Gull i skogen

Vi har jo skogen rett ved huset og på den stien som ligger nærmest oss så ligger det gull, nærmere bestemt kantareller.
Jeg så i fjor høst at det var all slags sopp i skogen, og mengder av det, men jeg har jo ikke peiling på det – og med diverse historier om forgiftning friskt i minne har jeg bare latt de være. Blåbær er liksom litt tryggere å plukke. 
Det var inntil i går, etter en nærmere sjekk av disse knallgule soppene kom vi frem til at det måtte være kantareller. Det er litt tidlig, men jeg leste at de kan komme allerede i juni.

Det smakte helt nydelig med smørstekte kantareller til gårsdagens middag som var grillet svinefilet, salat og poteter.

Ellers er det godt å ha ferie, godt å sove litt lenger om morgenen. Jeg starter hver dag med en tur med Jack og deretter det som frister der og da. Jeg er vant til å ha dagene ganske planlagt, men det er godt å leve litt spontant og. På onsdag ble det to joggeøkter på til sammen 45 min. På torsdag fikk jeg trent rygg og ben med pappa, i går ble det trasking i byen for å vise besøket hvor fint det er i oslo.. Og i dag blir det styrke igjen. Joggetur får vente litt til det blir tørrere i skogen, liker bedre å jogge der enn på tredemølle.

Vi reiser om fire dager, og det er en del ting å fikse i forkant;
Skrive (lang) liste til lillesøster om alt som må huskes og gjøres da hun skal passe hund og hus
Pakke ‘kofferten’ til Todd og kjøre han til mamma
Bestille leiebil
Lage kjørerute
Skaffe internasjonalt førerkort (?)
Pakke smart (mistenker at jeg vil ha med mer enn kofferten tillater)

Nå kjenner jeg at jeg begynner å planlegge for mye igjen..
Ta livet som det faller seg 🙂


Se mulighetene, ikke hindringene.

 

14 tanker om “Gull i skogen

 1. avatarcarina

  må være deilig emd ferie ja 🙂

  hehehe..kjenner meg igjen med pakkingen du,men hvis du pakker klæra dine inn i plastposer..får du plass til endel mer..hehehe 😉 prøv det 😉 kan hende du får med deg alt du vil ha med..fnis

  god helg 😀

 2. avatarElisabet

  Du treng ikkje å tenke på noko internasjonalt førarkortgreier i usa. Det norske førarkortet funker heilt fint til å leige bil, få fartsbot og alt det som følger;-D
  God tur!

 3. avatarhanne

  Pakke kofferten til Todd ja, mått flir når du skrev det:) Blir glad når du skriver slikt, det betyr du tar vare på de og er glade i de:) Er nå glad i alle dyr men har en spesiell forkjærlighet for katter da:) God tur til americano:)

 4. avatarCamilla/Mamma Glemmer

  Det blir sikkert en helt super tur! Du klarer deg nok uten int.førerkort for en ferietur, ja. Men kan variere fra stat til stat, så lurt å dobbeltsjekke. Vi har måttet skaffe oss det, men nå skal jo vi bo ett år i Virginia og kjøpe oss bil. Kos deg masse på tur! Neste gang jeg taster bor jeg nok «over there» 🙂

  PS: Skriver ikke lenger på Mamma Glemmer bloggen og USA bloggen vår har vi bestemt oss for å ha lukket, så du ser meg nok bare som Camilla fremover.

 5. avatarAnn Katrin

  Goood tur 😀 Kanskje du rekker å stikke innom Heidi Vonka Koi mens du er i LA? Hun trener visst på Golds ved/på Venice Beach (om husken min ikke er gal) 🙂

  Uansett må du ikke pakke så masse hjemmefra, du skal jo dit og shoppe!!

  Dyra får nok en super ferie de også med lite stress og masse kos 🙂

  KLEM!

 6. avatarHanne

  Jammen det er gøy å planlegge morsomme ting! Så lenge du ikke ender opp med et stramt program for hva som skal skje hver eneste dag fremover synes jeg du skal planlegge så mye du bare ønsker 😀

  Synd at det ikke ble konkurranse på deg, – det hadde vært noe å sett, det! – men det kommer nok mange gode år for deg fremover. Pass godt på deg selv fremover og ta vare på kroppen din så godt du kan. Sørg for å få slappet av på tur, og nyyyyt livet. 😀

  – og husk å veie koffertene og sette på sånn teit USA-lås så ikke tollen blir sinte på dere 😯 😆

 7. avatarHege

  Jeg elsker å være spontan …hvis jeg bare får planlegge det på forhånd 😀

  Selv har jeg innfunnet meg med at jeg er et planleggings- og listemenneske. Til mitt forsvar synes jeg jeg får så utrolig mye mer ut av dagene på den måten, og kan dermed lettere si ja når mer uforutsette invitasjoner melder seg.

  Nyt ferien i USA, har selv bare vært i NY – får du muligheten på denne turen sier jeg bare: GO!

  Ellers skal du kanskje ta en titt på den konkurransen du opprinnelig tenkte å delta på? Research kommer alltid godt med!

  Kos deg, og husk å nyte! h 😀

 8. avatarAnnka

  Ha en knall tur! 🙂 Håper du får det megaflott- fortjenes! 🙂 Stor sommerklem til deg!
  PS.
  Går selv for kantarell(som det du fant), blekksopp(før den blekkes er den veldig god+ lett å kjenne igjen med sin spisse form) og piggsopp(skilles fra hvit fluesopp på den måten at den har små pigger på undersiden mens fluesoppen har riller). Så nå er det bare å gå ut og plukke! 🙂

 9. avatarMalin

  Jeg tror nok det er smart med ett par 2DO lister før en skal reise så langt. Jeg glemmer det utroligste om jeg ikke har det nedskrevet 😉
  Håper dere får en fantastisk fin tur, selv om det ikke blir konkurranse på deg. USA har nok mye spennende å by på 😀

  Jeg skulle også tipse om hengelåsen, slik som Hanne. Så da vet du hvertfall det :mrgreen:

 10. avatarEagle

  Hvor går road-tripen? Venice Beach er helt fantastisk! Livet og stemningen for trening er i en helt annen liga enn en kan forestille seg fra alt man har lest og sett på bilder/video.

  Dere kommer til å få en fantastisk tur!

 11. avatarMjuuugly

  Heisann Kristine! Jeg linket til deg på bloggen, håper det går greit! Ønsker deg en god tur og håper du storkoser deg 🙂

 12. avatarKristine Innleggsforfatter

  Tusen takk dere!

  @Camilla/Mamma Glemmer: Tusen takk for bloggen din, jeg har fulgt deg hele veien. Håper dere får et kjempefint år i usa, det fortjener du nå 🙂

  @Ann Katrin: Takk! Venice og golds skal vi nok innom ja 🙂
  Jeg tipper at dyra får det kjempefint, de er i de beste hender. Stor klem

  @Hanne: Da har vi leid bil og planlagt sånn halvveis hvor vi skal og når, men ikke noe mer enn det 😎 Reiserute: LA – San Fransisco – Las Vegas – Grand Canyon – LA.
  Jeg har kjøpt en liten hengelås, håper det er godt nok.

  @Hege: Haha, my words exactly 😉 Ja kanskje vi tar en titt, bor jo rett ved.
  Takk for det 🙂

  @Annka: Du har jo soppferdigheter! 🙂 Jeg skal ta en grundigere titt til høsten for å se hva som egentlig vokser i skogen bak her, kanskje det er flere ‘skatter’.
  Stor klem

  @Beate: Tusen takk Beate!

  @Malin: Jeg glemmer ofte tannbørsten jeg – av alle ting.. men heldigvis kan mye kjøpes om det skulle bli glemt. Nå tror jeg at jeg har fått med meg alt faktisk, kofferten til Todd er til og med ferdigpakket (og han aner ugler i mosen) 🙂

  @Eagle: LA – San Fransisco – Vegas 😀 Vi blir i LA den første uka, så det er klart at Venice skal besøkes. Ja det tror og håper jeg og!

  @Mjuuugly: Ja klart det, skal linke til deg og. Tusen takk, fortsatt god sommer til deg!

 13. avatarRie Aleksandra

  Nå titter kantarellene frem flere plasser, og dette er tredje «rapporten» jeg ser via mail/facebook/blogg. Har dessverre ikke kommet meg ut på leting selv ennå, men så skal jo jeg lade batteriene til timelange turer maaaange dager fremover nå i høst. 😉 Men skal ikke klage, ble moreller, blåbær, bringebær, rips og markjordbær på tur i dag!

  Nå får jeg (heldigvis!) snart to blogger å oppdatere fremover! :mrgreen:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *