Skogens blindpassasjerer

Jeg fortalte dere jo om min fine skogstur i går, ny runde og greier.. det som skjedde senere den kvelden var ikke like hyggelig kan jeg fortelle dere.
Etter at vi kom inn fra turen, Jack og jeg, så gikk det flere timer før vi oppdaget det. Det er egentlig det verste å tenke på midt oppi alt dette.

Like før jeg skulle legge meg så grer jeg mitt lange rapunzel-hår, og plutselig kjenner jeg noe som ‘biter’ i nakken like bak øret. Jeg børster det fort vekk og ned detter et ekkelt kryp, og ikke et hvilket som helst kryp:

Jeg trodde helt frem til i dag at det var flått, men jeg tror det er mer sannsynlig at det er hjortelus. Blodsugere er de uansett, og jeg er sjeleglad for at jeg fikk den av meg før den fant seg til rette og sugde seg til et festmåltid. Han hadde tydeligvis sett for seg meg som sin nye ‘vert’ – for han hadde ikke vingene sine lenger.
Les her:

«I september-oktober flyr nyklekte hjortelusfluer på jakt etter en vert. De har bare fem dager på ”oppdraget”, ellers dør de. Når de finner en vert, er de høyst monogame og holder seg til verten livet ut. Dette skyldes nok at de ikke har mulighet for å finne en ny vert – de mister nemlig vingene etter funn av vert»

I vill panikk roper jeg på Jack for å sjekke han, og tror du neimen ikke det første jeg ser er en hjortelus med vinger løpende ned ryggen hans desperat etter å komme seg under pelsen. Vi fikk tatt bort denne, og til min store fortvilelse finner jeg en til på nakken hans (samme sted som meg) som allerede er proppmett. Han har for lengst kastet vingene sine og hugget innpå et jernrikt måltid. Vi får den av med pinsett, så alt ordnet seg – bortsett fra at jeg sitter igjen med skikkelig skogskrekk.

Det ble trening inne i dag, en tredemølle-økt på 45 min sammen med mamma. Deretter kledde jeg meg godt fra topp til tå, dro på meg hetta og gikk en lynrask tur med Jack. Det er nesten så jeg håper at det skal bli kaldere fremover slik at de fryser ihjel..

Her er en som ikke liker at det blir kaldere ute, og som er veldig fornøyd med at varmekablene er slått på

Dette ble måltidet etter trening i dag;

En skål med eple, banan, cottage cheese, kanel og sukrin + et glass med whey cooler (trane-og bringebærsmak) og isbiter.

Og dette ble dagens middag;

Lofoten fiskekaker med en kremet sitronsaus og smørdampet spinat
(Sitronsaus: Eggeplomme, litt vann, sitronsaft og revet sitronskall varmes i vannbad, krydre og rør inn kesam til slutt).

22 kommentarer til “Skogens blindpassasjerer

 1. Cathrine

  iiiiishjjj!!! HATER sånne krypdyr!!Eneste dyrene jeg virkelig IKKE klarer (og jeg er ellers så glad i både edderkopper og slanger) Men seriøst, hva funksjon har egentlig eks.flåtten?!Hvem livnærer seg av den?! Og den derre hjortelusa var ikke et hakk bedre… 😯

  Godt du fikk de ekle beistene bort. Vi liker vampyrer, men ikke sånne som de der 😉 😎

 2. Kristine

  @Cathrine: Jeg er så enig!! Hjortelusa er nesten verre, for den kan jo fly til offeret sitt 😯 Flåtten er avhengig av at du stryker deg til den.. nei æsj og fy faen.
  Ok, vampyrer får gå 😎

  @Tuva: Ja, og like fullt en blodsuger! Isj..

 3. madeleine

  Usj! Da hadde jeg nok ikke gått/jogget i skogen før det nesten hadde begynt å fryse på ute. Jeg som hadde lyst til å ta meg en skogstur i morgen, men det skjer ikke nå!

 4. Trine

  hjortelus er fæææææle!! jeg var på skogstur for litt sida. Da jeg var hjemme skulle jeg dusje, og så noe mørkt i navlen. Trudde d var navlelo fram til jeg så noen fæle lange ben kom ut da jeg skulle fjerne den! Panikk!!!! 😯

 5. Michelle

  uff av meg Kristine! 😕 hørtes ikke bra ut! mareritt med slike monstre..
  bare lurte på noe med den vital greens, er det drikkenes, eller smaker det fælt? hva blander du det med? det holder vel å ta det to til tre ganger i uken, tanken på at det er såpass dyrt at man ikke kan kjøpe det hele tiden.. 😎
  ellers kan jeg si at sjokolademoussen din er utrooolig god! er totalt avhengig :mrgreen:

 6. Cathrine

  Jeg må bare spørre om en ting;P Har du egentlig cellulitter? Noen synlige eller bare når du klemmer? Syns det virker som fitnessjenter har minimalt med det som 80% jenter får før eller senere;)

 7. hjertekropp

  huff, det der liker jeg virkelig ikke! Ødelegger jo litt av skogstursjarmen ja… 🙁

  Bra du fikk sjekket dere begge!

  Jeg er litt nysgjerrig på whey cooler, får du brukt d mye i hverdagen?:) vært godt å prøvd noe nytt.. 😆

 8. John

  Der har du igjen for å gå på skogsturer Kriweb 😈
  Det er ingenting galt i å ligge på sofaen og se gamle Kongen av Queens episoder 😆

 9. Malin

  Huff så ekkelt 😯
  Det skal vinteren ha – den dreper alt av slike udyr!!

  Du får trø til med en slik kondomdrakt som skøyteløperne bruker. Frekt 😉

 10. Hanne

  Æsj og blææææ. Jeg får helt fnatt av sånt, og jo mer jeg tenker på slike krypdyr, jo mindre lysten blir jeg på å gå tur 😆 (Jeg som egentlig elsker skog og mark…)

  Håper øret er blitt bedre!! Du har sikkert prøvd det meste alt, men om det kjennes «tett» kan det hjelpe med sliminneavsvellende (vanlig nesespray eller tabletter) slik at du får åpnet opp kanalen til mellomøret.. Det er heller ikke farlig å bruke et slikt nesehorn som har blitt nevnt, men dette går jo mer på bihulene..

  Godt at du fikk tatt krypdyrene, og takk så mye for kløen jeg nå sitter med… 👿 😆

 11. Maria

  Stemmer at det er hjortelus, de «bor» – som navnet sier – kun på hjortedyr og slår seg ikke ned på hverken mennesker eller hunder, de bare kryper rundt og er ekle. Sjeldent de biter. Er bare å børste/plukke dem vekk – caps hjelper!

 12. Kaisa

  Hei Kristine,
  her i Finland har det endelig blitt regn og et skikkelig höst vär. Og endelig masse sopp i skogen.
  Så jeg var på lang tur opp i skogen igår, fant masse kantareller og min herregud, tusenvis av hjortelusfluer. De var jo overallt, i håret mitt, på klärne mine, inni buksa mine, inne i bh min!
  Faen hva ekkelt.
  Men en må jo slite litt å få seg en deilig kantarell supe! 🙂

  Ha fortsatt en fin höst, håper du får koselige turer i skogen uten extra «venner» i det fine håret dit!
  Skal til Oslo neste uke jeg. Gleder meg stort til det 🙂
  Hilsen Kaisa

 13. Kristine

  @madeleine: Nei skogen er ikke like fristende lenger kjenner jeg 😐

  @Silje: Dette var mitt første møte med de.. og jeg håper siste!

  @Trine: Å her-re-gud da hadde jeg fått fullstendig panikk – har en overfølsom navel fra før 😆

  @Michelle: Det kan du fint ta 2-3 ganger i uka ja, det gjør jeg – selv om det står daglig. Det velger du helt selv, litt er bedre enn ingenting! 🙂 Jeg synes det smaker lakris – blander ut en teskje med vann.

  @Cathrine: Jeg har ikke noe særlig cellulitter. Hentet fra internett: «Celulitter er rett og slett fett. I underhuden ligger det en del fett som er helt nødvendig for isolasjon. Disse fettcellene ligger kapslet inn i rom med «vegger» av bindevevsstrenger. Når disse blir mindre tøyelige ettersom årene går, og de blir fylt opp med mer fett enn du trenger, gir det en ruglete overflate.»
  Så grunnen til at mange jenter som trener mye har mindre cellulitter er rett og slett fordi fettprosenten som regel er lavere. Videre er det kjent at styrketrening strammer opp kroppen, så det er bare å løfte disse vektene! 😀

  @silje’s fremgang.: Huff ja.. 😕

  @hjertekropp: Gruer meg litt til neste skogstur 😐
  Jeg synes den er god å drikke som iskald saft/is-te jeg, med masse isbiter. Ellers har jeg laget en frisk mousse av den, det ble også godt 🙂

  @Marit: Jeg sjekker fortsatt hodebunnen min med jevne mellomrom! 😆

  @Mariann: Ja noen fordeler skal dere vel ha 😛

  @John: Ut på tur, aldri sur! Tv-titting blir det hver kveld etterpå uansett – ja takk begge deler vet du 😎

  @Malin: Et par positive ting kan man finne med vinteren ja; fryser/dreper småkryp, og fyring i peisen.
  Synes jeg ser det :mrgreen:

  @Hanne: Tanker om at jeg hadde vondt i øret fordi en hjortelus hadde krøpet inn der rakk å gjøre seg gjeldende, men jeg kom til fornuften igjen 😀 Øret er mye bedre heldigvis!

  @anette: Jeg trener på Elixia, Kolbotn – og trener som regel alene

  @Maria: Godt å høre.. men den på nakken til Jack hadde sugd seg fast og så ut som en liten ert 😕 Han hadde forsynt seg godt så det ut som.
  Hette, lue og caps!

  @Kaisa: Så mange? Æsj, da hadde jeg fått fullstendig panikk! Men kantareller er jo så godt, håper suppen smakte – og at det var verdt det :mrgreen:
  Jeg skal ta på meg stor lue ved neste skogstur, og sjekke både meg selv og hund grundig med en gang vi kommer inn.
  Så koselig, håper det blir bra vær da – nå regner det..

  @Thale: Ja absolutt 😯

 14. Linn Høyem

  Hjortelus er ufordragelige dyr! En høst jeg hadde hest måtte jeg spyle han grundig etter hver eneste tur,mens en annen sto og plukket disse ekle krypene etterhvert som de poppet fram! Sykt mange hver eneste dag! Hater de og flått!!

 15. Kristine

  Ja – bare dette med at ‘de kaster vingene og er monogame mot verten sin’. Jeg hadde faktisk aldri hørt om de før jeg.. men håper at de fryser ihjel snart.
  Fortsatt god helg!

Det er stengt for kommentarer.