For liten eller for stor?

Igjen kan jeg lese flere steder dette med å være ‘for liten/stor’ til å konkurrere i bodyfitness, og som alltid er det greit for enkelte å påpeke at noen er for små eller trenger mer muskelmasse – men nåde den som våger å si at noen ser for store eller muskuløse ut.
Det er ingen hemmelighet at jeg skapte litt misnøye hos et par i miljøet da jeg vant nm og nordisk, fordi jeg i deres øyne er for liten. Som en annen utøver skrev; » lårene hennes er like tynne som leggene». Veldig konstruktivt..

Jeg har aldri skrytt på meg digre lår, og bodyfitness handler uansett ikke om det. Det handler ikke utelukkende om størrelse – enkelt og greit. Jo fortere vi alle lærer oss det, dess bedre. Det handler mer om riktig fettprosent og symmetri, og ikke minst den totale pakken. Det er ikke uten grunn at denne t-walken har kommet inn som et ekstra dommerkriterie; flott gange, utstråling, utseende, scenetekke og selvtillit. Og tro meg, det er ikke lett på selve konkurransedagen.
Når det er sagt så gleder jeg meg veldig til å se hvordan det blir! Og jeg håper også at det kommer en debutant/juniorklasse til alle de unge jentene som har fattet interesse for fitness den siste tiden.

Bare se hvor forskjellige vinnerne av hhv korte klassen, lange klassen og veteranklassen på nordisk 09 var;

Jeg liker at vi har mange ulike fysikker som på hver sin måte fremviser og oppfyller en total pakke.

Man kan fint inneha både for lite og for mye muskelmasse i en gitt konkurranse, men det er ikke det som er avgjørende for en vinnerfysikk. Har man full pakke, så kan den komme i ulike størrelser. Det er også stor forskjell på en fysikk fremvist på bilder kontra i virkeligheten. Med mindre noen faktisk etterspør andres meninger, eller man har kritikk som kan være givende for den det gjelder, så kan man egentlig bare holde seg for god til å si noe – synes jeg da.

Noen ganger stemmer ordtaket; Tale er sølv, taushet er gull

Det var dagens hjertesukk – godta at det finnes mange ulike kroppsidealer innen bodyfitness, også i dagliglivet, og ikke kritisér andre fordi de ikke ser ut som deg. Vi jobber alle hardt for å nå målene våre, så la oss heller støtte hverandre.


20 kommentarer til “For liten eller for stor?

 1. marte v:)

  godt skrevet:))
  super funny bilde, fnisa så samboer så rartpå meg:P
  ha en fin kveld videre:)

 2. Mia

  All nedlatende holdning om andre mener jeg er bare et uttrykk for en usikkerhet eller misnøye. Stortsett alle mennesker uttaler seg om omverden i relasjon til en selv, og hvis noen er negativ er det bare fordi de ubevisst «forsvarer» sin egen utilstrekkelighet. Jeg vet om ei svært overvektig dame som synes alle som har slanket seg mye «blir så tynne og fæle i ansiktet». Derfor kan hun aldri slanke seg så mye, fordi det er stygt!… Jeg sier aldri noe, men jeg ser jo hvor uttalelsen kommer fra. Da har jeg heller ingen behov for å gjøre noe poeng ut av det. Bare lar det gå…
  Du har kjempet deg hardt og målbevisst fram til den kroppen du vil ha – DET står det respekt av! Og du har et klokt hode! 🙂

 3. Stine

  I alle dager – man tenker virkelig ikke spesielt langt når man skriver sånt (lår/legger-utsagnet). Jeg skjønner ikke helt hva enkelte vil oppnå, og ikke minst forbauser det meg at de ikke skjønner hvor dårlig lys de setter seg selv i. Noen ser ut til å ha glemt at det finnes klasser for de som ønsker å være større og hardere enn i bf.. Jeg er langt ifra noen ekspert på dette, men jeg ser veldig godt hva jeg synes ser «riktig» ut – og det handler for meg i stor grad om symmetri, en «harmonisk» fysikk og ikke minst femininitet. Needless to say, du er en av dem som ser «riktig» ut i mine øyne 😉

 4. Karianne

  Å Kristine, så utrolig enig jeg er! 🙂 Hvorfor kan ikke alle støtte hverandre i stedet for å rakke ned på andre. Har man ikke noe konstruktivt å komme med så kan man la være å ytre noe som helst. Alle gjør sitt beste, og å få masse negativ omtale etter at man har jobbet hardt og stått på så godt man kan, er jammen ikke særlig hyggelig.
  Ha en fin kveld frøken! 😀

 5. Rie Aleksandra

  Mennesker er dessverre slik, og selv om jeg ikke anser meg selv som spesielt pessimistisk så kommer dette nok aldri til å endre seg. Noen kommer alltid til å være misunnelige, sjalu og ondskapsfulle. Ta bare «Lano-diskusjonen», der en multihandikappet femåring ligger soleklart i tet for å bli den neste Lano-ungen, men som fremkaller forferdelige holdninger hos en rekke mennesker. Enkelte har skrevet forkastelige utsagn diverse steder på nettet, om denne forsvarsløse og uskyldige femåringen. Man kan jo lure hva som får de til å gjøre noe slikt.

  En liten digresjon, men poenget forblir det samme. Internett har revolusjonert debattering, men dessverre så tillater det samtidig at feiginger kan knatre på tastaturet dagen lang og kaste dritt om andre, uten å risikere å faktisk måtte møte vedkommende noen gang.

  Sukk!

 6. Elisabeth

  Veldig bra skrevet 🙂 Er mange som mener mye om at man er for liten… Dessverre hørt det selv.. men men.. Gjør så godt jeg kan 😆 og stiller til høsten 😎 Synes du har gode holdninger! Liker bloggen din max 😉 Følger deg hele tiden 🙂 Keep up the good work 😛

 7. Marie

  Du er bare helt fantastisk. Bloggen din er virkelig et lite lyspunkt i hverdagen 🙂

 8. Annika

  Bra skrivet! Och bra att du tar upp «emnet» så det får fokus 🙂 men det her man på de svenska som varit t.ex Senast Linda Fodor som konkurrerte i mars, feb å april tror ja.hon var før hård mente domerne mens hun virkelig var i sin beste form ever. Hun fikk beskjed at bli litt mykere..USA dømmer veldig forskjellig som det virker men der går riktig hårdhrt bort.iaf om man skal se på di sisie som vunnit figure. Kanskje kommer forandres her med??vet ikke helt hva jeg syns selv. Tycker det e snyggt me veltrente kropper, men må ikke bli manligt bare. Skal jo se at det er en dame 😉 har selv vært på mange konkurranser, men ikke selv konkurrert. Og har vel egentlig bestemt at jag ikke skal heller. Mye hardt arbeid. Har andre mål og nå isteden og trener steinhardt 😉 er førnøyd med det og st spise sunt!

 9. Malin

  Liten?
  Jeg?
  Langtifra.
  Jeg er akkurat stor nok.
  Fyller meg selv helt
  på langs og på tvers
  fra øverst til nederst.
  Er du større enn deg selv kanskje?

  Synes det passte bra til deg :mrgreen:

 10. Hanne

  Må gi en liten applaus til Malin over her 😀

  Jeg kan tenke meg at du er rimelig lei av å høre slike kommentarer enten det gjelder deg selv, eller andre, men nettopp derfor synes jeg det er fint at du likevel har ork til å ta det opp her i bloggen. At der er uendelig mye drittslenging og unødvendige kommentarer der ute – og særlig på nett! – er et faktum, men det er såvisst ikke riktig eller rettferdig at det er slik. Saklig kritikk rettet mot sceneform, plassering etc er en «naturlig» del av en konkurranse, men hvorfor velger noen å komme med direkte giftige kommentarer?! Jebus..

  Nei, stå på ditt, lille du :mrgreen:

 11. Petter Falch Rasmussen

  Kanskje det er litt sånn at dersom noen har helt like «totalpakker», så får den som evt. har litt mer muskelmasse et lite fortrinn, at det uansett blir en egenskap som får litt særrang?
  Du er uansett finest i hele verden <3

 12. Kristine

  @marte v:): Jeg digger icanhascheezburger :mrgreen:

  @Mia: Veldig godt skrevet, og jeg er helt enig. Har også hørt mange usikre mennesker snakke nedlatende og trening, vekt og kropp.
  Takk 😀

  @Stine: Jeg synes det sier alt om dem, så jeg lar de bare skrive. Takk 😳

  @Karianne: Det verste er når det kommer fra jenter som vet hvor mye jobb som ligger bak og frem mot konkurranse. La oss komme i den form og størrelse som VI selv mener er riktig, så kan dommerne bestemme derfra 🙂

  @Rie Aleksandra: Ja det har jeg fått med meg, og jeg vet ikke helt hva man skal si til sånt.. det er ekstra vondt når folk er slemme mot dyr og barn som ikke kan forsvare seg.
  Nettmobbing er en uting 🙁

  @Elisabeth: Ja det er alltid mange meninger og synspunkter om kropp 🙂 Det viktigste er at du selv føler deg klar og vil dette – masse lykke til!

  @Marie: Åh, så koselig!

  @Me: Tusen takk!

  @Louise: Det er meg, men jeg er enig i at jeg ikke ligner så mye på meg der 🙂

  @Annika: Ja, hun sa at hun også fikk beskjed om at hun var litt for stor. Jeg personlig synes figure i usa er pent, men er enig i at enkelte vinnere er kanskje litt for softe. Det er ikke noe sommerform som skal fremvises. Men størrelse- og utseende tiltaler meg mer enn her hjemme.
  Det er godt når man tar et valg, uansett hvilket, og det føles riktig 😀

  @Malin: Ja, det passet perfekt – nydelig var det!

  @Hanne: Enig, *klappe*. Malin har det med å komme med gullkorn iblant.
  Jeg har egentlig ikke ork, men så kjente jeg at det irriterte meg litt igjen her om dagen så da er det greit å få skrevet det ned. Klem fra lille pingla

  @Charlotte: Hør hør! 😀

  @Petter Falch Rasmussen: Ja, det er klart – men ofte vil mange andre faktorer vinne over mye muskelmasse. Når det er sagt så mener jeg også at ikke hvem som helst kan stille, man skal ha over gjennomsnittet med muskler.
  Åh takk 😳

  @Thale: En ren og skjær glipp – du har seff rett 😆

 13. elise

  kan ikke du legge ut bilde kroppen din og hvordan den var før du begynte med bodyfitnes, eller i startfasen ? hadde vært intresant å se 🙂 elsker bloggen din forresten

Det er stengt for kommentarer.