Et hugg

.. og du er hekta!

Så gøy det er å hugge ved, det fant jeg ut tidligere i dag. Det har blitt litt alternativ trening i dag, diverse bæring og klargjøring før vinteren kommer for fullt. Det innebærer blant annet hugging av ved, og jeg skulle til å snike meg inn før jeg ble spurt om å prøve én gang.
Og en gang ble til flere ganger..



Dere ser at jeg har stilen inne?
Det hele fikk dessverre en brå avslutning da øksen ble ødelagt, jeg var visst for sterk. Kanskje det har blitt for mye proteinbakst..

Apropos det – her er noen gode gulrotrundstykker jeg spiste til lunsj i dag

Oppskrift:
2 egg
1 eggehvitte
ca 1 dl skummet melk
80g mandelmel
30g bakepro
20g hi-maize
1 raspet gulrot
1/2 ts jbk-mel
en klype salt (til eggehvittene)
en klype kardemomme (for smak)

Del eggene slik at du har to hele eggehvitter for seg, samt en plomme (eventuelt hele egget) og et helt egg sammen i en annen bolle. Sistnevnte trenger ikke mye pisking, du skal helst beholde seigheten. Bland det sammen med litt melk, deretter alt det tørre og den raspete gulroten.
Stivpisk eggehvittene med litt salt og vend forsiktig inn i røren.
Fordel røren i muffinsformer (jeg brukte 6 store former), inn i ovnen på 170 grader i ca 15 min. La de hvile litt før du skjærer i de.

Per rundstykke er innholdet ca:
Kcal: 100
Protein: 13 g
Karb: 5 g (hvorav 1,1 g er kostfiber)
Fett: 3,5 g

32 tanker om “Et hugg

  1. avatarMarit

    Wooow! For en tøff jente du er, kristine 😛 Jeg liker stilen din. Hehe. Håper du får en kjempefin søndag. Her blir det Robinson og proteinvafler 😉

  2. avatarKristin

    Du kan jo gjere deg bra på ein bondegård du:) thihi. 😆 Her i Edinburgh er det iallfall ikkje vedhogging på programmet. Det går i goooood mat,drikke,litt trim og sightsiing:)

    klem fra

    Kristin

  3. avatarAnonym

    De rundstykkene skal jeg prøve meg på en gang! Uten gulrot da.

    sv: Jeg har vurdert zero carb, men syns det er synd at de bare kommer i 1 kg. Da må jeg bestille opp 2-3 stykker. Men det er vel det beste alternativet 🙂 Hvilke smaker anbefaler du?

    Eggedosis er..ikke spesielt godt nei. Men er bedre enn å drikke råe egg når man har dårlig tid. Må begynne å ta meg tiden til å lage noe av de :p

  4. avatarAnya L

    Hei! Kom over en side på facebook som heter «Lavkarbo torget» de skal åpne nettbutikk før jul med blant annet Amerikanske varer 🙂 Du har kanskje oversikt allerede, men tenkte på deg da jeg fant siden! 😛 OG ja, du kan å kløyve ved! 😆

  5. avatarTuva

    Haha. Elsker stilen på bildet nederst til venstre hvor du hugger ved!:p Det er faktisk litt gøy ja – men kun noe jeg forbinder med hytte..:p

    Rundstykkene så deilige ut XD

  6. avatarkriweb

    @Marit: Hehe.. her ble det også avslapning foran tv’n resten av dagen, deilig søndag 🙂

    @Camilla: Og for en stil! 😆 De var veldig gode ja.

    @Kristin: Jeg skulle gjerne ha bodd på en gård sammen med masse dyr jeg 😀
    Det høres ut som en perfekt tur, håper du overlevde whiskysmakingen 🙂 Klem

    @Anonym/Linn S: Du er en storforbruker av proteinpulver skjønner jeg 😀
    Da blir det kanskje litt tungvint – og dyrt ja. Jeg liker belgisk sjokolade, og sjokoladekokos’n.
    Jeg faster heller om jeg har dårlig tid 🙂 Men nå skal jeg ikke skryte på meg at jeg har et veldig hektisk liv, og eggedosis er bedre enn ingenting ja.

    @Anya L: Nei det var en nyhet for meg, spennende!
    Takk takk :mrgreen:

    @Tuva:
    Jeg vet, jeg er nok ingen ‘lumberjack’ 😆
    De var veldig gode!

  7. avatar-B

    Du er så SYKT GOD til å bake!?!?!? HVOR henter du inspirsjonen fra?? Kommer du på alt selv? En beundringsverdig hilsen – B

  8. avatarMalin

    Du kan jo begynne å konkurrere i vedhugging? 😆
    Liker stilen!

    Det blei aldri en proteinpakke ala Kriweb på meg, men jeg har lyst å prøve det melkesjokoladeproteinet. Du bruker det jo mye i bakst, men hvordan er det som shake? 🙄

  9. avatarJane

    SÅ flink du er.. 🙂

    Jeg lurte på noe du. De polarbrødene dine. Har du prøvd å fryse de? Det er ikke alltid man har tid\ork til å bake så det hadde jo vært fint med sunne brød i fryseren.

  10. avatartreningsjenta90.blogg.no

    Har du noen oppskrifter på kaker/bakst/nammenamm 😀 med pepperkakekrydderet?? =)

    Har akkurat gått til innkjøp av det,men lurer på hva jeg kan bruke det 🙂

    OG! Er det melkesjokolade proteinpulveret godt sånn ca. til det meste?? Havregryn,baking, lapper, vafler osv osv?? =)

  11. avatarVibece

    Ååå..det tenkte jeg også å bake i dag, men disse så jo faktisk litt sunnere ut…kanskje jeg skal låne den oppskrifta istedet 😉

  12. avatarkitty

    Hei! Spennende med en lavkarbo-oppskrift som kanskje kan bli både gluten- og laktose-fri uten for store tilpasninger. Men hva er jbk-mel?

  13. avatarTussa

    Kristine! Jeg har nettopp spist de deilige rundtsykkene dine, og de var helt herlige!! Jeg hadde prim på alle sammen 🙂 Gjør humanbiologi´en mye lettere idag!! MMM.. 😀 Håper du har hatt en bra start på uken!

  14. avatarKristine Innleggsforfatter

    @silje’s fremgang.: Heerlig! 😀

    @Pinglo: :mrgreen: Du vet, vi sterke jentene.. Men jeg fikk fryktelig dårlig samvittighet, den var nemlig helt ny. Skal kjøpe en større en neste gang!

    @-B: Takk! 😀 Det starter for over to år siden da jeg gikk på konkurransediett og lagde den første kokosbollekaken med sukrin 😛 Da var det ren og skjær søthunger som gjorde at fantasien løp løpsk. Nå er det fordi jeg synes det er veldig gøy, og jeg henter inspirasjon både fra eget hode, blader og nettet.

    @Malin: Jeg synes jeg ser det, må bare anskaffe meg en rødrutete skjorte – samt matchende caps.
    Jeg liker veldig godt melkesjokoladen, jeg har kun drukket det som shake et par ganger.. jeg baker jeg vettu 😀

    Til alle: det er for øvrig 14 pakker igjen!

    @Jane: Nei det har jeg aldri prøvd (her blir ikke ting liggende..), men jeg kan ikke se noe grunn til at det ikke skulle gå helt fint.

    @treningsjenta90.blogg.no: Jeg har aldri eid, smakt eller brukt pepperkakekrydder 🙂 Men du kan sikkert bruke det til det meste; krydderkake, vafler o.l
    Melkesjokoladepulveret passer til alt ja, veldig godt.

    @Vibece: Bare å bake! Har laget de med kesam/skyr tidligere, men da jeg ikke hadde det i hus ble det med gulrot istedet. Viktig å ha litt saftighet i dem 🙂

    @kitty: Disse er vel glutenfrie? 🙂
    Jbk-mel: http://www.helseogkost.no/nettbutikk/matvarer/mel_flak_gryn_glutenfritt/johannesbroedkjernemel_glutenfritt
    😀

    @Tussa: Nam, det hørtes godt ut! Koselig å høre 🙂

  15. avatarkitty

    Men da har jeg jo jbk-mel i skuffen 🙂 Ja, de er glutenfri, og som Hege sier, dersom man bytter ut melken blir de laktosefri også!

  16. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Hege: Ja, et godt tips! Eller soyamelk kanskje? Jeg har lite kunnskap om det men.

    @kitty: Så bra, da er du jo klar for baking 😀

  17. Tilbaketråkk: Sunne lunsjtips | Trening, bodyfitness og fordommer

  18. avatarChess

    Tips: IKKE bruk jordbærprotein i stede for BakePro! 😆
    Hahahaha! Typpisk meg å prøve, dette ble super rart/vondt..
    😳 😳
    Jeg får prøve på nytt når jeg har kjøpt BakePro.. hehehe

  19. avatarKaia

    Lagde nettopp disse rundstykkene og må si de ble vellykket! 😀 Mamma spiser dem opp! men jeg fikk mye mer enn 6 rundstykker av samme oppskrift

  20. avatarAnonym

    Jeg prøvde å lage disse, men mine ser slettes ikke ut som dine 🙁 Mye mørkere, og når jeg skjærer dem i to og ser inni så ser det ut som kjøttkaker (ikke tull altså, haha). Smaker jo heldigvis godt for det, men skjønner ikke hvorfor jeg ikke fikk mine like «luftige» og «brødaktig» som dine :/ vel, vel.. takk for nok en super oppskrift! 🙂

  21. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Anonym: Det er nok fordi jeg har brukt det første mandelmelet som var ute på markedet – det var nemlig helt lyst 🙂
    Om de ikke ble like luftige så kan det være fordi du ikke stivpisket eggehvittene helt stive.

  22. Tilbaketråkk: Sunne lunsjtips | Trening, bodyfitness og fordommer

  23. avatarNmj

    Hei, hva er egentlig hi maize? Vet at det er ett fiber pulver som substitute for mel. Men finner ikke det på noen helsekostbutikker eller i det hele tatt, og ingen vet hva det er (befinner meg i australia). Er det noe jeg kan bruke istedenfor dette? 🙂

  24. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Nmj: Hi-maize har nå byttet navn til ‘fiberfin’. Det er ikke en substitutt for mel, kun et hvitt mel som kan tilsettes bakst i små mengder for å få opp fiberinnholdet 🙂 (Det kan altså sløyfes om du ikke får tak i det)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *