Hurra!

Her er fredag 13. ingen ulykkesdag – I dag har nemlig både Todd og Jack bursdag! Hipp hurra for dyra!

Todd blir hele 4 år, og Jack blir 6 år.

De har begge fått ekstra god mat i dag, noen setter mer pris på det enn andre.. kremt. De fikk begge fiskepinner, men Todd ‘sparer’ sin porsjon til senere.

Noe av dagens matinntak for mammaen til bursdagsgutta;
Cottage cheese med syltetøy, egg og cashewnøtter

Wok med marinert svin, rødløk, paprika og squash

(Marinert i olje, teriyaki, hvitløk, ingefær og chili)

Sunne, amerikanske pannekaker!


(Det måtte jo komme etter ferieturen)

Disse er egenkomponerte slik at de inneholder mye protein, over 13g pr stykk faktisk. Jeg var heldig på første forsøk, de ble både gode på smak og luftig konsistens. Amerikanske pannekaker skal være tykke og luftige, og de passer til all slags tilbehør – det være seg syltetøy og honning, til smør og bacon.
Jeg valgte blåbærsyltetøy og et dryss sukrinmelis.

Og nå skal jeg være litt slem.. jeg tenkte jeg skulle vente med å dele oppskriften med dere i et eget oppskriftshefte på nett – som jeg forhåpentligvis får ut fingeren til å sette sammen snart  :roll: (Jeg vet at jeg har lovet det samme med pannacottaen jeg lagde for en stund siden, så den kommer der den og).
Høres ikke det fint ut?
En kokebok hadde selvfølgelig vært det morsomste, men jeg får starte i det små og se hvor stor etterspørselen og interessen for den sunne, litt sære bakingen er :grin:

Ha en fortsatt god helg! ♥

24 kommentarer til “Hurra!

 1. Gitte

  Ja, det gleder jeg meg til! 🙂 Det så riktig så godt ut. Må forresten gratulerer både Todd og Jack!

 2. Mariell

  Gratulerer til «barna» 🙂 De pannekakene så skikkelig proffe ut! (pent brun og fluffy). HVORDAN får du det til? Hvor sterk varme bruker du, teflon eller jernpanne og steker du i smør eller ikke? Trenger noen tips her…

 3. Jane

  Gratulerer med dagen til begge. Mamma og pappa har faktisk bryllupsdag i dag.. De gifte seg på fredag den 13 for 28 år siden :)Så her i familien er det heller ingen ulykkesdag:)

  De pannakakene så sinnsykt gode ut.. NAM…. Gleder meg til oppskriften kommer:)

 4. hanne

  Jeg bare «adore» Todd, han er en sånn spesiell liten fyr, har allerede fått et inntrykk av hvordan han er:)Folk som leser dette må vel tro jeg er rar men slik er det bare. Jeg elsker katter og for meg er de som «små mennesker». Gla i alle dyr men spesielt katter hi hi. Gratulerer med dagen til de begge og selvfølgelig skal de få noe ekstra, de har da bursdag AKKURAT som oss mennesker! Ja han (Todd) skal vel spare litt av godteposen sin til kvelden, må le :mrgreen:
  Ellers så de protein americano pannekakene din Kjeeeeeempegode ut!!! 😛

 5. Hanne

  Pannekakene ser riktig så bra ut 😀 Når jeg lager «sunne bakverk» ser de som oftest litt rare ut 🙄

  Oppskriftshefte høres bra ut, så langt er jeg veldig fornøyd med det jeg har prøvd 8)

  Her er heller ikke fredag 13. noen ulykkesdag. Gratulerer med dagen til begge to! 😀

 6. Stine

  Hurra hurra for Jack & Todd! 😀

  De pannekakene så kjempegode ut, oppskriftsheftet blir nok populært! Jeg koser meg med is i kveld :mrgreen:

 7. Caroline

  MMhh de så GODE ut 🙂 Ser fram til oppskriften og hefte 🙂

  Har et spm. Er det ikke lenger tillat å bruke sånn tan cream i BF?

  Ha en god helg 🙂

 8. Donna

  Hei!
  Bare lurte på noe. Den moccamoussen ser god ut 😉 Men jeg har ikke HiMaze-går det fint uten? Noe jeg kan bytte den ut med ?

 9. mjuuugly

  Gratulerer så mye med Todd og Jack i går 😉

  De amrikanske pannekakene så alldeles perfekte ut og det som er så greit med bloggen din er at man kan se på bilder, bli frista, uten å være redd for at ingediensene bare er noe dritt! 😆

  God lørdag!

 10. Gutt

  JAAAAAAAAAAAAAAAA! Hefte hadde vært fint 🙂 Men du burde absolutt komme med kokebok/livsstilsbok eller noe i den duren. Også vise hvor fin kvinnekroppen kan være med masse bilder av deg selv, treningstips, kostholdsfilosofi etc. Det hadde nok blitt en bestselger og ligget under mange juletrær i desember! Lover at det hadde blitt en hit. Tenk på hvor mange gutter som ønsker at kjæresten skal se ut som deg og en bok hvor alle fikk se at man ikke trenger å spise bare slapp torsk og tunfisk for å få en bedre kropp hadde nok mange satt pris på.

 11. Malin

  Gratulerer med dagen til Todd og Jack 😀 Er du såpass hønemor at barnene får barneselskap også eller? 😉

  Jiiippiii til hefte!!!! I buy 😎

 12. Anonym

  Du har så fin kropp! Jeg trener selv 5 dager i uken, 4 dager kondisjon og styrke, den 5 dagen blir det kum styrketrening. Jeg spiser veldig sunt i uka, mye fisk, kylling og grønnsaker, samt havrekligrøt til frokost, en frukt om dagen og ellers litt egg/skyr/kesam til litt mellommåltid. Har regnet ut at jeg spiser for kun 800 – 1000 max kalorier dagen, noe som er altfor lite når jeg trener! Men jeg spiser meg alltid mett, så har ikke behov for noe mer. Lørdager er den eneste dagen jeg spiser usunt, da blir det evt. litt god mat som taco, hjemmelaget pizza og smågodt. men problemet er at jeg blir så innmari godtesyk når lørdagen kommer at jeg fort kan spise 200 – 300g smågodt ALENE! Hvor mye ødlegger dette for meg med tanke på trening å holde vekta? Jeg har ikke så mye muskler at det gjør noe, så forbrenningen er kansje velig lav? har alltid så dårlig samvittighet på søndag, men det er også viktig å ha den ene dagen å se frem til. drikker ikke brus, spiser aldri kaker, kjeks, is eller noe. er kun lørdager som jeg spiser usunt og det blir som sagt i form av taco, pizza, lasagne middag og smågodt. blir alt harde slitet gjennom hele uka, og alle de sunne middagene bortkasta når jeg spiser 300 smågodt på lørdagskvelden?

 13. Kristine

  TAKK for koselig kommentarer 😀 😀
  Jeg skal plukke ut favorittdessertene, finne frem bilde+oppskrift og regne ut næringsinnhold. Deretter klasker jeg det sammen til et hefte. Kokebok får bli neste prosjekt 🙄 men jeg takker så ydmykt for støtten deres.
  Ang. livsstil-bok så hadde det kanskje vært mer aktuelt for min del. Jeg er veldig glad i å skrive, og det hender jeg skriver en del som jeg ikke publiserer her – så hvem vet, kanskje en bok om det å finne sin egen vei i trenings- og kostholdsjungelen.

  Todd og Jack hadde for øvrig en hyggelig bursdag, kanskje ikke like hyggelig dagen derpå for Jack sin del (han har en sart mage).

  @Mariell: Det beste resultatet får i hvert fall jeg ved å ha litt tålmodighet og bruke lengre tid/middels varme. Jeg sprayer med 1 kcal-spray, må ha litt fett i panna.

  @Caroline: Nei, nå skal det kun være selvbruning – du kan lese mer på nkf-ifbb.no

  @Donna: Ja du kan fint bytte ut med noe annen tørrvare, jeg brukte det kun fordi jeg ønsket en fiberrik dessert.

  @Malin: Nei, men du ga meg en idé der :mrgreen:

  @Anonym: Nei, trening er aldri bortkastet. Jeg synes du heller burde fokusere på å spise litt mer på hverdagene og gi alt på styrketrening. Under 1000 kcal er fryktelig lite – sikker på at du ligger på ca det hver eneste dag? Grunnen til at man ofte spiser (altfor) mye når man først unner seg det, er fordi man er altfor strikt de øvrige dagene. Det er ingen grunn for å kjøre seg så hardt med mindre man har konkurranse som mål (synes jeg). Grensen mellom å ha og å miste kontroll når man holder på slik er hårfin.
  Jeg vet ikke hva slags kardio du kjører, men jeg håper det ikke er noe særlig tyngre enn rask gange i og med at du legger det til samme dag som styrketrening.
  Helt til slutt kan jeg jo betrygge deg med at i min verden er 2-300g smågodt lite.. jeg spiser det dobbelte, helt alene 😉

  @Anonym: Jeg vil jo først og fremst anbefale proteinrik mat, men jeg bruker dette proteinpulveret for tiden; http://www.nordicnutrition.no/index.cfm?tmpl=butikk&a=product_inline&&b_kid=156390&b_id=627354

 14. Elvi

  Kristine, Kristine! Jeg sitter med vann i munnen og stirrer på pannekakene, og med en lommebok som har sett bedre dager. Er det mulig å dele oppskriften på bloggen etter hvert? Venter i spenning 😀

 15. Izzy

  Hei, hei! Må bare si at jeg elsker pannekakene dine. Har laget dem med kokosmel istedenfor mandelmel, og de smaker helt nydelig! Tusen, tusen takk for oppskriften! :mrgreen:

Det er stengt for kommentarer.