Krydder i hverdagen


Jeg lager så og si aldri middag uten noe form for krydder, det være seg alt fra sterkere saker som pepper, chili og cumin, til oregano, basilikum og dill. Ved å variere på krydder og sammensetning så kan man få utrolig mange forskjellige retter selv om man bruker de samme ingrediensene. Det er viktig at man tør å eksperimentere med smaker, la gjerne søtt og salt få fremheve hverandre.

Et par middagstips til dere;

Spicy kylling

Det ser kanskje ikke så spennende ut, men kyllingen er krydret med: paprika, chili, cumin, kardemomme, pepper og litt piffi. Ovnsbakt på 200 grader og servert med kalde, friske grønnsaker og cottage cheese.

Chili con carne

«på en eng av spinat»
:mrgreen:
Karbonadedeig stekt med rødløk og hvitløk, krydret deretter med (masse) chili, cumin, paprika, oregano, salt, pepper og sukrin. Hadde i bønner helt til slutt;


Skeptisk pus

Dagens trening ble en såkalt powerwalk i skogen etter jobb. Jeg har pleid å gå et langt stykke for deretter å snu og gå samme vei tilbake, noe som kan bli litt kjedelig i lengden. Det er mye skog og mange veier å velge, men nå har jeg funnet en runde som er helt genial – og det tar ganske nøyaktig en time med rask gange. Små gleder – for både jente og hund :grin:

9 kommentarer til “Krydder i hverdagen

 1. Nina

  Hei
  Har oppdaget bloggen din 😀 Og den er utrolig bra. Så mye bra lese stoff og mange spennende oppskrifter. Nå er det det første jeg gjør når jeg kommer på jobben på morgenen og se hva nytt som er på sidene dine 😛 Har tenkt og prøve noen av oppskriftene, men hvor får jeg kjøpt baktepro ?? (som du skjønner er dette nytt for meg ) 😉

 2. Kristine

  @Karianne: Ja, det gjør seg å sette litt gourmetnavn på de :mrgreen:

  @Mona: Krydder er et must i maten 😀

  @lovelyliller: Da vil du elske chili con carne 😉

  @Jane: Bra, for det er meningen 😀

  @laila: Åja, det er spesielt godt på fisk synes jeg!

  @Nina: Hei, og takk! Bakepro får du kjøpt på gymgrossisten.no, eller på en harrytur over grensa 🙂

  @Elisabeth: Takk!!

  @silje’s fremgang.: Hvitløk har jeg i så og si hver middag, men liker best hvitløksfedd 🙂

Det er stengt for kommentarer.