Høstkake

Det tar visst på å være borte en helg, og ikke minst kjøre bil en hel dag for å komme seg hjem. I dag var jeg så trøtt at jeg ikke visste hvor jeg skulle gjøre av meg. Vi snakker ikke bare vanlig morgentrøtt altså, men så trøtt at man virkelig må riste på hodet og fokusere for at øynene ikke skal dette igjen.
Jeg fikk også et par tilbakemeldinger på jobben om at jeg så litt sliten ut i dag.. du skulle bare ha visst!
Jeg får håpe at det er bedre i morgen og at det ikke er fordi jeg er iferd med å bli syk.. jeg vil ikke høres helt hypokonder ut, men jeg kjenner at jeg ikke er helt i form.

Det ble litt kortere kardioøkt i dag, 35 min, til gjengjeld ble det småjogging i hele 20 av de. Jeg sliter litt med beinhinnene og da letter det faktisk litt, rask gange er ekstra vondt. Jeg får beinhinnebetennelse innimellom, men det pleier heldigvis å gi seg etter et par dager. Massasje er fryktelig vondt, men det er effektivt.

Jeg fikk bakeånden over meg i dag, og ble i tillegg inspirert av den siste utgaven av ‘Spis Bedre’. Leser dere det bladet? Det er et veldig fint mat-blad synes jeg, flere sunne og gode oppskrifter og idéer.

Høstkake med aprikos og hasselnøtter

2 egg
80g mandelmel
10g hi-maize (kan sløyfes)
10g bakepro (el. proteinpulver)
1 dl skyr
1 ss Yaconsirup
5-6 dråper Stevia Vanilla Cream (kan sløyfes)
1/2 ts jbk-mel
1/2 ts bakepulver
Sukrin/sukrinmelis
Krydder: Kanel (vanlig og økologisk), en klype ingefær, kardemomme, nellik

Sukrinposene er nye forresten, se så fine:

Skill eggene og pisk eggehvittene helt hvite sammen med litt sukrin/sukrinmelis og stevia. Bland alt det tørre sammen med skyr, Yaconsirup og eggeplomme(r). Vend eggehvittene inn helt til slutt og hell i en smurt form. Inn i ovnen på 180 grader i 12-15 min.

Jeg valgte aprikos og hasselnøtter som garnering, med et dryss av sukrinmelis. Du kan selv velge frukt (fersk eller tørket) og nøtter, det er jo så mye godt å velge mellom.
Hele kaken uten pynt inneholder:
Kcal:  460
Protein: 63 g
Karbo: 14 g
Fett: 15 g

Mamma har bursdag i dag, gratulerer med dagen til verdens beste ♥

En mor forstår det et barn ikke sier

17 kommentarer til “Høstkake

 1. andaas

  Hei!
  Lurte bare på om du har en effektiv måte å piske eggevittenne på? Har aldrig fått helt dreisen på det selv/:

 2. Bobby Khan

  Har du prøvd å piske dem med maskin? skal fungere det, men er viktig når og hvordan du legger til ingrediensene. Eller bruke en god hånd visp 🙂

 3. ellie

  gratulerer til mammaen din 🙂

  for en herlig kake dette så ut som!! Jeg har selv brukt yacon-sirup i dag, og syns den satt en kjempegod smak på sjokoladen jeg lagde 😀

  det jeg lurer litt på i forhold til Yacon, er hvordan jeg skal beregne kcal.. det er jo slik at kroppen vår ikke kan ta opp en stor del av sukkerstoffet FOS i sirupen… Den har en GI på 3 tror jeg, og på etiketten står det at energi er noe sånnt som rundt 300 kcal/100gram. hvis kroppen vår ikke kan ta opp alt, blir det rett å regne kcal i forhold til næringsdeklarasjonen da?(knotete spm kanskje 😛 )

  ha en fiiiin kveld!!

 4. Karoline

  Hei Kristine.
  Først og fremst, digger bloggen din, og deg, du ser fantastisk og nettopp du som har inspirert meg til å begynne mer med styrketrening 🙂
  Jeg trenger litt starthjelp her. Er kanskje litt splittet i mitt treningsopplegg. Jeg vil gå ned litt i vekt(bli kvitt det lille ekstra), samt få muskler som vises 🙂 Jeg sliter med knær for tiden, så kan ikke løpe noe. Derfor tyr jeg til 2-3 spinningøkter i uka, og prøver å få til 3 styrkeøkter i uka. Siden jeg bare har tre styrkedager kjører jeg disse med styrke på hele kroppen. Er dette greit? Det blir jo en del øvelser, ca 12. Og hvor mange reps og sett bør jeg kjøre? Akkurat nå klarer jeg ikke bestemme meg helt, så har kjørt to uker med 3*8, mens jeg nå har begynt med 3*15. Surrer litt frem og tilbake merker jeg men.. hehe!
  Tenker også å begynne med proteinshake(r). Anbefales? Vil det hjelpe meg å få større muskler? Vil ikke bli større, men få markerte og tydelige muskler.
  Merker dette blir litt rotete, og dårlig forklart, men håper du kan hjelpe meg litt 🙂

 5. Mariell

  Oj, kaka så knallgod ut! Spis Bedre-bladet har jeg hvert nummer av siden 2006! 🙂 Har lagd mye god mat fra de bladene. Håper du holder deg frisk!

 6. Karoline Pedersen

  Hei Kristine. Først vil jeg bare si at jeg er en fast leser av bloggen din, du er veldig inspirerende, håper du fortsetter å blogge i lang lang fremtid:)
  Så til spørsmålet mitt. Jeg regner med du er ganske god på kosthold. Da jeg var i militæret i fjor spiste jeg ca 5 måltider om dagen, frokost, lunsj, mellommåltid, middag og kvelds. Trente 5 dager i uka og hardt. Appetitten var på topp, og jeg veide 7-9 kilo mer enn jeg gjør idag. Nå har jeg blitt student og har ikke trent på veldi lenge, har planer om å begynne for fullt snart, men for tiden har jeg veldig lite matlyst. Spiser 2-3 måltider om dagen, drikker kanskje en smoothie eller spiser en frukt i løpet av dagen i tillegg. Frokosten består som regel i 3 egg, og lunsjen av en salat(m. bønner, erter, kylling, tomater, løk, couscous, + -) og middagen av karbonadedeig med kesam og salat/grønnsaker. Jeg spiser altså sjelden (hopper av og til over lunsjen) men sunt! Har ikke merket noe på formen (slapphet e.l) drikker en del kaffe. Jeg følger bare magen, spiser når jeg er sulten. Men vil du si at dette er dårlig kostholdsvaner? Er jeg usunn? Ødelegger jeg forbrenningen totalt? Ligger på en stabil vekt selvom jeg spsier lite, betyr det at forbrenningen er blitt dårlig? Mvh. Karoline P. 🙂

 7. Michelle

  uff, beinhinnebetennelse er noe drit!!! har slitt med det selv lenge. Så kan faktisk ikke jogge.. Må holde meg til sykling eller roing.. Glad jeg fokuserer mer på styrke enn kondisjon 😉
  Bra du har fått bakedilla tilbake! Du har jo så mange fikse ideer! Den kaken der så jo bare utrolig GOD ut! 😀

  Gratis med dagen til mammaen din 😉

 8. Karianne

  Ser nå at kaken jeg laget i dag kan minne litt om din smaksmessig, men de ser ihvertfall helt forskjellige ut om ikke annet. 😉 Droppet pynt jeg, din ser en del bedre ut på bildet 😀
  Ikke meningen å herme ihvertfall 🙂
  klem

 9. Kristine

  @andaas: Jeg bruker en el-visp, det er nesten et must! 🙂

  @Bobby Khan: Man må nesten ha litt maskinhjelp ja, ellers er det god armtrening om ikke annet 😀

  @silje’s fremgang.: Takk, smakte som jul 😀

  @ellie: Mamma takker!
  Ja jeg har virkelig fått sansen for den sirupen. Jeg er ikke helt sikker på hvor mye man skal beregne inn eller ikke, men jeg regner ca 20 kcal per spiseskje (og det er forsåvidt så lite at det egentlig ikke telles 🙂 )

  @Karoline: Jeg synes det er helt greit å kjøre et fullkroppsprog i starten slik at du kommer inn i en rutine, får testet ut øvelser og finner ut både hva du liker og hva som funker, men jeg synes du kanskje kan variere det og/eller splitte muskelgrupper etter noen måneder. Du kunne jo ha hatt en dag med fullkropps, en dag med overkropp og en dag med underkropp?
  Angående sett&reps så er det viktig at du har noen økter hvor du kjører tungt, det vil si kun klarer 4-5 reps. Det blir lett ‘for lett’ med 15 reps og over hele tiden 🙂
  Proteintilskudd er fint å ta dersom du ikke får i deg nok i kostholdet, eller rett og slett vil ha noe enkelt og lettvint for hånden. Det hjelper ikke i stor grad på muskelmassen, den må man trene opp. Det hjelper heller ikke for mindre fett%, man må uansett være i kcalunderskudd.
  Håper det hjalp deg litt på veien i hvert fall!

  @Mariell: Har abonnert på det bladet en stund vi og, elsker det! Takk for det 🙂

  @lovelyliller: 😉

  @Karoline Pedersen: Tusen takk!
  Du ødelegger ikke forbrenningen ved å spise som du gjør, i mine øyne spiser du helt perfekt (ved å følge magen/sultfølelsen). Det du derimot skal passe på er at du spiser nok i løpet av de måltidene, det er ikke gunstig å ha et underskudd over lengre tid. Grunnen til at du opprettholder samme vekt med mindre mat nå som da du var i militæret og trente mer er naturlig nok at du trente mer da. Mer trening=mer mat. Dessuten øker forbrenningen ved økt muskelmasse i kroppen – så se å ‘pumpe opp’ disse musklene dine igjen! 😀

  @Michelle: Det er faktisk det eneste som letter litt for beinhinnene mine, å småjogge. Det pleier heldigvis å gi seg ganske raskt med litt smertefull massering. Jeg liker styrke bedre enn kardio jeg og, så det er ikke et såå stort problem for meg 🙂
  Mamma takker!

  @Karianne: Nei nå får du gi deg, det gjør da ingenting 😀 Det kommer helt sikkert til å bli masse bakst med det typiske julekrydderet hos flere nå fremover. Godt er det i hvert fall!
  Det var veldig godt med sukrinmelis strødd over forresten, fikk endelig kjøpt en slik sil i Sverige i helgen 🙂
  Klem

 10. Elvi

  Vet du ca hvor mange gram 1 dl Skyr er? Beklager at jeg spør, har så lyst til å lage den kaken i dag, men litermålet har forduftet 😯

 11. Elvi

  Glemte dette; hvis man sløyfer Hi-Maize, skal man bruke noe annet (eks. bakepro e.l.) til erstattning eller er ikke det nødvendig?

 12. Kristine

  @Elvi: Jeg tror det er ca det samme. Jeg brukte litt i underkant av en boks (for det var det jeg hadde igjen).
  Hi-maize bruker jeg i hovedsak for å få mer fiber i baksten, det trekker også til seg litt væske. Jeg tror ikke du behøver å legge til noe mer, kanskje litt mandelmel bare.

Det er stengt for kommentarer.