Jeg burde

Jeg fortsetter min rolige helg. I dag har jeg hatt en helt stressfri dag, og det er ikke ofte jeg har det med god samvittighet.. tanker som jeg burde og jeg må dukker som oftest opp – men ikke i dag.
En stor del av det å ta vare på kropp og sjel handler nettopp om dette, å ta seg en velfortjent pause.

Three things a woman should know:
How to look like a girl
How to act like a lady
How to think like a man

Så i dag har jeg i hvert fall gjort sistnevnte. Neida :mrgreen: :roll:

Jeg har ikke laget middag..
Jeg har ikke trent..

Så hva har jeg gjort?
Jeg har gått et par korte turer i skogen med hundene, fordi jeg liker det. Og begge gangene ble jeg påminnet om at jeg burde plukke kantareller (de er så store og fine nå), men i og med at ordet ‘burde’ dukket opp så skal jeg vente med det til i morgen.
Jeg har spist en haug med speltlomper til middag, fordi det var det som fristet mest i dag. Og smågodt til dessert.

Jeg har jobbet litt med oppskriftsheftet, fordi jeg ønsket det.
Jeg har ligget mye i sofaen, fordi jeg har vært slapp – og har planer om å gjøre det resten av kvelden.

Hovedintensjonen bak bloggen min er å motivere til trening og sunt kosthold, så dette innlegget er vel stikk motsatt av det jeg burde skrive, men jeg synes allikevel det var passende midt oppi all kroppsfokuseringen – og til tider hysteri. Man kan ikke være på topp hele tiden, det vil etterhvert få motsatt effekt. Jeg har selv kjent alvorlig stress på kroppen og jeg unner ingen de fysiske og psykiske plagene man etterhvert får.
For å oppnå den balansen jeg skriver så mye om så er slike dager viktig å ha innimellom, dager hvor man bare nyter stillheten.

Jeg ønsker dere alle en lat lørdag videre ;-)

16 kommentarer til “Jeg burde

 1. astrid

  Godt å høre at det er flere som tar seg slike dager i blandt. Det er jo tross alt lørdag, og helg, og restuisjon er viktig!

 2. Malin

  Woulda, coulda, shoulda :mrgreen:

  Jeg synes faktisk lørdag er en mye bedre hviledag enn søndag. Da må jeg gire meg opp til å fungere på mandagen nemlig..heh

 3. Anniken

  Det er veldig viktig at du Kristine som et forbilde for mange i en perfeksjonssport, også skriver om slike dager. Som du sier, man er ikke på topp hele tiden.
  Takk til deg for en veldig inspirerende og hyggelig blogg!

 4. Jane

  Jeg sier bare at vi er alle mennesker.. 🙂 Ingen er på topp hele tiden..

  Men hvor i all verden får du tak i de sjokoladeplettene uten sukker? Hmmmmm…

 5. Helene

  Det innlegget kom som bestilt!! Og utrolig sant det du sier om å ikke være i superslag konstant….slik jeg tror mange føler et press om å skulle være…meg selv inkludert, før jeg lærte. Hvile ER nødvendig.
  Nyt din hvilehelg videre – og takk for nok et klokt og sunt innlegg 😉

 6. Stine

  Det hørtes ut som en perfekt lørdag i mine ører! Jeg sliter med at jeg stresser alt for mye, og er altfor «flink» til å tenke på det jeg burde gjort. Ikke bra for verken kropp eller sjel, og det merkes! Derfor har lørdag kveld etterhvert blitt hellig for meg, da vil jeg bare ligge i sofaen, se en god film og lade batteriene.

  Jeg synes det er kjempebra at du faktisk skriver om disse dagene også, og viser at det er lov å være lat innimellom. Det er utrolig viktig å lytte til kroppen, selv om det er lett å «overstyre» signalene fordi man skal, må eller burde. Mitt mål for høsten er å bli flinkere til nettopp dette.

  God søndag! 😀

 7. Anonym

  Hørtes ut som en kopi av min lørdag:)
  Men jeg har et spørmål som du kanskje kan hjelpe meg med. I helgene pleier jeg å skeie ut, og spise akkurat det jeg har lyst på. I ukedagene spiser jeg lite og sunt og trener. Når jeg veier meg etter helgen har jeg som regel lagt på meg 0,5 kg. Har dette noe å si, så lenge jeg går tilbake 0,5 kg til neste helg? Eller burde jeg stramme inn på utskeielsene? Dette er sikkert et dumt spørsmål.

 8. Kristine

  Så morsomt å se at du har akkurat de samme smågodt-bitene som meg. Det er som å se min skål 😆

  Det er viktig å stresse ned litt i blant.
  God søndag 😀

 9. Anne

  Selv om det ikke er sånne i skåla di, likevel — NÅ FIKK JEG LYST PÅ BAMSEMUMS!!! 😆 Spørs om jeg må ut en tur…

 10. Camilla

  Et flott og viktig innlegg som gjøre godt for alle oss «flinke piker». Du har en skummel evne til å komme med disse innleggene akkurat når jeg trenger dem som mest. Men det er jeg selvfølgelig veldig glad for!

 11. Kristine

  @astrid: Helt riktig!

  @Malin: Ikke sant :mrgreen:
  Sånn er det her og.. det er jo alltid dagen etter dagen som er verst, så viktig å lade opp.

  @Anniken: Synes det er viktig å huske på, selv de som fremstår som veldig flinke tar en velfortjent pause innimellom.
  Tusen takk!

  @Jane: De kjøper jeg på Netrition.com – men be aware: Frakt + toll og mva gjør at det blir dyrt.

  @Maren: Herlig, nyt siste rest av helgen!

  @Helene: Det er nettopp det, altfor mye press hele tiden og fra alle kanter. Og kanskje aller verst er presset vi setter på oss selv, så puust ut noen ganger 😀

  @Kristin: Det gjorde jeg, håper du har hatt en fin helg og!

  @Helen: Jeg er også litt lei (meg) for at mange snur trening og sunt kosthold om til slanking og vektfokusering. De glemmer liksom å leve!

  @Stine: Det er faktisk mitt mål denne høsten og, roe ned det stresset jeg ofte opplever og legger på meg selv. Hjernen jobber konstant på høygir og jeg føler aldri at jeg slapper ordentlig av – ikke med god samvittighet i hvert fall.
  Det er viktig at vi tar vare på hele oss selv, ikke bare kroppen.
  I like måte! 😀

  @Anonym: Et halvt kilo opp eller ned er helt normalt og ikke noe å stusse over, de aller fleste har mer væske i kroppen etter helgen 😉 Min vekt kan variere opptil 2-3 kg. Det er bare sånn vi er, ingen har konstant vekt.

  @Kristine: Sjokoladefamilien, vaniljefudge, festkaramell, nugatti crisp + stort sett alt av sjokolade!! Da har vi god smak 😎
  God søndag, og god bedring!

  @Anne: Jeg stemmer for bamsemums!! Ble det noe på deg? :mrgreen:

  @Camilla: Ja, dette evinnelige snill-pike-syndromet som så mange av oss lider av..
  Det er jeg glad for og 😀

 12. Ann Katrin

  Hærlig å se at du også kan slappe av og være en «latsekk» (no affence) 😉 Så slipper jeg å ha like dårlig samvittighet for sofasittinga mi, selv om jeg også burde 100 ting.. 🙂

  Klem!!

Det er stengt for kommentarer.