Melkesjokoladecookies

Proteinrike, sukkerfrie og glutenfrie

Jeg har lenge tenkt på å lage sunne, myke OG velsmakende cookies, og det fikk jeg endelig til. De ble kjempegode!
På konkurransediett så blir det som oftest baking med utelukkende sunne og magre ingredienser, og smaksløkene endrer seg slik at det er mye ‘rart’ som plutselig smaker godt, men uten smør så synes jeg ikke cookies og kjeks blir noe gode (de blir tørre). Jeg synes ikke det er noe grunn for å være like strikt i det daglige, og disse kan man også nyte med veldig god samvittighet.

Jeg har fått noen spørsmål om jeg ‘går på lavkarbodiett’, og det kan jeg avkrefte – jeg følger ikke noe diett på den måten. Jeg har alltid mislikt å gå etter et program, en fastsatt mal og et ferdig oppsett dag ut og dag inn. Jeg føler at jeg har nok rutine i livet ellers om jeg ikke må spise etter fastsatte regler også. Jeg vet at mange trives med det, men det gjør ikke jeg.
Grunnen til at jeg baker og lager desserter som er lavkarbo er fordi jeg vil ha de proteinrike – så da blir det nødvendigvis slik. Dessuten vil jeg ikke bake bare for å bake, jeg vil også ha det sunt – og det er som dere vet ikke sukker og hvetemel (som utgjør det meste av karbohydratene). Jeg får i meg de to sistnevnte nok som det er ellers, så jeg vil ikke ha det daglig – og i hvert fall ikke når jeg lager noe selv.

Ok, over til cookies!

Jeg legger ut oppskriften her (tar den også med i oppskriftshefte)
NB! Dette gir kun 8 små cookies da jeg ikke ville lage mer før jeg visste at det ble vellykket – så doble/triple gjerne røren, og eventuelt størrelsen på hver cookie.

25g smør/margarin
20 g sukrinmelis
10g sukrin
1 eggehvitte (et lite egg)
vaniljeessens (kan sløyfes)
25g mandelmel
20g melkesjokoprotpulver
en klype salt
1/2 ts bakepulver
15g sukkerfri sjokoladepletter/hakket sjokolade (eller hakkede nøtter, rosiner o.l)

Rør smør hvitt med sukrinmelis, sukrin og noen dråper vaniljeessens, visp deretter inn en egghvitte. Bland alt det tørre og vend forsiktig inn sammen med det våte. Jeg lot deretter det hele stå i kjøleskapet i 10-15 min for at mandelmelet skulle svelle litt. Ha i sjokoladepletter og/eller annet valgfritt i røren, og form små topper på et bakepapir. Husk at de smelter utover, så ha litt avstand mellom dem.
Inn i ovnen i 7-8 minutter på 180 grader (da blir de myke, ønsker du kjeks kan de stå i et par minutter lenger).
Avkjøl på rist og nyt!


Næringsinnhold pr cookie:
Kcal: 44
Protein: 4,1g
Karb: 1,4g
Fett: 2,6g

Ah nå fikk jeg lyst på et forkle og en gammeldags diner, så kunne jeg ha stått og bakt og solgt sunne cookies og pannekaker hele dagen :grin:
Jeg har mange flere ideer, så det kommer sikkert flere varianter etterhvert.

31 kommentarer til “Melkesjokoladecookies

 1. Karianne

  De så gode ut! Har lurt på å få til noe med ordentlige sjokoladebiter selv, sukkerfri sjokolade var jo veldig lurt! 😀 Har tenkt en del på å lage forskjellige cookies varianter jeg også, dukker stadig opp idèer, blir litt inspirert av de gode fra NN! 😆 Må bare klare å rote meg til å gjøre noe med det 😉
  Ha en fin kveld! 🙂

 2. Rie Aleksandra

  De så herlige ut, akkurat slik cookies skal være! Hvor har du kjøpt sjokoladeplettene som står til venstre i bildet? Ser akkurat ikke hele navnet. 🙂 Hvordan er smaken på dette proteinpulveret ift de billigere variantene? Tenker da om man merker det i bakverk på smaken.

  Et tips til de som ikke har sukrinmelis: Kjør vanlig sukrin med stavmikser, og vips! så har man melis (funker med sukker også).

 3. Smilefjeset

  Det så godt ut!
  Pleier du å lese på oppskriftforumet til lavkarbo.no?
  Synes noen av oppskriftene dine ser ut til å være inspirert av noen oppskrifter fra dem.
  Det er et veldig bra og nyttig forum:)

 4. Kristine

  @Karianne: De var nok de små sjokoladebitene som gjorde de så gode 😉 Det er så mange gode varianter man kan lage, gleder meg til å se dine versjoner og. Ha en fortsatt fin kveld!

  @Rie Aleksandra: De ble overraskende gode, ble nesten imponert over hvor like i smak de var vanlige cookies. Ang. pulveret så synes jeg dette var veldig godt, det luktet til og med melkesjokolade, men det går helt sikkert fint med andre smaker/typer.
  Det er choco perfection 🙂 Kjøpt på nett (nb! dyrt med toll+mva)
  Et godt tips ja! Og sukrinmelis er fint å bruke i slike småkaker da vanlig sukrin ofte krystalliseres når de blir kalde.

  @Tone: Ja klart du kan det, men det finnes nok mange andre bedre alternativer i lengden 😀

  @Smilefjeset: Nei, det gjør jeg ikke – men et godt tips! Jeg har bakt med sukrin ganske lenge nå 😛
  Jeg foretrekker å bake med fokus på mye protein, mindre fett og lite karb (altså ikke lchf).
  Men klart, de fleste standard-oppskrifter vil alltid være like – bare at man bruker forskjellig tørrvare o.l

 5. Annka

  Nammenam! Det så godt ut! 🙂 Skal definitivt prøves når tiden er på min side – så kan jeg gi tilbakemelding på hvordan de ble med TN’s sjokoprotein… 😉
  Forresten, om jeg blir millionær(eller skammelig rik nok) ansetter jeg deg som PT og kokk på heltid! 😀

 6. Elisa

  Nam! Det så utrolig godt ut!

  Kunne du skrevet litt om mat før og etter trening og litt rundt proteintilskudd? 🙂

 7. Jane

  Åååh, jeg har lyst på:) Disse må prøves ut.. Passer sikkert samboern godt å siden han er så glad i cookies…

  Jeg lagde en svær bolle meg vaniljemousse i dag.. Mmm, det er godt..

  Men hvordan får man bort det lille magefettet? Jeg har lav fettprosent men har litt magefett etter 2 tette svangerskap som jeg vil ha bort. Jeg vil ha helt flat og markert mage, og jeg eit at musklene er det, jeg ser de jo litt. 🙂

 8. Stine

  Du er sannelig kreativ! Jeg tror jeg blir nødt til å bake i morgen, dette var altfor fristende til å la være.. :mrgreen:

 9. cecilie

  Herlig oppskrift! Gleder meg til å prøve den. Sjokoladeprinsen har jo kommet med sukkerfri melkesjokolade, som virkelig er kjempegod. Den kan man jo hakke i småbiter. Jeg prøver!

 10. Malin

  Min kjære lagde cookies til meg i går, fulle av sukker og smør. Smakte nydelig 😉

  Melkesjokoladeproteinpulveret(phuh, langt ord) hørtes ut som noe for meg. Nomenomm..

 11. Lise

  Det proteinpulveret hørtes veldig godt ut! Har du prøvd QNT delicoius whey caramel som NN selger? Anbefaler du isåfall disse? Jeg lurer både med tanke på smak og næringsinnhold. Hva er ditt favorittproteinpulver?
  Håper du svarer!=)

 12. Gro S

  HEi Kristine!

  Jeg kom over bloggen din for noen uker siden, da jeg søkte på oppskrifter med mandelmel. Og jeg ville bare gi deg noen ord siden jeg er innom ganske ofte…:)
  Jeg er 48 år og er kraftig overvektig. Jeg trenger å trene og spise sunt. I dag har jeg hatt min første PT time på et treningssenter, og jeg føler meg motivert og håper dette skal gå bra. Dine oppskrifter er fantastiske, og alt du lager ser vanvittig deilig ut. Så jeg er nok en av de som venter spent på et oppskrifthefte. Så hurra for bloggen din, og jeg beundrer at du bruker så mye tid på å dele med andre! Stå på!

  Gro S

 13. Kristine

  @Annka: Ja det må du gjøre!
  Jeg tar gjerne jobben, bare si ifra :mrgreen:

  @Elisa: Jeg er veldig enkel i matveien, så det blir som oftest skyr/kesam, tunfisksalat og/eller omelett 🙂

  @Jane: De ble veldig gode i hvert fall, smakte som ekte.
  For å få markert mage (og øvrige muskler) må fettprosenten bli lavere, er man veldig slank fra før så bør man ta i et ekstra tak på styrketreningen.

  @Stine: Kjempegode, fått bakt de enda? 😀

  @cecilie: Ja, jeg tenkte på den – har fortsatt ikke fått smakt den.

  @Malin: Nydelig det og 😉 I hvert fall når man blir servert hjemmelaget, rykende ferske. Men disse var like gode altså!

  @Lise: Nei, det har jeg ikke prøvd dessverre. Mine favoritter var lenge zero carb belgisk sjokolade og iso-gold sjokolade, men nå er det melkesjokoladeproteinpulveret :mrgreen:

  @Gro S: Så bra! 😀 Så lenge du legger opp til at treningen skal være morsom, lysbetont og ikke minst passe inn i hverdagen din så kommer dette til å gå så bra. Mange blir overivrig i starten, men 2-3 kvalitetsøkter er bedre enn det dobbelte med lite futt. Det viktigste man gjør er som du vet å bedre kostholdet sitt, og da gjerne ved å kontrollere søtbehovet ved å erstatte sukker med diverse annet (gjerne dessertene jeg lager) 🙂
  Takk for hyggelige ord!

  @Kristina89: Synes du? Takk! Håper du får en fin helg!

 14. Mariell

  Kjempefin header! Likte den forrige også -altså 🙂 Prøvde cookiesene idag, måtte bytte ut melksjokoladeprotein med vaniljepulveret mitt. Det er søtet med sukralose, er ditt også det? Er iallefall et sykt søtt proteinpulver… Men egnet seg godt her, byttet ut noe proteinpulver med ren kakao (raw), og puttet biter av plamils sukkerfrie sjokolade i. Ble kjempebra!! Takk for at du deler! Ha det gøy på byen i morra, er bittelitt misunnelig kjenner jeg 😉

 15. Jane

  Takk for svar..Tror ikke den fettprosenten min bør bli så mye lavere. Hehe..

  Men har du tips til gode øvelser for mage da? Syns det fort blir litt ensformig:)

 16. cecilie

  Mmmmm… rakk ikke avkjøle før jeg måtte nyte 😆 Ble veldig gode med sjokoladeprinsens sjokolade. Takk for oppskrift!

 17. Stine

  Nå har jeg bakt! Hadde ikke sjokolade så jeg brukte peanøttsmør og hakkede peanøtter istedet, og det ble veeeeldig godt 😀

 18. kriweb

  @Mariell: Ja det er ganske søtt, men det passer godt i baking synes jeg. Spesielt disse cookiesene med litt salt smør, og evt en klype salt eller salte peanøtter. Ikke noe å misunne, jeg foretrekker andre helgesyssler enn fylla :mrgreen:

  @Jane: Om man ønsker strammere mage/kropp, men er slank fra før og ikke ønsker å gå ned mer i vekt vil jeg anbefale tung styrketrening med fokus på baseøvelser; knebøy og strakmark er knall for mage- og coremuskulatur

  @cecilie: Godt å høre, bare hyggelig!

  @Stine: Det hørtes veldig godt ut, sjokolade og peanøtt er en sikker vinner 😀

 19. Tilbaketråkk: Legs & Lofoten | Trening, bodyfitness og fordommer

 20. kokkeliten

  Heisann 🙂
  prøvde å lage disse utrolige cookies`ne og prøvde meg på en dobbel røre, likevel ble det bare 8 små cookies? 😥
  er det pga. whey tech pulveret mitt fra proteinfabrikken? De ble veldig tørre og smeltet ikke engang utover. laget de med soft light og hjemmelaget mandelmel i tillegg. er det noe du vil anbefale meg å endre? 🙂

 21. Kristine

  @kokkeliten: Det kan godt være at det hjemmelagede mandelmelet (eller proteinpulveret) trekker til seg mer væske og at du derfor må ha mer smør/margarin neste gang. Litt vanskelig å si, men i og med at de ikke smeltet utover så var det nok for lite smør 🙂

 22. kokkeliten

  åh takk! 😀
  bruker du vanlig meieri smør?
  og skal røren være litt flytende eller helt kompakt?
  evt. kan man bruke annen væske tilført også?

 23. Kristine

  @kokkeliten: Jeg brukte margarin, og røren skal ikke være kompakt nei. Kanskje et ekstra egg/eggehvitte ville ha hjulpet? Ellers tror jeg mye er løst ved å bruke mer fett/margarin slik at det smelter utover.

 24. Tilbaketråkk: Double chocolate chip cookies | Trening, bodyfitness og fordommer

 25. Kristine

  @Lisa: Det kan du helt sikkert – kanskje litt mer i og med at mandelmel suger til seg en del væske 🙂

Det er stengt for kommentarer.