyre multipower-barer for alltid (eller spise sjokolade og ellers bare rosenkål 😆 )

  Rosenkål er forresten helt topp! Jeg forbinder de også med høytid og storslåtte middager, men det er jo inget hinder for å bringe de inn i hverdagen også. Festmat til hverdags! 😀

 8. Silje Silje

  Ååå de så gode ut! Jeg kan ikke ha barer i hus jeg, spiser opp alle på en gang og blir dårlig i magen, haha.

  sv: Tusentakk 😉 Vi prøver så godt vi kan.

 9. Marita

  Ah. Er på jakt etter et proteinpulver med vanniljesamk, men har erfart at smaken kan variere en del på disse. Hvordan synes du denne fra Nordic Nutrition er? 😉

 10. Karoline

  Hva pleier du å bestille/anbefaler du fra Iherb.com? 🙂 Og hvor lang er leveringstiden, og hvordan er det med frakt?? 🙂 Har kjemep lyst å prøve meg på kakene dine, men trenger jo en del spesielle ingredienser så da må nettshopping til!

  Fint om du kan hjelpe litt på vei! 🙂

 11. Kristine

  @Michelle: Da skal jeg få sendt deg det så fort det går til uka! 🙂
  Jeg elsker godt krydret karbonadedeig og ost, det skal MYE til før jeg går lei av det. Spiste det i går, som taco da. Nam!
  Takk, ja det er snart jul – tiden går så fort 😯

  @Ane: Spiser du den med bare det? 😀 Jeg liker det veldig godt til litt mildt/hvitt kjøtt – setter så god smak på alt.

  @Hanne: Det er virkelig innekos-sesong nå ja, det er jo ikke spesielt høstvakkert ute lenger heller.
  Jeg vet ærlig talt ikke.. de er jo relativt store de barene. Du kan jo sende en mail å høre?
  Jeg vet at vi alle har forskjellig smak, men mine favoritter er:
  Peanøtt og Cookies&Cream (i den rekkefølgen), de er helt fantastisk gode. Karamellen har en litt maple syrup-smak, og den jeg liker minst er kokos.
  Av de mindre barene (QNT Delicious bars) er ALLE gode, men favorittene er banan (med mørk sjokolade) og vanilla. I midten kommer sjokolade og jordbær, og den jeg liker minst er kokos.

  Hvorfor egentlig? Jeg er jo glad i kokos 😀

  Festmat til hverdags! Ja, nytt slagord 😆

  @Silje Silje: Ja.. kremt.. det har vel skjedd her i huset og 🙄
  Ja, men virkelig – glad for at det finnes så mange dyrekjære der ute.

  @Marita: For å være helt ærlig så har jeg ikke smakt noen andre typer, men jeg synes denne er veldig god. Veldig søt (om du bare drikker den i shake), men jeg bruker det mest i baking.

  @Slita-28: Et par uker vil jeg tro.. men send meg en mail til hefte@kriweb.no – skal gå igjennom bestillingene neste uke og se om det er noen som ikke skal ha allikevel.

  @Marianne: Jaa – han er spesiell ♥
  Haha.. omg-kitteh ser på reklame liksom 😆

  @Karoline: Jeg har bare bestilt derfra én gang, det var stevia vanilla cream og yacon sirup.
  Frakten er bare $4 og det tok ikke så lang tid – en ukes tid kanskje.

 12. Hanne

  Hmm, takk for vurdering! Jeg har vært borti at noen produsenter lager slike «bitesize» maksprøver, men jeg tror det bare var noe kampanjegreier i forbindelse med nytt merke eller whatnot. Tviler på de gir ut hele barer ja, får vel heller bestille enkeltvis om det går og smake meg frem 😛
  Jeg har smaks kokos fra en annen produsent, og i grunnen likt det godt, men smaken ble veldig mild der. Det kommer vel mye an på hva man har lyst på, kokos kan være bounty (mmm!) eller det kan være pina colada (kvalmt) 😆

 13. Merete

  Hei! inneholder den metapure zero carb laktose, og melk? Prøvde å finne ut av det på websiden deres, men de spesifiserte ikke noe om det. Fin blogg, forresten! 🙂

 14. Mette

  For en sinnsykt servering:) NAM:) Skjønner godt at du må gjemme unna litt for og ikke småspise sjokolade hver dag! Kjenner jeg er svak for slike ting om jeg har for mye liggende:)Ha en fin kveld:)

 15. Kristine

  @Mette: Jeg måtte faktisk få D til å gjemme det 😆 Så mye for viljestyrke liksom.. Kan ikke ha slikt liggende jeg heller. Ha en fortsatt fin kveld du og Mette!

Det er stengt for kommentarer.