Hytteost

Droppet kardio på Elixia til fordel for en lengre skogstur i dag, det var jo så nydelig vær!

Jeg surrer alt håret oppi en caps, skalker alle skjul og tar med meg Jack på tidenes powerwalk. Jeg går så fort at beinhinnene skriker, jeg vil jo ikke at hjortelusa skal rekke å hoppe på oss på denne turen – dere husker jo hva som skjedde sist. Turen tar normalt en times tid, nå går vi så fort at vi tar den på 53 min.
MEN.. hva tror dere skjer like før vi kommer hjem? Jeg kjenner noe bak i nakken og tror dere ikke det like forbanna er en hjortelus. Resten av turen går med til å studere pelsen til Jack, banning og konstant følelse av at krypene har klart å lure seg inn under capsen. Så nå gir jeg opp.. de lange skogsturene får vente til vinteren og knedyp snø.

I dag toppet matleiheten seg, så middag i dag ble rett og slett cottage cheese aka hytteost.
To bokser fordelt i en stor skål med syltetøy, sukrin og kanel – nesten som kald grøt. Deilig – i og med at jeg faktisk liker kald grøt best.
Jeg tok ikke noe bilde, men det så omtrent slik ut :grin:


Jeg kan love litt mer spennende mat til helgen!

Ellers ble det proteinsnacks til dessert, til hele familien faktisk. Det var flere som likte disse

Nysgjerrigpus

Det ser veldig godt ut..

Det lukter godt..

Go for it!

22 kommentarer til “Hytteost

 1. Jane

  Det enkle er ofte det beste 🙂 Hehe..

  Det verste med skogen er disse dyra ja.. Huff.. Gleder meg litt til snøen kommer jeg, Ut å leke i snøen med unga og ikke minst ta kardioen i knedyp snø. Det er digg det 🙂

  Jeg liker ikke kardio ellers.. hehe. Men i snø og ordentlige klær (som jeg må få kjøpt meg) er det knall 🙂

  Forresten så er pusekatten min kjempeglad i popcorn. hehe.. Raringen.

 2. Thea

  Hehe, har en morsom historie når det gjelder cottage cheese. Jeg hadde satt opp handlelisten til samboeren og blant annet skrevet hytteost på lappen. Han trodde det var en slags spesialost jeg skulle ha og gikk rundt i butikken og spurte de ansatte om hytteost. Haha! Ingen av de ansatte hadde heller hørt om denne osten, så han kom tomhendt og småforvirret hjem. Tihi.

 3. Kristine

  @Jane: Absolutt 😀
  Jeg hater snø.. men heller det enn hjortelus! God unnskyldning for å shoppe litt.. du må jo være forberedt til vinteren 😉
  Popcorn 😆 Todd hadde sikkert likt det og, ting som knaser litt er stas.

  @lovelyliller: Ja, selv om han ser ut som et rovdyr 😈

  @Thea: Haha, så utrolig bra! 😆
  Å komme med litt sære oversettelser fra engelsk til norsk (og forsåvidt omvendt) har jeg fra min pappa.

  @L: 🙂 <3

  @Malin: Ja! Om noen der ute har en kondomdrakt til salgs – gjerne i skikkelig Koss-stil – så rop ut!
  Da Todd mistet ‘melketennene’ sine så vokste det nye flotte tenner ut – som vokste litt vel mye. De ble jo så store og spissse, de henger langt nedenfor munnen hans stakkar – han har alltid munnen litt åpen. Er Melvin sånn og?

  @t: takk! <3

  @Charlotte: Oisann ser man det ja.. hm. Takker, men jeg gliser ikke på noen av de bildene? (det øverste er ikke meg) 🙂

 4. Maiken

  Må nesten le litt av den hjortelusa, er det mulig liksom?! Men ekkelt er det garantert, så jeg ler ikke så høyt. Er selv livredd for edderkopper og kommer meg omtrent ikke i skog og mark på høsten, langt mindre hyttetur… Kjipt!

 5. Ina

  Nå som det sklir mot NM kom jeg til å tenke på hvor mye jeg savner å se Kristine Weber der oppe på scenen… Har du noen planer om å stille igjen??

  Må bare si at det er en liten drøm inni meg om at du startet din egen klubb, DET hadde vært en god idè :razz:. En klubb som bare hadde «rene» jenter på scenen, og som gjennom samarbeid med antidoping Norge kunne bevise det. En klubb som het Kleen Cut, eller Pure power eller noe slikt 😆 Jeg ville stilt i din klubb jeg 😉 Hehe.

 6. Hanne

  Kondomdrakt 😆 Synes jeg ser.. Men, det er mulig jeg hadde vurdert også det for å holde lusa ute, æsj! Du får kanskje satse på fulldempa sko og asfalt-turer frem til krypene dør av kulde 🙄

  Jeg blir også matlei i blant, eller, kanskje ikke lei av å spise men lei av å lage, og da blir det mye kjedelige greier.. To bokser cc hadde jeg nok aldri fått i meg, selv om det er mye bedre enn pastaen som blir så alt for lett tilgjengelig på late dager 🙄

 7. lene o

  Bruker du smør eller margarin?
  Har hørt margarin er «unaturlig», er redd for å bruke det.
  Men alt det mettede fettet i smør kan vel ikke være bra heller?

 8. Karoline

  Heisann:)
  Jeg vurderer å ta silikon, og så lurer jeg på hvilken cup du har i dine innlegg, vil du fraråde eller har du grei erfaring med det? er det ikke upraktisk i forhold til trening?

  Hilsen Karoline:)

 9. treningsjenta90.blogg.no

  Vet du om noe man kan bytte ut smør med i bakst, som gjør den mindre kaloririk? 🙂

  Prøver å bake en del av det på funksjonellmat.no men ved å bytte ut til enda sunnere ingredienser, men sliter med smør! :/ Alle tips tas imot med takk! 😀

 10. Cathrine

  hihihi du er så uimotståelig at hjortelusene finner en vei uansett :mrgreen:

  skal prøve det der hytteosttrikset ditt, jeg er i utgangspunktet mer kesoman enn hytteostoman men det hjelper kanskje med litt ekstra oppi 😆

 11. Karoline S. G.

  Hei Kristine,
  har fulgt bloggen din en måneds tid og syntes du er utrolig inspirerende. Masse gode mattips og oppskrifter. Keep it up!

  Grunnen til at jeg valgte å legge igjen en hilsen er at jeg i en nattevagt her om dagen, hvor jeg kjedet meg, leste litt tilbake i bloggen din og kunne se at du, som jeg har en medfødt VSD. Til forskjell fra deg har jeg alltid visst at jeg har hatt den, og ble operert for den da jeg var 4 (mislykket opr. – fortsatt hull). Det må virkelig ha vært et sjokk for deg!
  Syns bare du skal vite (vet du sikkert allerede) at vi er flere. 🙂
  Vi har jo nok alle sammen forskjellige måter å takle det på – jeg ble sykepleier – og jobber nå med hjertepasienter ironisk nok.

  <3-lig hilsen Karoline

 12. Kristine

  @Maiken: Ja er det mulig? Også lande på meg da.. det er tydelig at nakken min er ekstra fristende.
  Huff ja det kan ikke være noe særlig.. jeg er heldigvis ikke redd for småkryp generelt, men jeg har en sperre mot blodsugere.

  @Ina: Å det var koselig skrevet, takk! Jeg vet ærlig talt ikke.. noe i meg har veldig lyst til å stille igjen, men en annen del synes seieren i fjor ble veldig bittersøt med tanke på enkeltes meninger.
  Jeg tenkte en stund på om jeg skulle opprette en egen klubb faktisk. Team Kriweb :mrgreen: Det hadde dessverre ikke latt seg gjøre å involvere AntiDoping da dette er en sport og ikke en idrett. Grunnen til at jeg lot det være med tanken er at jeg mest antagelig ikke hadde hatt tid og kapasitet til å følge opp utøvere så veldig tett.. men det hadde vært gøy, absolutt. Hatt felles poseringstreninger osv. 😀

  @Malin: Haha genialt 😆
  Aw, søte Melvin

  @Hanne: Ja jeg blir nok pent nødt til det.. 😐 Det tar vel ikke så lange tiden før de fryser ihjel.
  Jeg elsker hytteost, så det gikk uten problemer. Apropos spaghetti så ble det det i dag, enkel fredagsmat 🙂
  God helg!

  @lene o: Ja jeg bruker begge deler, til hvert sitt bruk. Det er ikke farlig 🙂

  @Karoline: Hei! Jeg vil råde deg til å ha to-tre konsultasjonstimer med lege, de kan nok svare deg bedre enn meg 🙂

  @treningsjenta90.blogg.no: Det kommer litt an på hva du skal bake, men jeg bruker ofte kesam eller skyr. Frukt, syltetøy o.l kan også være med på å gi saftighet.

  @Cathrine: Eventuelt varmblods og svett :mrgreen:
  Keso liker jeg ikke så godt.. men hytteost derimot! God helg vennen 🙂

  @Karoline S. G.: Tusen takk for det! Det er lett å glemme hvor mange unge mennesker som har den samme (eller en annen) sykdom der ute.. Trist å høre om operasjonene dine, håper at du har det bra og klarer å leve et tilnærmet problemfritt liv!
  Jeg hadde (og har vel fortsatt) et stort ønske om å jobbe innen kardiologi, så jeg misunner deg det 🙂
  <3-lig hilsen tilbake til deg

 13. Anonym

  ser du sliter med beinhinnebetenelse.!?
  noe spesielt du gjør i forhold til det, noen tips. sliter med det samme selv.

 14. Anonym

  oki. 🙂
  er det noen styrke øvelser det kan lønne seg å kutte ut i forhold til beinhinne ?
  🙂

 15. Kristine

  Det er (såvidt meg bekjent) ikke så mange styrkeøvelser som går utover beinhinnene, så det er kardio/kondisjon som er belastende. Kanskje ellipsemaskin kan være et alternativ?

Det er stengt for kommentarer.