Karamellsukker

Hva får du om du blander sukrin med yaconsirup?

Da får du brunt sukker! Eller karamellsukker – som høres enda bedre ut.

Dette er fint å bruke i diverse baking og søtsaker.

Jeg skal vise dere et par ting jeg lagde fort og gæli tidligere i dag, men må bare vise dere dagens nydelige middag først. Etter mye kjøtt de siste dagene var det på tide med fisk, og selv om denne lakseretten ser ganske vanlig ut er det én ting som setter en ekstra god smak på det hele..

Eple!
Steker laks i litt smør og krydrer med sitronpepper (stek heller litt lengre på lavere varme, da blir den ekstra saftig).
Har en stor salat ved siden av, en klatt kesam og et revet eple. Laks kan være ganske mektig/fett, så det er veldig godt med noe friskt til – prøv en frukt til neste gang du spiser det.

Dette lagde jeg med brunt sukker – veldig enkelt og lettvint. Har mange flere ideer på lur som jeg gleder meg til å teste ut.

Karamellmarengs

Lages som vanlig marengs; pisk eggehvitte stiv og tilsett deretter litt av det brune sukkeret. Sprøyt små rundinger på et bakepapir og stek først på 150 grader i 15-20 (følg med på de) og deretter 30-35 min på 100 grader. Det tar lang tid fordi marengs skal ‘tørke ut’.
NB! Disse ble veldig søte, så de passer best som tilbehør til noe annet. Jeg kommer til å knuse de og strø de over grøt- og/eller kesamblandinger – eller kanskje over en annen kake? :smile:

Seige sjokoladeknapper

Oh my, disse ble gode!
Jeg har dessverre ikke nøyaktige mål, men det skal jeg alltids klare å føre opp neste gang jeg lager det – for dette må definitivt gjentas.
Jeg blandet i hvert fall sammen;
Mager kesam
Brunt sukker
Kakaopulver
Sjokoladeproteinpulver
Sukrinmelis
En klype salt

Strødde over litt forskjellig helt til slutt; kakao, sukrinmels og kokos. Inn i fryseren i 20-25 min til de har stivnet litt.

P.S Tusen takk til dere som har sendt inn bestilling på nytt hefte, det setter jeg veldig pris på!
Jeg jobber imidlertid med en løsning slik at dere kan bestille på nett, på et slikt fint webskjema. Det gjør ting enklere både for dere og meg, og det minimerer risikoen for feiltasting o.l. Dette skal være på plass om ikke så lenge, og jeg legger ut info her på bloggen med en gang det er klart.

27 kommentarer til “Karamellsukker

 1. Karianne

  Mmmmmm…. De seige sjokoladeknappene så helt fantastisk deilige ut!!!! Skal gå til innkjøp av yaconsirup i morgen og lage de som lørdagsgodt 🙂 I dag laget jeg to varianter av ostekaka di. Jeg byttet ut smøret i bunnen med mager kesam, og det ble ganske bra. Laget en liten kake med bringebær-mousse i stedet for skyr, og den andre brukte jeg mager kesam og proteinsmoothie-pulver med smak av bringebær og jordbær. Gleder meg til å få oppskriftsheftet i posten!! Gratulerer med meget godt salg 🙂

 2. kristine

  hvordan tror du mye av baksten din hadde blitt om man bruker spelt mel istedefor mandelmel? mandelmel er litt dyrt og kommer i litt små pakker synes jeg 🙂

 3. Anita

  Hei 🙂
  Et lite spørsmål.. Er det noe spesielt med det sjokoladeproteinpulveret du bruker til baking? Eller kan man like gjerne bruke «vanlig» proteinpulver?

 4. Kristine

  @Maren: Så bra! 😀

  @Karianne: Det var de og, nam! Tusen takk 😀

  @kristine: De hadde blitt helt motsatt av det jeg er ute etter i hvert fall, altså jeg ønsker de proteinrike og glutenfrie 🙂 Jeg har aldri testet det ut selv, men det er bare å prøve seg fram med ulike alternativer.

 5. Treningsglede

  😛 😛 Wiii….mottok akkuratt heftene dine;)) Tuuusen takk.
  Og herlighet som du eksperimenterer og ordner! Du er super kreativ og dyktig spør du meg!
  Hvordan du vet at du skal steke eller fryse bakevarene….herlighet, hahaha…sjokket er jeg…positivt sjokket;))
  Skal absolutt prøve meg på de sjokokakene….!
  Idag har jeg laga wok´en din og ostekaka….den er ikke prøvesmakt enda, venter på at mannen skal komme hjem og vi kan smake sammen;)) :mrgreen:

 6. Karoline

  Lurer på om du har noen blogger å anbefale? Leser bloggen din daglig, så noen bloggtips i den gata(trening og kosthold) hadde vært topp 🙂

 7. Kjersti

  Åh! De sjokoladeknappene skal så absolutt prøves ut! Ser helt fantastisk ut! Du er så kreativ Kristine! 🙂 Jeg prøvde forresten å lage skumkaken din og tok oppi en scoop med bringebærproteinpulver i selve «røra» -om man kan kalle den det – ble fantastisk god! Mmmm søtsaker 🙂

  Håper du har en fin dag!
  – Kjersti

 8. Marit

  ååååh! I dag fikk jeg heftet ditt i posten, Kristine 😛 😛 Tusen takk. You made my day! Etter at mange ting hadde gått i vasken idag, reddet du dagen med din flotte oppskriftsamling 😆

 9. Anita

  Har fulgt bloggen din en liten stund, men vært dårlig på å kommentere. Nå måtte jeg bare.. Du skal få kjeft av meg fordi du stadig vekk frister med deilige desserter og nydelig mat. For jeg klarer jo ikke lage det.. Hehe.. Men nå skal jeg imidlertid prøve meg frem. 🙂 Du er kjempe flink!! Det var kjeften sin det 😛 Det var vel heller slik at du er utrolig snill som frister med all verdens retter og desserter, for det er det jeg blir inspirert av. Jeg spurte på bloggen min etter inspirerende blogger som dette og navnet ditt kom opp. Har fulgt deg siden:-)
  Håper på et hefte et gang i tiden jeg også! 🙂

 10. Stine

  Fikk heftet ditt i posten nå nettopp, tusen takk! Utrolig fint mtp layout og bilder, og så likte jeg selvsagt bildet av Todd på siste side :mrgreen: Flinke Kristine!

 11. Linda

  Har ikkje proteinpulveret. Går det bra å ta litt ekstra kakaopuler (bruker raw kakao), og kanskje litt ekstra sukrinmelis for å få den gode smaken? Eller er proteinpulver et «must»?

 12. Kristine

  @Siri: Ikke som jeg kan se i hvert fall: http://www.nordicnutrition.no/index.cfm?tmpl=butikk&a=product_inline&b_id=156419&b_kid=156394

  @Treningsglede: Takk! Man blir kreativ på konkurransediett, og så bare fortsatte det :mrgreen:
  Håper ‘ostekaken’ smakte!

  @Karoline: Jeg har linket til de fleste bloggene jeg er innom på siden her, men det mangler sikkert noen..

  @Kjersti: Nam, det hørtes godt ut! Fint at du/dere finner deres egen vri på det 🙂

  @Cecilie: Tusen takk! Du har mye godt på siden din forresten!

  @Marit: Godt at det kom én hyggelig ting ut av det da 😀

  @Anonym: Det får du kjøpt på helsekost, http://www.funksjonellmat.no eller utenlandske nettsider (søk etter erythritol)

  @Bobby Khan: Godt å høre, mye spennende der ute 😀

  @Pernille Nicoline: Tusen takk!

  @Anita: Kjeft er gratis, og når det attpåtil er av den sorten tar jeg gladelig imot 😀
  Tusen takk, nye hefter vil dukke opp om et par uker 🙂

  @Stine: Takk! Jeg er relativt fornøyd, ser i etterkant at noen av bildene kunne ha vært lysere – men sånt er vanskelig å vite på forhånd 🙂
  Todd må være med :mrgreen:

  @Linda: Jeg brukte en scoop, så da tror jeg du må bruke mye av det andre – men det er bare å ta mindre kesam e.l. Jeg er ofte ute etter proteinrike godbiter, så derfor velger jeg å bruke det.

 13. Aurora

  Eg fekk heftet ditt i posten i dag, og no gledar eg meg til å bake! 😀 Tusen tusen takk Kristine! 😀

 14. Monica

  Jeg er nå en STOLT eier av heftet Kristines sunne fristelser 😀
  Fikk det i posten i går og det så kjempe flott ut kristine,likte baksiden ekstra godt!!
  Tusen takk for muligheten til å utvide bake kunnskapene mine og en ekstra takk for at det er på den sunne siden av kostholdet.
  Masse spennende og gleder meg til å sette igang med bakingen:D
  Goooooooooooooooooooood helg 😀

 15. Hanne

  Nomminom….
  Jeg fikk smake apotekets (jule)sjokoladetrøfler i dag, og det var helt sinnsykt godt..men jeg tror nok jeg bør holde meg til dine sjokoladeknapper om det noengang skal bli noen form på meg 😆

 16. Beate

  Du er genial. Skal bestille det hefte av deg når du får det inn, gratulerer med suksessen, du fortjener det! Du er jo rådyktig på å bake med sukrin.

 17. Tilbaketråkk: Moccakuler | Trening, bodyfitness og fordommer

 18. kriweb

  @Aurora: Bare hyggelig 😀

  @Monica: Takk!! 😀 Håper du koser deg med baking og sukrin-eksperimentering fremover, jeg synes i hvert fall det er en deilig avkobling fra hverdagsstresset.
  God helg til deg og!

  @Mina: Det var raskt, godt de smakte 😀 Takk for koselig tilbakemelding!

  @Hanne: Trøfler… sikle. Trøfler og praliner. Sjokolade generelt! Litt er alltid lov Hanne 😉

  @Beate: Tusen takk, koselig 🙂

 19. Tilbaketråkk: Morsomt og meningsløst | Mat til muskler

Det er stengt for kommentarer.