Dagens

Dagens kjipe;
Ferien hadde satt sine spor på hukommelsen, så passordet for å logge seg på jobb var borte vekk i dag morges. Tre feilforsøk og jeg måtte pent vente til hjelpen omsider kom på jobb en time senere.

Dagens opptur;
Dro til frisøren og stripet håret.. det er neimen ikke hverdagskost for en med metervis av hår. Noe av det beste jeg vet er å bli dullet med på håret; vasking, hodebunnsmassasje og børsting.

Dagens trening;
Det fristet ikke nevneverdig å trene etter en lang arbeidsdag, men jeg vet hvor godt det føles etterpå så jeg kom meg avgårde. Det ble bentrening (etter snart tre ukers fri): Sittende lårcurl, utfall, knebøy i smith og leg ext.
Avsluttet med 30 min kardio på mølla.

Dagens mat;

Lunsj: Tomater, fersken og nektarin
Etter trening: Blåbærskyr med bringebær

Middag: Fantastisk god wok med smak av søtt, salt, syrlig og spicy.

: Svinefilet, purreløk, rød- og grønn currypaste, kokosmelk, hvitløk, chili, banan, eple, ananas, cashewnøtter, peanøtter.

Dessert: Dream-is karamell

Det var noen som lurte på hva jeg mente med underholdende lesing i forrige innlegg, og da siktet jeg til Kari Jaquesson og hennes uttalelse om en artikkel som omhandlet frokost. Jeg ønsker ikke å involvere meg i diskusjonen da det er tydelig at hun misforstår det som blir skrevet og videre mangler gode argumenter for det hun selv skriver og mener (nedsettende personkarakteristikk om de som mener noe annet enn henne viser dette ganske tydelig), da kommer det sjeldent noe produktivt ut av det – men jeg vil si at det er synd at kjente profiler oppfører seg slik.
Jeg har sagt det før og sier det igjen; det finnes ingen fasit på hvordan folk skal leve og hva som passer en best. Om man fortsetter å være naiv og utelukker andre måter som ikke tilsvarer det man selv gjør og trives med vil man frarøve mange muligheter. Dessuten skal man være forsiktig med å sette folk i bås, noe hun gjør med både overvektige og ‘fitnessfolk’.
Selv om frokost er positivt for mange, er det ikke nødvendig for alle. Hvorfor spise når man ikke er sulten? Hvorfor ikke spise når man er sulten? Det er hva og hvor mye man spiser som er det avgjørende, ikke når.

Ikke gjør det så vanskelig! :grin:

28 kommentarer til “Dagens

  1. Stine

    Åh, nå fikk jeg lyst på både dream-is og frisørtime 😆

    Leste innlegget i går, og ble egentlig bare flau på hennes vegne. Utrolig saklig å konkludere med at det Børge kommer med er tull på bakgrunn av hvordan han ser ut.. 🙄 Ikke mye åpen for diskusjon og nye impulser og forsvarer det meste med «min erfaring er..». Veldig synd når hun er såpass «stor» innen treningsindustrien i Norge. Jeg ble sjokkert over måten hun skriver om overvektige på; som om de har null viljestyrke og kontroll over egne liv. Tror mange (inkl. meg) mistet respekten for henne etter å ha lest innlegget og svar på kommentarer.

  2. Rie Aleksandra

    Nå fikk jeg lyst på is, men Diplom Royal Crème Brûlée, den er farlig, farlig, farlig god!

    Enig med Stine her ang. Kari, man har mistet fullstendig respekten for henne. Men, vi som er «over gjennomsnittlig interessert i trening og kosthold» har jo ikke noe vi skulle sagt. 🙄

  3. Anette

    Ja, stakkars.. Leste på bloggen hennes og hun fikk virkelig kjørt seg. Man kan ikke gå til personangrep pga en artikkel om mat??? Jeg ble utrolig sjokkert over måten hun ordla seg på. Ikke bare det, men hun tror virkelig at overvektige mennesker er lite smarte og at de nå vil tro at så lenge de hopper over frokost kan de spise hva de måtte ønske resten av dagen.

  4. Malin

    Flott inlegg. Det er så viktig å ikke putte folk i bås, mye av årsaken til at jeg utviklet spise forstyrrelse etter jg begynte å trene var fordi jeg leste så mye om hva man burde og ikke burde, noe var ment for overvektige andre ikke, men jeg tok til meg alt og trene og spiste på en måte som ikke passet for min kropp. Enden på viset var at jeg ble altfor fokusert på hva som var «riktig» isteden for å lytte til hva faktisk min kropp trengte. Fordi det i andres øyne er feil er det ikke dermed sikkert det er det for meg. Selv MÅ jeg ha frokost fordi jeg er sulten med engan jeg står opp, tidligere var jeg aldri sulten om morgenen og spiste derfor ikke frokost. Lytt til kroppen, det vil gi fremgang og resultater! Du er stor inspirasjon, og av alt jeg har lest på bloggen din har kun vært positivt! 🙂 Stå på Kristine, ønsker deg alt godt!

  5. Jane

    Enig med deg angående Kari..

    Har savna matoppskriftene dine mens du har vært på ferie. Men er mange gode tips her fra før da:)

    Jeg er ingen frokostspiser for jeg er ikke sulten når jeg står opp. når jeg trener på morran så passer jeg selvfølgelig på å spise først, men ellers ikke. Jeg spiser store måltider:)

  6. Lill Adriana

    Hello K.

    For en ferie dere har hatt.. 😯 Skal nok luke ut noen tips fra deg når vi reiser. Blir en stund til enda, men vi har planlagt en slik rundtur i USA.

    Flotte innlegg som alltid, og jeg følger med. 😀

    Spørsmål til deg, ang. IF. Har du noen gode troverdige artikler? Som du kanskje vet er både jeg og TC fornøyde med IF. Men i det siste har noen kjente av meg mast veldig på meg om hvor viktig frokost er for fordøyelsen og ikke minst forbrenningen. Og jeg må innrømme jeg er litt lei av å forklare. Hadde jeg hatt en god artikkel fra en troverdig kilde, tror jeg det ville gjøre det hele mye lettere.

    Hils hjem!

  7. mjuuugly

    Kari er en flott dame, men jeg er helt enig med deg. Hun er dønn lik ernæringsfysiologer, -følger helsemyndighetenes anbefalinger. For veldig mange lønner det seg å finne en helt ny vei og ikke følge disse rådene som blir anbefalt av myndighetene og profilerte damer som henne selv. Vi er ikke sunnere og friskere enn mange andre land, men vi spiser helt annerledes, det burde ringe noen bjeller og vi burde lære av folkene rundt i verden som ikke kan kjøpe seg friske!

    Og forresten, godt å ha deg hjemme igjen 🙂

  8. Hanne

    Så enig angående frokost-diskusjonen 8)

    Jeg lengter etter en frisørtime nå.. Det skal bli så godt å få frisket opp litt! Ellers godt å høre at også superjenter surrer etter ferie! 😆

  9. Kristina

    Hei!
    Jeg tror nok at det Kari reagerte aller mest på var at han som skrev denne artikkelen var en statsvitenskapstudent med kun et ønske om en «god» sak, og dermed var ikke denne artikkelen basert på kunnskap.

    Han trekker en parallell mellom det å spise frokost og overvekt – noe som jo er like feil som å anta at alle MÅ spise frokost. Jeg skjønner også at dette ikke var den underliggende beskjeden ( som var kalorier inn under kalorier ut) men det var det han sa. Jeg tror hun har sett seg lei på uttalelser i media som skaper forvirring.

    Kari jobber til daglig med overvektige, en gruppe jeg tror hun har mye respekt for og kunnskap om.

    «fitnessfolk» har ofte en helt fantastisk evne til å kontrollere seg selv, og kostholdet sitt. I en ideell verden skulle de aller fleste overvektige settes på en slik type diett. Desverre er det sjeldent mulig, det er jo en grunn til at de har blitt overvektige – og selv ikke klarer å gjøre endringen. Mange trenger hjelp til først å finne motivasjonen, og deretter ta små steg mot målet sitt for å hele tiden føle på at de faktisk får til noe.
    Snur man hele den daglige dietten deres på hodet blir det for mye på en gang, og nederlaget der man «sprekkker» kommer raskt og føles alt annet enn motiverende.

    Jeg synes vel ikke «fitnessfolk» er noe bedre enn vi «ernæringsfysiologer som alltid skal følge de statlige anbefalingene» i grunn…Når personer fra fitnessmiljø uttaler seg i slike debatter er det ofte med holdningen om at vi alle burde spise som dere for å gå ned i vekt, og at ernæringsfysiologer er kunnskapsløse idioter som anbefaler noe annet. Igjen; JA hvis vi kunne fått alle til å finne samme motivasjon og selvkontroll som dere hadde det vært flott – men det er desverre ikke realistisk.

    Hver person må sees som èn, alle har ulike behov, ulik motivasjon, selvkontroll, familieforhold, alder, selvfølelse o.l.

    Takk for en fantastisk blogg, jeg følger din nettopp fordi jeg ikke synes du er en ensporet «fitnessfolk» jente! 🙂

    Mvh Ernæringsfysiolog Kristina.

  10. Kristine

    @Beate: 🙂

    @Kristin: Godt å høre 🙂

    @Stine: Da synes jeg du skal unne deg det 😛
    Enig, det var måten hun ordla seg på som jeg reagert på. Det er helt greit at vi har et ulik syn på kosthold, men la oss holde oss for gode til drittslenging.

    @Rie Aleksandra: Jeg liker jo all slags is, og Royal serien er farlig god ja.
    Nei vi er jo så ekstreme så ingen ‘normale’ kan gjøre det vi gjør 😎

    @Anette: Hun får de til å høres ut som noen matmonstre som går berserk om de ikke får mat kontinuerlig i løpet av dagen ja, jeg tror det er langt ifra hele problemet.

    @Maria T: Ja og det er veldig synd, man kommer alltid lengre med et åpent sinn.

    @Malin: Det er nettopp det jeg vil frem til, det er ingen opplegg som er riktig for alle – derfor må man ikke gi uttrykk for det og avslå andre måter å leve sunt på.
    Godt at du har funnet ut av det, og nyt frokosten din 😀

    @Jane: Jeg liker også store måltider som du ser, og det blir nok mer god mat fremover 🙂

    @Lill Adriana: Ja, det må du gjøre. Drømmer om å dra på en tur til – allerede! Men det får vente litt 🙂
    Jeg følger ikke alle prinsipper av IF, det er mer et eget Kristine-opplegg 😀 , men anbefaler deg å lese artikler på leangains.com. Han skriver bra, formulerer seg på en god og lett måte, samt viser til mye forskning.
    Hilse tilbake!

    @mjuuugly: ja det er og har alltid vært en forskjell på når og hvor ofte folk velger å spise, og det er jo ikke slik at noe er sunnere eller bedre enn det andre – det er bare først nå i det siste at det er blitt satt fokus på det og bra er det. Et individ = individuelle behov. Ganske logisk i mine øyne 🙂
    Takk for det!

    @Suzan: Det var fantastisk godt!

    @Malin: Der har du det vettu :mrgreen:

    @Hanne: Klin til med en frisørtime nå Hanne! 😀 Det var godt å friske opp litt i kråkereiret, selv om ingen andre enn meg ser noe forskjell..

    @Åse Marie: Veldig synd.. men det skaper jo litt blest, sikkert det som var baktanken 🙂

    @Kristina: Hei!
    Det var egentlig ikke motivasjonen bak Karis innlegg jeg reagerte på, jeg skjønner reaksjonen i og med at hun misoppfattet det som at frokost er negativt og en anbefalning til alle om å kutte den ut. Det er måten hun ordlegger seg på, ord som ‘dott’, ‘jypling’ og ‘synes du han ser supersunn, fresh og velernært ut?’.
    Det setter standarden for hvilken type diskusjon hun er ute etter, at hun vet best og alle andre som mener noe annet er ikke like oppegående og fin som hun?
    Slike utsagn hjelper ikke folk til å finne sin egen vei i kostholdsjungelen, det er nettopp slikt som skaper forvirring (!).

    Det er riktig som du sier at mange overvektige trenger motivasjon, men de trenger også kunnskap. Kunnskap om at man ikke behøver å gå på diett eller spise hver 3.time for å gå ned i vekt, samt de uendelige alternativene man har til tradisjonelle, kaloririke matvarer.
    Motivasjonen til ‘fitnessfolk’ (og da snakker jeg for meg selv) er at man skal nå et mål, en konkurranse. Når konkurransen er over må jeg også jobbe for å opprettholde en balanse i matveien, det faller seg ikke alltid naturlig og jeg får testet viljestyrken flere ganger – og jeg er helt overbevist om at den selvkontrollen jeg har fått og jobber med hadde sklidd ut dersom jeg trodde det kun var én riktig måte å gjøre ting på. Å gjøre noe bare fordi det er det ‘riktige’, ikke fordi det passer meg og mitt liv best. Mange føler nok et nederlag av at man ikke klarer å tilpasse seg alle kriteriene som blir satt for en sunn livsstil, tenk om de kunne slippe dette?
    Husk at ensporet tankegang finnes overalt.

    Jeg er helt enig i det siste du skriver, og jeg tror vi heldigvis har kommet langt på vei til å vite, forstå og leve slik.
    Takk for utfyllende kommentar, et viktig emne å diskutere.
    Ha en fortsatt fin dag!
    😀

  11. Kristine

    Så flott og ha deg «tilbake» :mrgreen:

    Det er dumt at slike forbilder og guruer skal ha rett og komme med et svar. Det finnes mange veier til Rome, hvor det verken er noe som er riktig eller galt.

  12. Anne

    Kari nevner overvektige og praktikk — og jeg tror nok at når det gjelder mennesker som er overvektige, har lite kunnskap/ erfaring med trening og kosthold, samt har et veldig følelsesmessig forhold til mat, har godt av å spise frokost for, som hun sier, unngå overspising senere.

    Men for oss som har trent en del og satt oss inn i ernæring (selv om det bare er på hobbybasis) og som har et mer «kalkulerende» forhold til hva som går inn og hva vi trener ut, så funker det helt greit å ikke spise frokost. Det er en grei måte å kutte kalorier, fordi man er jo bare trøtt og kaffetrengende likevel de første timene…

  13. Anette

    Hei igjen! Jeg blir bare mere og mere imponert av deg, Kristina. Hvordan du ordlegger deg, du viser respekt for andres synspunkter og meninger, du formulerer deg godt og får tydelig frem ditt budskap. Stå på! Spennende å følge deg. Bor du i nærheten av Oslo? Vært gøy og hatt en PT-time med deg. 😉 Ikke noe fitness-jente jeg, altså. Er 35 år med to små barn og litt for mye fett på kroppen. He he. Ha en fortsatt fin dag!

  14. Therese

    WOOOORD, ernæringsfysiolog Kristina. Har sittet og tygd på NETTOPP dette selv, men erfaringmessig blir det bare å hive tennveske på bålet å prøve å uttale seg. Hadde bare «den overvektige mannen i gata» hatt disiplinen og strukturen som fitnessfolk flest (vel, da hadde de heller ikke slitt med akkurat det de sliter med til daglig da..). Kosthold, spesielt i forhold til vektregulering, er et meget betent tema.
    Ingen ukjent sak at jeg og Kristine her er en del uenig i dette med måltidshyppighet og frokost, men jeg følger med her fordét 🙂
    Henter inspirasjon til trening, jeg 🙂

  15. Kristine

    @Kristine: Takk for det! Kjenner at jeg er lei av trangsynte meninger selv..

    @Anne: Det forstår jeg, og det er ikke der uenigheten ligger. Dessuten snakker jeg ikke bare om overvektige, men om allmennheten – ikke alle ser glede og nytte av mange små måltider om dagen.
    Apropos det siste, i dag er jeg både ekstremt trøtt og kaffetørst 🙂

    @Anette: Hei! Tusen takk, det var veldig hyggelig!
    Jeg trener på kolbotn, så kanskje om du er i nærheten en dag 🙂

    @Camilla: Takk for det! Nei, jeg har aldri prøvd noe av det.
    Når det er sagt så frister det heller ikke så mye, jeg har smakt et ‘kalorifritt ‘sjokoladepålegg fra et annet merke og det smakte pyton. Fikk bare en fett og ekkel ettersmak. Dessuten liker ikke magen min så altfor mye søtningsstoffer.

    @Therese: Nå synes jo jeg det er litt trist at du (og flere andre) er uenig i at det finnes flere måter å legge opp kostholdet sitt på.
    Jeg skriver ikke noe imot at frokost er viktig og positivt for mange (spesielt barn), og at mange små måltider er fint om man trives og har tid til å lage/spise matpakker o.l. Jeg skriver kun at det ikke gjelder for alle. Jeg tror imidlertid at overvekt handler mer det psykiske enn at de ‘hiver seg over mat’ med en gang de kjenner seg litt sultne. Jeg tror ikke frokost er eneste løsningen på overspising. Jeg tror videre det er lett å misforstå konseptet ‘mange, små måltider’ nettopp fordi måltidsporsjonene varierer mye fra person til person med tanke på hva som egentlig er ‘lite’ mat. Dessuten er det mange som foretrekker å spise større måltider som man blir mett av, og kveldsmat/snacks om kvelden.
    Jeg snakker heller ikke bare om overvektige, men alle kroppsfasonger, størrelser og livssituasjon. Jeg har fått veldig mange inspirerende mail fra folk (spesielt småbarnsmammaer og voksne damer) som har slitt med både vekt og kosthold, og som synes det er godt med færre, større måltider.
    Jeg hadde mistrivdes med å spise når jeg ikke er sulten, alltid ventende på neste måltid. Jeg tror jeg aldri har småspist så mye som jeg gjorde de ukene jeg testet det ut. Kjølskapsdøra og skapdører gikk varme 😀

    Jeg håper treningen tar seg opp etterhvert, akkurat nå går jeg haltende rundt med den verste treningsverken i bena :mrgreen:

  16. Therese

    Tja, skal ikke benekte at jeg har tungt for å anbefale få måltider pr dag (selv om en viss masteroppgave med fokus på muskeltilvekst skulle tilsi at det ville være gunstig i DET øyemed..). Når dét er sagt, så respekterer jeg full ut at mange ønsker å løse dette med måltidshyppighet på sin måte, og ser at en del sverger til nettopp dette. Mye av årsaken til at du opplever meg og andre faglærte som «rigide» på dette området, er at vi i hovedsak jobber med/møter personer som har hatt et ustrukturert forhold til mat, og som sliter med sine helseproblemer og/eller overvekt pga dette. Ved å få en rytme på kostholdet, får de «kontakt» med sin naturlige sult/metthets regulering, unngår i større grad søtsug gjennom dagen, og ikke minst å falle for fristelsen å hive i seg store måltider (eller konstant småspise) på kvelden pga at de tidligere på dagen har vært «flinke» og ikke spist så mye. Jeg er også helt enig i («klar over» er bedre å si, ettersom dette er høyst reellt) at overvekt i mange tilfeller handler om psykologi. Det er også derfor man savner et større tilbud i det norske helsevesen som tilbyr et slikt tverrfaglig samarbeid; ern-fysiolog, fysiot, trenere, psykologer mm. Hadde alle hatt den disiplin og kunnskap om mat som fitnessutøvere, så ville de neppe hatt sine problemer i utangspunktet. Men uten den disiplin, og ofte med psykologiske utfordringer til bakgrunn, har mange et helt annet utgangspunkt enn oss «helsefreaker» 🙂

    Dette er ikke et direkte personangrep på deg Kristine; synes bare en av dine lesere var veldig «right on it», og følte for å kommentere det. Du gjør en kjempe bra jobb i å nettopp være en inspirator og motivator for personer uten nødvendigvis samme disiplin og kunnskap. Du gir masse flotte tips om oppskrifter og retter, og har mange flotte innlegg om etikk (!), kosthold og helse. For mange av oss hjemmetrenere hjelper det dessuten å se treningsbilder og -videoer av andre, for å hente dagens inspirasjon til å gjøre samme innsatsen selv 😉

  17. Kristine

    Det respekterer jeg – men i motsetning til deg så har ikke jeg tungt for å anbefale folk om hyppige, små måltider dersom de foretrekker det, samtidig som jeg synes det er greit å anbefale andre om at det ikke er den eneste måten å gjøre ting på. Jeg er altså ikke for eller imot noe, jeg ser bare flere muligheter. Jeg kan ikke helt se hvordan flere små måltider hadde gjort livet mitt bedre, og jeg kan heller ikke se noe grunn for at alle skal gjøre det samme. Og det handler ikke om at jeg er ‘fitnessutøver’, for jeg ser helt ærlig ikke på meg som det. Dette kostholdsmønsteret har jeg uansett hatt i over ti år.
    Vi er enige i at det beste er å ha en rutine og struktur i kostholdet, og det mener jeg at man kan ha uavhengig av frokost og mat hver 3.time. Lunsj, middag og kveldsmat er også en rutine.
    Jeg tror man enten kan fokusere på jevnt blodsukker (som uansett vil stabiliseres etter tid) eller sultfølelse. Du skriver at man skal fokusere på å få en naturlig sult- og metthetsfølelse, men hvordan kan man få det når man spiser så ofte og nesten med en ‘forebyggende’ effekt.
    Da jeg spiste lite og ofte trigget det som sagt til småspising, og dessuten følte jeg meg konstant sulten fordi jeg aldri fikk spist nok når jeg først spiste. Men det var kanskje bare følelsen, mye ligger i hodet og.
    Og et tverrfaglig samarbeid er jeg absolutt enig i, det er på høy tid.
    Jeg tar det ikke personlig Therese, det må ikke du heller gjøre 🙂 Synes det er bra at vi får diskutert det jeg – men jeg kjenner litt oppgitthet over at jeg ofte blir misforstått. Jeg prøver ikke å gå imot det som allerede har vært en ‘sannhet’ lenge og som fungerer for svært mange, jeg prøver å hjelpe de som føler at de faller utenfor dette. Man kan heller ikke glemme at hyppige, små måltider er velkjent i fitnessmiljøet, så om man skal påstå at det jeg gjør krever ‘ekstra’ viljestyrke så må man jo påstå det samme med matpakker hver 3.time. Det ironiske er at det spisemønsteret ble for vanskelig for meg 🙂

  18. Lill Adriana

    Dette er litt intessant. Vil egentlig bare meddele at både jeg og min samboer har lettere for å «holde» dietten nå som vi spiser færre måltider. Jeg har i mange år spist så mye, og så ofte at jeg har pådratt fordøyelsessystemet mitt ekstra mye magesyre oppover mot brystet. Dette nevner jeg bare for illustrere hvor liten kontroll jeg hadde på matinntaket. (Prøver ikke å si at det var effekten av å spise ofte. Problemet mitt var å begrense mengde i tillegg til at jeg spiste ofte)

    Når jeg spiste ofte og til faste tider var det bare plagsomt å måtte spise så lite hver gang. Ble fort sulten igjen. Og jeg «sprakk» derfor oftere. Etter at jeg har kuttet ned på antall måltider, men økt mengde mat, blir jeg god og mett. Jeg slipper å tenke på mat hele dagen.

    Og dette har jeg fakisk diskutert med en ernæringsfysiolog som mener at denne formen å spise på ikke krever mer selvdisiplin enn å «holde» seg til det lille man spiser når man må øke antall måltider.

    Men når det er sagt mener jeg ikke at dette er den beste løsningen. Men tror at hvis man forstår konseptet bak eksempelvis IF, eller andre «alternative» dietter så kan de være minst like effektive, sunne og enkle å leve med som de tradisjonelle dietter der man spiser hver tredje time eller lignende.

    Jeg synes det er supert at Kristine anbefaler eller forteller om sine spisevaner, spesielt fordi det beste er å teste ut selv, og hva som fungerer best på sin egen kropp. Men da trenger man å vite om flere alternativer. Så er det opp til hver enkelt å finne ut hva som fungerer best.

    Skal man legge om livsstil, eller følge en diett, uansett type så kreves det litt selvdisiplin.

  19. Thomas

    Vil bare gi honnør for en fantastisk blogg. Er innom flere ganger ukentlig, og må si det er noe av favorittlesingen min.

    Mht spising, kan jeg hvertfall for min egen del si at færre og større måltider har gjort hverdagen min mye bedre. Tidligere fulgte jeg slavisk klokken, og det var krise om det gikk mer enn 3 timer siden forrige måltid. Har aldri følt meg mer sulten enn jeg gjorde da, selv om jeg spiste greie mengder mat (lå vel i snitt på et sted mellom 3-4000 kcal/dag), og aldri hatt mer svingninger i blodsukkeret/energinivået. Etter jeg gikk bort fra dette og heller konsentrerte meg mer om totalt antall kcalorier og næringsinnhold i løpet av en dag, ble alt bedre for MEG PERSONLIG. Er jeg sulten som idag, spiser jeg frokost, hvis ikke kan det gjerne drøye til 2-3 utpå dagen før jeg spiser. Det eneste jeg følger idag, er inntak av kcalorier, og at jeg prøver å spise et stort måltid et par timer før trening. Aldri hatt det bedre fysisk og psykisk i forhold til matvanene 🙂 Er helt enig i at man kan supplere forskning og kunnskap med hva som føles riktig for en selv, i stedet for å føle seg tvunget til å følge noe som passer andre!

  20. Kristine

    Lill og Thomas – takk for at dere deler erfaringer. Glad for å høre at dere også har funnet noe som fungerer bedre for dere!

Det er stengt for kommentarer.