Styrken på vei tilbake

Trente ben i dag, og jeg må si meg fornøyd med dagens økt. Jeg hadde for et par år siden et fokus på å bli sterk og sterkere, men det har vært vanskelig å opprettholde med en del dietter og konkurranser innimellom. Lysten har blitt noe mindre, og fokuset har heller vært på symmetri og proporsjoner.
Men i dag, med mye energi fra gårsdagens matinntak, kjente jeg at det kom til å bli en god økt. Gymmet var overfullt, men jeg klarte å koble alt og alle ute og konsentrere meg om vektene – det var spesielt nedenstående øvelse som gikk bra.
Knebøy:
40 kg x5
60 kg x5
65 kg x5
75 kg x2
(Dype og fine. Jeg hadde lyst til å prøve meg på 80 kg, men vil vente litt pga korsryggen).

Dagens matinntak har hovedsaklig vært protein og fett (som vanlig), men med et økt inntak av fett – mest av alt fordi jeg har hatt veldig lyst på det :smile:
Lunsj ble egg & bacon:

Og middag ble panert laks:

Panering; eggehvitte, mandelmel og parmesan. Inn øverst i ovnen på 225 grader i 10 min.
Servert med currydressing og brokkolimos.

Jeg lagde et par kaker (nei sier du det) tidligere i dag, og én av de var med tanke på nasjonaldagen vår.
Se så kreativ;

Det er en ‘bløtkake’ med eplekrem. Jeg hadde dessverre ikke noen bær hjemme, ville egentlig ha pyntet med det. Friske jordbær og blåbær!
Oppskrift på sukkerbunn finner du her
Eplekrem lagde jeg av dette:

Jeg misunner dere som har bunad, jeg ønsker meg den jeg har på under her (som jeg lånte av mamma i fjor).

Håper det blir fint vær i morgen, og håper dere alle får en fantastisk 17.mai!

28 kommentarer til “Styrken på vei tilbake

 1. Karianne

  Det var litt av en beinøkt ja frøken! :mrgreen: Så bra!

  Kommer jeg opp i bare 5×60 kg i dype knebøy så skal jeg jammen meg juble, ha ha 😆 (Skal klare det da, tar bare litt tid 😉 )

  Har du noen gode tips på hvordan få opp styrken på beina så tar jeg imot med takk. 😀

  Blir bunad på meg i morgen, har beltestakk fra Telemark jeg da, veldig fornøyd med den. 😀

  Ha en strålende 17. mai du også snuppa! 🙂

  (PS: ble en kokosdessert på meg i dag)

 2. Fitness is my life

  Ser ut som en kjempefin knebøyøkt! 75 kg i dype er jammen ikke værst 😉 Og all mat ser som vanlig god ut! Må finne en annen måte å si det på snart, synes bare jeg driver å repeterer meg selv dag ut og dag inn 😉

 3. Iris

  Ha en strålende 17.mai, Kristine! 😀

  Både kake og middager inspirerer, nok en gang! Gleder meg til oppskrifthefte!!

 4. O

  Hei! Jeg er ei dame som over bloggen din ved en tilfeldighet. Nå har jeg lest masse,masse – og jeg ville bare si at jeg er utrolig imponert over deg! Flott jente med fantastiske prestasjoner!
  Etter noen dager der jeg føler alt har gått på tverke både på trening og i matveien fant jeg faktisk motivasjon og inspirasjon igjen! Fortsetter å følge deg! 🙂

 5. Ingvild

  Lik bunad som meg jo, den var du fin i! Er nordlending jeg, men har arvet den fra mormor bare i blått. Ønsker meg sånn belte, det var kjempefint til.
  Utenom det så maten kjempegod ut 😀 Og veldig bra at du kjører på med økt energi på treninga igjen, herlig!
  Ønsker deg en flott dag i morgen:)

 6. Karoline Pedersen

  Det er utrolig motiverende å lese bloggen din, Kristine:)
  Så flott du var i bunad, og for en fantastisk fin bunad det var, hvilken er det? Gratulerer med dagen forrestenn, håper du får en strålende feiring!

 7. siri

  Hei! Kjempe fin blogg du har med masse nyttig 🙂 Jeg bare lurer på om du spiser mye proteiner+fett og lite karbohydrater sånn til vanlig? eller hvordan pleier du å ligge? Siden du er så fin i fisken, gjør du noe veldig riktig som jeg ønsker å vite mer om 🙂
  Takk 🙂 Ha en fin dag videre!

 8. Marita

  En stund siden jeg har lest bloggen din nå, og jeg ser jeg bør være innom oftere for matinspirasjonen min er på bånn for tiden.

  Håper du har en fin 17. mai med fint vær!

 9. Hanne

  Knallbra bøy 😀

  Selv har jeg rogalandsbunad og er så utrolig glad i den! Du får sette i gang og spare, og ønske deg sølv til jul og bursdag 😉 (Man må jo ikke ha «konebeltet», som gjerne er det som koster mest…)

  Kaka så veldig god ut!

 10. Sofie

  Hoppas du hade en bra dag=) Svenska nationaldagen är inte alls den samma som i norge =(
  Den där äpplemosen e grym. O även lågkalori hallonsylt! =D

 11. Kristin Roset Indrehus

  Heisan Kristine!

  Såg deg igår då du gjekk tur med hunden din. Eg og mannen min kom syklande og snudde like foran deg i det du kom ut av skogen mot Ski.( attmed den fine gården). Hadde lyst å stoppe å slå av en prat, men så blei eg plutseleg litt sjenert. hehe…men neste gang stoppar eg.:( Thihi..Godt å sjå at ikkje alle gjekk i tog. Vi følte oss litt åleine nemleg.:)

  Ha ein flott dag!

  Kristin ( på Langhus)

 12. Malin

  Må først bare si at siden jeg leste om deg i et blad på Trenings senteret har jeg vært innom bloggen din med jevne mellomrom, blir veldig inspirert av alt du lager! Kjempe flink, men en ting jeg lurer på jeg er ikke noen bodybuilder, trener 4 ganger i uken litt styrke og kardio, jeg prøver å unngå for mye brødmat. Spiser Havregrøt til frokost og 2 knekkebrød til lunsj det er igrunn det jeg spiser av (karbohydrat rik mat i uka) men leste denne oppskriften
  Oppskrift:
  2 egg
  2 eggehvitter
  70g mandelmel
  20g hi-maize (kan erstattes med mer mandelmel, havremel, kruskakli, proteinpulver e.l)
  10g bakepro (det samme gjelder her)
  1 dl Skyr Naturell
  1 ts jbk-mel (som et bindemiddel, kan også bruke fiberhusk)
  1 ts bakepulver
  en klype salt
  2 ts kardemomme (kan sløyfes)
  4 ss sukrin (kan sløyfes)

  Pisk eggehvittene stive med litt salt, sett til side. Pisk 2 hele egg med skyr, tilsett alt det tørre og visp sammen til en tykk røre. Vend forsiktig inn de stivpiskede eggehvittene og hell oppi en brødform (ha gjerne bakepapir oppi). Inn i ovnen på 180 grader i 25-30 min.
  Jeg fikk 14 skiver, og næringsinnholdet pr:
  Kcal: 37
  Prot: 5,1g
  Karb: 1,2g
  Fett: 1,4g
  å tenkte å prøve ut denne, vil dette være ok for meg å spise om jeg vil unngå å gå opp i vekt? Er veldig redd for å legge på meg fett, så kan dette brødet erstatte de 2 knekkebrødene jeg spiser idag?

 13. Malin

  Jo en ting til angående brødet. Kaan jeg lage mandel mel selv eller burde jeg kjøpe? er næringsinnholdet likt selvom man lager det selv eller kjøper? Hvis ikke hva merke brukte du og hvor fåes det kjøpt?

 14. kriweb

  @Karianne: Det tipset jeg har (og som du sikkert gjør allerede) er å øke vektene litt for hver trening – det er så lett å trene med det man vet at man klarer og er trygg på. Ellers fikk jeg et godt tips fra D, å «bygge seg opp» med lettere vekter før man legger på det tyngste. Jeg er ikke så flink til å varme opp på knebøy fordi jeg blir så sliten av det, men kun 3-4 reps holder (ikke 8 reps som jeg har pleid å kjøre).

  @Geir: Beinhardt, men godt 🙂

  @Annka: Panert fisk er kjempegodt, har nesten lyst til å panere alt jeg spiser nå :mrgreen:

  @Fitness is my life: Jeg ga meg et lite klapp på skulderen da ja 🙂 Jeg blir glad for alle kommentarer jeg, repetisjon eller ikke 😀

  @Iris: Tusen takk, håper du hadde en fin dag! 😀

  @O: Oi, dette var hyggelig å lese! Tusen takk, skal komme med flere mattips og forhåpentligvis innlegg som kan motivere!

  @Ingvild: Det er den fineste bunaden som er – så klart :mrgreen: Ønsker meg en selv, helst i svart da.
  Ja energien er på topp!

  @Martine: Takk, håper du hadde en fin dag søta!

  @Karoline Pedersen: Takk! 😀 Den er fra Gudbrandsdalen.

  @silje’s fremgang.: Like så , håper dagen din var fin!

  @siri: Hei! Jeg ligger generelt lavt på karbohydrater fordi jeg kan spise mer – og blir mer mett – av protein og fett. Jeg spiser imidlertid mye karbo 1-2 dager i uka, vil ikke havne i ketose da jeg trener relativt mye. Men her er vi veldig forskjellig, mange foretrekker og fungerer best med middels til mye karbo, det handler til syvende og sist om hva regnestykket på forbruk – inntak blir til slutt (og ikke minst hva og hvordan man trener) 🙂

  @Malin: Ikke sant 😆 Vi hadde en veldig fin og rolig dag, håper dere koste dere!

  @Marita: Da er det bare å stikke innom her, jeg lager og eter mye mat fortsatt :mrgreen:

  @Hanne: Takk! 😀 Konebeltet ja, det stemmer det.. hadde glemt at det var det. Det viktigste er jo selve bunaden, så jeg får ønske meg det/spare selv.
  Eplekremen var veldig god, anbefales – passer nok godt til jordbær o.l

  @Sofie: Takk, vi hadde en veldig fin dag! Nei, dere er ikke like flinke til å feire dere selv 🙂
  Vi kjøpte både den med hallon og den med jordgubb – godt!

  @Anette: Tusen takk søte deg 😀

  @Kristin Roset Indrehus: Hei! Sier du det, var det deg 🙂 Jeg regnet ikke med at noen var like «kjipe» som meg midt på dagen på selveste 17.mai, så jeg ble litt glad da jeg så at det var flere likesinnede :mrgreen: Jeg pleier å gå til den gården + litt til, en fin tur fra huset vårt.
  Neste gang får vi hilse på hverandre!

  @Malin: Det brødet er både sunt og inneholder svært lite karbo – så det kan du trygt bytte ut knekkebrødene med. Husk at det til syvende og sist handler om mengden mat du får i deg i forhold til hvor mye du beveger deg.

  @Marte Kristine: Den fineste bunaden! 😎
  Tusen takk!

 15. Malin

  Takk for svar 🙂 Da skal jeg prøve dette brødet på Torsdag! 🙂 Men tror også at kroppen min trenger litt karbohydrater å jeg ligger på et kcal underskudd i uke dagene.

 16. Karianne

  Glemte å spørre om bunaden, har du slekt fra Gudbrandsdalen du også? Halve slekta mi har samme bunaden som du har på bildet, pappa’n min er fra Skjåk i Gudbrandsdalen. Den morsomste dialekta sier jeg bare, hi hi 😆

 17. Katarina

  Tack för tipset med att panera fisken i mandelmjöl. Har provat både lax o torsk o gu så gott de blev!!! Mums!

 18. kriweb

  @Malin: Om du føler det, så anbefaler jeg at du får i deg karbohydrater 🙂

  @Karianne: Ja! Mormor er fra Lom i Gudbrandsdalen 😀 Jeg synes den dialekten er så koselig, mamma snakker slik når vi er på besøk – og det vil jeg og 😀

  @Katarina: Ja, ikke sant! Du måste prova både mandelmjöl och ost/parmesan – mums!

 19. Karianne

  Så gøy! 😀 Lom og Skjåk er jo like ved hverandre. 😀 Pappa slår alltid om han også, når han snakker med søsknene sine eller andre derfra. Aldri lært meg det jeg, men koselig er det, helt enig! 😉

Det er stengt for kommentarer.