Svenskehandel

Vi dro til Sverige etter jobb i dag og fikk handlet inn mye god mat. Det er så stille og rolig på Töcksfors, og i og med at det ligger enda nærmere oss så velger vi heller å dra dit. Alt vi trenger finner vi der :smile:

Vi kom hjem med blant annet;
oksekjøtt
fläskfilet (svin)
kylling
kalkun
lavkalori syltetøy
lett-ost
kesella
fun-light
grønnsaksblandinger
sauser
lett-messmör (som prim, nam!)

Et lite tips til et proteinrikt og enkelt måltid;
Tunfisk med valgfritt krydder (jeg bruker hvitløk, piffi, pepper og oregano),  cottage cheese og egg.

Middag i dag ble kyllingfilet med rotgrønnsaker og cottage cheese

15 kommentarer til “Svenskehandel

 1. annika

  Lovely!
  Tonfisk är såå himla bra, snabbt enkelt och massor av proteiner. Brukar äta det på lunchen!
  Ska till Sverige imorgon , till Nordby. Skönt at handla hem t.ex svensk keso/cottage cheese då den är mindre fetthalt och inte lika klumpig som den här hemma.

  Och kesam så klar och andra mejerivaror som inte finns här, gleder meg 😉

  Ha en NICE evening!

 2. Karianne

  Svenskene er kjekke å ha! 😀 Mannen prøver å lure meg med til sverige til helgen, får se hvordan det går. 😉
  Ha en fortsatt fin kveld! ♥

 3. Anonym

  Hej hopp!!! Ja sverigeturerna ær alltid lika bra!!! Jag måste fråga om det ær nån annan som tycker att den svenska cottage cheesen ær mkt mer salt æn den norska??? Jag personligen gillar inte salt och kommer att sluta køpa det i sverige!!! men køpte ny krydda med vitløk/urter som va knallgod!! Tack før alla fantastiska inspirerande mat ideer du ger mig!!! Du ær som en levande kokbok før oss i fitness værlden som måste tænka på va vi æter..!!! Vel jag ska upp i vikt men æter bara mer ren bra mat!!! Tusen tack och jætte fina bilder!!! Kramisar Pia (pia68.blogspot.com)

 4. G

  Et lite spm som jeg alltid har lurt på:

  -Hvorfor tar man bort eggeplommen??
  Skjønner at det er i hvitten proteinet ligger.
  Er det kalorier det er snakk om, eller?

 5. kriweb

  @annika: Jeg elsker tunfisk! Har spist det så og si hver uke siden jeg var liten 😀
  God shoppingtur!

  @Karianne: Jeg er veldig glad i Sverige, i hvert fall én spesiell svenske 🙂
  Synes du burde ta turen, billig og mye godt!

  @Fredrik Gyllensten: Takk for det!

  @Anonym: Hei Pia! Jeg liker heller ikke den svenske cottage cheesen, keso, synes den er både tynn og for salt 😕 Det blir derfor kun kesella fra nabolandet! Det er enkelte ting vi nordmenn er bedre på, og det er bl.a keso og iskrem 😉

  @lovelyliller.com: Da burde du ta deg en tur, i hvert fall om du liker å titte rundt på nye matvarer sånn som meg 😀

  @silje’s fremgang.: Så dumt da.. bor du for langt unna?

  @O: Oi, det var lenge siden jeg lagde.. tror det var en røre av kesam, proteinpulver og sukrin.

  @G: Det er vel forskjellige grunner til at folk gjør det, men for min del handler det kun om antall kcal. Jeg spiser få, men store måltider og liker å ha mye mat på tallerken 🙂 Derfor blir det i overkant mye for meg å spise 4-5 hele egg, derfor fjerner jeg store deler av plommen. Om man ikke er på diett så er det ikke noe galt med plommen, full av sunt fett.

  @frederik: Kjempegodt!
  Mailen min er: kristine@kriweb.no

 6. Astrid

  Super blogg du har, inspirerende! imponerende kreativitet innen matlaging hvertfall! Skal teste ut noen av tipsene dine;)

  Spørsmål: Jeg tenker selv å teste ut dette med periodisk faste, men har ikke superkunnskap når det kommer til energiinnhold i mat osv,osv. Altså, flere av oppskriftene dine inneholder lite trege karbs. Jeg bruker alltid å ha litt karbs til alle måltid, eks fullkornspasta, knekkebrød, og det er en liten barriere å bryte der. Synes liksom ikke at det holder med bare grønnsaker. Hvor vil du anbefale at jeg leser meg opp på hva jeg kan spise, om jeg ikke «orker» å lese så veldig mange studier på engelsk.. Regner du ut på alt du spiser antall gram protein, karbs, fett osv..?

 7. Sweat it out!

  Du er heldig som bor så nærme Sverige! Har så lyst til å dra dit å handle mat selv… Du ser forresten smashing ut! Du fungerer nok som et forbilde for veldig mange! : )

 8. kriweb

  Det stemmer Karoline 🙂
  Periodisk faste er kun et annerledes spisemønster – det passer godt for de som ikke er veldig sultne om morgenen og/eller som ikke ønsker å spise små måltider ofte. Du spiser færre og større måltider, og fordelingen av protein, karb og fett blir som før/det du velger selv. Jeg regner ikke på det, og vet ikke nøyaktig fordeling – ingen dager er like hos meg 🙂

Det er stengt for kommentarer.