Vis meg ditt kjøleskap

Jeg glemte å skryte av joggeturen min i går, det ble nemlig 30 min igjen. Veldig varmt, fortsatt sviende vondt i brystet, men allikevel noe befriende – og veldig godt når jeg begynner å nærme meg huset og kan stupe inn og ta meg en kald dusj.
I dag ble det en økt på mølla, 20 min rask gange og 25 min rolig jogging.
Jeg får ikke frem hvor ufattelig svett, sliten og rød jeg er her..

Det var noen som lurte på om jeg kunne ta bilde og vise hva vi har i kjøleskapet, og det er klart jeg kan.
Her er kjøleskapet; (med isbit-maskin..ooh!)

Og dette har vi inni;

Oppsummert fra topp til bunn; Heistad pærer, smør, skyr, lett-syltetøy, baileys (!), taco-og pastasaus, skyr, margarin, kattemat, svensk lätt-ostkaka, fiskekaker, gulost, egg, druer, spinat, karbonadedeig, grønnsaksskuff, proteindrikker og budweiser.
I døra; kaviar, majones, 1 kcal spray, cola zero, ketchup, pesto, parmesan, sennep, kaldsauser og dressing.

Interesssant? Litt? :lol:
Jeg har ikke ryddet eller fjernet noe før bildet ble tatt – dessuten må is ligge i fryseren ;-) Der har vi for øvrig også mye svin/kylling/kalkun fra nabolandet liggende.

Det ble favoritten til middag i dag – TACO

Ellers hadde jeg en veldig skremmende opplevelse tidligere i dag. Jeg ble så utrolig trøtt etter trening, så skulle sove litt før jeg lagde middag. Etter en stund så våkner jeg, men jeg klarer ikke å røre meg. Jeg har opplevd dette én gang tidligere, men ikke like ille som nå. Det var tydeligvis kun litt av meg som våknet (ene hjernehalvdelen?), for jeg var helt lammet. Jeg kunne tenke klart og husker at jeg prøvde å rope på D. Han satt ved siden av meg og jeg prøvde å veive med armer og ben, men klarte ikke. Det verste er at han tittet på meg i noen sekunder, og da hadde jeg intenst blunket til han så han skulle forstå og vekke meg helt.. han kan fortelle i ettertid at han så at øynene mine blunket litt, og at det hadde sett freaky ut. Jeg tror jeg lå sånn i 20 min, prøvde å vri hodet mitt eller sette meg opp. Herregud, dette var så ekkelt.. jeg klarte til slutt å løsrive meg helt fra søvnen og brast ut i gråt. Både D og dyr ble helt satt ut..
Noen som har opplevd noe lignende?
Jeg er fortsatt svimmel og rar i hodet.. jeg grøsser ved tanken på alle de som er lammet og/eller har noen sykdommer som gjør at de ikke kan røre seg eller får gjort seg forstått selv om de er helt klare i hodet – det er nok flere enn vi tror.

42 kommentarer til “Vis meg ditt kjøleskap

 1. Karianne

  Freaky bilde øverst, kult da! :mrgreen:
  Sånn kjøleskap har jeg ønsket meg lenge! 😀 Innholdet kan ligne litt på innholdet i mitt kjøleskap, merkelig nok…. 😀
  Ang. den opplevelsen din så har jeg ikke opplevd det selv, men har venninner som har opplevd det. Det jeg har hørt, vet ikke om det stemmer, men det er at en del av bevisstheten er våken mens resten fortsatt sover. Skjønner at det kan være skikkelig skremmende, men hvis det er noen trøst så er det ihvertfall ikke farlig, og det går over. Men utrolig ekkelt så lenge det varer, det kan jeg levende forestille meg!
  God kveld til deg! 😀

 2. Silje

  Flink du er til å trene 😀 liker headeren din kjempe masse!
  Tror det kalles søvnapne eller.no. Jeg har hatt det mange ganger selv, Men til meg hender det når jeg mareritt og jeg tror jeg er våken. Jeg kan for eksempel tro at det er noen som bryter seg inn og kommer nermere og nermere rommet mitt, men jeg klarer ikke å hyle eller røre en eneste muskel. Man kan få dette hvis man er veldig sliten eller har feber. Mange i familien min som har det.

 3. Hege

  Eg hadde ein periode for ei stund siden med akkurat det du beskriver nå! Mener eg har lest ein plass at det heter søvnlammelse? Men uansett så er det ekkelt å oppleve noe sånt :S Du føler deg heilt vaken, men klarer ikkje røre på noe.. Dei første gangene blei eg veldig redd, da eg ikkje viste kva eg skulle gjere. Så det som funka for meg når det skjedde igjen var å anten prøve å sovne igjen eller rett å slett prøve å sparke seg ut av den tilstanden slik at eg våkna! Ja, sparke med føttene faktisk 🙂 Er det som funker her 🙂

 4. Rie Aleksandra

  Wow, hva er oddsene for at jeg leste om nettopp dette fenomenet i Hjemmet (jeg satt på venterom til kiropraktor!! ;)) i dag? Det du opplevde er sannsynligvis søvnparalyse, som du kan lese mer om på Wikipedia. Leste i bladet at de aller fleste opplever søvnparalyse en eller få ganger i løpet av livet, og 1 av 15 mange ganger/ofte.

  Jeg tilhører den siste kategorien og hadde min første ‘episode’ da jeg var 17. Det var ekstremt ubehagelig og skremmende, og jeg var fullstendig paralysert i ca en halvtime. Jeg trodde jeg kom til å dø (!) og var skrekkslagen i dagevis etterpå. Er noe av det verste jeg har opplevd, så jeg føler med deg! Har opplevd det en rekke ganger senere, men heldigvis er det ikke så ekkelt lenger, og noen ganger kan det faktisk være behagelig (i tilfeller jeg drømmer at jeg flyr feks :lol:).

 5. Maiken

  Du, dette med å våkne og samtidig være lammet, har jeg lurt på i mange år! Hadde nemlig en sånn opplevelse for mange år siden, og har aldri hørt om andre som har erfart det før nå! Jeg ble riktig nok revet ut av søvnen den gang, og spratt ut av køysenga, deiset i gulvet før jeg sto helt stiv framfor døra med hånda nesten på dørhandtaket… Kroppen rikket seg ikke, ei heller hånda.. Syyyk opplevelse! 😯

 6. Beate

  Så spennende innhold i kjøleskapet 🙂

  Angående det du opplevde, så hadde jeg en stund hvor jeg opplevde det MYE! Jeg «våknet», men ligger helt lammet.. Første gangen det skjedde vare helt forferdelig. Jeg leste mer om det på nett og det virket som det lureste er å få et jevnt søvnmønster (jeg sov ofte på ettermiddagen før) og det har hjulpet meg veldig 🙂

  Mens det foregikk klarte jeg etter noen få minutter å «vekke» armene og bena mine og da våknet jeg ordentlig. Ellers så klarte jeg å forstå at jeg bare sov og da kunne jeg ofte «bevege» meg i søvne. Håper det blir lettere til neste gang du opplever det for da vet jo du hva det er for noe i det minste.

 7. Charlotte

  Ser du tok utfordringen min 🙂 hihi, morsomt. Savner å se litt treninglogg her frøken..

  Det opplevelsen der hørtes ikke helt koselig ut, men det er heldigvis ikke farlig 😉

 8. Kristine

  @Karianne: Ja jeg vil tro at det ikke var noe særlig utenom det vanlige å finne der 😀
  Det var så ekkelt, kjenner at jeg gruer meg til å legge meg nå..
  God kveld til deg og!

  @Silje: Jeg har ofte drømmer/mareritt selv, men da sover jeg.. nå var jeg faktisk våken, i hvert fall mesteparten av meg. Helt ved bevissthet, uten å kunne røre meg *grøss*

  @Hege: Godt å høre at det ikke bare er meg som har opplevd det. Jeg prøvde intenst å sparke med bena og veive med armene, men klarte det bare ikke.. prøvde i 20 min. Uææ så ekkelt, det sitter fortsatt i meg kjenner jeg 🙁

  @Rie Aleksandra: Haha, herregud! Men da fikk jeg i hvert fall vite hva det er, og lest litt om det. Ufattelig ekkel opplevelse.. Jeg begynte etterhvert å lure på om jeg noen gang skulle våkne helt, eller om det hadde skjedd noe virkelig galt og at jeg hadde blitt avskåret fra kroppen for godt. En slags dødsangst.. bli liggende som en ‘grønnsak’, helt klar i hodet uten å kunne formidle det.
  Jeg vil helst ikke oppleve det igjen, ikke engang å fly :mrgreen:

  @Maiken: Huff ja, ekkelt å oppleve sånt. Da vet vi i hvert fall hva det er; søvnparalyse 🙂

  @Beate: Det er ikke ofte jeg sover på ettermiddagen, og jeg kan love deg at det blir lenge til neste gang :mrgreen:
  Jeg klarte å våkne ut av det ganske brått til slutt, akkurat som om jeg fikk røsket meg ut av det til slutt. Men da var jeg fryktelig sliten og, hadde jo prøvd så utrolig lenge. Traumatiske greier 😯

 9. Kristine

  @Charlotte: Ja, artig utfordring – selv om jeg gjerne skulle ha kommet med noe mer spennende innhold 😎
  Jeg er jo blitt rene kondisjonsutøveren, så det har kun vært én styrkeøkt den siste uka – men skal bli mer fremover.

 10. Linn Spets

  Bra du fant ut av hva det var. Det hørtes helt sinnsykt ekkelt ut, jeg hadde blitt mentalt skada hvis det hadde skjedd med meg. Har aldri hørt om det før heller. Merkelig.

  Men frøken, jeg ser det er meierismør i kjøleskapet ditt og det gleder mitt lille low-carb hjerte. Men margarin? Er ikke det overopphetede, ødelagte plantefettsyrer med et alt for høyt innhold av omega-6 og blodåretettende greier? Jeg har lest at margarin = transfett liksom. Hva er the true story?

 11. Kristine

  Frøken Spets; Jeg kjenner at jeg ble lettere mentalt forstyrret.. skulle egentlig ha gått og lagt meg nå, men frister ikke noe særlig kan man si.
  Jeg er ikke noe lowcarbqueen, her går alt i grisen :mrgreen: Smør synes jeg er best å bruke ved steking o.l, men jeg synes vita margarin smaker bedre på lomper, lapper og vafler (karbostuff, så da er det ‘ødelagt’ uansett) – og ikke minst er den lettere å smøre på. Ingen transfett i den nei! 🙂

 12. Kristine

  Hadde det sist for ca en uke siden. Første gangen var når jeg hadde kyssesyken. Det er skikkelig ekkelt! Har hatt det i forbindelse med feber, men også med mareritt tror jeg?

 13. Elisabet

  Huff, satser på at eg aldri opplever noko søvn-paralyse. Guri meg..hadde aldri greidd å sovne igjen! Spesielt ikkje når eg veit korleis Madeleine vart lam.

  Ho gjekk og la seg på sofaen etter ei god treningsøkt og reiste seg ikkje igjen. Ho hadde hatt litt problemer med ryggen, prolapsliknande greier, men ikkje i hennar villaste fantasier trudde ho at ho plutseleg skulle bli lam. Dette var no i September. Tøffe dama som ho er, har ho kjempa seg ut av rullestolen og går no meir eller mindre normalt etter snart eitt års kamp.

 14. Marius

  er du en liten tilhenger av små bilder, Kristine? ;p
  det blir kanskje en finere blogg av det!? men, savner kanskje litt større bilder. 🙂

  Pent kjøleskap! 😛
  Hvilken type stekepanne bruker du forresten?
  (sliter litt smått med at maten brenner seg tildels fast :\)

  been there – done that; om det du nevner til sist.
  lå totalt lammet, hørte lyder i huset – virket som om noen kom på besøk,; men jeg klarte ikke bevege noe annet enn øynene på flere minutter. ekkelt indeed. ;o

  hater spesielt den tilstanden man (sjelden) kommer i, men som kan oppstå hos meg iallefall; det skjer like etter man angivelig har sovnet, bare at man ikke sover!? man er tilstede – men er så sliten/trøtt, at man ikke klarer å våkne med det første, selv om man så gjerne vil. mellomland. kan minne om mareritt, og man ser som oftest seg selv i 3djeperson, ovenfra og ned/ på siden. der man febrilsk prøver å våkne, mens man fortsetter å «drømme» om whatever innad soverommet/huset. heeelt til man endelig våkner, og er i våken tilstand igjen 😛

 15. Sissel

  Tror det kanskje heter søvnparalyse. Har opplevd det noen ganger selv, og det er helt forferdelig! I tillegg fikk jeg kramper i hele kroppen, noe som gjorde utrolig vondt. Får satse på at du ikke opplever det flere ganger. Skjønner godt at du synes det var ubehagelig!

  Ha en fin dag:)

 16. Ingvild

  Jeg har også hatt søvnparalyse ved et par anledninger, sammen med disse halusinasjonene. Utrolig ekkelt! Spesielt når jeg får en følelse av at noen kommer inn i rommet og står å ser på meg eller noe, og så ligger jeg der å kke kan bevege meg, eller lage annet en utenomjordiske munn-lyder, hihi..
  Kroppen og mennesket er nå usedvanlig rart sammensatt 😆

 17. Thale

  Det der har jeg opplevd selv i varierende grad, og det er like lite morsomt hver gang 😛 En gang var jeg i litt dypere søvn, så jeg drømte litt i tilegg. Hva da? Jo, at noen hadde dynen min dyttet over hoet mitt ogprøvde å kvelde meg. Gøy? njeee 😆

 18. SLMS

  melder meg inn i søvnparalyse-gjengen. 😛
  det er ekkelt ja. har opplevd dette ti ganger. minst. startet for noen år siden. opplever det nå omtrent 2 ganger pr år.
  gjerne hvis jeg er ekstra sliten eller stresset.

  men ja, det er ekkelt, men heldigvis har jeg lært meg og ikke bli redd, for farlig er det sjeldent. :o)

  har også hatt halliusinasjoner i tillegg. opplevde da at «noen» hold tak i meg, og tok tak i armene mine og dyttet meg ned i senga. var SÅ EKKELT :O

 19. SLMS

  ps: tror søvnparalyse kommer av at sinnet/bevisstheten våkner, men at kroppen henger på etterskudd. for vi blir jo lammet når vi sover, ellers ville vi f.eks gjort det vi gjør i drømmene våre, så hadde man en fæl drøm hvor man f.eks drepte noen, så ville dette skjedd hvis kroppen vår ikke var lammet når man sov. hehe …

  de overtroiske kaller dette en ut av-kroppen-opplevelse hvis de hallisunerer. Da er det selvsagt åndene som kommer og hilser på.

  de super-overtroiske mener det er maren som rir på brystet vår (jfr: mare-ritt – står også om dette på wikipedia 😛 ).

  Jeg holder meg til første versjon. hehe :mrgreen:

  jaja, nok fra min side. 😉

 20. Berit

  Om det svir i brystet når du løper, bør du kanskje ta det mer med ro under joggingen? Siden du i tillegg har hjertefeil fra før er det ekstra viktig å lytte til hjerte og smerte (hehe). Vennlig hilsen sykepleier/søster Berit.

 21. Malin

  Huff, det hørtes veldig skummelt ut. Forstår godt at du ble redd 🙁
  Jeg har kun hørt om en tidligere, som våkna en morgen og var totalt lamma i kroppen. Ikkje helt samme tilfelle som hos deg, for han her spiste nemlig ikke noe annet enn grandiosa. Pilla tilogmed av paprikaen…Kroppen hans sluttet å funke pga manglende næring rett og slett.
  Han er oppe å går nå altså 😉

  P.S: FLINK som jogger 😀

 22. Hanne

  Huff, så ekkelt at det varte så lenge hos deg 😕
  Som du ser er det heldigvis (?!) ikke så veldig uvanlig, og jeg har selv opplevd det noen ganger. Dvs, jeg har vært mere fascinert av at jeg «sover», men samtidig kan høre alt som skjer i huset.. Det du hadde høres mye skumlere ut, og tenk på de som hallusinerer i tillegg (sleepterror)..wæææ 😯

  Flink du er som jogger, frøken, men ikke ta helt av nå da. Hør på sykesøster over her 😉

 23. Annka

  Hihi…morsomt bilde øverst! 😀 Skriver under på det søster Berit skriver – far hadde hjertetrøbbel og opplevde det samme, dog da uten å vite at det var hjertet som var problemet. Regner med du er i jevnlig dialog med legen din da, siden du trener så masse og vet hva kroppen tåler og ikke tåler! 😉 Fristende kjøleskap! Du skulle gjerne fått kommet og fylt opp mitt for å si det sånn… 😉

 24. Randi Christensen

  Ej føj ved præcis, hvad du mener med det der søvnparalyse.. Jeg havde det rigtig meget en overgang med stress, hvor jeg sov så dårligt om natten, at jeg var nødt til at sove om dagen. Der havde jeg det stort set, hver gang jeg sov om dagen, og det var meget varierende, hvor længe det føltes som om, det varede.. Fy for pokker det er en grum oplevelse 😯
  Jeg havde den fornemmelse, at der stod en i rummet og kiggede, men som ikke ville hjælpe mig op 😮 Det er heldigvis et halvt år siden nu!

  Hvor optimalt er det der «Fry»? Er det et af dine «superprodukter», hvis du skulle vælge nogle uundværlige produkter i køkkenet? 🙂

  🙂

 25. Synnøve

  ææh.. den opplevelsen der hørtes helt forjævlig ut!! Har aldri opplevd noe lignende…og håper jeg aldri vil gjøre det heller.. huff 😯 Godt at det gikk over tilslutt da.. selvom det må ha vært de lengste 20 minuttene i ditt liv??

  haha.. jeg må le av det øverste bildet… «all natural» :mrgreen:

  .. dere har et velfyllt kjøleskap må jeg si 😎

 26. Helene

  Hei Kristine, fin blogg! 🙂 jeg lurer på om du kan svare meg på noe…mulig du har hørt om det litt kjipe problemet her:
  er det mulig å legge på seg masse fett når man trener og spiser (altfor) lite? jeg har jo forstått at kroppen holder på alt som er når den tynes med for lite næring og for mye/feilaktig trening. dette er klart hva jeg har gjort i lang tid, så det er jeg bevisst på. trent skikkelig tung styrke i ca 1,5 år, bygd opp mye styrke og godt med muskler. I fjor sommer veide jeg 65 kg, hadde litt over 50 kg muskelmasse og fett% på 15.(171 cm høy, 31 år) men jeg spiste altfor lite kcal, for lite karb og for lite fett. var utmatta og sliten, overtrent, og beina blytunge og med utrolig lav syreterskel. trente derfor ikke styrke på bein. prøvde å gjøre det en kort periode i vinter, og trente da noe jeg antok var anti-hypertrofisk, dvs typ 6-7 sett x 6-7 reps, BLYtungt. men jeg ble bare større i beina, noe jeg IKKE ønsker. så jeg slutta fort med det.
  nå, et år etter, går styrken heldigvis bare oppover, og jeg har etablert et kosthold/diett der jeg SKAL spise nok. det går bra, energien er skutt til himmels og beina er lettere. jeg driver ikke masse meningsløs mengdetrening, men trener smartere. fått hjelp med det. saken er at jeg ELSKER å trene max tungt, og kicker på å bli sterkere. det vil jeg IKKE slutte med. :)MEN – det kjipe er at jeg har lagt på meg masse «kvaps» og cellulitt på lår og bak! det vil jeg ha bort, selvsagt. synes jeg ikke er så definert på overkropp som jeg var, men det er beina som er verst. føler jeg gjorde meg sjøl en bjørnetjeneste med for dårlig ernæring og for mye trening, men synes jo jeg har gjort en seriøst bra endring for å snu denne blindveien nå….jeg lever etter oppsatt diett, utregna med høy grad av nøyaktighet. 🙂
  men nå lurer jeg på:
  1. jeg vil ikke øke i størrelse i beina, men jeg kan da trene de tungt for det? typ max styrke? hvilken reps/sett-frekvens anbefaler du? eller skal jeg la helt være å trene bein? løper og sykler (instruktør) en del. og må motvirke syre-probl.
  2. fått høre av massør at det er vanskelig å «få opp sirkulasjonen» i leggene mine. kan dette forårsake fettlagring og cellulitt? går også på shape-massage. (fryktelig hard og vond bindevevsmassasje, men det funker:))
  3. hvis du skulle rådet meg nå på mat og trening – hva ville du sagt, på bakgrunn av problematikken jeg her har nevnt? jeg driver og deloader nå, superkorte sett med blytung, 3-4 øvelser per økt, annenhver dag men slik at det går 3 døgn mellom muskelgruppa. har gjort dette i snart 2 uker. samt at jeg hviler godt og stresser ned (ferie:)) og sover godt. men jeg klør etter å DRØNNE løs på styrken og også med riktig kardio og ikke minst riktig kosthold med målet å redusere fett og få fram muskla. leste innlegget ditt «Bygge muskler og gå ned i fettprosent». var jo en liten pekepinn, men hva tror du om de beina mine – hva har skjedd? har du hørt om noe slikt før? er det sant at tung styrke reduserer blodsirkulasjonen i beina, slik at fettdepoter og cellulitter oppstår? jeg mener , hvor mange fitnessjenter trener vel ikke tungt på bein, liksom? hmmm, litt forvirra, jeg. JEG trener hvertfall GJERNE tungt – det er det som er moro!
  ble litt langt innlegg, dette – beklager! men blir utrolig takknemlig om du har mulighet til å svare. har spurt flere, men de kan liksom ikke svare tydelig, noen av dem, synes jeg….
  tusen takk 🙂

 27. Malin

  Du er så inspirerende, og et sunt forbilde for unge jenter som intresserer seg for trening! Er blitt ganske intressert i trening å kosthold det siste året, men fikk desverre med spiseforstyrrelse på kjøpet.. leser bloggen din vær dag og du er stor inspirasjon, maten du lager ser god og næringsrik ut, å den taco tallerknen tror jeg jammen jeg skal lage meg på Lørdag 🙂 Men lurte på en liten ting også, har du såkalt «oppkarbingsdag/spisedag» vær Lørdag selvom du er på diett? Spiser du alltid litt godterier på disse spisedagene selvom du er på diett? En sa til meg «Hva er målet ditt nå, hvis du skulle velge en du ville se ut som, hvem ville du valgt?» Da tenkte jeg på deg med engang, kommer ikke bli som deg på langt nær i nermeste fremtid, men jeg har nå et mål å strekke meg til! Stå på! 😀 Du har all grunn til å være stolt av deg selv, å ikke minst hvordan du framtrer, jeg ser ihvertfall veldig opp til deg.

 28. Stine

  Får jeg spør hva D jobber med? Har forstått det sånn at han er beefcake.
  Makan til kunnskap om trening og kosthold skal man lete lenge etter 🙂

 29. Cat

  Hei:) Hvilke produkter kjøper du når du er i söta bror?:P Var på Nordbysenteret på den nederste matbutikken men syns ikke dem hadde så mye der:) Hvor handler du når du er der?

 30. Liz

  HAr opplevd det der selv, det er forferdelig ekkelt, det skjer ofte, og etterfølges av kramper i hele kroppen spesielt i baksiden fra nakken og ned… det er skremmende og utolig vondt… og hvis noen tar på meg så er det som om noen banker med med slegge

 31. Kristine

  @Kristine: ..men allikevel noe mer forståelig når man er syk/feber, veldig spesielt når man ikke feiler noe og er helt klar i toppen – men ekkelt er det uansett 😕

  @Elisabet: Jeg har ikke sovet så godt de siste nettene siden det skjedde.. våkner stadig og må bevege på armer og ben bare for å sjekke at jeg klarer det.

  @🙂: Vi pleier å ha skummet melk (hadde gått tom), så tar litt i ny og ne. Spiser mest skyr/kesam/ost

  @Marius: Jeg er ikke så fan av å blåse opp bilder (av meg) opp på siden her, men det viktigste er maten så de er store 😉
  Vi har induksjonsplater, så bruker stekepanne som passer til det – ikke noe fancy greier, men viktig å bruke fett å steke i 🙂

  @Sissel: Stemmer, søvnparalyse. Nei huff, håper det ikke skjer igjen, og godt å høre at det er flere som har opplevd det – at jeg ikke er smågal liksom 🙂

  @Ingvild: Man vil gjerne tro at kropp og hode jobber for det meste på lag, men det er neimen ikke alltid slik 😀 Jeg skjønner nå hvordan folk blir ‘bortført av aliens’ i hvert fall = søvnparalyse med en slump kreativ hallusinasjon.

  @Thale: Haha.. nå snakker vi poltergeistskrekkfilmaktig

  @SLMS: Jeg er veldig glad for at så mange av dere har opplevd det – ikke at jeg ønsker det for dere, men jeg føler meg bedre av å høre det 😆 Jeg hallusinerte ikke da, var ganske oppvakt og klar. Grøss.
  Maren som rir på brystet ja.. jeg holder meg også til førstnevnte versjon 🙂

  @Berit: Ja 🙄 Men det er nok lungene som svir mest, altså dårlig med utpust. Det går fint, men er ekstra tungt. Jeg går innimellom om det blir for ille, jeg er ikke så ‘hardcore’ altså 🙂

  @Malin: Han pilla til og med av paprikaen 😆
  Godt å høre at han ble bra igjen, og at han forhåpentligvis spiser paprikaen sin nå.

  @Hanne: Jeg har fått en aldri så liten soveangst nå kjenner jeg.. men i dag er jeg såå ufattelig trøtt, så det går seg nok til i løpet av helgen 😀
  Ja.. skal huske det søster Berit skrev på neste joggetur 🙂

  @Annka: Jeg har spurt leger om trening og det å presse meg selv – og svaret er at det er bare bra, men til en viss grad selvfølgelig. Det som er vanskelig er å finne den graden, hva som er tungt er jo veldig individuelt. Jeg vil tro at stae mennesker (som meg) ikke gir seg like lett, på godt og vondt.
  Takk! Viktig med et velfylt kjøleskap 😀

  @Randi Christensen: Jeg tør ikke å sove på ettermiddagen lenger! 😆
  Jeg bruker den faktisk ikke til annet enn proteinpannekaker og vafler (og evt baking, muffinsformer/brødformer) – da synes jeg den er fin å bruke. Til matlaging blir det ofte olivenolje, evt kokosmelk/vann/tomatsaus e.l

  @Vibece: Det verste er jo at det ikke var en drøm engang 😯 Nei – sånt skal bare ikke skje 😆

  @Synnøve: Det var 20 lange minutter skal jeg si deg.. da jeg kom ut av det var det som om jeg hadde holdt pusten lenge, og gråten bare sprutet ut av meg. Traumatisk ja 🙄
  Måtte komme med et stygt ikke-formbilde følte jeg 😀

  @Helene: Hei!
  Skal prøve å svare deg så godt jeg kan 🙂
  Nei, man kan ikke legge på seg masse fett ved trening og (for) lite mat. Fett kommer av kcaloverskudd, så det er umulig å legge på seg når man er i underskudd. Enten så spiser man mer enn man tror (dette forekommer veldig ofte, har selv vært der), eller så spiser man daglig for lite mat i løpet av flere måneder og det fører igjen til svært lav forbrenning (forekommer som oftest ved langvarige spiseforstyrrelser).
  Jeg synes ikke noe særlig om dietter med nøyaktig og detaljert utregnet næringsinnhold o.l, men så lenge du trives med det? Føler du at bena har blitt større mtp fett eller muskler? Jeg vil tro at det er en kombinasjon, og bygging av muskler vil være størst i starten av en god fase med mye mat osv. Det vil etterhvert utjevne seg, så jeg synes ikke du skal kutte ut å trene ben eller være redd for at de skal bli ‘for store’. Om du liker å trene tungt, så gjør det. For å bli kvitt cellulitter o.l så må fett% noe ned, eller mer kardio (heller gange/jogging/løping enn sykling).
  Det kan ikke forårsake økt fettinnlagring, men det kan absolutt ha en innvirkning på blodgjennomstrømningen – og videre muskelknuter, ansamling av avfallsstoffer o.l. I tillegg til massasje så vil jo trening øke blodgjennomstrømningen.
  Deloader med blytunge vekter? Deload betyr en periode med lettere vekter, så da ville jeg ha gjort det 🙂
  Det jeg tror har skjedd er rett og slett en kombinasjon av mye tung trening og dermed muskelknuter/ansamlinger, og økt matinntak som har ført til høyere fett%. Med riktige deload-perioder, kardio og/eller et lite kcalunderskudd tror jeg du vil merke forskjell.

  @Malin: Tusen takk! 😀
  Ja, jeg spiser alltid lørdagsgodt 😎

  @Silje Silje: 10 sekunder er da bedre enn ingenting! Jeg er blitt flinkere til å tenke sånn, pleide å tenke at det ikke var noe vits å jogge fordi jeg ikke klarte det så lenge, men alle monner (minutter) drar 😀

  @Stine: Ja, han er min kjære lesehest (nerd) 🙂 Han jobber som webdesigner.

  @Cat: Pleier å handle litt av hvert, mye kjøtt; oksekjøtt, fläskfilet (svin), kylling, kalkun, lavkalori syltetøy, lett-ost, kesella, fun-light, grønnsaksblandinger, kaldsauser/sennep, godis 😎
  Har vært på Töcksfors de siste par gangene faktisk.

  @Liz: Herregud, skjer det ofte? Stakkars deg. Får begynne med avslapningsteknikker, få hode og kropp reconnected 🙂

 32. C

  Beklager at dette spørsmålet kommer litt på siden av det innlegget handler om. Det har seg slik at jeg har fulgt bloggen din en sund og jeg må si du er en stor inspirasjon! Nå har jeg lyst til å prøve ut sukrin, men jeg lurer litt på hvordan sukrin «reagerer». Løser det seg opp i kald væske (iskaffe)? Eller blir det liggende som korn på bunnen? Hvordan er det i varm væske(varm kaffe/te)? Jeg pleier å bruke suketter (natreen)til dette formålet, men de løser seg inne noe særlig opp i kalv væske. Hva synes du forresten om natreen i forhold til sukrin?

 33. Hege

  C: Jeg bruker suketter (Natreen) i teen, og det er det – synes det smaker syntetisk til andre formål (har også forsøkt flytende og strø»sukkeret»). Mht sukrin smaker dette mer som sukker og er ypperlig å bruke i mange tilfeller av matlaging. I kald væske kan det ha litt vanskelig for å løse seg, men kjør f.eks. iskaffen i blender – funker utrolig bra. Min erfaring er at sukrin kan krystallisere seg når det benyttes i varme retter (når retten avkjøles), så her bruker jeg gjerne splenda. Splenda er en blanding mellom pulver- og strø»sukker» og løser seg veldig godt opp (kan altså være et alternativ i iskaffe). Splenda tåler også godt varmebehandling. Jeg varierer altså bruken mellom sukrin og splenda – veldig fornøyd med begge to. Kjøpe begge, og prøve deg frem, lykke til 🙂

 34. S.

  Hei, her kommer det det nok dessverre et langt innlegg, men jeg trenger virkelig litt råd angående trening og kosthold, og jeg ser på deg som et stort forbilde når det gjelder å se sprek og sunn ut! (:
  Jeg er ei jente på 20 år som så og si alltid har trent minst 3 ganger i uka med unntak av i høst hvor jeg hadde så godt som treningsfri i 4-5 måneder. Etter denne perioden følte jeg meg «dvask» og slapp og jeg begynte å trene igjen rett etter jul og før nyttår. Jeg gikk tilbake til mitt gamle opplegg som går ut på å trene styrke på hele kroppen ca 3 ganger i uken og kanskje løpe litt 4×4 intervaller innimellom. Jeg merket stor forskjell med en gang og syns det var utrolig deilig å komme igang igjen.
  Jeg har alltid vært slank og hatt en smal midje, spinkel overkropp og beinbygning. Jeg er 167cm høy og har på det meste veid 60-61kg, noe jeg holdt meg stabilt på selv uten trening (altså bare litt småsykling hit og dit som tok tilsammen ca 30 minutter om dagen.) og uten noe spesielt sunt kosthold.
  Det som alltid har irritert meg er at bein og rumpe alltid har føltes så store i forhold til resten av kroppen min.
  Etter at jeg begynte å trene styrke igjen merket jeg at jeg ble strammere overalt og jeg gikk ned til å holde meg stabilt på 58-60 uten en gang å tenke over hva jeg spiste. Men fremdeles følte jeg at forholdet overkropp/underkropp var feil.Det er akkurat som om jeg bare bygger muskler og legger på meg i områdene rundt rompe og lår, mens overkroppen fremdeles ser svak og pinglete ut.
  I mars begynte jeg å bli hekta på jogging/løping og begynte sakte men sikkert å øke løpeøktene i både hyppighet, varighet og intensitet. Jeg kan nå helt fint løpe 1-2 timer uten stopp på et moderat tempo uten å være ødelagt etterpå. Jeg må innrømme at jeg tror jeg har fått et slags avhengighetsforhold til løpingen. Jeg har de siste månedene løpt ca 40km i uka noe som tilsvarer 3x10km og 2x5km i uka. I tillegg har jeg trent styrkeprogrammet mitt på hele kroppen 2 ganger hver uke og jeg har følt meg kjempebra, itillegg begynte jeg for noen måneder siden å kutte ut nesten alt godteri i ukedagene og «bare» kose meg på fredager og lørdager. I tillegg ble jeg litt mer bevisst på hva jeg spiser og begynte å lesse på maaasse grønnsaker og kjøtt i forhold til ris/pasta/poteter osv. på tallerkenen. Jeg har ikke vært veldig streng mot meg selv heller og gjerne glidd ut med en liten sjokolade eller en is også midt i uka. Likevel har fettprosenten min rast ned til 12%. Dessverre er ikke det bare denne som har rast ned, jeg har også gått ned mye i vekt de siste månedene og det vil liksom aldri stoppe opp. Jeg hadde ikke planlagt å gå under 55. Jeg føler jeg spiser hele tiden og går ALDRI sulten, spiser gjerne hver 2-3 time, likevel viser vekta mindre for hver uke som går, og idag tidlig begynte jeg å bli bekymret da jeg så tallet 52,5kg selv om jeg den siste uka har spist mer enn jeg har gjort de tidligere månedene. Jeg spiser vel det man vil kalle rimelig sunt, kan dette være grunnen til at jeg aldri stopper opp? Jeg aner ikke hvor mange kalorier jeg ligger på om dagen, men jeg prøver å spise mer proteiner osv. siden jeg har hørt at det er bra å få i seg når man trener. Jeg vil også si at jeg fremdeles spiser karbohydrater til hvert eneste måltid, så jeg ville vel egentlig tro at jeg fikk i meg nok. Jeg har heller ikke lyst til å begynne å spise masse usunt for å legge på meg 2,5kg igjen, det jeg helst vil er å balansere kroppen min ved å få større muskler i armer, rygg og skuldre. Man ser godt at jeg trener osv, men likevel er jeg så utrolig spinkel oventil at jeg nesten syns det er litt ekkelt og skremmende selv. Er det umulig, uten å gå opp igjen i fett prosent, å øke muskelstørrelsen? Jeg trener med ganske tunge vekter og ligger på 8-10 repetisjoner ganger 3 og trener helst basisøvelser som går på flere muskelgrupper samtidig. Jeg vil helst ikke få noe større bein, siden jeg nå syns de nå er passe store. Jeg har også veldig lite lyst til å kutte ut løpingen siden den får meg til å føle meg så utrolig bra og gjør underverker for beina mine og ikke minst magemusklene.
  Hilsen ei som ikke lenger vil se ut som ei pingle eller ei «pære» med tynne armer og beinete skuldre.

 35. Kristine

  @C: Da fikk du svar fra Hege her 🙂 Sukrin løser seg fint opp i varm/kald væske, men er ikke like søtt
  som sukker – så du må muligens ha i en del. Natreen har jeg kun smakt litt av, og jeg synes det smaker vondt.

  @S.: Aller først vil jeg jo (naturlig nok) anbefale deg å øke matinntaket slik at du ikke går ytterligere ned i vekt (eventuelt roe ned på kardio). Hvor mye/lite man føler at man spiser er ofte noe helt annet enn det man faktisk spiser. Om du føler deg mett av det du spiser nå, så supplér med sunt fett som nøtter o.l (lettere å få i seg flere kcal). Ellers er protein som du vet viktig ved muskelbygging, så en proteinshake/bar i ny og ne kan være fint for deg, og ikke minst karbohydrater for deg som løper så mye. Om du fortsatt ønsker å løpe så mye som du gjør, så vær klar over at det vil kunne hindre deg (spesielt som jente) i å bygge noe særlig muskelmasse.
  Jeg ville ha lagt inn flere tilleggsøvelser på rygg, bryst, armer og skuldre – og ikke bare holdt meg til baseøvelser for hele kroppen. Det er fullt mulig å forme kroppen, men det krever nok(!) mat samt tung styrketrening. Lykke til! 🙂

 36. Miss G

  Jeg har også hatt søvnparalyse. Mange ganger opp gjennom årene. Men sjelden det skjer. Det er under REM søvnen (drømmefasen) at man er paralysert når man sover, et forsvar så man ikke skal begynne å hoppe ut av vinduet fordi man drømmer det, hvis du skjønner. At man våkner da er vel en feil, eller kanskje kan det komme av andre årsaker (jeg antar at det kan det). I mitt tilfelle har jeg hatt problemer med å puste under paralysen, noe som tyder på at jeg kanskje har søvnapné. Ikke puster nok om natten, og kroppen derfor har våknet opp for å få puste. Så det er sånn som kan undersøkes på søvnsenter. Men jeg må innrømme, at siden det skjer så sjelden, så har jeg glemt det bort selv. Jeg får også hallusinasjoner under søvnparalyse, og intens angstfølelse. Her snakker vi mareritt! Det verste var da jeg trodde en tyv, så ut som en demon, kom inn vindu og la seg ved siden av meg. Jeg prøvde å puste på han for å få han vekk, for det var det eneste jeg fikk til. Scary shit!

 37. Kristine

  @Miss G: Takk for at du deler dine erfaringer, jeg har (heldigvis, bank i bordet) ikke opplevd det siden denne gangen.
  Men for en skrekkopplevelse 😯 Stakkars deg!

Det er stengt for kommentarer.