Suksess med mindre sukker

I dag har vi feiret D sin bursdag – selv om den ikke er før på tirsdag. Det er mye hyggeligere å samles utenom hverdagen, spesielt når det er så fint vær ute! Hele min herlige familie troppet opp og det var en vellykket feiring – sånn på webers vis :mrgreen:

Jeg bakte favorittkaken til D som er suksessterte aka solkremkake, gul kake.

Jeg liker ikke å bake vanlig – som dere vet – så jeg måtte gjøre det på min egen måte. Når det er sagt så er spesielle anledninger fritatt for deffekaker her i huset, men det er ikke dermed sagt at man ikke kan gjøre vanlige kaker litt mindre usunne.
Jeg fulgte oppskriften, men brukte 50-50 vanlig sukker/melis og sukrin/sukrinmelis. Bunnen blir tørr og solkremen kornete om man erstatter det helt – og vi vil jo at det fortsatt skal smake godt.
Disse endringene gjorde at hele kaken ble over 1300 kcal lettere.

I kveld skal jeg prøve meg på ytterligere rulling, men først skal jeg nyte at det er søndag og sol!

13 kommentarer til “Suksess med mindre sukker

 1. Stine

  Hørtes herlig ut, familiebursdag er alltid koselig 🙂 Og så fin topp/tunika/kjole du hadde på deg!

  Jeg har blitt syk (typisk nå som det ble fint vær igjen), så jeg bruker dagen i sofaen med pc og is – fordi is er godt for det meste :mrgreen:

 2. Rie Aleksandra

  Jeg har svært god erfaring med å bytte ut mesteparten av sukkeret i bakverk med sukrin, takket være deg. 😀 Verdens beste gulrotmuffins med sjokolade er fortsatt det, men 70 kcal mindre per 100 g. Og smaken? Like god, I PROMISE! :mrgreen:

  Gratulerer med dagen på tirsdag D! *bursdagssmily*

 3. Hanne

  Dagen i går var helt fantastisk, så deilig å få sooool igjen!
  Suksesskake er også ganske så fantastisk, så dette må nok prøves en dag..

 4. Malin

  Jeg liker at du ikke sparer på den gule kremen hvertfall 😆
  1300 kcal var jo en vill forskjell og da. Heia sukrin!!

  Også for en søt kjole 🙂

 5. LindaG84

  Jeg prøvde for en stund tilbake å lage suksesskake der alt sukker ble byttet ut med Sukrin. Som du selv skrev, ja, bunnen ble knuske tørr & kremen ble kornete & temlig smakløs. Ja, smakløs. Ikke dårlig det når ingrediensene i kremen er fløte, eggeplommer, vanilje & mye smør.

  Hadde vært gøy & vært flue på veggen i det selskapet for å oppleve sammenkomst på ekte Webers vis 😉

  Ha en riktig så flott dag, Kristine.

 6. Marianne

  mmm..Så minst like god ut, tipper den kaka er historie i dag 😉

  Forøvrig var du utrolig fin på det bildet,
  og den fargen kledde du virkelig 🙂

 7. Michelle

  Da har jeg hentet mine to pakker fra Nordic-nutrition, og fikk visst ikke bare 2 forskjellinge barer/coockies, men i min pakker var det dobbelt opp! sikkert siden jeg bestilte en relativt STOR pakke for en god sum. Har bare rukket å smake på en cookies, kjempe GOD! 😛 Gleder meg til å teste resten.
  Skal gi deg en tilbakemelding da 😉

  Kjempe fint bilde av deg forresten 😀

 8. Kristine

  @Stine: Ja, det er kjempekoselig <3
  Is er obligatorisk når man er syk - og ellers, uansett form man er i :mrgreen:

  @Rie Aleksandra: Ja stemmer, du har skrytt av disse muffinsene dine før – må teste de. Og nå som jeg ikke er på noe diett, så skal jeg snike inn litt mer 50-50 desserter 😉

  @Smilefjeset: Så gøy – misunner deg!

  @Hanne: Det var helt nydelig, september kan godt få lov til å være sånn ja. Den ble veldig god, bedre enn den ekte til og med 😀

  @Malin: Nei her sparer vi ikke.. har man først spart inn så mange kcal så kan man jammen meg øke mengden krem :mrgreen:

  @LindaG84: Ja ikke sant, det er godt gjort 🙂 Nei skal man lage kaker som skal smake som ekte vare, så må man ha i noe sukker og melis – de gjør kakene både seige, saftige og myke. Men veldig fint å ha 50-50, det hjelper mye.
  Det er mye intern humor, armer og bein :mrgreen:

  @Marianne: Den ble borte samme dag 😉
  Tusen takk!

  @Michelle: Oh, enda mer for pengene – så bra! Ja det må du gjøre. Takk! 😀

 9. Marie

  Hei Kristine. Flott blogg du har! Titter innom i ny ne- Siden du og jeg har litt samme syn på sukker tenkte jeg kanskje denne diskusjonen kunne være litt artig. River meg i håret av en som kaller seg «passiv pappa». Skulle du kjede deg er det jo bare å gå inn på hans link på innelgget. Hjelp! Sukker er vist ikke en helseskade og brus er ikke usunt… Ja, ja.. Stå på Kristine, håper å se deg på sentrum scene igjen.
  HIlsen Marie

  http://aktivmamma.blogspot.com/2010/09/en-coka-cola-om-dagen-8kg-fett-pa-magen.html

 10. kriweb

  @Marie: Hei Marie! Og takk!
  😆 Jeg gikk inn og leste noen av kommentarene nå – dette må da være tull? Uansett så viser bildet av han at han lever i sin egen lille cola-boble, og for mye av det 😉

Det er stengt for kommentarer.