Atsjoo

De høyt elskede skogsturene mine har blitt litt av en kraftanstrengelse. Med én gang jeg beveger meg innover blant trær og gress begynner øynene og nesa å klø.. til og med i halsen! Og deretter svir det i øynene og jeg nyser som besatt. Det er først de siste årene jeg har kjent dette, og det har blitt verre for hvert år som har gått. Man blir jo så slapp og utafor av det.. jeg vet ikke helt hva jeg er allergisk mot, men tipper det er gresspollen. Jeg vil helst ikke ta noen tabletter for det, blir man ikke bare enda slappere av de?

Jeg har jogget 25-30 min hver eneste dag denne uken, med unntak av i dag. I dag er en litt seig dag. Disse turene har blitt noe lettere enn de første gangene jeg prøvde, men jeg kjemper fortsatt som en klumpfot med dårlige lunger – svett og glad blir jeg i hvert fall etterpå.
I går møtte jeg et hinder på veien, en hest. Jeg er småredd hester.
Jeg pleier å jogge igjennom skogen og ut forbi en stor gård, og der sto det plutselig en hest i veien mellom jordene – ingen mennesker. Den første tanken var å jogge raskt forbi, men da han oppdaget meg, snudde han seg, presset brystet frem og nærmest dro en latspread stående på alle fire (og du kan tenke deg hvor farlig en hest ser ut da). Jeg tipper det ikke ville ha hjulpet å snakke med en lys pusestemme til han, så jeg snudde og tok en alternativ omvei hjem.

Jeg skal ikke skrive så mye om sykdom, vil jo helst skrive om litt hyggeligere ting. Om jeg i fortsettelsen får vite at det faktisk er noe som feiler meg så skal jeg vurdere å skrive mer om det – kanskje det kan hjelpe noen andre som er syke. Inntil da satser jeg på at det var et falskt blodprøveresultat, uten å være blåøyd – for selv om jeg anser meg som veldig realist, så vet jeg at det ofte kan skje. Og nå velger jeg å klamre meg til det håpet, det gjør sommeren lettere.
Se hva jeg fikk av verdens beste mamma;

Words to live by..

Andre lever etter å kreve at ting skal skje. Møter man en hindring på sin vei, så snur man seg bare til mammaen sin, går med bestemte skritt til henne og åler seg inntil bena hennes. Gjerne med litt purremjauing for å få henne ordentlig rundt lillefingeren. Og det funker det og.

I dag er det utrolig varmt (varmerekord på soverommet i natt; 25,8 grader!), men ingen sol.. Jeg får dra meg ut av denne slappe sofatilstanden og finne på noe. Trene eller plukke blåbær kanskje? Det er jobb igjen for min del i morgen, så det gjelder å nyte fritiden man har.
Ha en fin søndag!

17 kommentarer til “Atsjoo

 1. Stine

  Jeg har også pollenallergi, og er avhengig av tabletter for å klare å fungere. Har prøvd ulike tabletter, og først på fjerde forsøk fant jeg noen jeg kunne bruke uten å være zombie hele dagen (Loratadin). Det kunne jo være verdt et forsøk dersom allergien plager deg veldig?

  Og du, forresten.. Hester er jo verdens snilleste dyr 😉
  God søndag!

 2. Siv

  Hei 🙂

  Vet ikke hvordan du stiller deg til alternativ behandling, men jeg kan ihvertfall anbefale deg å prøve kvantebehandling. Har hjulpet meg enormt!

  Klem Siv

 3. Rie

  Hvor er du sej, du jogger så meget 😛

  Hvad er det præcist du fejler? Hvis du altså vil dele det med os der kigger med og elsker din blog 😎

  Knus Rie

 4. Camilla

  Jeg bruker Aerius-tabeletter og Nasonex-nesespray mot gresspollen. Merker ikke noe til trøtthet med dem, og det holder allergien i sjakk 😉 Anbefaler IKKE å gå uten medisiner 🙂

 5. Anonym

  hvis du skal ta noen allergi tbl så ta de før sengetid.så benytter du deg av den søvndyssende effekten til nattesøvn

 6. Pia

  Jeg har gitt opp både tabletter, øyedråper og nesespray. Dette var rett og slett ikke sterke nok saker. Ble samtidig veldig trøtt av tablettene. Men de tre siste årene har jeg tatt allergisprøyte i baken;) Og dette har fungert utmerket (trenger ikke noe annet). Vet ikke helt hva det middelet heter, men det vet legen.

 7. Marianne

  Hei !

  Det er som kjent flere veier til rom, så jeg ville bare nevne at kanskje bipollen/bee pollen kan hjelpe mot din allergi, da du er skeptisk til bruk av medisiner (som meg)? 🙂

  Bipollen er ofte brukt som allergibekjempende tilskudd og kjent som naturens mest komplette og fullverdige næringsmiddel, med over 40% protein i form av aminosyrer,
  til og med 😉
  Google det opp, det er veldig viktig å begynne forsiktig og la kroppen bygge opp motstandskraften gradvis.
  Om ikke annet så kan du det i tankene til neste års sesong. 🙂

  Ha en fin innspurt før ferie 😛

 8. SLMS

  stemmer også for alternativ behandling, mtp både pollen og det andre som feiler deg.
  Vil legge til at meditasjon er healing i seg selv mtp hjerte/karsykdommer.

  God bedring. Om det går den ene eller andre veien kommer du uansett styrket ut av det.

 9. Pinglo

  Det er først og fremst de «gamle» antihistaminene som har den verste trøtthetseffekten. Jeg tåler ikke antihistaminer så godt, så jeg behandler bare symptomene med nesespray og øyedråper. Det fungerer helt greit det også. Jeg ville tatt en prat med legen, det er jo også unødvendig dyrt å skulle kjøpe antihistaminer uten resept.

  En prikktest kan jo avgjøre akkurat hva det er du reagerer på, men med tanke på tidspunkt på året og slikt, er det nok gresset du reagerer på.

 10. Kristin

  Broren min hadde store problemer med gresspollen og ble slapp av medisinene sine. Men så prøvde han ut akupunktur og klarer seg nå helt fint uten. Så det er å anbefale!

 11. Diana

  Hej! som vanligt har du så mkt klokt att säga och du ger många energi och motivation.
  Men jag undrar bara vad som hänt med Jack?! han är inte med på några bilder eller i texten längre=(
  Fick ta bort min dobermann tik för 14dagar sedan och det är så sorgligt,tycker jack är så fin därför undrar jag 🙂
  Njut söndagen och sedan din välförtjänta FERIE!!
  Kram Diana

 12. Hanne

  Nå var det mye medisinprat her 😀

  De antihistaminene som brukes mot allergi i dag (2. generasjons) gir mye mindre tretthet enn de «gamle», som Pinglo alt har nevnt. De skal i utgangspunktet ikke krysse blod-hjernebarrieren (hvor de gir søvndyssende effekt), men noen opplever likevel å bli trøtte av disse også. Heldigvis er det slik at de fleste finner en type de tåler bedre enn andre, og som ikke gir (like mye) tretthet.

  Jeg jobber på apotek, og av de reseptfrie får jeg «best» tilbakemeldinger på kestine, telfast og loratadin mtp tretthet, særlig fra de som har blitt trøtte av cetirizin/zyrtec. Aerius, som ble nevnt over her, er reseptpliktig, og også et av de man blir lite trøtt av.

  For noen avtar forresten denne trettheten etter en viss tids bruk, mens andre må prøve et annet merke. Jeg ville uansett anbefale å bruke tabletter når du først har både øye- og neseplager (m.m.), det er jo fryktelig slitsomt i lengden!

  Ellers får jeg tilføye at hester sjelden er farlige, og at du får ha en fortsatt god kveld :mrgreen:

 13. Malin

  Jeg drive også å nyser, men tror det er mer pga støv enn pollen 😉
  Håper du finner utav det og evt. får medisin som kan hjelpe. Ikke noe gøy at denne fine årstiden skal plage folk på den måten…

  Haha, du kunne jo prøvd med pusestemme på hesten. «Hest, hest, hest, heeest» 😎

 14. Thale

  Selv reagerer jeg på bjørk og gress, så jeg er allergisk ca halvparten av året 😆 jeg blir ikke trøtt av «vanlige» allergimedisiner, i alle fall ikke trøttere enn jeg allerede er pga pollen. Helt ærlig så er steroider det eneste jeg kan ta i pilleform som gir noen effekt. Jeg har derfor begynt å behandle hvert symptom for seg; astmamedisiner for lungene, nesespray for nesen og øyedråper for øynene. fungerer utmerket!

  Som den store hovedregel er større hester de roligste og snilleste. Det er ponniene du skal passe deg for, de er ordentlig rampete! :mrgreen:

 15. Cathrine

  Skjønninga! Du er herved invitert til meg for å bli kvitt hesteskrekken din 😉 Det eneste som hjelper er eksponeringsterapi og siden jeg har verdens nydeligste og snilleste Frieserhoppe stiller jeg henne disponibelt med meg som instruktør (ikke at det er noe kvalitetsstempel i seg selv men jeg lar deg jo ikke dra ut alene 😉

  Ellers håper jeg du fremdeles husker på at du bare må ringe meg om det er som venninne eller om du lurer på noe ang.prøver og sånn.. I’m here 🙂 *misses*

  Stor klem på deg 🙂 Nyte sommersolen du som kan, jeg har fått meg taxiarm!!! 😯 😎

 16. Kristine

  @Stine: Jeg fungerer greit i hverdagen, det verste er egentlig hovne og såre øyne – men det tar jeg øyedråper for. Kløing og nysing er bare irriterende 😀
  Jeg tror denne hesten var litt farlig 🙂

  @Siv: Jeg er skeptisk av natur 😆 Neida, men jeg er nok ikke av de som er verst plaget av allergi.

  @Rie: Ja jeg prøver så godt jeg kan om ikke annet 😛 Jeg skal ta nye blodprøver om en uke, om de også kommer tilbake positive (altså sykdom) – så skal jeg vurdere å skrive om det.

  @Camilla: Takker så mye for tips, det noteres, men er dette reseptfritt?

  @Anonym: Ja, der sa du noe 😀 men varer de helt til kvelden etter da mon tro.

  @Pia: Hjelpes! Så allergisk er jeg ikke 🙄 😆 Neida, blir dette bare verre så får jeg ta meg en tur til legen og sjekke om det er gresspollen eller noe annet.

  @Marianne: Ja, det skal jeg absolutt ha i tankene. Spennende!
  Takk for det, 2 dager igjen nå! 😀

  @SLMS: Enig, det kan hjelpe mot veldig mye. Meditasjon hadde nok vært mer aktuelt for meg for et år siden da jeg led av hyppige hjertebank og svært høy puls. Nå er det omvendt, og med en mulig diagnose bak må jeg ta stilling til medisinering av det først.
  Tusen takk, jeg håper det

  @Pinglo: Ja Zyrtec er jo ran på høylys dag (ifølge en på jobben som kjøpte det her om dagen). Blir det verre så tar jeg et par rift hos legen, men jeg er nesten sikker på at det er gress jeg og.

  @Kristin: Jeg har prøvd akupunktur én gang og fikk da en nål øverst på ryggen og den traff noe så ømt at jeg ble liggende kvalm og uvel resten av tiden. (Det hjalp ikke at hun roterte den nålen rundt og rundt inni der heller). Ingen god opplevelse, jeg som ikke er redd for nåler lenger engang 😀

  @Diana: Joda, han lever og har det bra! Åh, så trist å høre 🙁 Håper det går bra med deg, føler med deg. Stor kram

  @Hanne: Ok, nå er vel Loratadin vinneren her? Den har blitt nevnt to ganger – og det er navnet jeg husker fremover 😀 Takker for oppklaring og info Hanne!
  Det siste er jeg ikke så sikker på.. 🙂 Joda, men jeg tror han skulle yppe seg mot Jack. Hester er kanskje ikke så glad i hunder.

  @Malin: Hehe ja stakkars deg.. men tenk deg så verdt den nysinga kommer til å bli når kjøkkenet står ferdig og du kan diske opp den ene lekre matretten (og kaken) etter den andre :mrgreen:
  Ja, at ikke alle kan se nytten av en hyggelig pusestemme..

  @Charlotte: Jeg bruker photoscape 🙂

  @Thale: Stakkars deg.. og her klager jeg fordi jeg klør litt i noen uker 😛 Godt du har funnet en løsning på det da, tipper du har et organisert medisinskap.
  Hesten var både stor, slank og muskuløs. Deffet og klar for kamp :mrgreen:

  @Cathrine: Ja, det gjør jeg gjerne! Men det innebærer ikke at jeg må sitte på den? Det holder med å gi litt gress og klappe den over mulen? Og jo, det ER et kvalitetsstempel at du er med og holder meg i hånda 😀
  Om jeg sitter igjen med diagnose etter sommeren så vil jeg gjerne snakke med deg om det ja – prøver å ‘glemme’ det inntil jeg vet helt sikkert.
  Stor klem tilbake. Taxiarm! 😆 Jeg ser det for meg.

Det er stengt for kommentarer.