Say cheese

Det er vel flere som har det slik at humøret stiger i takt med temperaturmåleren. Det var 30 grader i sola da jeg kom hjem fra jobb og trening i dag, og det er noe å bli glad av! :cool:
Endelig kan jeg bruke ‘sommergarderoben’ som jeg forhåpningsfull hentet frem for flere uker siden, det er lyst både morgen og kveld, og det er varmt og deilig.
De negative tingene som at det er altfor varmt om natta, og at gymmet koker uten air condition får jeg prøve å se bort ifra.

Det ble allikevel en svett kardioøkt med mamma;
45 min rask gange m/stigning på mølla.
+ 25 min tur i skogen da jeg kom hjem.

I dag hadde jeg så lyst på ost, masse ost – jeg er veldig glad i meieriprodukter.
Det ble derfor en osteomelett med bacon til middag;

Under her skjuler det seg stekt bacon, sopp, hvitløk og rødløk. Vispet egg og helte over, deretter et lass med ost på toppen + paprika, chili og oregano krydder.
Stekte bunnen litt først, deretter i ovnen på 220 grader i 10-12 min.

Den ble så stor og tung at jeg måtte spise i to omganger. Det smakte helt nydelig.

Etter såpass mye salt og fett så fristet det med noe syrlig til dessert. Det ble derfor rosa bringebærmuffins;

Oppskrift
1 egg
1 eggehvitte
1 dl skyr
2 ss bringebærsyltetøy (eller annet)
20g mandelmel
20g bakepro
20g hi-maize
sukrinmelis
sukrin
kardemomme (kan sløyfes)
kanel (kan sløyfes)

Som vanlig; pisker eggehvitte stiv med sukrinmelis. Bland skyr med syltetøy + det tørre, vend inn eggehvitten til slutt. Inn i ovnen på 180 grader i ca 20 min. Jeg fikk 4 store muffins, og næringsinnhold pr er ca; kcal: 80 – prot: 12g – karb: 4g – fett: 2g

Ha en fortsatt fin, varm kveld :grin:


21 kommentarer til “Say cheese

 1. S - trening + mat

  Den omeletten der både så og hørtes helt nydelig ut! Ost og bacon er nammenam 😉 Ville egentlig bare stikke innom her i dag og si at jeg liker bildet på side 40! :mrgreen: Resten også såklart, du er nydelig 😉 Ha en fin kveld.

 2. Kristine

  Godt det er flere som liker fet mat!
  Nå måtte jeg sjekke s.40 – haha.. ja, huff. Jeg smiler og gaper, men sannheten var at det var veldig kaldt vann :mrgreen:
  Ha en fin kveld du og!

 3. Marthe

  Hei, Kristine! 😉
  Først vil jeg si at jeg digger bloggen din! For noen fantastiske oppskrifter du har! 😛
  Også har jeg noe jeg lurer på.. Hva er mandelmel og hi-maize? Og, hvor får man kjøpt det? Ser at du bruker det i dessertene dine, så regner med at det er sunne alternativer til mel eller noe sånt?
  Dessertene dine ser så sinnsykt gode ut, så jeg vil prøve dem ut.. :mrgreen: Men da må jeg sikkert ha mandelmel og hi-maize, for å få dem så kalorifattige som du får dem?
  Håper du kan svare meg på dette. Ha en kjempefin kveld! 🙂

 4. Deadbarbie

  Åh, så flott bloggen din er blitt!! Ble jo skikkelig positivt overrasket når jeg endelig fikk tid til å gå gjennom min favorittliste i bloggverden. 😉

  Mmm, osteomelett med bacon.. Maten din frister!

 5. christine

  Ååååå hvor herlig det er at du legger ut bilder av TODD, han er bare såååååååååå nydelig å se på! elsker den katta, he he, elsker katter generelt!!:)

  Fortsett å legg ut bilder av han 😀
  Blir i godt humør av den katten 😛

 6. Kristine

  Jeg løp innom Narvesen i dag og måtte kjøpe Body! Fy f***, du er rå lekker :mrgreen:
  Nydelige bilder av en nydelig frøken.
  God natt 😀

 7. Anonym

  Hei Kristine!
  Super blogg du har her, og for en flott dame du er!

  Jeg lurer på om jeg kan stille deg et spørsmål? Jeg vet jo at du har god peiling på kosthold, og jeg har forhørt meg rundt om dette hos mange eksperter, men jeg ønsker jo så mange bekreftelser/tips/tiltak/veiledninger som mulig.

  Kan undervektige som ønsker å legge på seg noen kilo også ha GODT av et lvakarbo-kosthold, om man sørger for å få i seg nok energi?
  Jeg har spiser alltid svært grove kornvarer, fullkornsris og fullkornspasta, juice og frukt (jeg spiste slavisk etter de norske ernæringsrådene), men jeg opplever store komplekser med stadig oppblåst mage og ulyder etter måltidene. Nå har jeg startet å legge om kostholdet. Karbohydratene kommer fra grønnsaker, litt bær og litt frukt, men jeg har tatt det drastiske valget å heller basere kostholdet på mer fett og protein. Dette er uvant for en nittenåring som er vokst opp med at fett er farlig, og å spise mye kjøtt, fisk og egg er sløsing.
  Jeg håper nå at mageproblemene mine vil bli bedre, slik at jeg føler meg mer vel med å spise mer mat for å komme opp i en sunn vekt. 🙂
  Jeg har egentlig fått svært god kunnskap om både makro- og mikronæringsstoffene gjennom min vei til å bli frisk, og konsekvensene av for mye karbohydrater tilsvarer det ubehaget jeg nå kjenner.
  Kilder tilsier at koshold som er basert på mest mulig protein og fett er med på å beygge mer muskelmasse i stedet for fett når man skal opp i vekt.

  Hva tror du om dette? Er dette en god idé? Har du noen innvendinger å komme med, så setter jeg utrolig stor pris på dette!

  Hilsen meg! 🙂

 8. Isabella

  Hei 😀
  Følger du et slags «high fat low carb» kosthold? Jeg er veldig nysgjerrig på hvordan dette påvirker kroppen 🙂 Kunne du tenkt deg å skrive litt om det 🙂 ?

  Flotte bilder av ei nydelig og sporty jente 🙂

 9. hanne

  ååååå hain Todde guten e så fin! kain itj se mæ mett på hain. Så fin hain e der han kikke ut mot noe, for deretter å lukke øyan og bare kooooose sæ:) Du skjønne sikkert at æ elske katter:) De er bare absolutt så fantastiske vesener:)

 10. Hanne

  Hei! Jeg leser ofte bloggen din, og må bare si gratulerer med en så flott blogg! Ingen andre blogger jeg har lest er så god som din! Du skriver veldig godt, ser fantastisk ut og legger ut så mange, gode oppskrifter som blir veldig godt tatt i mot både av meg og mange andre! Tusen takk!
  Jeg lurer på om du har tid til å svare meg på noen korte spørsmål? 🙂 Håper det.. Jeg har ikke så god økonomi for tiden, og ut i fra info jeg har funnet på nettet er mandelmel, himaize osv ganske dyrt.. Er det noe man kan bruke som erstatning for de produktene? Forstår maten ikke blir like sunn da, men sunnere enn så mange andre kaker osv regner jeg med 😉 Håper du kan legge ut noen alternativer hvis det finnes? Kan man f.eks bruke speltmel istedet for mandelmel? Er speltmel sunt forresten?
  Håper på svar 🙂
  Ha en fortsatt fin dag!
  Hilsen en ivrig leser

 11. Astrid

  Nammenam.. Ser hva jeg skal prøve meg på når sulten kommer sigende utover dagen;) Er FRELST på meieriprodukter selv<3

  Søte Todd<3 Får meg til å savne pusepia mi enda mere<3 Hun får også slike vikingører når hun hører høye lyder;p

 12. Kristine

  @Marthe: Mandelmel og hi-maize får man kjøpt i helsekostbutikker. Det er erstatninger for vanlig mel ja, og det næringsinnholdet jeg får får du kun om du bruker det jeg har brukt – men når det er sagt så kan man fint eksperimentere med andre typer. Jeg bruker ofte proteinpulver og/eller bakepro (fåes kjøpt på nettet, eller i Sverige), mange bruker kokosmel, havregryn/havremel, bokhvete o.l, men det har jeg aldri prøvd selv.
  Det viktigste i mine øyne er å kutte ut sukkeret.

  @Deadbarbie: Så koselig, takk! Forandring fryder 🙂

  @Malin: Han får de av den minste lyd, det resulterer igjen at han konstant ser ut som en mini-viking :mrgreen:

  @Kristine: Jeg pleier å kjøpe ost i Sverige, synes den er så god (litt gräddost-smak). Både den med 17% fett og den med 10% – bruker for tiden sistnevnte.

  @christine: 😀 😀

  @Kristine: Takk 😳
  Ha en fin dag snupp!

  @Anonym: Jeg skal være litt forsiktig med å uttale meg bastant om dette, men jeg kan komme med min personlige mening.
  Jeg ville ikke ha anbefalt et lavkarbo-kosthold til en undervektig som bør gå opp i vekt, i hvert fall ikke en ung og aktiv en. Nå er ‘lavkarbo’ så mangt og grensene varierer fra 20-100g daglig, men jeg ville i hvert fall ikke ha ligget så lavt at kroppen kom i ketose. Ketose egner seg best for folk som er mindre aktiv og som vil ned i vekt/fett.
  Det er godt mulig at magen din reagerer på fullkornsprodukter som inneholder mye fiber – fiber kan være tøft for magen og ikke særlig lett fordøyelig. Det finnes andre muligheter for karbohydrater; vanlig spaghetti/ris, poteter/potetbåter, frukt/banan, bær, varianter av kornprodukter (havregryn, havrepuffs, corn flakes o.l), knekkebrød.
  Om du allikevel ønsker å basere kostholdet ditt på protein og fett, så ville jeg ha hatt noen dager med karbohydrater innimellom.
  At du spiser mer fett som i hele egg o.l er bare positivt, så det kan du gjøre uansett. Nøtter, meieriprodukter, bacon, avokado osv.
  Og grønnsaker er et must for alle! 😀
  Så lenge man ikke baserer seg på et stillesittende liv med masse sukker og junk så vil man kunne øke i vekt uten at det kun er fett.

  @Isabella: Nei, jeg gjør egentlig ikke det til vanlig 🙂 Det blir mindre karbohydrater på hverdagene på diett, men fyller alltid på etter noen dager. Jeg spiser ikke overdrevent mye fett hver dag, så jeg har ikke noe spesifikt ‘opplegg’. Jeg føler magen og matlysten den dagen.
  Takk 😀

  @hanne: Koselig å høre fra en katte-elsker til 😀

  @lovelyliller.com: Omeletten var den beste omeletten jeg har smakt 😎

  @Hanne: Hei, og takk!
  Man kan fint bruke andre meltyper, men de har jeg ikke prøvd og jeg vil tro at de koster noe av det samme (kokosmel o.l). Man kan også bruke proteinpulver (på nett, http://www.nordicnutrition.no) og/eller bakepro (kjøpes på nett, eller i Sverige).
  Speltmel inneholder noe mer vitaminer/mineraler, men ellers er det ganske likt. Det inneholder faktisk mer gluten enn hvetemel. Jeg ville heller ha brukt havremel (havregryn malt til mel) eller sammalt hvete. Du får nesten prøve deg frem 🙂
  Ha en fin dag du og!

  @Astrid: Det er så godt, blir aldri lei av ost!
  Så kult med flere viking-puser :mrgreen:

 13. Hanne

  Okei, så vet jeg det 😉 Tusen takk for svar! Jeg får prøve meg fram ja, det er jo ofte det som skal til 🙂
  Gleder meg til å lese ditt neste innlegg og neste oppskrift, det er virkelig inspirerende! Hilsen Hanne

 14. thea

  du er til stor inspirasjon, og derfor håper jeg på et par tips fra deg.
  jeg er kun 17 år men har trent styrke siden jeg var 14-15 år. nå vil jeg bli kvitt det aller siste fettet som er plassert på steder slik at musklene ikke syns.
  jeg pleide å spise maange små måltider til dagen, har nå gått over til rundt 4. kan dette øke fettprosenten?

  når jeg ligger i energiunderskudd, vil også energiforbrenningen gå ned da? vil det si at jeg ikke kommer til å få bort fettet ved å få i meg mindre energi?

  til slutt, vil du anbefale å trene styrke mens jeg «slanker» meg, mye eller lite?

 15. kriweb

  @VictoriaDesiree: Takk ♥

  @Hanne: Ja, du får nesten gjøre det – litt av moroa det og. Takk! 😀

  @silje’s fremgang.: Ost er godt! 😀

  @thea: Om du spiser 3,4 eller 10 måltider har ingenting å si nei – det er den totale mengden og hva slags mat man velger.
  Etterhvert som man går ned i vekt/fett vil også forbrenningen gå ned ja – men over lengre tid, det er derfor man ikke skal gå på konstant eller langvarig underskudd.
  Jeg vil anbefale styrketrening i aller høyeste grad ja (heller det enn kardio). Det du ønsker og har tid til, minimum 3 ganger i uka.

Det er stengt for kommentarer.