Karamell- og mandelkake

Håper dere alle hadde en fin helg!
Jeg hadde koselig middagsselskap i går og lagde lasagne – vanlig, fullkornversjon. Noen lurte på hva min favoritt av middagsrettene på innlegget under er, og det må bli taco og lasagne. Jeg smakte for øvrig den nye ‘tacolasagne’ på lørdag, og ble litt småskuffa – det smakte jo bare som en litt sterkere lasagne. Nei, jeg vil helst ha begge deler hver for seg.

Ellers var det iskaldt her i natt, og i dag morges våknet jeg til et landskap full av frost – et litt trist men samtidig vakkert syn, spesielt fordi sola skinte så godt.

Nå som mitt lille desserthefte er ferdig så har jeg begynt å tenke på litt baking igjen, det er fortsatt mange ideer jeg har lyst til å prøve ut. Og ikke minst er det godt med litt avkobling på kjøkkenet, matlaging er terapi for mange (i hvert fall for mormor og meg).
(Heftet er sendt inn til print/trykk, og det vil være ferdig om ca én uke. Da legger jeg ut info om bestilling og alt til dere!)

Jeg har laget ganske mye forskjellig i løpet av disse årene, og allikevel så er mange av oppskriftene ganske like – de inneholder i hvert fall mange av de samme ingrediensene. Det gjør det ganske enkelt å variere med mange gode smaker, i dag måtte jeg teste ut det jeg kjøpte på iherb her om dagen. (Du får $5 i rabatt med kode VIG677).

Yacon Syrup – sirup som gir en deilig karamellsmak og påvirker ikke blodsukkeret
Stevia Vanilla Cream – naturlig søtning med smak av vanilje

Karamell- og mandelkake

Karamellnøttebunn:
3 eggehvitter
3 ss Sukrinmelis
4 dråper stevia vanilla cream (eller annen søtning/vaniljeessens)
60g mandelmel
1 ss yacon sirup

Pisker eggehvittene stive med sukrinmelis og stevia, vender deretter inn mandelmel og så sirup helt til slutt. Fordeles i en kakeform og stekes på 180 grader i 12 min. Min bunn var litt myk da jeg tok den ut og fikk en deilig seig karamellsmak etter litt avkjølning.

Glasur
50g sukkerfri sjokolade
Smeltet og smøres utover nøttebunnen. Jeg strødde også litt kokos over (valgfritt).


Inneholder totalt 440 kcal, det tilsvarer kun 55 kcal per kakestykke (8 stk).

Så deilig med sol i vinduskarmen;

33 kommentarer til “Karamell- og mandelkake

 1. Vannbombe.no

  hei Kristine 🙂 utrolig bra side du har 🙂 du er kjempe flott!
  jeg har forresten et spørsmål. la du på deg mye vann etter konkurransen?

 2. Maren

  Hei hei,

  det har jeg også kjøpt på iHerb! Yummi! 🙂
  For deg Kristine og alle andre; få 5 Dollar avslag ved å buke min kode også (kodene kan bare brukes 1 gang, så jo flere, jo bedre 😀

  Her er rabatt-koden: QEF081

  Ha en god mandag! Gleder meg til oppskriftsheftet! 🙂

 3. Naomi

  Hei 😀
  jeg er også glad i å stå på kjøkkenet, men lager for det meste forskjellige salater og middager.
  Men jeg lurer på om du tror det kunne fungere med finmalte pianøtter isteden for mandelmel?
  Da blir det liksom en snikkers variant 😆
  Gleder meg til hefte kommer!

 4. Kristine

  @Rebecca: Hej tjejen! Tyvärr, men jag kan översätta det du inte förstår? 🙂

  @Vannbombe.no: Tusen takk! Om jeg gjorde! Det gjør de aller fleste både på grunn av en lengre, tøff diett og ikke minst uka før konk. Vannvekt er heldigvis variabel, den kommer og går.
  Enkelt å få på, enkelt å bli kvitt.

  @Maren: Kjempegodt ja!
  Tusen takk, i like måte!

  @Naomi: Her går det i begge deler, både middag og dessert 🙂
  Ja absolutt, det synes jeg du skal teste ut. Næringsinnholdet vil bli annerledes, og det er mulig du må bruke litt mer søtning om du bruker saltede nøtter – men det kan du jo smake deg frem til 🙂

  @mjuuugly: Argh, jeg har feil Stevia-smak! Jeg får kjøpe english toffee også (det hadde uansett blitt flere kjøp fra iherb etterhvert) 🙂 Men det ble god karamellsmak med kun Yacon også faktisk.

 5. mjuuugly

  sv: Ja, yacon i seg selv smaker egentlig ganske mye karamell, men bare vent til du får smakt med english toffee’en, den er bare helt utrolig. Det blir faktisk ren karamell! 😀

  Forresten, det er minus $5, ikke 5%. Hihi.

  Ha en superduperfin kveld 🙂

 6. Kristine

  @mjuuugly: Oh, det gleder jeg meg til å prøve!
  Takk for det, rettet opp feilen 🙂

  @Kari: Jeg bruker Chocoperfection, sjokolade søtet med sukrin. Kjøper den på nett, så blir ganske dyrt dessverre.

  @lovelyliller: Skaff deg en liten pusekatt, eller fjernadopter en fra dooa.no ! 😀

 7. Sunniva

  Du er RÅ! 😀

  Jeg hadde en dårlig helg. Totalt utladet og tom for energi. Sov MASSE. Var vel egentlig slik hele forrige uke. Var redd for at hele denne uken skulle bli ødelagt pga det også! Fikk datterlille hjem fra høstferie i går, og da steg plutselig energinivået opp til normalen igjen. Merkelig…

 8. Eva

  Kan man kjøpe Yacon Syrup og Stevia Vanilla Cream i Norge også eller bare på nett? Jeg har en diabetiker sønn, så jeg er interressert i alt som ikke øker blodsukkeret 😉

 9. treningsjenta90.blogg.no

  Jeg gleder meg så sinnsykt til oppskriftsheftet ditt! 😀 Men.. Har du noen erfaringer med BCAA eller ALA, evt. begge deler? Har hørt så mye om det, men noe engativt og noe positivt.. Så har du noe tips? 🙂 Trener styrke fire ganger i uken, prøver å bygge litt muskler, men samtidig gå ned i fett %.. Kan det da være noe for meg? Skal til Sverige i helgen, så om du har noen tips til hva jeg kan plukke med meg av kosttilskudd/mat osv, hadde det vært supert! 😀

 10. Ida

  Hei!

  Kaken ser fantastisk god ut! Og ekstra spennende med litt nye smaker da. Gleder meg virkelig til oppskriftsheftet ditt kommer altså 🙂

  Jeg måtte jo stikke innom iHerb-siden selvfølgelig, og der hadde de jo stooort utvalg, nesten litt for mye! Kunne tenkt å bestille noen småting derfra (for under 200), så da lurte jeg på hva slags erfaringer du gjorde deg med fraktpriser og evt. avgifter på det du bestilte derfra? Ble det fryktelig mye ekstra utenom det produktene i selg selv kostet? Er jo litt typisk at man tror man gjør et kupp, og plutselig blir ting dobbelt så dyrt som man hadde planlagt, hehe 🙄

 11. Hanne

  Jeg endte opp med en frakt på ca 20kr fra iHerb. De er generelt billige!

  Slenger med min rabattkode også (5 dollar avslag), for de som kanskje har brukt de andre her alt; NEF475. Som en over sa, jo flere, jo bedre 🙂 Da er det i hvertfall ikke noe problem å komme under 200kr 😉

  Den kaken så helt fantastisk god ut! Jeg må teste mandelbunnen rimelig snart, siden jeg har en hel del mandelmel i skapet. Sunne kaker med litt «substans» (ikke fluff 😛 ) kommer veldig godt med nå som tida for innekos kommer for alvor. Takk for tips!

 12. Janne

  Hei! Jeg ville bare tipse om en side jeg kom over idag, sukkerfritt.com, de selger bla sjokolade uten sukker 😛
  Har du noe kjennskap til denne siden Kristine?
  Greit å kunne kjøpe fra norske sider å 😉

 13. Kristine

  @Sunniva:
  Slike helger er ikke noe særlig, kjenner til de 😐 Det er nesten så man får lyst til å si at mandagen må vente, jeg fikk jo ikke hatt den helgen jeg skulle/burde ha!
  Enkelte har energi som smitter, så kos deg masse med datterlille 🙂

  @hanna: Tja..
  kakao, søtning med litt vann, eggehvitte eller smør ?

  @Eva: Da er jo dette genialt for han! Jeg tror man kun får kjøpt på nettet. Uansett så er det billigere om man holder seg under 200 kr på f.eks iherb, enn å kjøpe på helsekost her hjemme.

  @Helene: Frakten varierer ettersom hva du bestiller, min var kun på $4 (og dette er spart inn dersom du bruker kodene som tikker inn her). Ordre på under 200 kr er tollfrie.

  @treningsjenta90.blogg.no: Det har jeg aldri prøvd, så der kan jeg ikke hjelpe deg dessverre.. men jeg vil på generelt grunnlag si at man kommer langt (nok) med tung styrketrening og proteinrik mat. Man vil nok oppleve å stange hodet i veggen flere ganger dersom man fokuserer like mye på lav fett% som på økt muskelmasse – ta et mål av gangen 🙂

  @Ida: Takk for det! Men heftet vil inneholde lite nytt, det er et utvalg av de ‘gamle slagerne’ som allerede ligger på bloggen her.
  Jeg holdt meg under 200 kr, betalte $4 i frakt. Du får heller bruke rabattkodene, og bestille to ganger for å slippe toll 🙂

  @Hanne: Så flott! Visste ikke at man kunne bruke flere koder engang jeg 😀
  Fluff står for lys og sommer, må ha litt mer substans nå med mørke og vinter :mrgreen:

  @Janne: Ja jeg har vært inne på den en gang før, men synes sjokoladen har et relativt høyt kcal-innhold – dessuten er den søtet med noe i hvert fall ikke jeg tåler; Maltitol.. skrekk og gru (og au) 😀

 14. Lise

  Den kaken hørtes nydelig ut! Og som jeg gleder meg til oppskriftsheftet kommer ut! Går og drømmer om disse amerikanske pannekakene du lagde, og har bestillt meg sukker/fettfri sjokoladesaus og sirup som skal brukes som tilbehør så snart de er i hus. Kjempeinspirerende blogg du har!=)

  Og iherb har virkelig mye spennende, elsker den siden! Siden rabattkodene bare kan brukes en gang slenger jeg like godt med min også for de som vil bruke den, BIR014 =)

 15. Kristine

  @Lise: Så koselig! Pannekaker er jo så godt, både tykke amerikanske og tynne ‘norske’. Har med de tykke i heftet ja 😉
  Ja der har de virkelig mye for enhver smak! Takk for koden 🙂

  @Karianne: Oki, det er veldig greit å vite 😀

  @hanna: Neida, tar bestilling fra de som vil ha det først neste uke – sier ifra jeg 🙂

  @Anonym: Man kan ikke få nok av gode, sunne alternativer i min verden :mrgreen:

 16. Sandra

  Yacon-sirup selges i Sunkost-butikkene på østlandet ihvertfll =) De har også sukrin, stevia i pulverform, xylitol og agavesirup som sukkerfrie søtningsalternativer..tips til Eva med diabetikersønn!

 17. Tilbaketråkk: Snickerskarameller | Trening, bodyfitness og fordommer

 18. hege

  er det noen forskjell på vanlig vanlije essens som man kjøper på butikken og stevia vanilla cream? 🙂

 19. hege

  aha, takk 😀 vet du om det er kcal i noen av delene? eller stevia er vel samme som sukring så 0 kcal? :p

 20. Tilbaketråkk: Peanøttfudgekuler | Trening, bodyfitness og fordommer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *