Min første konkurranse

Nå er det allerede 2,5 år siden min debut i Bodyfitness, det er så rart å tenke på for det virker ikke så lenge siden.

I januar 2008 startet jeg min aller første deff mot min aller første bodyfitnesskonkurranse, det var både veldig skummelt og utrolig spennende. Skummelt fordi jeg valgte å gjøre det helt på egenhånd; ingen coach, ingen diettplan, ingen poseringstrening og ingen formsjekk. Og spennende fordi jeg var usikker på om jeg hadde noe på en scene å gjøre etter bare noen få måneder med styrketrening, og fordi dette var noe helt nytt og veldig tabubelagt. Hva ville familie og venner si, og hva ville de innen miljøet tenke om meg? Sporten hadde ikke på den tiden det beste ryktet, og jeg valgte derfor å holde mitt lille prosjekt hemmelig helt frem til konkurransen(e)

Bodyfitness var ikke det samme da som det har blitt i tiden etterpå. Nå er sporten mer kjent og heldigvis ikke så fremmedgjort. Flere vet hva det handler om, og flere er positive innstilt til det hele. Jeg startet bloggen min kort tid etter min debut, i april 2008, for å få en slutt på diverse rykter og uvitenhet. Og i senere tid har den som dere vet utviklet seg til en mer trenings- og kostholdsrelatert blogg.
Størrelsen på utøverne har også blitt noe redusert, til manges glede – og enkeltes fortvilelse. Det er fortsatt et hett tema og ved hver konkurranse er det mange meninger om både utøvere, vinneren og selve konkurransen. Jeg fikk selv erfare det i stor grad – men det var først på mine siste konkurranser hvor jeg heldigvis ikke var like fersk og usikker.
Det er ikke bare bare å være med på en slik bedømmingssport, men jeg har lært utrolig mye på veien og angrer ingenting.

Jeg har bladd i gamle bilder og funnet noen fra min første konkurranse – Sandefjord Open 2008 – som jeg vant (vi var hele to deltakere i debutantklassen, meg og Vibeke Hermansen)


På selve konkurransedagen, brunkremen er på

Så glad vøtt

Vibeke og jeg backstage

Slik så det ut på scenen

Slik så jeg ut da jeg skjønte at jeg hadde vunnet

Fine pokalen

Ingenting smaker så godt som vann når man er ferdig

Og siden da har det blitt hele 5 konkurranser til, en norgesmester- og en nordisk mester tittel, en haug av erfaringer rikere, og ikke minst så har jeg møtt fantastiske mennesker på veien.

Og så til slutt vil jeg gjerne ønske alle høstens debutanter et stort lykke til! Kos dere masse, det er dette dere har jobbet så hardt for!

22 kommentarer til “Min første konkurranse

 1. Jane

  Du så skikkelig bra ut den gang å… Jeg veit ikke om jeg vil stille jeg. Har lyst, men selvsagt er det altfor tidlig for meg. Om 2 år kanskje. Da har jeg forhåpentligvis fått bygd opp noen muskler 😆 så jeg har noe å vise fram.

  Det hadde vært gøy, så jeg får se hva tiden vil vise 😀

  DU er en utrolig flott inspirasjon 🙂

 2. Kristine

  @Jane: Jeg visste innerst inne at jeg hadde over gjennomsnittet med muskler som jente, det har jeg hatt siden tidlig tenårene – så det var derfor jeg turte å satse. Dessuten var jeg som 25-åring relativt trygg på meg selv.
  Jeg vil anbefale deg å vente, det er ingen hast 😀

  @ellie: ♥

 3. Helge

  Du er et fantastisk forbilde for meg Kristine. Har gått ned 30 kg med råd og motivasjon fra deg Kristine. Tusen takk for en fantastisk blogg

  Helge.

 4. Michelle

  Kristine, jeg har sagt det før og sier det igjen, flottere jente enn deg skal man lete lenge etter! 😉 Bildene gir bare super mye inspirasjon. Et godt forbilde til sporten 😀

 5. Cathrine

  Jeg bare simpelthen elsker fysikken din Kristine.. At du har de tittlene som du har beviser bare at det er flere som er enige, og du har tross dine handikap kjempet hardt for de- du er og blir en vinner på alle måter herlige deg!

  Jeg skulle btw ØNSKET jeg hadde din gluteus *fnis* :mrgreen:

 6. astrid

  My god, du er helt fenomenal!! *bøyer seg i støvet*

  Jeg undrer, når du begynte å trene styrke seriøst, hadde du coach da, eller mekket du program på egenhånd?

  Akk, tenk om jeg kanskje kan stille en gang… Du er uansett en unik inspirasjonskilde!!! 😮

 7. Thale

  Må nesten komme med standradfrasen her: fine Kristine 😀 Er ikke rart du er inspirasjonen min!(og mange andres!). Håper øret ditt er bedre nå 🙂 🙂

 8. Malin

  Jeg stiller meg i rekken av komplimenter 😀
  Du er superfin!!

  Jeg regner med at D var en god støtte, selv om familie og venner ikke visste noe? Eller klarte du å skjule det for han også? 😎

 9. marie

  Heisann Kristine:-)

  Har blitt fast leser av bloggen din, den er fantastisk. Du er fantastisk!! Lurer på hvordan du klarte å holde dette hemmelig for familie og venner, var det ingen som kommenterte endringer i kroppen ol? 🙂

 10. Kristine

  @lovelyliller: Selv om vi bare var to, så takker jeg så mye 😀

  @Mari:): Tusen takk! Det var på den tiden jeg lærte meg å smile på kommando, med tenner :mrgreen:

  @Cathrine: Aw, takk vennen. Det er takket være mitt ‘handicap’ at jeg begynte med alt dette, så jeg får ta det med et smil. Gluteus er i hvert fall dobbelt så stor nå 😆

  @astrid: Nei, jeg har gjort alt selv hele veien. Min samboer skal imidlertid ha æren for at jeg turte å trene noe annet enn biceps på gymmet 🙂
  Tusen takk!

  @Thale: 😀 😀 Jo takk, nå er jeg heldigvis litt bedre!

  @silje’s fremgang.: Tusen takk!

  @Beate: Nja.. tiden vil vise 🙂

  @Malin: Takk Malin! D visste om det og støttet meg hele veien ja. Familien begynte å lure etthvert, så for å forhindre at de trodde jeg var spiseforstyrret (eventuelt gal) så fortalte jeg dem noen uker i forkant.

  @marie: I januar/februar går man godt kledd med mye klær så endringene var ikke så synlige i starten, men jeg fortalte dem et par uker i forveien – og de har støttet meg hele veien ♥

  @Maren: Vi har hatt flere kvinnelige kroppsbyggere i Norge, men det stemmer sikkert at bare 4 stk konkurrerer fortsatt.

 11. Kine Marie

  Hei Kristine

  Jeg lurer på om du har mulighet til å skrive om hele prosessen fra oppkjøringen og til konkurranse (eller kanskje du har gjort det før) 😉 Som deg har jeg ingen til å veilede meg og planen er å kanskje stille i 2011 derfor trenger jeg litt mere «kjøtt på beinet» når det gjelder oppkjøring frem til det. Har lest en del men man blir jo ikke særlig klok når 10 personer skriver 10 forskjellige ting 😯 Veit at det du gjorde (gjør) kanskje ikke passer til meg men da kan jeg jo prøve og feile litt 🙂

  Mvh Kine Marie

 12. Iris

  Så moro med bilder fra din første konkurranse, Kristine! 😀
  Skal bli veldig moro å se på de som debuterer i høstens konkurranser! Kribler i magen ved tanken på min egen debut – gleder meg! 😉

 13. Kristine

  @Kine Marie: Når du skriver oppkjøring – mener du da hele konkurransedietten, de siste par ukene, eller dagen før konkurranse?
  Du har helt rett i at man blir forvirret om man skal følge alle råd der ute, og jeg hadde ikke lykkes med min konkurransediett om jeg skulle gjøre som ‘alle andre’.
  Finn ut hva og hvordan du liker å spise og trene; mange eller få måltider om dagen, 2-splitt eller 5-splitt, kardio om morgenen eller ettermiddagen osv. Alfa omega er til syvende og sist et passe kcalunderskudd (ca -500 daglig) og tung styrketrening.

  @Iris: Ja synes det er litt gøy å se selv, jeg har en del bilder fra konkurranse + formbilder ila 2008/2009 kan man si 😆
  Det skjønner jeg, gleder meg til å følge deg!

Det er stengt for kommentarer.