Middag til én

Jeg får ofte høre at mange ikke gidder å lage seg ordentlig middag fordi de bor alene, det er da ingen unnskyldning. Jeg har bodd alene selv, så jeg vet at det ofte føles litt meningsløst å diske opp noe spennende til bare en person – men hvorfor ikke? Det trenger ikke akkurat å være noe gourmetmiddag, men alt annet enn ferdigmat.
Om det blir rester så kan det nytes til kveldsmat, eller dagen derpå. Og det trenger ikke å ta lang tid, det tar i hvert fall ikke lenger tid å lage mat til kun én enn til flere.

I dag ble det en lettvint middag, just for me. Omelett – den geniale middagen som kan varieres i det uendelige.

Egg piskes med litt vann/melk, ha i valgfri proteinkilde, grønnsaker og krydder. Det ble tunfisk, rødløk, purre og cherrytomater på meg i dag, krydret med hvitløk, paprika, oregano, salt og pepper. (Jeg hadde dessverre gått tom for ost – ellers er det en must-have ingrediens).

Dagens trening ble 45 min rask gange m/stigning på mølla. En herlig stølhet i bena begynner å gjøre seg gjeldende etter gårsdagens økt, og som de fleste vet er det verst dagen etter dagen.. så du kan tro jeg gleder meg til i morgen.

Vi skal være hundevakt for kjæresten til Jack denne helgen, så hun kom til oss i dag.
Som jenter flest tok hun seg til rette med en gang;


Todd bryr seg fint lite om begge to og synes dyreprogram på tv er mer interessant.

Litt nærsynt bare.

Forresten, et par spørsmål til dere erfarne fjellgeiter:
1. Besseggen: Hvor er det best å gå fra – Gjendesheim eller Memurubu?
2. Om man skulle velge mellom Besseggen og Galdhøpiggen – hvilken tur velger man?

18 kommentarer til “Middag til én

 1. Ingrid

  Hei:)
  Jeg foretrekker fra Memerubu til Gjendesheim…..absolutt den fineste veien;)
  Har ikke gått galdhøpiggen, men skal snart. Besseggen er en veldig fin tur på ca 4-5t! Kjempe utsikt!

 2. Hanne

  Hei 🙂

  På Besseggen er det absolutt best å gå fra Memerubu til Gjendesheim, då går du opp sjølve Besseggen, ikkje ned.

  Besseggen og Galdhøpiggen er veldig forskjellige turar, så det kjem litt an på kva type tur du har lyst å gå.

  Besseggen er litt meir utfordrande på grunn av dei smale partia opp sjølve «egga», mens Galdhøpiggen er litt meir spennande siden ein skal krysse en bre.

  Personlig ville eg valgt Galdhøpiggen då eg syns Besseggen blei litt kjedelig. Dette fordi at etter at ein har gått opp sjølve «egga» er det lange sletter med grus på vei ned igjen, litt ensformig. Men begge turane er fantastisk flotte, og eg anbefalar å få gått begge! 🙂

  God tur!

 3. Malin

  Jeg tror Todd trenger briller :mrgreen:

  Omelett har blitt min faste lunsj. Jeg lager det kvelden før, og varmer den opp dagen etterpå. Kjempegodt og så enkelt 🙂
  Jeg kan ikke komme med noen fjellråd, bortsett fra god tur!! 😎

 4. Maije

  Memerubu til Gjendesheim! 😉 Hmm, Galdhøpiggen eller Besseggen? Er du nødt til å velge da? 🙂 Da jeg gikk Galdhøpiggen var det snøstorm på toppen, ikke veldig sjarmerende, men egentlig en veldig flott tur likevel. Bessegen var fantastisk på alle måter med flott vær, litt angst på det smaleste siden jeg har høydeskrekk, men fantastisk tur. Litt mer følelse av køgåing på Besseggen, enn på Galdhøpiggen.

 5. Elisa

  Hei!

  Jeg har et spørsmål jeg håpet du kunne svare på;
  Har begynt å trene styrketrening fast 3 ganger i uken, prøver å få til litt kondisjonstrening også innimellom. Har frem til nå trent fullkroppsprogram alle 3 gangene, men er det bedre å dele kroppen i 3 og trene slik som dette? :

  Dag 1: Rygg, biceps

  Markløft 3 x 6-8
  Nedtrekk forran 3 x 8-12
  Liggende roing 2 x 12-15
  Hammmercurl 3 x 8-12
  Dragcurl 3 x 8-12

  Dag 2: Bryst, skuldre, triceps

  Floor press 3 x 6-8
  Dips 3 x max
  Benkpress m/ manualer 2 x 12-15
  Arnoldpress 2 x 10-12
  Skapular sidehev 2 x 10-12
  JM-press 4 x 8-12
  Smal benkpress 2 x 12-15

  Dag 3: Lår, legger, mage

  Knebøy / Beinpress 4 x 6-8
  Strake markløft 3 x 8-12
  Bulgarske utfall 2 x 12-15
  Tåhev 2 x 10-12 (5 sekunders negativer, med 2 sek. stopp i bunn)
  Sideplanke 3 x max
  Hengende beinhev 3 x max

  (treningsprogram fra http://www.fitnessbloggen.no)

  Hilsen jente på 17år 🙂

 6. Annina

  Det finnes ihvertfall to forskjellige veier opp Galdhøpiggen, og den fra Spiterstulen (ett hotell) er å anbefale! Utrolig fint, om det ikke er snøstorm:P Vi brukte 4 timer opp, men var ganske utfordrende:)

 7. Sunn mat og trening!

  1. Jeg ville uten tvil gått fra Gjendesheim til Memrebu, ved mindre du har høydeskrekk. Utsikten er definitivt best når man går fra gjendesheim! Du slipper å titte deg «tilbake» for å nyte den mektige naturen.

  2. For å være ærlig ville jeg ikke ha valgt noen av de fjellene. Men har du ikke gått mye i jotunheimen osv er det jo greit å starte der! Det vil definitivt gi mersmak! For å sette det litt på spissen så er det bare en haug med nedlendere i miniskjørt på Bessegen! Men har du ikke vært på Galdhøpiggen ville jeg valgt den, det er jo tross alt norges høyeste fjell! Man går da også på bre, noe som er spennende 🙂

  Jeg anbefaler Storebjørn! Den bestiger du fra Lervassbu.

  Hehe, håper det hjalp litt hvertfall 😉

 8. Anonym

  Skal bestige Galdhøpiggen selv neste helg faktisk, kan jo gi stemningsrapport 😉 Aldri vært der før selv, så gleder meg!
  Mattipsene dine er så bra at de er fristende nok å lage selv når man er alene 😀

 9. Marit

  Mine to Besseggen tur ble svært så forskjellige. Den ene på ettermiddagen, og med etterhvert skikkelig ruskevær, fra Gjendesheim til Memerubu, hvor kjæresten min og jeg stort sett småjogget når det ikke var nedklatring på eggen. Da jeg snudde meg og så eggen tenkte jeg huttetu har jeg gått ned der 🙂

  Fra Memerubu gikk vi med barn og min lille jack russel, i ganske koselig vær tidlig på morgenen. Vi tok livet med ro. Det var nok spennende å se eggen komme og tenke ojojoj dit skal vi klatre 🙂 og jeg fikk nok litt mer høydeskrekkfølelse med barn og hund som skulle passes på.

  Galdøpiggen kan gåes både på bre, da er den litt kortere tror jeg, og den andre fra Spiterstulen er litt lengre uten bre. Vi gikk fra Spiterstulen i strålende solskinn. Det var fantastisk utsikt, det var det.

  Ja, dette ble vel nesten en skolestil. Og noe godt svar på hvilken tur du skal velge ble det vel ikke. Besseggen krever mer klatring akkurat opp over eggen, men har som sagt litt lange slake stier…Galdøpiggen krevde litt mer av sterke lår liksom 🙂 og der har jo du!

  Du kan jo google litt, og se på utsiktsbilder og hente litt inspirasjon der!

 10. Propellen

  Begge er flotte turar, sjølv om ein skal like å gå på tur med andre på begge fjella. Men, eg tenkte eg skulle seie at om du vel Galdhøpiggen i år så ikkje ta lett på at det er over ein bre – det er lite snø i år, og det hadde vore fleire gjennomslag (eit par var kroppsgjennomslag, stakkaren hadde truleg hengje på sekken før han blei dratt opp att) der allereie tidleg i juli. Og det er ikkje leikesprekkar heller, dei var gode, svarte hol, truleg ein 15-20 meter djupe.

 11. carina

  jeg gikk bessegen for noen uker siden..gikk og tok båten tilbake og angrer ikke på det 🙂 så utrolig tungt ut å gå opp selve eggen og miljøet derifra var noe mer natur med farger enn kun steiner 😀

 12. marte v:)

  hei kristine:)
  jeg elsker jotunheimen. galdhøpiggen for min del var ikke så veldig fysisk utfordrende. veldig turisttilrettelagt. men gøi å ha vært der.
  Jeg var i jotunheimen første helgen i august der vi bodde på glitterheim å gikk glittertind (som faktisk er høyere en galdhøpiggen siden det altid ligger snø på) å på ryggehøe. Kjempe flott tur som tar tid å er i mine øyne tyngre å mye mer prestasjon i en galdhøpiggen.
  Har ikke gått besseggen enda desverre, noe fordi det er et veldig populært område i jotunheimen og jeg liker ikke å gå i kø.

  Håper du legger ut mange bilder fra turen samma hva du velger:)
  jeg legger en knapp på glittertind:)

 13. Sekken

  Hei Kristine,

  Mitt første valg er definitivt Galdhøpiggen, framfor Beseggen. Siste nevnte blir for mye «motorvei» i fjellet, mens førstnevnte faktisk er en god trenings økt, med flott usikt og ikkeminst litt variert terreng.
  Start tidlig, kl 06-08, så får du toppen for deg selv før «hordene» kommer.
  Glitter tind er også et svært godt alternativ.

  Eller takk for en flott blogg, som inspirerer min kjære og gir henne et godt balansert syn på helse, kosthold og trening.

  Stå på.

 14. Kristine

  @treningsjenta90.blogg.no: Jada, det er i orden vet du. Takk!

  @lene o: Nei, ikke så ofte. Bønner er godt og sunt, så bare spis!

  Til alle dere fjellgeiter: Takk for svarene deres!
  Da blir det mest antagelig Besseggen OG Galdhøpiggen, hvorfor velge. Og det blir fra Memurubu til Gjendesheim.
  Jeg tror imidlertid vi må vente til neste år, vi rekker ikke å dra i september og etter det er jeg redd for at det blir litt for guffent vær..
  Det er jeg og mamma som gjerne vil gå, så jeg tenker vi går over Besseggen først for å avgjøre om formen er god nok for litt fjellklatring 😉 Jeg var på Spiterstulen sammen med klassen min for 15 år siden, så går gjerne Galdhøpiggen derfra.

Det er stengt for kommentarer.