Strekk og bøy

Endelig mandag! :razz:
Da var det klart for en benøkt igjen, en uke siden sist. Pingla ble så støl sist at det måtte flere dagers innhenting til, og litt vondt i viljen på grunn av det fine været i helgen. Musklene trenger hvile også vet dere..

Jeg har ikke hatt vondt i ryggen i hele sommer, mye hvile har gjort den godt. Men i dag kjente jeg det igjen, utrolig irriterende.. det er som å pelle på et sår som åpner seg igjen.
Jeg fikk som noen av dere vet en liten skade på venstre side av korsryggen for en stund siden som til stadighet dukker opp på trening. Det er heldigvis ikke så vondt som det har vært, men det kjennes når jeg trener – til tross for at jeg kjørte veldig lett i dag. Jeg får ta meg en tur til kiropraktor igjen, vet liksom ikke hva annet jeg skal eller kan gjøre med det.

Utfall med hantler
12 kg 12×3
Strakmark
50 kg 8×3
Leg ext.
50 kg 6×4
Liggende lårcurl
30 kg 8×3
Sittende benpress
70 kg 12×3
Sit-ups i skråbenk m/vektskive
12×3

Jeg tror kanskje jeg skal droppe benpress fremover, det var da jeg kjente det best. Eventuelt kutte ned på antall reps, og heller ta det short and sweet (og litt tyngre).

Søtt og godt – i dag ble det nemlig amerikanske pannekaker til middag.

Er det forresten noen av dere som har noe erfaring med å rulle seg oppå en skumrulle?
(For et spørsmål, men de av dere som har det skjønner hva jeg mener?)

29 kommentarer til “Strekk og bøy

 1. FN

  Bestilte skumrulle fra Sandvikstraining. Bruker det før og etter treningsøkt. Begynte å bli veldig stiv av all styrketreningen og skumrullen får løst opp en del:)

 2. Rie Aleksandra

  Flere av styrkeløftjentene driver med egenmassasje på ruller og/eller ulike baller (tennisball, golfball, medisinball), alt etter som hvilket punkt de skal treffe. Skal du inn under og på siden av skulderbladet, skal visst en golfball gjøre underverker. Alle jeg vet som bruker dette skryter uhemmet, så det er nok verdt å prøve. Jeg har forresten selv brukt tennisball på såre fjellturføtter, og man merker virkelig at det hjelper. 🙂

  Noen videoer:
  http://www.youtube.com/watch?v=8caF1Keg2XU&feature=player_embedded
  http://www.youtube.com/watch?v=8EVxjpiKSqw

 3. Hilde

  Ruller meg på skumrulle før hver oppvarming 🙂 I tillegg bruker jeg en liten lacrosseball til å massere triggerpunkter med. Var det noe konkret du lurte på i den sammenheng?

 4. Kristine

  @Helene: De er veldig gode, gled deg 😛

  @FN: Oki, det er visst mange som benytter seg av dette ettersom jeg har skjønt.

  @Rie Aleksandra: Føtter ja, der sa du noe. Jeg har ofte vonde føtter i og med at jeg går en del i skogen, og tennisballer er favoritttyggedingsene til Jack så jeg får kjøpe flere av de 🙂

  @Hilde: Jeg lurer vel egentlig på om det har noe for seg å bruke det på vond/sår rygg og hofte som et resultat av ‘skade’, eller om det kun er for ømme muskler. Jeg vil tro at hoftevondt kanskje er mer ben/skjelett-problem?

 5. Nichi

  Egenmassasje og tøying har vært gull verdt for min vonde rygg. Alt henger jo sammen, så kan jo hende at du har litt stramme muskler her og der uten å være klar over det som fører til vond rygg:) det samme gjelder triggerpunkter. Jeg har vært på MR og hele pakka fordi legene trodde jeg hadde prolaps. Straks jeg begynte med forskjellig rehab øvelser og egenmassasje så ble jeg helt bra i ryggen.

  Jeg har en egen rehab/prehab økt for både skulder og rygg som jeg kjører så ofte som mulig. Bruker også massasjerullen og en lacrosseball som jeg bruker før trening.

 6. Ingvild

  Men har du gått hos fysioterapeut og prøvd IMS? intramuskulær stimulering? det er buk av nåler hvor de trigger musklene, hvis du har muskelspenninger og litt av hvert. driver med det nå jeg. sykt vondt, men bruker det sammen med kiropraktorbehandling og annen fysioterapi og trening. vondt skal vondt fordrive 😆 . Kan jo hende det kunne være noe for dine plager:)

 7. Hilde

  Det trenger ikke nødvendigvis være ben/skjelett. Jeg hadde også hoftevondt, men det var pga skjeve hofter, stramme hofteleddsbøyere kombinert med tung trening. Fikk rehab-øvelser av min coach, Eirik Sandvik, og er nå rett og fin og har lik kontakt på begge sider 🙂 Dette trenger ikke gjelde deg, det var bare et eksempel.

  Det kan godt tenkes at massasjerulle og ball (jeg anbefaler alltid ballen i samme slengen, den er min beste venn, nesten) vil hjelpe, det kan hvertfall ikke skade å prøve, tror jeg. Hver gang jeg bruker rulle og ball, får jeg bedre kontakt på alle øvelsene jeg gjør, noe som gjør treningen min mer effektiv. Og det er skadeforebyggende. Har ikke vondt etter at jeg begynte med dette kombinert med dynamisk oppvarming 🙂

  Jeg høres nesten litt gladkristen ut 😆

 8. Beate

  Rull i vei!! 🙂
  Jeg kjører i alle fall 2-3 ganger per uke med egenmassasje. Helst flere.
  Når jeg er på trening bruker jeg massasjerulle, men hjemme bruker jeg kjevla 😛 Funker veldig bra det også, men den blir litt hardere da.

 9. Annka

  Hei! Tips: Prøv å se om du finner en fysio med OMI kompetanse – ofte når det er noe som kommer tilbake så ofte som det der kan det være noe mer enn kiropraktoren klarer å ordne opp i. Hatt en del plager med kink i nakke tidligere, men etter fysiobesøk med OMI-kompetanse er det ikke vært noe plager! 🙂

 10. Annka

  Hei! Tips: Prøv å se om du finner en f ysio med OMI kompetanse – ofte når det er noe som kommer tilbake så ofte som det der kan det være noe mer enn kiropraktoren klarer å ordne opp i. Hatt en del plager med kink i nakke tidligere, men etter f ysiobesøk med OMI-kompetanse er det ikke vært noe plager! 🙂

 11. Jane

  Åååh, må sikle på de pannekakene.. men har kost meg med vaniljemoussen din i dag. Med bær 🙂

  Jeg sliter litt med å bli kvitt litt magefett etter 2 tette svanger skap. Har du noen god idè for å få det bort? Gode øvelser eller noe Jeg trener både de skrå og rette til vanlig, men det virker ikke som det lille fettet vil bort 🙁

  Er ikke snakk om store mengder fett 😛 , men vil ha den markerte magen så det MÅ vekk 🙂

 12. Tone

  Jeg har hatt kjemperesultater av å gjøre egenmassasje, bruker både foamroll, liten ball og 3 kg medisinball. Jeg har hatt mye vondt i ryggen pga et brudd i en ryggvirvel (tretthetsbrudd som aldri vil leges), når jeg masserer rumpe, lår, hofter og ryggstrekkere får jeg øyeblikkelig smertelindring. I tillegg er det veldig lurt å trene mye stabilitetstrening utover den man får ved baseøvelser.

  Jeg har et bloggpostinnlegg om egenmasseringen min, her er lenken:
  http://tonebblackstad.com/blogg/?p=1067

  Litt sent på kvelden nå, så har ikke tid til å skrive noe mer for øyeblikket, men håper at dette kanskje kan hjelpe deg 🙂 Korsryggvondt og slitne hofter er grusomt.

 13. Malin

  Hmm, kanskje jeg også burde rullet meg litt, når jeg ser alle svarene du har fått 🙄

  Korsryggen min ble bedre da jeg gikk over til sittende beinpress (istedenfor den der du presser plata oppover) og terpa teknikken på strakmark. Jeg kommer uansett alltid til å ha litt ryggvondt pga en mild skoliose..

 14. Hanne

  Føyer meg inn i rekken av de med rygg/hoftevondt (huff for en gjeng vi er!) 😆

  For meg har også massasje (særlig av en liten muskel i rumpa :shock:) og ikke minst tøying hjulpet. Jeg ble nemlig veldig stiv i bla.a. hofteleddsbøyerene i løper av en periode hvor jeg ikke fikke trene, men satt MYE og nileste til eksamen. Ikke bra.
  Det kan så absolutt være muskulært, eller som andre sier at korte muskler trekker på skjelettet og gir feilstillinger. Litt vanskelig å tro siden du antakelig er mykere enn de fleste av oss, men likevel. Det er verdt å prøve!

  Det er også greit å se på teknikken i ulike øvelser, at ikke ryggen får for mye tyn i f.eks beinpress.

  God bedring! – og yum, yum, yum nå fikk jeg lyst på tykke pannekaker 😀 Får lukthallusinasjoner her jeg sitter 😆

 15. Nina

  Jeg fikk en knekk på høyre side for et halvt år siden da jeg gjorde markløft. Jeg hadde fra før underajtiverte muskler og stramme hofteleddsbøyere som jeg har holdt på å massere. Jeg kjenner fortsatt av og til i ryggen, men kjenner det ikke så mye når jeg er flink med å massere. Jeg bruker skumrulle, lacrossball(anbefales) og av og til kjevle når rulla blir for myk. Den kan være litt god-vond:)

 16. Bosse

  Hei. Vil starte med å berømme deg for en meget fin blogg. Ang ryggproblemene dine. Så virker det her som om du ikke helt veit om det er skjellett/ledd plage eller muskulært? Sjansene er jo gode for at begge deler er påvirket da skjellett plager ofte endrer ditt bevegelsesmønster noe, samt at smerten ofte fører til at muskler ”spenner seg” eller motsatt.(litt enkel tilnærming dette ). Har du forsøkt å oppsøke en Naprapat? De er meget dyktige i behandling av bevegelsesapparatet. De jobber både med skjellett/leddplager og muskulatur. Et raskt søk på nettet vi gi deg masse informasjon om Naprapati , så da kan du jo se om dette kan være noe for deg. Lykke til!!

 17. marte:)

  trodde først at lappene var fiskekaker…helt til jeg så dem med syltetøy. Tenkte at ..»jaha: fru weber’s hemmlighet er fisk & syltetøy».. SÅ leste jeg teksten og forstod at det var pannekaker 😉

 18. Pinglo

  Slenger meg på egenmassasje-gjengen. Veldig glad i både rullen min, lacrosseballen som jeg bruker på skuldrene og medisinballen til Tone 😆

 19. Solveig

  Hei! Tusen takk for kjempeflott blogg. du er en inspirasjon for mange.
  Mulig noen har spurt litt rundt dette før, men siden bloggen er så stor har jeg ikke mulighet til å lete. Jeg har nemlig nettopp fått øynene opp for lavkarbo-mat, etter at mange rundt meg har hatt stor suksess ut fra dette. og jeg ser jo av dine oppskrifter at det ikke kan være veldig mye karbohydrater i maten du spiser. du oppgir ofte hvor mye protein det er i oppskriftene dine, men har ikke sett så mye karbohydratinnhold (da tenker jeg altså ikke på kalorier, men karbohydrater,(dette vet du sikkert :)). er det mulig for deg å oppgi dette på oppskriftene dine fremover? jeg trenger nemlig inspirasjon til lavkarbomat, da det blir mye av det samme man spiser.
  ellers vil jeg si at jeg synes du er kjempeflink, og det er givende å titte innom her!

 20. Siri

  Jeg brukte skumrulle veldig mye i perioder hvor jeg sleit med stygge og vonde smerter i legger etter løpe økter på mølla, dette løsnet opp det allermeste og var virkelig til kjempe hjelp.

 21. Hege

  HEY, ikke lov å legge ut flere fristende bilder før oppskriftheftet er ferdig, avtale?? 🙂 Gleder med SÅNN!!

  Hmm, høres jo ut som halve bloggverden «ruller», kanskje det bør forsøkes?
  Håper du har en herlig tirsdag, h 🙂

 22. Marit

  Nå fikk jeg lyst på skumrulle også 🙂 her var det mange varme anbefalinger. Det som også anbefales av mange for ulike muskelplager er trening i Redcord/slynge. Finnes en på Elixia 🙂 og det kommer flere!

 23. Martin Norum

  Hei Kristine!

  Jeg leser bloggen din ofte og får masse knallbra mattips, det er du vanvittig flink på!
  Nå har du jo fått svar nok av alle andre her, men jeg vil gjerne dele mine erfaringer:

  Jeg jobber som PT på elixia kolbotn og bruker dette ofte både i egen trening og på kundene mine.

  Foamrolleren har hjulpet mange av mine kunder med å totalt fjerne smerte på problemområder.

  Ofte har det dreid seg om ryggen, men blant annet legger, utside, innside og forside av lår har ofte også fått seg en omgang med denne. Blant annet har jeg hatt to kunder som har hatt enorme smerter i leggene og som faktisk har hatt problemer med å gå vanlig som totalt har fjernet disse problemene. Mange av kundene i likhet med meg selv opplever også at man blir mindre støl ved å bruke denne som en avslutning på økten. Noe av forklaringen er vel rett og slett at det løser opp muskelspenninger. Noe annet som kan være verdt å bermerke seg er at du ved å bruke denne rullen kan forkorte restitusjonstiden på musklene du har trent.

  Hvis du har planer om å teste dette kan du få låne en hvis det er interessant. For mange føles det vanvittig vondt spesielt den første gangen man prøver, men det går etter noen få ganger over til å bli behagelig!

  Hilsen Martin:)

 24. Kristine

  Jeg kjenner jeg får litt angst av å tenke på hvor vondt det kommer til å være de første gangene.. 😆
  Men jeg bør jo teste det ut, så Martin jeg låner gjerne en om du har det liggende!

 25. Martin Norum

  hehe, det tror jeg går fint!

  Bare si ifra en dag du vil låne den så kan jeg legge den i resepsjonen. Så får du bare spørre de som står der etter den:)

Det er stengt for kommentarer.