Proteingodbit

Dagens trening ble som alltid på en tirsdag 45 min rask gange m/stigning, sammen med dyktige mamma (ja, du er det).

Dagens middag;

Chili con carne

Karbonadedeig godt krydret med chili o.l, løk, tomatbønner, sopp og litt ost over.

Dagens dessert;

Jeg er litt usikker på om jeg skal kalle dette for en cookie eller biscotti. Det er en slags blanding, det smakte uansett veldig godt! En nydelig sjokoladecookiebiscotti :razz:


50g mandelmel
25g hi-maize
25g proteinpulver (melkesjokolade)
2 eggehvitter (den ene stivpiskes, den andre blandes inn som vanlig)
1 ss yacon sirup
3-4 ss sukrinmelis + 1 ss sukrin
en klype kanel
en klype salt
1/2 ts bakepulver
25g sukkerfri sjokolade (hakkes). Her kan du evt bruke nøtter, tørket frukt e.l

Bland alt det tørre, bland inn én eggehvitte og sirup. Stivpisk den andre eggehvitten og vend forsiktig inn.
Smøres ut på bakepapir, stekes i 10 min på 180 grader. La den avkjøles før du skjærer opp i biter/barer.

Jeg fikk 8 stk og ca 53 kcal per stykk.

20 kommentarer til “Proteingodbit

 1. S

  Hei, har et spørsmål som ikke er relatert til innlegget.

  Jeg røyter mye, håret har blitt myye tynnere enn hva det var. Det er både ubehagelig og ekkelt å røyte så mye, føler jeg. Jeg lurer om du vet om noe lure tilskudd eller lignende som man kan ta som kan hjelpe? Jeg har hørt at det er vanlig å miste hår ved slanking/diett, så tenkte du kanskje hadde noen råd: )

 2. Vannbombe.no

  så beldig godt it kristine 🙂 skal lage rettene du legger ut frmover 🙂 blir spennende å prøve 🙂 men hva gjorde du for å bli kvitt vannet etter konkurransen?

 3. Jane

  Hvor mye proteiner er de i disse? Kan jo brukes i stedet for den kjedelige proteinshaken om de har nok proteiner.. Jeg regner med at de har det 🙂 hehe

  Håper Jane bakemester får til disse, siden jeg ikke får til de melkesjokoladecookiesene dine 🙁 De smaker jo godt, men ser ikke så gode ut.. haha sånne flate lefser 😛 DIne er jo så fine, men jeg får ikke til..

 4. treningsjenta90.blogg.no

  Hvilket proteinpulver vil du anbefale til baking? mht. smak og innhold? Belgisk sjokolade, eller melkesjokolade? =)

 5. Hege

  Ååh, hellige helgekos here we come!:) Bruker du bare bakepapir på et flatt stekebrett, eller trenger man en form? Og er det for tidlig å begynne og mase om «bakehefte volume 2»?:) Hihi, kommenterer sjelden, men vit at jeg leser samtlige innlegg med største iver og lykke (og med detaljebrillene på nesen) – du er sjelden fugl som gir enormt mye til så mange, Kristine!:) Tusen takk, h:)

 6. Jane

  @Hege:

  Hei.. Jeg har akkurat legd de selv. Du trenger ingen form, du bare smører den utover på ett bakepapir med en slikkepott eller noe.

  Nå gleder jeg meg til å smake på de etter de har avkjølt seg 🙂

 7. Karen

  Hei Kristine!

  Har kommentert her før, men må bare si igjen at jeg liker bloggen din kjempegodt og har masse fine oppskrifter som jeg har lyst til å prøve ut! Har et lite spørsmål også: Har du noen gang prøvd å lage tortilla(lefser) til taco ved hjelp av mandelmel eller andre lavkarboingredienser? I så fall, har du noen gode tips?;) Og så lurte jeg på om du har fulgt med på Kari Jaquesson-debatten, og om du har en mening om den saken? Så nemlig et annet innlegg fra deg om frokost, hvor hennes navn var nevnt:) Veldig fint innlegg det og synes jeg:)

  Ha en fin dag!

 8. Therese F Mathisen

  Hei Kristine; ser du bruker Yacon sirup. Har du teset pulveret også? Vet du om de har noen ulik bakeegenskap; hører at sirupen mister noe av sin søtning under oppvarming; merker du noe til dette i bakst? Ser også at du bestiller fra iherb; hvordan er det med ekstrakostnader som feks frakt og toll?
  Prisforskjell mellom iherb og feks Sanabona (norsk side) er jo stor…

 9. Kristine

  @silje’s fremgang.: det var det og 😀

  @Bobby Khan: mhm 😉

  @S: Hei! Ja, man kan miste hår ved vektnedgang – men det er i de tilfeller hvor man får i seg for lite mat og næring. Vitamin B er viktig for hår og hud, men det er også viktig å få i seg nok fett. Hva med å prøve vitaminbjørner og omega 3 (tran, nøtter e.l) ?

  @Jane: veldig gode, håper de smakte 😀
  Hele røra inneholder over 45 gram protein

  @Vannbombe.no: Væskebalansen i kroppen går seg til etterhvert, men det hjelper å ha en dag med mye drikke (vann, kaffe, te) og proteinrik mat. Unngå salt og sukker.

  @lovelyliller: 🙂

  @Kristin: det er jeg helt sikker på at du er om du hadde synes det var like gøy å kokkelere 😀

  @treningsjenta90.blogg.no: Jeg synes de er like gode, ikke noe stor forskjell på smak. Foretrekker melkesjokolade nå for tiden, greit å bytte litt på.

  @Hege: Neida, bare smør det utover på bakepapir. Jeg sprayet litt fett på så de ikke skulle sitte fast bare.
  Jeg har om ikke annet begynt å skrive ned og være føre var om det skulle bli noe hefte – vol.2 😆
  Å tusen takk, så utrolig hyggelig 😳

  @Jane: Hva synes du?

  @Karen: nei, det har jeg ikke.. jeg ser for meg at det hadde blitt som tynne pannekaker. Lefser må nesten ha potet eller grovt mel for å få samme smak og konsistens (synes jeg), og i og med at det er sjeldent jeg spiser det så spiser jeg ekte vare. Men du kan jo prøve med mandelmel-pannekaker?

  Ja jeg har fått med meg debatten, og har vært litt i tvil om jeg skal si noe om saken – ser jo at ting blir misforstått og alt blir ikke godt nok lest, som alltid når noen skriver noe ‘kontroversielt’.
  Jeg er enig med Kari J om at fedme i seg selv ikke er en sykdom. MEN fedme er ofte et resultat av underliggende, psykiske sykdommer – altså sykdom fører til fedme, men fedme i seg selv er grunnet for mye inntak i forhold til forbruk. Så kan man alltids diskutere stoffskifte, gener og forbrenning – men det i seg selv fører heller ikke til fedme. Til syvende og sist så spiser man mer enn man trenger, og det behøver ikke å bety pizza og burgere.
  Om noen har 5% lavere forbrenning, så betyr det at man må tilpasse seg til det og spise et eple mindre om dagen. Det samme med såkalte gener, man kan bryte ut av det mønsteret.
  Det er mange som tror at andre «kan spise så mye de vil uten å legge på seg». Man må ikke glemme hvor subjektiv dette med MYE mat og mye/lite aktivitet er. Noen synes 200g kjøtt til middag er mye, andre synes det er lite og kan lett spise det dobbelte (f.eks meg). Videre synes noen at 20 min gåtur er trening, mens for andre er det jogging dobbelt så lenge + styrke.

  Et ganske vanskelig tema hvor det er lett å misforstå hverandre med andre ord 🙂

  @Therese F Mathisen: Hei! Nei, jeg har bare testet sirupen og er storfornøyd. Synes baksten holder på sødmen, det er ikke mye sukrin/sukrinmelis jeg bruker i tillegg (i hvert fall ikke i forhold til tidilgere).
  Jeg holdt meg under 200 kr på forrige bestilling (innberegnet frakt på rundt 24 kr), og da er det ingen toll og mva. Toll (16%) og mva (25%) er greit å unngå ved å bestille to ganger om man ikke får alt man vil ha i én pakke. 🙂

  @-B: Så bra! 😀

 10. Jane

  De blei kjempegode. Men du har jo lest innlegget på bloggen min så det visste du vel:) I morra har jeg bursdag så da skal det lage flere sånne og en annen type kake.. 🙂

 11. Lotte

  Kristine! En utfordring!

  Jeg er uten OVN de neste 2 mnd’ene (ja, grusomt..) Og skulle gjerne hatt noen tips til noen variasjoner på desserter som kan lages uten. Har stekeplate, så pannekaker blir allerede masseprodusert. Har prøvd flere av kakene dine, og de blir som regel stor sukess. Elsker kaker, boller, rundstykker, cookies etc.. men det er jo rimelig håpløst å få til uten ovn.. utrolig nyttig om du har noen tips! 🙂 😆

 12. Kristine

  @Jane: Så bra! Og gratulerer så mye med dagen, håper du får en fin feiring 😀

  @Lotte: Hjelpes, stakkars deg! 😀
  Da ville jeg ha søkt på ‘gelatin’ på siden her og satset på fromager, puddinger, mousser og diverse kalde desserter. En ostekake f.eks?
  Ellers pannekaker og vafler som du selv har nevnt 🙂

Det er stengt for kommentarer.