No meat today

Tenkte å komme med et par tips til smakfulle og fullverdige middager uten kjøtt/fisk/fugl.
Det er jo ikke alle som spiser det, eller kanskje du er som meg og rett og slett blir litt (mat)lei av det innimellom.

Brokkoli- og osteomelett

Omelett sier vel seg selv, smaker godt og kan varieres i det uendelige. I denne har jeg egg, løk, hvitløk, mais, brokkoli, ost og krydder – enkelt og mettende!

Tacoquorn med pommes frites

(enda en tacovariant Hanne :lol:)

Stekte quornbiter med tacokrydder, pommes frites med dill og grønnsaker – helt nydelig!

Jeg synes quorn er relativt smakløs, så det er derfor så godt å kunne variere med hva slags smak man vil ha selv. Alt fra taco, curry, asiatisk, diverse sauser osv.

Hva er egentlig quorn? Hovedingrediensen i produktene er sopp-protein. De er laget av et medlem i soppfamilien (som champignoner og trøfler) og er et høykvalitativt vegetarisk protein som har et naturlig lavt fettinnhold, samt få kalorier. De er rike på kostfiber og har de essensielle aminosyrene som kroppen din behøver, uten kolesterol eller transfett.

Ha en fin kveld videre!

25 kommentarer til “No meat today

 1. Ninne

  hei 🙂 jeg lurer bare på en ting, vet du sånn ca hvordan næringssammensetningen din er på en vanlig dag? andel protein/karb/fett ? veldig mye bra tips for å få mer protein inn i kosten, ante ikke at det gikk ann å bake så mye proteinrikt! fantastiske nyheter! 😀

 2. line

  Hei!

  Begynte å lese bloggen din for ca en uke siden.
  Jeg har jobbet som instruktør innen aerobic, dans og spinning i mange år. For ca 2 år siden gikk jeg på en smell. Jeg trente altfor mye, spiste alt for lite. Resultatet av det var at jeg var kjempe lei hele greine, sluttet som instruktør og sluttet nesten å trene. Jeg har trent smått men ikke noe seriøst, og merker på kroppen at en sånn pause var godt å ha. Selv om jeg sitter her noen kilo tyngre;)

  Men du reddet meg fra sofaen!!!
  Jeg har blitt kjempe inspirert av bloggen din, skrevet ned alle oppskrifter, fikk til og med proteinpakken din i posten idag:)))

  Så tusen takk! Nå står trening og kosthold høyt på planen igjen, både jeg og min samboer smiler fra øre til øre!

  TAKK:DDD

 3. Kristine

  @Michelle: Takk! Det ble tatt i fjor, i forbindelse med desemberutgaven av svenske Body

  @Ninne: Nei det vet jeg ikke dessverre.. men mest protein, og varierer på fett/karbo.
  Mye godt man kan lage som er proteinrikt ja 🙂

  @Jane: Det var kjempegodt – pommes frites med dill var egentlig høydepunktet 😀

  @Ingvild: Enig! Og quorndeigen.

  @line: Så utrolig bra! Det er jeg kjempeglad for å høre. Det er alltid vanskelig å ‘ta seg sammen’ etter en lengre pause, men når første skrittet er tatt så er du over den verste dørstokkmila 😉 Du hadde nok godt av en pause, tenk nå kjenner du kroppen din bedre og kan ta riktigere valg. Masse lykke til videre!

  @Charlotte: Nei, det smaker veldig lite egentlig. Synes det er en blanding av kylling og kjøttpudding 😀

 4. Helene

  Pleier du å bruke grillkylling, Kristine? Sånn ferdigstekt fra ferskvaren, evt i pose? Jeg må innrømme at jeg elsker det, og fyser lett på det, pluss at det er enkelt! Men jeg spiser ikke skinnet, faktisk så renser jeg det hele ned til reint kyllingkjøtt, fritt for alt skinn og slintrer. Og skyller det faktisk i vann, smaken blir igjen for det 😛 sånn at det er helt rent kjøtt.
  Bare lurer på om det er en gjengs oppfatning der ute at grillkylling ikke er så bra, les: sunt? Jeg vil ikke bli hysterisk, så er det opp til meg spiser jeg min grillkylling med glede. Men mye sies jo om kjøtt og kjøttindustri. Men jeg har verken tid eller råd til å kjøpe frittgående/økologisk/Stangekylling, partere den selv osv før jeg kan tilberede den!! 😮 synspunkter her, Kristine? Anyone? Hørt at svenskekyllingen er full av hormoner og vann, derav den store størrelsen….
  Skal ikke være lett, gitt! 😳 eller kanskje det ikke er så ille som man lett kan tro? 🙄

 5. Anonym

  Jeg er fast tilhenger av bloggen din og leser den daglig. Elsker alle tips og matoppskrifter. Men jeg bare lurer på en tng; hvor jobber du og hvordan er arbeidstidene? Trener du hver dag etter jobb?

 6. Charlotte

  Jeg lurte på Kristine, har du forresten noen oppskrifter på sauser som inneholder lite av det usunne og ikke så altfor mye kcal og karbs? 🙂 Tenkte da mest på saus til kylling/kalkun, fisk og biff/svin 🙂

 7. astrid

  Elsker bloggen din, jeg er her daglig!<3

  Men, er det noen som vet hvor man får tak i QOURN? Anelse kjøttlei. Gjerne i Trondheim en plass? Går det an å bestille selv? På forhånd takk!

 8. Annka

  Haha… 😀 Tenkte på Hanne da jeg leste tacobiten jeg også… 😉 Har alltid en eller form for vegetar liggende i fryseren i fall svigerinne kommer på besøk her – kan ikke spise protein fra kjøtt (bare fisk og vegetar). Så må jeg bare skrive under på det resten skriver; Nydelig bilde av deg! 🙂

 9. Katrine

  Hei
  Dette er sikkert et kjempe dumt spørsmål, men er pommes frites fritert allerede i de frossen posene man kjøper i butikken? Eller blir de ikke fritert i det hele tatt hvis man tørrsteker dem i stekeovn?

 10. Malin

  Taco taco taco taco 😆
  Osteomeletten såg himmelsk ut!!

  Off topic: Jeg måtte veie Saga og Melvin i dag, og Todd er pitteliten i forhold 😉
  Saga: 6,4 kg
  Melvin: 6,7 kg 😯

 11. Kristine

  @felulah: Takk 😀

  @Maren: Hei! De større matbutikkene som Menu, Ultra o.l har det – men som regel i fryseskapene. Ellers har enkelte helsekostbutikker det, men det pleier å være noe dyrere.
  Og Sverige har!

  @Monica: Frysepose med pommes frites krydres og i ovnen på 200 grader i 10-12 min! 🙂

  @Silje Silje: Ja jeg synes det er ganske godt jeg og. Litt tørt uten noe til kanskje, men jeg er ikke så kresen :mrgreen:

  @Helene: Jeg er ikke så fan av kylling, så de gangene jeg spiser det må filetene renses til den store gullmedaljen 😆 Jeg kjøper derfor aldri ferdigprodukter av kylling.
  Det eneste som kan være noe usunt pga fett og marinade er skinnet, men om du allikevel tar av det OG skyller så har du bare det rene kjøttet igjen. Kos deg med grillkyllingen sier nå jeg!

  @Anonym: Hei! Takk!
  Jeg jobber i et finansselskap og er så heldig å ha fleksitid – jeg velger derfor å starte grytidlig om morgenen (kl 6-6:30). Jeg trener like etter jobb, før jeg drar hjem.

  @silje’s fremgang.: Takk! 🙂

  @Cathrine: I de litt større og mer fancy matbutikkene – i fryseskapene. Jeg er ikke flink HVER dag da Cath 😀 Stoor klem tilbake

  @Charlotte: Jeg lager så og si aldri sauser dessverre.. jeg liker best litt tykkere konsistens. Jeg bruker derfor mye hamburgerdressing, søtsterk sennep og kesam/skyrblandinger.

  @Celine: Hei! Ja, du kan skrive til meg på kristine@kriweb.no

  @astrid: Takk for det! Som nevnt over her så finnes de i større matbutikker, tror ikke man kan bestille det noe sted. Ellers har flere helsekostbutikker mange vegetarprodukter.

  @Me: Takk! 😳

  @Annka: Jeg føler meg nesten som en wannabe-vegetarianer, liker ikke så godt kjøtt/biff. Fugl klarer jeg meg fint uten og. Det var derfor jeg ble så lei meg da lakseproduktene forsvant! 😀
  Takk!

  @Katrine: Her finnes ingen dumme spørsmål 🙂 Fryseposene med pommes frites, potetbåter o.l varierer litt på fettinnholdet – men velger man en med mindre fett og i tillegg tørrsteker så er det både sunt og godt.

  @Malin: Taco-alt! :mrgreen:
  Saga har jo en del pels. Og Melvin.. tja 😆 Han er en voksen pus, det er bra det. Viktig at de har noe å gå på når de blir eldre.

 12. Hanne

  Altså, for å unngå misforståelser; jeg elsker taco. Jeg forguder taco. MEN jeg får fnatt av alle ferdigrettene med tacosmak.

  Masse god bedring til deg, og kos deg med isen 😀

 13. Kristine

  Ja jeg bare tuller med deg Hanne 😆 Vet at du liker taco, og jeg er enig i at man faktisk kan melke et godt produkt for mye.
  Takk for det!

Det er stengt for kommentarer.