Ostekake

Jeg er ikke en veldig kakemoms (tro det eller ei), men jeg er veldig glad i ostekake. Det henger nok sammen med at jeg er veldig glad i all slags meieriprodukter.

Jeg har hatt en del ostekakeprosjekt gjennom tidene, noen bedre enn andre.. og denne ble ganske god, så da deler jeg med dere.
Sukkerfri – som vanlig.

Mandelbunn:
40 g mandelmel
20 g mykt smør
Sukrinmelis
en klype salt

Kna det sammen til en deig og bre ut i en kakeform, settes kaldt.

Ostekrem
250g skyr
2 gelatinplater
Sukrinmelis
Stevia Vanilla Cream (eller vaniljeessens)
2-3 ss ublandet saft – valgfri smak

Jeg valgte den grønne her (kjøpt i Sverige)

Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann. Pisk skyr med litt sukrinmelis og noen dråper Stevia. Varm saften og smelt gelatinplantene oppi, hell deretter i tynn stråle i skyren mens vispen går. Hell over mandelbunnen og sett kaken kaldt til ostekremen har stivnet noe.

Hele kaken inneholder ca 380 kcal.

Og så kan du pynte med det som hjertet (magen) måtte ønske, alt fra forskjellige frukter og bær, til gélélokk.
Jeg ville egentlig ha kiwi på, men det fikk bli det jeg hadde tilgjengelig – nemlig aprikos.

Nå skal vi straks i bursdag, flere kaker – det vil si ‘ekte’ kaker :smile:
Jeg bidrar med en suksessterte – med noen små modifikasjoner, kan vise dere senere.

God lørdag videre!


19 kommentarer til “Ostekake

 1. Treningsglede

  Du er jo bare superflink! Hvordan du kommer frem til dette er jo bare perfekt for oss som ikke klarer å samle tanker nok til å lage en herlig kake. Denne vil jeg prøve. Det eneste jeg lurer på er;hvilket smør bruker du? Nyt lørdagen!

 2. Marianne

  Åh, jippi!
  Ostekake er litt Kake med stor K her i gården,
  det og is-kake 😛

  Det var som å høre meg selv det der 😉
  synes nemlig heller ikke kaker generelt er noe biggy,
  men ostekake er det noe eget med;
  akkurat av samme grunn som hos deg 🙂

  Takk for at du deler med oss,
  og takk også for bildeserien med Todd – jeg har småhumret og smilt meg gjennom hele rekka, han er speshul 😛

 3. S

  Den så kjempegos ut og synes det er helt fantastisk bra at du skriver næringsinnhold på mange av oppskriftene dine 😀
  Blir inspirert av bloggen din både når det gjelder trening og mat 😉

 4. Kristine

  @Bobby Khan: Det er et Canon 550 D, men ingen makrofunksjon.

  @Adriane: Den bestilte jeg fra http://www.iherb.com

  @Treningsglede: Takk for det 🙂 Jeg brukte en myk margarin jeg kjøpte i Sverige

  @Ann Katrin: Den var veldig god, men den erstatter ikke vanlig ostekake – ikke for min del i hvert fall 😀

  @Kamilla K: Den var veldig god, man kan også lage ostekremen alene – et annet alternativ for vaniljemousse.

  @Marianne: Jeg kan leve på ostekake og is! 😆
  Takk for det, han er speshul ja ♥

  @Kjersti: Takk for det! 😀

  @S: Bare hyggelig det, og tusen takk!

  @Line: 🙂 Ja, du kan sikkert bruke en eller annen fruktjuice vil jeg tro

 5. Tonje

  Hvor mye søtning bruker du?

  Prøvde å lage en kake i helga, der sto det heller ikke oppført hvor mye søtt. Og jeg syns den ble aaaalt for søt. Så er litt vanskelig å vite når man ikke er helt kjent med sukrin enda..

  På forhånd takk for svar! 🙂

 6. Kristine

  @Bobby Khan: Jo, jeg har et sigma objekt – det er kanskje litt bedre enn det som følger med originalt 🙂

  @Tonje: Jeg tør aldri å anbefale mengde på sukrin/sukrinmelis – nettopp fordi vi er så forskjellige på det med sødme. Jeg pleier å bruke en god del i andre kaker, men i denne ble det faktisk ikke så mye. Spesielt lite i ostekremen – ostekake skal jo være litt syrlig (synes jeg). 🙂
  Mitt beste tips er å smake deg frem.

 7. Annka

  Vet jo at du egentlig har sluttet å skrive for en stund, men dere andre som har kommentert her: Hvilken str har dere brukt på formen her? Jeg erfarte at jeg måtte lage ekstra bunn og bruke litt mer kesam(som jeg brukte siden jeg ikke hadde skyr tilgjengelig) fordi formen ble litt stor, og fortsatt ble «ostelaget» litt tynt… 🙁

 8. Merethe

  Kristine! 😛
  Nå skal jeg endelig manne meg opp og skrive min første kommentar noensinne på en blogg. hehe. Har fulgt deg veldig lenge nå og bloggen din er helt fantastisk! Takk for at du tar deg tid til å dele alle disse lekre oppskriftene med oss! :mrgreen:

  Du inspirerer både når det gjelder trening og mat. Om superwoman hadde vært en virkelig person hadde det definitivt vært deg ❗

  Jeg er også veldig glad i ostekake og denne kaka er virkelig namnam. Lagde den senest for noen dager siden, viktig å kose seg i hverdagen. Denne uka tenkte jeg å prøve meg på de sunne kanelbollene dine, og håper det også slår an, både hos meg og samboerne mine. 😉

  Er forresten veldig fornøyd med oppskriftheftet ditt. Det står godt plassert i kjøkkenskapet, har prøvd meg på nesten alle oppskriftene, nam!

 9. Kristine

  @Merethe: Så hyggelig, takk for jomfrukommentaren! :mrgreen:
  Helt enig, livet er her og nå så det er viktig å kose seg selv om man også ønsker å holde seg sprek og sunn – og man kan jo faktisk få i pose og sekk med dette 🙂
  Håper kanelbollene faller i smak!

Det er stengt for kommentarer.