Salatbar

Hva gjør man når man er matlei og ikke får bestemt seg for hva man skal spise til middag?

Da lager man seg en salatbar, med all slags gode ingredienser som man kan sette sammen som man ønsker – og man forsyner seg gjerne flere ganger.

Jeg liker å sette frem dette:
Paprika (rød, grønn og gul)
Spinat/salat
Mais
Cherrytomater
Purre
Ananas (eller annen frukt)
Hardkokte egg
Ost
Pesto
Cottage cheese
Krydder
Dressing
Søtsterk sennep
Tunfiskrøre (tunfisk, kesam, majones, rødløk, hvitløk, salt, pepper og noen dråper sitron)

Nam!

Hva spiser jeg før og etter trening?

Jeg synes det er viktigst å spise etter trening, og legger ikke så stor vekt på hva jeg spiser før. Jeg faster om morgenen og gjør det enkelte ganger frem til trening, jeg har hatt mange gode treningsøkter på tom mage. Det er ikke dermed sagt at jeg anbefaler det til alle andre, men jeg bare sier at det er fullt mulig og det er ikke ‘farlig’.
Når det er sagt så blir jeg som oftest litt sulten ved lunsjtider og spiser derfor skyr, tunfisksalat, frukt og/eller nøtter – det kommer litt an på hva som frister den dagen. Forrige uke ble det en blåbærskyr og en slik proteindrikke hver dag.
Etter trening blir det stort sett det samme, gjerne skyr med cottage cheese, havrepuffs, sukrin og kanel. Jeg spiser dessuten en veldig stor middag et par timer etter , samt kveldsmat et par timer etter det igjen, og det finner du mange eksempler på under mattips her :smile:

I morgen skal jeg ut på byen, av alle ting. Neida det blir sikkert moro, selv om jeg føler meg litt lost. Hvor drar man, hva drikker man, og er det like slitsomt når folk kommer med overdrevent glad-i-deg-fylleprat som jeg mener å huske (her er jeg litt skyldig selv da men).

Jeg har forresten snudd ryggen til dere på ny header, håper dere liker den.

Ha en riktig fin helg! ♥

23 kommentarer til “Salatbar

 1. Sigrid

  Prøvde sjokoladecookiene i går! Deigen ble knallgod, men «kjeksene» jeg tok ut av ovnen minnet mer om rundstykker 😆 Trykket du de ned før du satte de inn? La de nemlig utover som små boller og tenke de skulle smelte – det gjorde de alså ikke. Men smaken var det ingenting å si på! Skal prøve igjen til helgen, takk for tipset 😀

 2. Kristine

  @Iris: Det var koselig, takk! Ble litt lei av det oversminkede og litt ugjenkjennelige ansiktet mitt..

  @Sigrid: Men i alle dager! 😆 Mine var ikke i nærheten av rundstykker. Jeg trykket de ikke ned nei, deigen min ble ikke så fast – så jeg tok en skje og la de som små ‘klædder’. Smør/margarin skal jo smelte, brukte du for mye tørrvare kanskje? Du husket egg/eggehvitte?

 3. Sigrid

  Jepp, husket eggehvitte. Men tror kanskje jeg bare er usedvanlig dårlig til å vispe – blandingen av smør, sukrin og egg så egentlig mistenkelig mye ut som cottage cheese da jeg var ferdig å vispe 😆 Sikkert sannsynelig at jeg hadde for mye tørrvare, deigen var ganske fast nemlig. Ble litt nysjerrig, så jeg prøver igjen nå jeg 😀 God helg!

 4. Jane

  Den headern er mye finere enn den gamle.. Syns jeg i alle fall. Mer deg som jeg «kjenner» deg igjennom bloggen i alle fall.

 5. Rikke

  Liker headeren kjempe godt – som de andre sier: litt mer «deg» 😛

  I og med at du skrev at du «faster» fram til middag eller noe slikt, så tenkte jeg at jeg kunne spørre. Jeg er ikke sulten før middagstid, så jeg hater å spise både frokost og lunch! Også hører jeg jo den samme regla om og om igjen: «spis hver tredje time hvertfall, og lite. Men dette er bare ikke meg, jeg kunne levd på ett måltid om dagen. Men: hvordan fungerer det for deg/hvorfor gjør du det sånn? 😀

 6. Mette

  Headeren var kjempe flott Kristine:) Måtte innom bloggen din for å få litt inspirasjon til litt bakeverk mens knekkebrødene mine står i ovnen (prøver meg for første gang). Jeg skal forøvrig også ut i kveld, og må si jeg føler meg like lost som deg, har bodd i Oslo i over 2 år nå og vært ute 1 gang,hehe:) Ha det fint i kveld:)Stor klem

 7. Hanne

  Se deeer ja. Måtte oppdatere noen ganger før nettleseren ville vise den nye. Så fiiin atte, og veldig «deg» som så mange andre har sagt 🙂

  Jeg har forsøkt cookies med mandelmel, og de blir bare myke og rare samme hva jeg gjør. Mulig jeg må ha i mer smør når jeg bruker det, for mine ble bare myke og rare på smak 😆
  (Noe som selvfølgelig skremmer ei som er vant til å bli forgudet for cookiesene sine, kremthost)

  Her var det også lite matlyst å spore i går, eller kanskje bare lite tiltakslyst, men salatbar funker alltid 😀 Jeg elsker å ha kikerter eller bønner i også, mmm…

 8. Anne

  Knallflott header!!

  Og kjempelurt med salatbar, da! Det tipset vil garantert bli testet her i heimen på en matlei dag (eller tre) 🙂

 9. Hildre

  Hei,
  Fulgt med på bloggen din en god stund, og blir veldig inspirert til å både trene og lage sunn mat 🙂 Salatbar funker utrolig bra, også når man har små barn.

  Flott ny header!

  Ser et sted at du bruker Vital Greens, og lurer på om du synes det funker bra? Anbefaler du det, og trenger man å ta andre vita/min tilskudd i tillegg? Omega 3? Ser at det skal dekke hele dagsbehovet ditt og synes der høres deilig ut med kun et tilskudd …

 10. Anonym

  Jeg får ikke opp noe ny header 🙁

  Men elsker bloggen din uansett hvilken header som kommer opp. Du er en sånn inspirasjonskilde når det kommer til sunn matlaging, trening, fornuftig tankegang og har hjulpet meg til å hente meg inn igjen når jeg har trengt det.
  Du virker som en ekte stå på jente som er en kvalitet jeg ser på som svært god å ha!

  Gleder meg til nye innlegg fra bloggen din 🙂

  klem ny fast leser 😉

 11. Rie Aleksandra

  Tunfiskrøre med salat var et godt tips, så veldig godt ut også. Kan også anbefale å ha dill i, det er nydelig. 🙂

  Kjempefin header, bra du nevnte det for ellers hadde jeg ikke sett det (måtte trykke F5 først). God helg, håper du overlever greit ute på byen. 😉

 12. Malin

  Kjempefin header! Og killer rygg…*sukk* 😀
  Håper byturen ble br, og dagen derpå levelig. Heldigvis er det ikke noe som er «in» på byn. Vin, øl eller en drink så er du good to go. Evt shot, om du vil krype hjem :mrgreen:

 13. Kristine

  @Sigrid: Jeg bruker alltid en el-visp 🙂 Håper det gikk bedre gang nr 2 da!

  @Jane: Takk for det! Føler den er litt mer meg ja.

  @Kristine: Tusen takk 😳

  @Martine: Takk! 😀

  @Anonym: Ja, men jeg er mest glad i sukrin oppi skyr 🙂

  @Pinglo: Tror faktisk man kan lære å kjenne mye av en person på måten de skriver, og du har rett – dette var litt mer meg 😀

  @Rikke: Jeg blir ofte sulten ved lunsjtider, og spiser gjerne litt da. Det fungerer helt fint for meg, og det har det gjort i over 10 år nå. Om man ikke lider av noe spiseforstyrrelse og/eller har problemer med å spise store porsjoner og få i seg det man skal, så kan du fint spise 1-3 måltider om dagen. Man kan om ikke annet prøve og se om det passer en bedre 🙂

  @Mette: Fikk du bakt noe eller ble det med knekkebrød?
  Kanskje vi ‘bønda i byen’ kan dra ut sammen en gang 😆 Håper du hadde det gøy i helgen, klem

  @Hanne: Jeg elsker myke cookies, men fikk en liten crunch på overflaten pgs smøret. Mulig man må bruke mandelmel sammen med annet tørrvare, eller mer smør ja. Og du skal ikke se bort ifra at mine ble ekstra gode pga sjokoladen 😉
  Lite tiltakslyst er nok det samme som ‘matlei’ ja 😆

  @silje’s fremgang.: Veldig smart, og godt!

  @Anne: Her blir det ofte salatbar en gang i uka 🙂

  @Hildre: Ja det kan jeg tenke meg, jeg spiste veldig mye tunfisksalat i alle former som barn – så det er nok derfor jeg er så glad i det.
  Jeg er veldig fornøyd med vital greens! Nå har jeg riktignok glemt å ta det en kort stund, og gått over til spirulinakapsler o.l. – men det skal holde med en teskje vital greens ja. Jeg går nok over til det igjen, veldig lettvint.

  @Anonym: Om du trykker refresh så kommer det nok opp en ny.
  Tusen takk, så hyggelig!

  @Rie Aleksandra: Det har jeg faktisk tenkt på lenge, må huske dill og gressløk på neste handletur.
  Jeg overlevde, men det blir nok lenge til neste gang 😉

  @Anna: Jeg er både opptatt av sunn mat (og dyr), men jeg er dessverre ikke så engasjert i miljøaspektet rundt det.. nå vil jeg gjerne tro at jeg ikke spiser slike ‘utsatte’ matvarer i det daglige, men jeg lærer gjerne mer om det. Scampi liker jeg ikke, og hva er gul tunfisk? 🙄

  @Malin: Takk for det!
  Jeg holdt meg til vin.. i starten. Deretter var det noen som ‘tvang’ i meg noen shots, men jeg krøp ikke hjem! :mrgreen:

 14. John

  Det er to ting jeg venter spent på for tiden.Det er når Iphone 4 kommer til butikken og når oppskrifthefte til Kriweb kommer :mrgreen:

Det er stengt for kommentarer.