Fantastisk fisk

I og med at helgen står for tur med de typiske middagene som taco, lasagne og biff, så tenkte jeg å slå et slag for fisk i dag.
Jeg har funnet frem seks av mine favoritter, tre med torsk og tre med laks:

1. Panert torsk med skivede gulrøtter


Torskefiletene vendes først i egg, deretter mandelmel og revet lett-ost. Krydres og stekes på middels varme i stekepanne til mandelmel og ost har laget en sprø skorpe. Gulrøtter skives og stekes med hvitløk. Serveres med basilikum rørt med skyr naturell.

2. Stekt torsk med druer, sjalottløk og hakkede mandler

Servert med sprøstekt bacon, asparges og sitron.

3. Ovnsbakt torsk med asparges, cherrytomat og spinat-mix

Spinat-mix: Hakket spinat, basilikum, kesam, skyr eller creme fraiche, salt, pepper og litt muskatnøtt

4. Laks med sprø overflate og epletzatziki

Laksen er panert med knust knekkebrød, parmesan, dill og persille. Tzatziki er ferdigkjøpt og iblandet mager kesam og eple

5. Lakseburger med friske grønnsaker

6. Kremet laks med smak av kokos

Steker laksefileter sammen med purreløk og krydrer godt, heller over kokosmelk og lar putre i noen minutter. Jeg kokte brokkoli ved siden av, men kan tenke meg at det er like godt med all slags grønnsaker, eller ris, pasta og potet.

Fant du noe som fristet? :grin:


21 kommentarer til “Fantastisk fisk

 1. Rie Aleksandra

  Alle frister! :mrgreen: Men jeg er veldig glad i kokt uer med gulrotstuing, og lettsaltet torsk med bacon. Mmmmm. Eller kokt laks med rømmedressing, mandelpotet og agurksalat. Fisk er digg!

  Når får vi se noen flere treningsvideoer da? 😀

 2. Martine

  Nam,mange gode fiskeretter her ja 😀
  Selv syns jeg det var utrolig godt å komme hjem til laks igjen etter usaturen,for det første var det ganske dyrt der borte og ikke smakte den like godt når jeg prøve det ute en dag heller..Norge er jo litt kjent for laksen,og jeg vil si det er med god grunn 😉
  Skal prøve meg på panert fisk eller med sprø overflate en dag,takk for matinspirasjon!

 3. Guro

  Ååh! Merkelig nok (siden jeg ikke er såå glad i fisk) så fristet alle sammen! 🙂 Så flink du er til å «finne opp» så mye spennende retter 😀

 4. mjuuugly

  Alle fristet! Herligfred hvor flink du er til å variere rettene da, en topp liste over favorittene dine. Finner man ikke inspirasjon her, tror jeg ikke det er mulig et annet sted!

 5. Karianne

  Alt ser utrolig godt ut, Kristine! Nammm 😀
  Kjøpte inn laks selv i dag og torsk har jeg i fryseren, får se hva det blir til. Mange gode tilberedningstips her i allefall! Takk!! 😀
  Ha en fin kveld!

 6. Hanne

  Så absolutt! Nam, nam, masse som fristet i dette innlegget 😀
  Jeg har faktisk planlagt å teste mandelmel + parmesan-paneringen din til helgen, og det før jeg så dette innlegget 😎 Gleder meg ekstra nå, matvrak 😆

 7. Helene

  Nydelig mat! 😛 spørsmål: ser at Nordic Nutrition selger Ripped Freak. Har egentlig blitt advart av diverse PTer om å bruke fatburners. Så derfor: hvem ville du anbefalt å bruke dette, når, og hvordan? Hva er den fysiologiske funksjonen? Er det kun for en opplevelse av ekstra energi på diett, eller gjør den faktisk noe med metabolismen?
  Og bruker du proteinsjokolader, Kristine? Synes de kann være fryktelig gode, spesielt OhYeah og Whey2good. Maxim sine er også gode, spes de nye med litt mere karbo. Kan en sånn en erstatte et måltid om man føler for det en dag, når kvaliteten på baren er bra mht til fett og ingrediensene generelt, selv på diett? Tross alt er det jo kaloriregnskapet som skal være i orden om man vil ned i fett%.
  Hva mener du? 😉

 8. hanne

  Å herre jesus bli jo bare sulten av å se på bildene. Så mye deilig og god fisk 😆 Todd rulle vel øynene opp i hodet og viking ørene står i alle retnigner når han lukter slik middag:)

 9. Anonym

  DEFINITIVT!!! ALT FRISTET 😀
  Og måten det er presentert på gjør at en får vann i munnen. Du er kjempe flink.

  PS: Så noen fantastiske bilder av deg i BODY som lå på treningssenteret vårt. Ble så utrolig rørt inni meg. Du har bare klart alt jeg drømmer om. Du er så utrolig flott!

 10. Kristine

  @Rie Aleksandra: Uer tror jeg ikke at jeg har smakt! Smørstekt kveite er en av mine favoritter – på restaurant vel å merke.
  Jeg må få opp styrken litt igjen først tror jeg.. jeg er fortsatt støl etter mandagens benøkt 😯

  @Martine: Det var godt å komme hjem til norsk mat igjen, absolutt. Mye god mat der og, men det blir noe annet – og noe man blir lei av etter et par uker. Jeg spiste faktisk nydelig laks i Las Vegas, men det var på en veldig fin (les:dyr) restaurant 😀

  @Guro: Liker ikke fisk?? Å joda, du må bare prøve med noen nye, forskjellige smaker til – bare ren fisk synes ikke jeg er noe stor smaksopplevelse heller.

  @Charlotte: Det kan du egentlig velge selv, her ble rugsprø brukt 🙂

  @mjuuugly: Takk for det 😀 Om man tør å blande utradisjonelt søtt og salt får man seg stadig mange gode smaksopplevelser (og kanskje overraskelser) 😀

  @Karianne: Så, ble det fisk til middag på deg og? 😀 Ha en fin kveld!

  @silje’s fremgang.: Så bra, ble fristet selv :mrgreen:

  @Hanne: Ah, det er godt – jeg er helt sikker på at du vil like det. Og viktig å steke i smør (eller en god olje) slik at overflaten blir ordentlig sprø.

  @Helene: Ripped freak ble litt for sterkt for min del, men therm x-energy er litt mildere – jeg foretrekker det. Når det er sagt så ser jeg ingen stor hensikt med å ta det i det daglige. Det kan være gunstig på diett ettersom energien daler når fett% blir drastisk lav. Det øker pulsen slik at man blir mer oppvakt og orker mer på trening, det er med andre ord ganske meningsløst å ta dersom man ikke trener noe særlig. Det er heller ikke nødvendig for å gå ned i vekt.
  En proteinbar i ny og ne er (i mine øyne) helt greit 🙂

  @hanne: Todd er alltid interessert i det jeg spiser, han fikk smake på skyren min tidligere i dag 😀

  @Anonym: Så bra! Jeg fristet som sagt meg selv 😀
  Åh takk 😳

 11. Vibece

  ALT fristet….bortsett fra at jeg ikke klarer å spise fisk 🙁 Jeg vil veldig gjerne like det, men det går bare ikke. Det vokser i munnen på meg..

 12. Fantasia

  Dette så ekstremt godt, sunt og fristende ut:) Blir nok til å lage alle rettene etter hvert:)

  – Fantasia

 13. Kristine

  @Vibece: Jeg kan forstå at du ikke liker laks, veldig mye smak (som jeg elsker).. Men torsk er det jo nesten ikke smak på, og om du panerer fileten kjenner du (nesten) ikke forskjell på det eller kylling 🙂 Men then again, hvorfor spise noe man ikke liker 😉

  @Fantasia: Så bra! Fisk er nam 😀

 14. Tilbaketråkk: Middagsplan uke 33 « Cecilie

 15. Therese

  Hei! Fantastisk bra blogg! Håper du kommer ut med en kokebok i nermeste framtid! tror behovet ligger der ute å venter på deg 😉 Jeg skal i allefall handle heftet du planlegger å gi ut snart, gleder meg!

  Ha en fin dag! 😀

Det er stengt for kommentarer.