Alkoholmisliker

Om jeg hadde tømmermenn som banket i hodet mitt i går? Oh yes.. Blir det lenge til neste bytur? Garantert.

Jeg synes det er gøy å dra på hjemmefester, og ut på litt mindre steder, men byen frister ikke – og det har det vel egentlig aldri gjort. Jeg kan telle på én hånd hvor mange ganger jeg har dratt ut de siste 4-5 årene. Dessuten tåler jeg alkohol veldig dårlig – uansett hvor mye eller lite jeg drikker. Kanskje enkelte er ‘allergiske’?
Når det er sagt så synes jeg det er helt utrolig at det ikke er alment akseptert at noen mennesker velger å være avholds, eller drikker veldig lite. I hvert fall på min alder, og i samme omgangskrets, men jeg har opplevd det flere ganger. Kan man ikke konsentrere seg om sin egen drikke og gjøre det som skal til for at en har det bra selv, og la andre gjøre som de vil. Vi definerer alle det å ha det moro på forskjellige måter, og for min del er ikke det følelsen av å miste helt kontroll.

En liten digresjon. Jeg ser at det er blitt skrevet en del om ‘Ripped Freak’ og hvorvidt det er trygt/lovlig eller ikke. Jeg skrev selv et innlegg om fettforbrennere her og da hadde jeg ikke prøvd ripped freak enda. I ettertid kan jeg fortelle at jeg tok én tablett og har ikke tatt det siden. Jeg ble rett og slett litt småkvalm og fikk hjertebank – ikke noe for meg med andre ord, og jeg har derfor ikke anbefalt eller skrevet mer om det.
Jeg holder fortsatt fast ved at Therm x-energy eller grønn te-kapsler kan være et ok tilskudd å ta dersom man føler seg litt trøtt eller seig en dag, men ikke som et daglig kosttilskudd. Er man så sliten før hver trening at man trenger større mengder med koffein mm for å klare seg gjennom en økt, så har man kanskje andre problemer som må taes tak i. Det er mulig man trener feil, får i seg for lite mat/næring, for lite søvn, hormoner/stoffskifte, depresjon osv. og det finnes andre måter å få hjelp til dette på.
Trening skal gi energi, og dersom man føler at det tapper en for energi så er det noe som ikke stemmer.

Så over til noe mer hyggelig; mat!

I dag ble det kremet kylling med chili og peanøtter

Hadde også i litt matfløte, purre, hvitløk, rødløk, gul og rød paprika og krydder. Servert med spinat, cherrytomater, peanøtter og hvitløksbrød.

Selv om jeg var lettere redusert i går så fikk jeg til en deilig skogstur sammen med mamma, vi gikk i 2,5 time. Det var helt perfekt vær; blå himmel, sol og litt vind. En slik tur er akkurat det man behøver for å klarne hodet for både tanker og tømmermenn ;-)
Vi har snakket om å gå i skog og fjell på andre, og litt mer krevende steder; f eks Besseggen eller Galdhøpiggen. Krysser fingrene for at vi får til det snart.

Nå blir det straks dessert, lettvint og med en smak av sjokolade.

26 kommentarer til “Alkoholmisliker

 1. christine

  Hei du 😉

  Er uenig i det du sier om koffeintabletter og trening.
  Er du på diett og nærmer deg konkurransedag- er du temmelig sliten, og når du i tillegg har en hektisk hverdag- kan det være kjekt å innta nettopp dette, for å mestre enten det er en styrkeøkt eller kardioøkt. Ettersom også øktene økes litt mer, nærmere konkurransedag f.eks.
  For meg er det ihvertfall et positivt innslag, og jeg anser meg ikke for å ha et problem ift søvn, diett, etc.- da dette er en ekstremsport som krever sitt lille ekstra, ift til andre typer sport…kremt..i de fleste idrettsmiljøer inntas likevel koffeintabletter,)
  Ja ja, det var mitt lille innlegg;)

 2. kriweb

  @christine: Hei! Ja, men nå er det fåtallet som er på konkurransediett i det daglige – jeg snakker mer generelt sett.
  Jeg har vært med i 6 konkurranser og klart meg uten store daglige koffeininntak (og ripped freak som det var snakk om her), også de siste ukene. Jeg vet godt at det kreves det lille ekstra, men det trenger ikke å være noe middel utenfra.
  Som jeg skriver så er det sikkert fint med en ekstra piff innimellom, men ikke hver dag – i det daglige. Men klart det er bare min mening, ønsker man det så værsågod 🙂

 3. Donna

  Er helt enig med deg ang. alkohol. Selv drikker jeg svært lite (ca 2-3 halvlitere i ÅRET). Jobber et sted med ganske høyt alkoholforbruk og får alltid tyn på fester etc. Men jeg holder på mitt og gir i grunnen blaffen i alt maset. Jeg har det gøy uansett og jeg har det også gøy dagen etter… 😉

 4. Stine

  Helt enig med deg ang. drikking, det har jeg vel gitt uttrykk for tidligere her 😛 Moro en veeeldig sjelden gang iblant, men når dagen derpå kommer er det ikke vanskelig å huske hvorfor jeg foretrekker helger uten fylla.

  Maten så som vanlig kjempegod ut, jeg blir alltid så sulten når jeg leser bloggen din :mrgreen:

 5. Tess

  Du bare mååå gå Besseggen, Galdhøpiggen òg! Helt fantastisk, du er som er så glad i å være ute også!! Takk for inspirasjon på mat osv:-)

 6. Renate

  Åh, ja.. Får spørsmål hver eneste gang om jeg er gravid. Må man være gravid hvis man ikke hiver seg på flaska?? Irriterende! Du kunne ikke ha slengt ut en mer detaljert oppskrift av den lekre retten der? 😀

 7. Malin

  Alkohol er gift!! Jeg gikk på en skikkelig smell for en stund tilbake og vurderte helt alvorlig å bli avholds.. Men så er det så utrolig godt med en iiiiiskald pils i ny og ne 😉
  Sist jeg var ute på vift, drakk jeg 3 øl og hadde det supergøy 🙂

 8. Hanne

  Jeg er stor fan av vin, og tar gjerne et glass til maten i ny og ne, men mer enn det tåler jeg strengt tatt ikke 😆
  Kan ikke folk bare passe sine egne saker og la andre i fred? Det er alltid så mye SURR, og jo fullere folk blir, jo mer maser de, og er du ikke dypt nedi flaska, ja da er du sur og prippen og gud vet hva.. Kjenner jeg blir ganske så engasjert 😛

  Maten så rålekker ut! Yum, yum.

 9. Pinglo

  Det som er aller viktigst å få med seg med RF er faktisk at det står på dopinglisten (dvs. geranium(?) gjør det). Altså er man i en situasjon der man kan bli dopingtestet, bør man ikke bruke det. Det er det lett å glemme, siden stort sett preparater som står på listen er reseptbelagte. Jeg drikker alt for mye kaffe/fres i det daglige for å moralisere om et høyt koffeinforbruk men hey, er man i masteroppgaveinnspurt er det lov :mrgreen:

 10. Annka

  1. Enig med deg om det med trening og slapphet. På dager jeg har det slik tar jeg hviledag etterpå, uansett planen – for som du sier, trening skal gi energi ikke gjøre deg sliten og slapp.

  2. Skjønner hva du mener om det med å være avholds. Er ikke 100 % sjøl det, men måteholden som regel. Har ei venninne som er 100 % avholds, og der opplevde hun til og med press fra kjæresten om å drikke. Han argumenterte med at det var dårlig gjort av henne å «ikke en gang ta et glass sammen med ham for kosens skyld»…HUsker det provoserte meg veldig og overbeviste meg i større grad om at de ikke burde være sammen(én av mange grunner) og glad de ikke er det nå… 😉
  Jeg synes forøvrig det kan være like gøy uten alkohol om man innstiller seg på det, og er sammen med de rette folka! 😀

  3.Maten så fantastisk god ut – nok en gang… 😉 Gleder meg til du kommer med oppskriftsbok! 😀

  Klem til deg!

 11. Annka

  @Pinglo:
  haha… 😀 Hear hear…Been there, done that… 😉 Altså master+ fres… endte med at jeg satt og delte tabletter i fire og spiste som «lovehearts» når jeg ikke gadd å hente vann etterhvert…sikkert ikke bra for ting og tang, men kom meg søren ta i mål!

 12. Kristine

  @Donna: Jeg liker ikke øl, så det blir det aldri.. men om jeg først drikker så liker jeg rusbrus :mrgreen: Eller vin, men i mitt eget tempo og mengder.

  @Stine: Klart, jeg synes også det er gøy innimellom – spesielt fordi det er så sjeldent jeg gjør det, MEN det som ødelegger er drikkepresset.
  Middagen i går var faktisk veeldig god 😀

  @Tess: Åh ja, jeg vil! Kanskje starte med Besseggen, vet jo ikke om jeg hadde klart Galdhøpiggen engang.. tror jeg er så sprek, men har litt dårlig pust.

  @Renate: jeg har fått det spørsmålet et par ganger på jobb når jeg velger å kjøre, da bare svarer jeg: ‘nei, ser det sånn ut? Det pleier å stoppe maset 😀

  Stek kyllingstrimler med olje, hvitløk og chili. Krydre godt, jeg valgte salt, pepper, mer chili, paprika og litt ingefær. Hiv oppi rødløk og purre når kyllingen er gjennomstekt, hell deretter en god skvett matfløte oppi og la det surre. Har oppi gul og rød paprika helt til slutt, krydre litt mer og nyt retten med litt peanøtter og hvitløksbrød.

  Ja, på tide å bytte ut den banneren kanskje :mrgreen:

  @Malin: De fleste av oss har vel lovet på tro og ære at man aldri skal drikke igjen, spesielt på en søndag :mrgreen: Men jeg tror faktisk det er som gift for kroppen min, for det vil ikke brytes ned uten en kamp. Det blir nok drikking igjen, men da akkurat så lite som jeg vil.

  @Hanne: Det er alltid så mye surr ja, det er nettopp det – jeg hater det! 😀 Jeg skal også bli flinkere til å ta et glass (hjemme) i ny og ne, det er visst bedre for helsa enn å være helt avholds 🙄

  @Pinglo: Godt du nevner det, jeg synes ikke noen behøver å ta disse – og som du sier spesielt ikke de som driver med en sport/idrett der det kan gi utslag på testing.
  Angående moralisering ang. koffein så var det heller aspektet om at man MÅ ha noen piller hver dag for å yte maksimalt på trening, ikke koffein i seg selv. Jeg nyter kaffe nå as we speak. Jeg startet riktignok å drikke kaffe veldig sent og overlevde studiene uten, men har nok klart å ta igjen for de tapte årene allerede 😆

  @Cathrine: jeg fikk faktisk skryt for middagen i går 😀 Jeg elsker hvitløk og chili!

  @Annka: Det er ikke noe mål for meg å være avholds, men jeg vil bare bestemme selv når og hvor mye jeg skal drikke. Det er ganske utrolig at man ikke føler at man har det valget.. jeg høres sikkert ut som en festbrems, men jeg er faktisk ikke det (høhø) – det skal bare ikke så mye alkohol til for at jeg gliser og har det moro. Og er man i det rette selskapet så er det nesten så jeg glemmer å drikke – det er da man vet at man har det gøy 😀

 13. Smilefjeset

  Jeg drikker ikke, og har aldri vært full engang…når jeg er på fest pleier jeg bare å putte en limebit oppi vannglasset, så tror folk det er en drink.
  Har opplevd at fulle folk har smakt på den og synes det er er en god drink 😆
  Jeg orker rett og slett ikke flere spm om jeg er avholds pga. religion osv. Kaller meg ikke avholds heller, for da har man jo tatt aktivt avstand fra noe. Jeg er bare uinteressert i å drikke alkohol, det er alt.
  Det er vel ikke alkoholen i seg selv jeg misliker, men fylla…

 14. Smilefjeset

  ps. lager du hvitløksbrød selv, eller kjøper du fryst? Hadde nesten glemt hvor utrolig godt det er. Bedre en sjokolade synes jeg! Men regner med at jeg er alene om det :mrgreen:

 15. Maiken

  Helt enig angående alkohol, synes du fremstår som et utrolig godt forbilde -IGJEN! Synes det vitner om utrolig umodenhet når noen er så tåpelig å skal presse andre til å drikke… Fjortis-mentalitet.

  Stå på Kristine, du inspirer på så mange måter! 🙂

 16. Marit

  Jeg har gått Besseggen to ganger, i år gikk kjæresten og jeg med hver våre barn, 6, 8 og 10 år. Og det gikk fint, og da klarer du det og! Det er bare å velge tempoet selv 🙂 alene brukte vi 4 timer, med barn nesten 8. Bortsett fra sønnen min på 10, han ilte avsted på slutten.

  Galdøpiggen gikk jeg også ifjor, ikke noe verre enn Besseggen ihvertfall 🙂 og da hadde vi blåblå himmel.

  God tur!

 17. Vanessa

  Enig med deg, virkelig spesielt at det ikke er mer ‘akseptert’ at det finnes mennesker som ikke vil drikke mengder med alkohol. Jeg drikker selv veldig sjeldent og får kommentarer som ‘wow, det må være kjedelig’ osv. Når ble det gøy å miste kontroll over sin egen kropp? Huff..

 18. Kristine

  @Smilefjeset: Når vann smaker sprit, DA er man full 😆 Det samme her.. jeg er ikke avholds, men alkohol er bare så lite interessant i livet mitt.
  Det er superdigg (men ingenting er bedre enn sjokolade..), dette er ferdigkjøpt, fryst hvitløksbaguette.

  @Maiken: Tusen takk! 😀

  @Marit: Takk for at du deler erfaring, nå frister det enda mer! Det er egentlig mamma som er mest usikker på om hun klarer, men det tviler jeg ikke på – jeg får ta henne på ryggen i så fall :mrgreen:

  @Vanessa: Noen har det veldig gøy når de er fulle, andre har det ikke.. sånn er det bare. Viktig at man gjør akkurat det man har lyst til (eller ikke), og det skal jeg fremover.

 19. Anne

  Alkohol, sukk… damned if you do, damned if you don’t! Heldigvis blir det lettere å si nei takk jo eldre man blir — tenk å skulle være 22 år og si nei til å drikke. All honør til dere som klarer det!!
  Selv har jeg ikke selvkontroll til å «bare» ta to glass, så da lar jeg heller være. Orker ikke kaste bort helga med bakrus lenger nå som man er «stor» og har voksenjobb som spiser opp 5 dager av uka…

 20. astrid

  helt enig angående alkohol.. Spesielt for meg som er 21, så er det særdeles vanskelig å komme unna. Alle mine venners idé av en morsom kveld er nemlig å rave rundt på byen. Og festing er jo en god part av det sosiale i et studentliv. Fadderukene feks, er man ikke med på dem, sliter en med å bli kjent med folk etterpå..

  Jeg for min del må bare sette min motstand for beruselse og bakrus forran. Er gjerne med på vors og små fester, men takker som oftes nei til alkolen. De få gangene jeg «slenger meg på», angrer jeg som en hund dagen etterpå, uansett hvor lite jeg har drukket. Selv etter to cider merker jeg at kroppen er redusert, hvilket jeg ikke kan fordra. Og å oppleve folk som er fulle når en selv er edru, gjør heller ikke fylla spesielt intressant.

  Tror det er gaanske mange som føler det slik også, men mange tørr ikke la være i redsel for å være utenfor og annerledes. En vil jo gjerne være sosial og festlig også. Stipendpils, lønningspils, tirsdagspils, torsdagspils. Jessda, vil en leve slik kroppen helst vil, så blir en dessverre litt utenfor i dagens samfunn, det er hvertfall slik jeg opplever det… Heldigvis finnes det flere likesinnede.

 21. Kristine

  @Anne: Tenk å være 28 og fortsatt høre hvor teit man er som ‘kun’ drikker det og det i løpet av kvelden.
  Det er nettopp det, har man en voksenjobb så orker man ikke slike fyllekalas i helgene :mrgreen: Når det er sagt så har jeg aldri orket det, eller rettere sagt; jeg har aldri villet det.

  @astrid: Kanskje det rett og slett finnes mennesker som er alkoholintolerante. Jeg føler i hvert fall at det er som gift for kroppen, blir alltid så utrolig dårlig.
  Den enkleste måten ut er jo å late som om man drikker, men det blir også helt feil – og burde ikke være nødvendig i dagens samfunn. Det er veldig trist, jeg har gått glipp av mye sosialt selv av samme grunn – men samtidig har jeg unnsluppet mye vondt og, man får tenke sånn 🙂

 22. Marianne Aas Krog

  Det er herlig å høre at det er så mange som har samme oppfatning om alkohol som meg 🙂 og Kristine 😉 hehe. Heldigvis er jeg ikke omgitt av personer som ofte «presser» meg til å drikke mer på fest, de er som regel forståelsesfulle. Nå har jeg jo vært på diett store deler av det siste året, så folk har forstått om jeg ikke drikker på fester jeg har vært på. Jeg får bare spørsmål om det ikke er kjedelig å være så strikt og ikke kunne drikke..helt harmløst egentlig. Sist gang jeg var full var forrige nyttårsaften faktisk..begynner å bli lenge siden. Jeg «prøvde» meg på å drikke igjen etter Oslo Grand Prix, men jeg tror kroppen min var så sliten at den ikke ville ta opp alkoholen 😆 Drakk som om jeg burde blitt full til vanlig, og i og med at jeg var såpas sliten, dehydrert osv så burde jeg blitt stupfull, men kroppen reagerte ikke..haha. Merkelig.
  Men når det er sagt så er det ingenting ved festing i seg selv med alkohol jeg savner under diett nå.. det jeg savner er å kunne ta meg et glass rødvin en fredagskveld til en koselig film, drikke rødvin til mat når jeg og kjæresten er ute og spiser, kunne unne meg et lite glass Baileys på is eller i kaffe på kvelden om jeg får lyst på det. Jeg savner også det å «dress meg opp» til fest og være fin og ikke henge rundt i bare treningsklær til enhver tid. Det kan bli litt mye av det gode når jeg trener to ganger om dagen i tillegg til å jobbe på et treningssenter 😉
  Dette ble litt langt her og litt mye av hva «jeg» setter pris på, men det var godt å lese at det er mange som tenker slik 🙂 ikke bare vi treningsnarkomane.
  Og når det kommer til Ripped Freak så var det kanskje mitt innlegg du leste om dette.. jeg syns også det er horibelt at det blir mer og mer vanlig at man skal ta seg en koffein/energipille før trening bare fordi det virker som det har blitt en stor trend. Energinivået går opp og ned for hver dag som går, dette er sånn det er for alle og det er sånn det skal være. Det er viktig for psyken og selvfølelsen å faktisk presse på og innstille seg selv til en god økt selv om man er sliten UTEN bruk av en energipille, hvertfall for meg selv. Da vet jeg at jeg duger uansett energinivå. Slik er hverdagen for alle. Det er ikke meningen at vi skal gå rundt og føle oss som duracellkaniner hele tiden. Om man tar de fordi man tror man oppnår mye bedre fettforbrenning, mener jeg at man lurer seg selv litt. Om man har klarer å følge en diett og et treningsoppsett som gjør at man kan klare å oppnå målene sine, ville man gjort det uansett om man hadde tatt slike piller eller ikke. Så hvor stor effekten er kan man jo lure på. Resultatene vil komme uansett om man er flink. Slike piller tror jeg heller kan være en trigger til å «lure» seg seg til å tro det er mer «ok» å skeie ut fra en diett oftere fordi man tar jo noe som gir en «ekstra» effekt på dietten. Om man tillater seg til å «stadig» jukse på dietten, hvor blir det da av tryggheten ved å vite at man kan «stole» på seg selv..? Man lyver rett og slett til seg selv og lurer seg selv til å tro noe annet enn det som er realiteten. Nei jeg får avslutte der tror jeg, hehe 😛

  Ha en fin dag 😀

 23. Elise

  Hei Kristine. 🙂
  Så enig med deg angående det med alkohol…
  Jeg er 22 år, og avholds. Jeg har liksom aldri forstått poenget med å drikke seg snydens for å ha det gøy. De få gangen jeg har vært full har jeg ikke hatt det så særlig mye gøyere enn når jeg er edru, heller tvert i mot…

  Jeg får MYE pes fra folk jeg ikke kjenner for å ikke drikke om jeg er på fest, og det er jeg jo innimellom siden samboeren min drikker. Mange tror jeg bare tilfeldigvis er sjåfør og skal derfor friste meg med øl og drinker, noen tror jeg er gravid og andre synes egentlig det er ganske tøft gjort å ikke drikke.
  Jeg har egentlig aldri likt alkohol, og har derfor ikke forstått poenget med å drikke ting jeg ikke liker… Det er derfor ikke et valg jeg har tatt bevisst, det har på en måte bare blitt sånn. Dessuten er det ikke vits i å forgifte kroppen! 😉

 24. Kristine

  @Marianne Aas Krog: Jeg blir også så glad når jeg leser om flere som føler det samme som meg, føler meg plutselig ikke så utafor 😆 Nå er jeg på ingen måte imot alkohol eller at folk drikker, kanskje jeg hadde drukket et glass eller to oftere om kroppen hadde taklet det bedre. Men jeg synes det er trist at man enten må være kjip og/eller gravid for å ikke drikke seg snydens.
  Skjønner godt hva du mener, man får så utrolig lyst på det man ikke ‘kan’. Om det er fordi dietthodet tenker irrasjonelt, eller fordi man faktisk har lyst på fordi det er lenge siden er ikke godt å si 🙂

  Enig i det siste du skriver, man lurer seg selv så til de grader om man tar ‘snarveier’. Nå er kanskje ikke ripped freak så alvorlig, jeg tenker mest på andre dopingmidler som utgjør både større fare/risiko og større forskjell. Hva om/når man ikke vil eller kan ta slike produkter mer?
  En kropp på falsk grunnlag, nei takk. En liten pokal på falsk grunnlag, i hvert fall nei takk 😆

  Masse lykke til videre på diett og frem mot konkurranse Marianne, ikke så lenge igjen nå!
  Klem

  @Elise: Jeg er akkurat slik selv, og har alltid vært sånn. Jeg har vel aldri likt smaken av alkohol, og kombinert med en kropp og et hjerte som ikke er helt friskt så er det absolutt ikke noe jeg savner i livet mitt.
  Jeg kommer helt sikkert til å ta meg et glass eller to igjen, men jeg vil bestemme hva og hvor mye selv.
  Du skal være stolt av avgjørelsen din, jeg synes i hvert fall det er utrolig tøft av deg.

Det er stengt for kommentarer.