Moccakuler

Det ble treningsfri på meg både i går og i dag, så intet nytt å melde fra den fronten. Har hatt mye annet å gjøre, og når lysten ikke er til stede så er det best å la være. Deilig å komme hjem rett fra jobben, det er ikke ofte jeg gjør – drar innom gymmet så og si hver dag etter jobb. Har alltid fri på lørdager da.
Håper dere som er glad i å trene også er flinke til å ta dere velfortjent restitusjon innimellom. Glem ikke at det er kvaliteten på treningsøktene som betyr mest, ikke hvor ofte du trener. For å sette det litt på spissen så kan en som trener 3 ganger i uka ha bedre fremgang enn en som trener det dobbelte – om ikke ting gjøres riktig når man først trener.

I dag ble det kjøttpølse med rødløk og parmesan til middag

Mager kjøttpølse stekes med rødløk, serveres med en stor frisk salat, parmesan og litt ketchup. Lettvint fredagsmat.

Jeg måtte lage litt ‘sjokolade’ igjen i dag, og disse ble enda bedre enn sjokoladeknappene.

Moccakuler


Her brukte jeg så og si de samme ingrediensene som sist, men i tillegg espresso.
20g sjokoladeproteinpulver
20g kakao
2 ss brunt sukker (yacon+sukrin)
2 ss sukrinmelis
En klype salt
1/2 espresso (fra nespressomaskin). Her kan du bruke vanlig kaffe.
1 stor ts kesam + et par dråper vann til ønsket konsistens

Jeg knadde dette sammen slik at jeg fikk en rulle-små-kuler-konsistens. Rullet halvparten i kakao, og andre halvparten i sukrinmelis. Fikk 10 kuler til sammen, totalt inneholder disse hele 23g protein!
Avkjøl i kjøleskap/fryser og nyt  :smile:

Ha en fortsatt fin fredag!

20 kommentarer til “Moccakuler

 1. Cecilie

  De ble flotte! God idé å blande sukrin og sirupen, jeg blir fysen bare jeg ser på bildet du la ut om det…

  Ha en nydelig fredag!

 2. Malin

  Det var veldig kjekt å komme hjem fra jobb for så finne brev fra deg i postkassen 😉
  Heftet ble kjempebra Kristine. Og SÅ profft. Du har all grunn til å være stolt 🙂

  Nå skal jeg bli brun og blid og bakemester på en gang, hehe
  God helg 😀

 3. Susanne

  Mmm, de så veldig gode ut! Ser du har brukt yacon sirupen i flere oppskrifter nå, så regner med at den egner seg godt i bakingen din? Kjenner jeg meg selv rett blir jeg nok snart bare nødt til å bestille den selv :mrgreen:

  I dag kom jeg også hjem til heftet i posten, og ble SÅ glad! Utrolig bra laget, du har all grunn til å være kjempestolt! Elsker at jeg har fått sunne alternativer å lage når jeg blir godtesyk, – i hvertfall til hverdags. Det ble fredagsvafler hos meg i kveld! Delte med en venninne, og det falt i smak der også, så det var morsomt:smile:

  Riktig god helg! 😎

 4. Hanne

  De med kakao på lignet veldig på sjokoladetrøflene jeg mesket meg med i går, riktig så lekre å se til!
  Jeg har et lite problem, og det er å finne ut hvilken oppskrift jeg skal prøve i dag 😆

  Ser veldig mange skryter av muffinsene, så kanskje jeg bare burde gå for de? Hmmm.

  Åja, og selv om du har fri på en lørdag og regnet høljer ned ute, så ble jeg faktisk treningslysten av å gå inn på bloggen din. Treningsøkt er herved ført opp på dagens to-do liste 8)

 5. - Stine

  ååå, du er så flink!!!

  Du har jo masse peiling på trening og kosthold, kan du ikke begynne med «PT-kunder»? 😀
  Stemmer JA for det altså 🙂 Jeg står som førstemann i køen!!

 6. treningsjenta90.blogg.no

  Jeg har en oppskrift på amaretti .. Den lager ca. 30 stykker.. Men, den er jo ikke verdens sunneste.. I tillegg en på mandelkjeks.. Kan jeg bytte ut mandler med mandelmel og melis med sukrinmelis? Og evt. sukker med sukrin? Noe av det andre jeg kan bytte ut? Og når jeg bytter f.eks. melis med sukrinmelis, skal jeg bruke samme mengde eller mer/mindre?? 🙂

  Her er oppskriften:

  125 g malte mandler
  125 g melis
  1 SS hvetemel
  2 eggehviter
  1/2 ts mandelestrakt
  6 SS sukker

  Mandelkjeks:

  150 gram skåldede mandler
  150 gram melis
  1 eggehvite
  2-3 dråper mandelessens

 7. Hanne

  Yess æ fikk heftet mitt i dag:) Så kult altså he he:) Veldig bra hefte må jeg si, profft:)
  Nå skal jeg glede meg med sunne fristelser og god samvittighet;)

 8. Anette

  Hvordan gjør du det med luftingen av hunden når du alltid trener etter jobb? Drar alltid rett hjem og lufter min, men kunne godt tenkt meg å trene først så jeg ikke går i kommer-meg-ikke-ut-igjen-fellen.

 9. ellie

  hihi! tuuusen takk for heftet 😀
  var kommet i posten i dag, og det skal få hedersplassen på kjøkkenet 😉

  ble kjempefint!!!

 10. Kristine

  @Cecilie: Det tipset fikk jeg av funksjonellmat.no – veldig smart 🙂

  @Malin: Tusen takk 😀 Håper du har hatt en fin helg! Og at du er blitt en noe brunere bakemester :mrgreen:

  @Sunniva: Tusen takk for det! Det er et par som muligens ikke har gjennomført bestillingene sine, så du kan sende meg en mail på hefte@kriweb.no så kanskje det dukker opp noe før de nye kommer 🙂

  @lovelyliller: Ja, det er et viktig ingrediens i det jeg lager i hvert fall, viktig å få det proteinrikt 🙂

  @Hanne: Det var veldig godt!

  @Susanne: Jeg har blitt veldig glad i Yaconsirup, så et eventuelt hefte nr 2 kommer nok til å inneholde mange oppskrifter med det 🙂
  Tusen takk!!

  @Bobby Khan: No – I’m from the bright side! Det er jo sunt for deg 🙂

  @Hanne: Så flink du er! Jeg har vært überlat hele helgen 😆 Men er klar for motivasjon og videre motivering fra i morgen!
  Fikk du prøvebakt noe spennende i helgen?

  @– Stine: Tusen takk for hyggelig kompliment 🙂 Nå er det en gang slik at jeg har en fulltidsjobb allerede, så det blir ikke så mye tid til overs.

  @treningsjenta90.blogg.no:
  Sukrin/sukrinmelis har 80% av sødmen til sukker, så man må som regel bruke litt mer. Et tips er å bruke stevia, vaniljeessens eller kanel/kardemomme for å få mer sødme slik at man slipper å bruke så mye av det.
  I oppskrifter der nærmere halvparten av røra inneholder sukrin/sukrinmelis og i tillegg skal varmes blir sjeldent vellykkede. Sukrin krystalliseres etter oppvarming, og med mye av det i en oppskrift blir de tørre og smaker veldig ‘kaldt’ / isende følelse.
  Men det er bare å prøve seg frem 🙂

  @Hanne: Godt å høre, takk for det!

  @Anette: Jeg går tur med en gang jeg kommer hjem fra jobb og trening (som tar maks 45 min).

  @ellie: Tusen takk! :mrgreen:

  @FN: Det har jeg kjøpt på http://www.iherb.com
  (Bruker du kode VIG677 får du $5 i rabatt)

 11. Hanne

  Jeg lagde proteinpannekakene i går. I motsetning til alt annet jeg har laget med proteinpulver og mandelmel, så FUNKET disse. Ikke bare oppførte de seg fint i pannen, men de smakte også bra. Superdupert, og mange takk til deg!

 12. Merete

  Hei! 🙂 kjempespennende side du har! Jeg er ei treningsglad jente som sliter litt med å få i meg den rette maten for å ha nok energi på trening, da jeg er sinnsykt matintolerant! forsøker å finne et proteinpulver som IKKE inneholder gluten, melk og egg. Gjør den zero karb det?? hvis ja, har du noen andre anbefalinger? har spurt tech nutrition, men de hadde bare melkebaserte produkter…

 13. Kristine

  @Hanne: Åh det blir jeg glad for å høre! Skrekken har nemlig vært at mine deffe-smaksløker har vært litt rare og at fåtallet synes det er godt :mrgreen:

  @Merete: Jeg vil tro de fleste proteinpulvere er melkebaserte.. Zero carb fra Nordic Nutrition tåles godt av de som er laktoseintolerante (uten at jeg vet om det er din grunn). Hva med å prøve noe med soya eller erteprotein? Jeg har ingen erfaring med det dessverre.

 14. Marthe

  Hei Kristine! 🙂
  Tror du man kan bytte ut yaconsirupen med honning, eller vil den ikke bli mindre fast og vanskeligere å forme?

Det er stengt for kommentarer.