Husarbeid og hjemmelaget pizza

Det oppsummerer kort og godt denne lørdagen :mrgreen:

Fikk støvsugd og vasket i alle kriker og kroker, og når man har et stort hus så tar dette over to timer.. og da blir det nesten en real kardioøkt. Og enda burde jeg ha gjort mer i huset – som f.eks vasket i underetasjen. Dere vet, disse i-landsproblemene.

Dagens lunsj ble speltlomper;

Har ellers gått to raske, anstrengte turer med Jack i dag (liker ikke skogen lenger), og vært en tur på storsenter.

Middag i dag ble hjemmelaget pizza

Grov pizzabunn:
1 dl hi-maize (fiber)
1/2 dl sammalt rug
1 dl mandelmel
2 dl grovt hvetemel
1,5-2 dl fingerlunkent vann
1/2 pakke tørrgjær
1 ss olivenolje
1 ts kardemomme
en klype salt

Jeg synes bunnen ble kjempegod! 12 biter og ca 66 kcal pr.
D ville ha en ‘vanlig’ pizzabunn så han lagde sin egen versjon, som ble seendes slik ut:

Jeg skal innrømme at den ser ganske proff ut, men det er mye enklere å jobbe med en fin deig.

Og slik ble min versjon – med tomatsaus, krydret karbonadedeig, hvitløk, rødløk, champignon og masse ost.

Dessert ble ganske enkelt (en del) slike;

(herfra)

Og:

God lørdagskveld videre :grin:

14 kommentarer til “Husarbeid og hjemmelaget pizza

 1. Lillian

  Jeg laget også pizza i dag; men jeg lager fortsatt deigen med hvetemel.. noe jeg lenge har tenkt å slutte med. Problemet er at det er slettes ikke enkelt å vite hvilket mel jeg skal bruke. Noen ganger har jeg brukt rugmel og spelt mel når jeg har bakt brød; men jeg ser at du bruker mye annet som jeg vet så lite om. Kan du ikke forklare litt…?

  God kveld videre!

 2. mjuuugly

  Pizzaen din så nydelig ut! Jeg baker kun med glutenfritt mel og har merket at det ikke hever som bakst med mel av gluten, MEN så blir magen så fornøyd. Vil heller ha en flat mage enn tykk pizza 😀

 3. Nora

  Hei Kristine 🙂
  Jeg leser bloggen din hver dag, men har aldri kommentert før. Vile bare fortelle deg at du er en utrolig stor inspirasjonskilde for meg, og at bloggen din er awesome! Så glad for at du deler hverdagen din med oss lesere. Skal til Oslo neste helg for et skikkelig motivasjons-kick, men i hverdagen hjelper du mye til der 🙂

  Så tusen hjertelig takk for at du gjør det du gjør! Du er rå!!! 😀 😀

 4. Hanne

  Det tar på å være husmor ser du :mrgreen:
  Ble det noe spennende shopping på storsenteret? Jeg kjenner at det kribler litt i magen fordi jeg blir minnet på at det nærmer seg julehandel. Ja, det er sykt, det er galt, men det er allerede i gang rundt omkring 😯

  Pizzaene så lekre ut, begge to 8)

 5. Julie

  Hei!
  Liker bloggen din kjempe godt! mye spennende å prøve ut 🙂
  Lurer på en ting, hvor får man kjøpt speltlomper? på vanlige matbutikker? 🙂

 6. Sunniva

  Mmm, det så digg ut! 🙂

  Jeg lurte på: jeg bruker (for enkelthetens skyld) å lage pizzabunn av havregryn, kruskakli, speltmel, olivenolje, bakepulver og vann. Uviss mengde, men lager en tynn bunn. Putter i litt krydder også. Funker det liksom greit, eller burde jeg lage bunnen slik som du lager den?

 7. lisa

  Hei, elsker bloggen din. du er så flink med alt, ståpåvilje!!
  jeg har et sikkelig problem med mat, jeg kan spise mye og hva som helst. (helst godis=sjokolade)
  klarer ikke stoppe, hvis jeg blir mett, er jeg like sulten igjen bare etter en halvtime. tror det er noe med at jeg spiser med «øynene».. er forferdelig frustrert, og trøstespiser gjerne litt ekrsta, siden «en til» ikke har noe å si.
  Jeg får ekstremt søtsug når jeg trener, sånn abstineser. også når jeg har spist meg mett, tyr jeg gjerne til en stor sjokoladeplate.
  Har du noen tips og triks om hvordan få kontroll på kostholdet og treningen?
  og hvilken virkning har det med proteinpulver i mat og slikt. veldig nyskjerrig og har lyst til å bli flinkere til å spise sunt, vil gjerne ha fettprosenten min ned også! =)

  klem lisa

 8. Jente89

  Hmmm! Den pizzaen så kjempegod ut 😉 Du er flink!

  Jeg lurer på en ting. Jeg har trent forskjellige helkroppsprogram tre dager i uken i de siste 8 månedene, og har nå lyst til å prøve ut en to-splitt. Hvilken oppdeling av kroppen anbefaler du da? Jeg er nybegynner og er derfor veldig usikker på hvilken oppdeling av kroppen jeg skal bruke…

 9. Kristine

  @Lillian: Det finnes mange alternativer til hvetemel – men husk at du må ha gluten om du skal få gjær til å heve. Det finnes for øvrig også pizzabunner uten gjær.
  Jeg bruker litt forskjellig, mye grovt mel – er det en spesifikk type lurer på? 🙂

  @mjuuugly: Det gikk fint, jeg har heldigvis ikke noe alvorlig glutenallergi – men det går fint an å lage helt glutenfritt ja, da blir det nok meningsløst å bruke gjær – det vil vel ikke heve uansett tror jeg (det var såvidt min gjorde det nå).

  @Nora: Oi, tusen tusen takk!

  @Hanne: Ja det gjør det gitt! 😀 Nei det ble ikke noe særlig shopping, noen.. kremt.. har nemlig handlet et par klesplagg på nettet. Jeg fikk reklame fra Jotex (?) her om dagen, fullt av julestemning og nisser.

  @silje’s fremgang.: Nydelig var det

  @Julie: Ja 🙂

  @Jeanette: Ikke sant? Huff 🙂

  @Sunniva: Nei jeg ser ikke noe grunn til at du ikke skal lage det slik – så lenge den er god og? 🙂

  @lisa: Nå skal du få et svar som du mest antagelig ikke vil like å høre, men du må bare kutte det ut. Du må snu tankegangen din og innse at du ikke kan ha alt, hele tiden. Jeg kunne lett ha spist sjokolade hver dag, i store mengder, og jeg har alltid plass til ‘litt til’ etter at jeg har spist – MEN jeg gjør det ikke. Valget ditt skjer i butikken, ikke kjøp sjokolade med hjem. Å teste viljestyrken hjemme i sofaen pleier å være en dårlig idé når godiset skriker fra skapet 🙂
  Dessuten finnes det veldig mye godt som kan stilne søtsuget etter at du har spist, du finner mange tips på bloggen her (også med proteinpulver).

  @Jente89: Da ville jeg ha anbefalt slik jeg trente lenge; overkropp og underkropp.
  Dag 1: Overkropp (fokus på forside)
  Dag 2: Underkropp (fokus på bakside)
  Dag 3: Overkropp (fokus på bakside)
  Dag 4: Underkropp (fokus på forside)

 10. Lillian

  Jeg lurer på del meltypene du bruker (bla.hi-maze og mandelmel), og også de «vanlige» som du finner i dagligvaren..

 11. Kristine

  Mandelmel er kaldpresset, kvernete mandler – det har jeg brukt i stort sett alle ‘kakeoppskriftene’ mine her på bloggen. Glutenfritt, mye sunt fett.
  Du kna lese mer om det her: http://www.funksjonellmat.no/mandelmel-om.php

  Hi-maize er et kostfiber, altså ikke et mel som man kan bruke alene – da blir det full stopp for magen tror jeg 😀
  Du kan lese mer om det her: http://www.funksjonellmat.no/himaize-om.php

  Rugmel er et grovt mel med mye smak, synes det er godt i litt grovere bakst.

  Grovt hvetemel fant jeg på butikken her om dagen, vet egentlig ikke så mye om det. Bokhvetemel kjøpte jeg også her om dagen, men det har jeg ikke fått testet ut enda.

  Synes det er gøy å mikse litt forskjellig – alt annet enn å bruke kun vanlig hvetmel.

 12. Sunniva

  Jeg synes den er veldig god!:) Tror olivenoljen gjør susen. Kjekt å ikke kjøpe inn masse forskjellige ingredienser på studentbudsjett og med liten plass. :p

Det er stengt for kommentarer.