Et magert forsøk

I dag testet jeg ut iskremmaskinen for første gang, og den funker bra den – om den får riktig blanding oppi. Jeg liker å starte svært sunt/magert og heller spe på med ingredienser til smaken sitter som den skal, det må jo smake godt.
Det ble derfor et prøveprosjekt i dag, og det gikk for så vidt greit, men neste gang vil jeg bruke en yoghurt med høyere fettinnhold eller eggeplomme(r).
Problemet med for lite fett viste seg i maskinen etterhvert, det satte seg fast rundt kantene pga for liten ‘gli’. Jeg prøvde å unngå dette problemet ved å bruke bl.a gelatin, men uten hell.
Slik så boksen ut etter at jeg hadde reddet ut selve isen.

Men slik ble det til slutt – Skyr-vaniljeis

Så til Elisabet: Dette blir en helt ok deffe-is – så da vet du det :smile:

(Jeg kommer sterkere tilbake med mer hjemmelaget is, og bedre oppskrifter etterhvert).

Det ble noen kjappe og saftige sjokomuffins istedet, så magert (og samtidig godt) som det kan få blitt (her har jeg i hvert fall lykkes);

Det beste var definitivt dagens middag, jeg fronter banan og karri nok en gang!

Svinefilet
Hvitløk
Grønn chili
Kålrot
Purre
Paprika
Lett-kokosmelk
Banan
Karri
Peanøtter

Himmelsk!
Det skal bli godt med fri i morgen, håper alle får en strålende fridag :grin:

20 kommentarer til “Et magert forsøk

 1. Jane

  mmm, det så skikkelig godt ut:)

  Jeg lurte på om du hadde noen gode tips til å strekke ut bakside legg og triceps.. Føler ikke jeg får gjort det skikkelig.

 2. Fitness is my life

  Hmm.. Innholdet i iskremmaskinen ser litt ut som gips, mye «lookalike»-mat du lager for tiden 😉 :mrgreen: Isen med jordbærene derimot så veldig frisk og god ut, og sjokolademuffinsene ser helt nydelige ut. De ser ut som seige brownies! Tror jeg må teste den oppskriften der etterhvert 😆 Apropos fri i morgen; det er noe jeg dessverre ikke kan unne meg. Blir oppgavejobbing for alt det er verdt!

 3. Silje Kristine

  Du har skaffet deg din egen iskremmaskin! ;D Så genialt.. SÅ venter jeg spent på MANGE supre deilige isoppskrifter. Drømmer om min personlige is-slavemaker selv også – skal bare vente til det kommer ett godt tilbud! =)

 4. Fitness is my life

  @Anonym: Hei, tar meg den friheten å svare deg. At «ingen» andre bruker den er nok mye fordi den er forbudt i Norge og derfor MÅ kjøpes på nettet. Dyre fraktkostnader gjør som oftest sitt til at folk lar det være. Når det er sagt så vet jeg om mange som bruker den og som er veldig fornøyd, både av typen med smak og den naturelle. 🙂

 5. Rie Aleksandra

  @Fitness is my life: Også må man ikke glemme å nevne sukrin, som har 75% søthetsgrad ift. sukker og som også er kalorifritt. 😀

  Iskremmaskin har jeg sååå lyst på, men jeg har bare ikke plass i skapene. Vurderer å selge kjøkkenmaskinen min da, den er nok i meste laget ift. hva jeg trenger. Så hvis du trenger en Kenwood Major toppmodell så si fra. 😉

 6. Smilefjeset

  Håper det er OK at jeg deler en oppskrift her. Det er en knallgod brownie/sjokoladekake:

  2,5 dl sukrin
  3 egg
  1 dl mandelmel
  1/2 ts bakepulver
  1 beger kesam
  2-3 ts vaniljesukker (ev. sukrinmelis du har hatt vaniljestang i, eller noen dråper vaniljeessens)
  1,5 dl bakekakao

  Hele egg og sukrin vispes til eggedosis. Bland alt det tørre og ha det oppi eggedosisen. Til slutt rører du inn kesam, og inn i ovnen på 200 grader. I min supervarme ovn tok det 20 min.
  Den smaker godt samme dag, men helt nydelig etter en natt i kjøleskapet.

 7. Lusa

  Hei,Lurte bare på en ting. Hva er skyr,bakepro og sukrin, og hvor får jeg tak i dette? Føler meg het grønn nå:P

 8. kriweb

  @Jane: Der sa du noe, jeg skal bli flinkere til å tøye ut! Bakside legg ville jeg ha gjort inntil en vegg, da får i hvert fall jeg best kontakt. Hælen/foten i gulvet og tærne inntil veggen mens du holder deg så tett inntil veggen som du klarer.
  Triceps tøyer du ved å legge hånden på samme skulder og løfte albuen opp mot taket.

  @Tine: Takk 🙂

  @Fitness is my life: «Gipsen» rundt kanten og isen er det samme forsøket :mrgreen: Jeg har lest litt om dette, og det er visst vanlig når man ikke bruker sukker.. ikke vet jeg hvorfor men. Tror det sikkert blir litt bedre med mer fett. Magre tider nå ja 😉
  Lykke til med oppgaven, håper du har fått gjort litt i dag da.

  @Thea: De er nesten like som disse nederst her (bare uten marsipan); http://www.kriweb.no/?p=4361
  Tenkte jeg skulle ta den med i et evt oppskriftshefte 🙂

  @Anonym: Som svart over her så er det fordi det ikke selges i Norge, dessuten er jeg veldig fornøyd med Sukrin – som også er kalorifritt og smaker som sukker 🙂

  @Silje Kristine: Ja jeg har tenkt på det lenge nå 🙂 Den virker helt grei, kostet 500 kr

  @Rie Aleksandra: Jeg lurer på om jeg kan ha den liggende i fryseren mesteparten av tiden, eller om den blir ødelagt av det.. ellers skal jeg nok finne en annen plass til den, blir mye is til sommeren 😀
  Kjøkkenmaskin er bare såå ‘gammeldags’ da :mrgreen:

  @Smilefjeset: Her er det bare å dele! 😀 Ligner imidlertid veldig på denne (som også er knallgod) : http://www.kriweb.no/?p=4210

  @Elisabet: Ja, det må du gjøre! Bo i statene?? Når, hvor?

  @Cathrine: Du må komme en tur snart og smake!

  @Anonym: Det vet jeg ikke dessverre, har aldri kjøpt det

  @Lusa: Hei! Skyr er en type yoghurt fra Island, fåes kjøpt i de fleste matbutikker. Bakepro er et nøytralt proteinpulver som tåler varme/baking bedre enn vanlig, fåes kjøpt på nettet (søk opp ‘bakepro’) eller i Sverige. Sukrin er et naturlig søtningsstoff uten kalorier og kan kjøpes i de fleste helsekostbutikker, eller på nettet (www.funksjonellmat.no)

 9. Jane

  Takk for svar.. Det er sånn jeg tøyer ut, men føler ikke det tøyer nok alltid. Men men… Jeg må bli flinkere til å ta de 10 – 15 minuttene med nedtrapping på EFX etter trening. det har lett for å bli litt kortere, da jeg ikke syns noe særlig om kardio o.l.. hehe ihvertfall ikke innendørs… Men det er vel ikke verdens undergang det heller.

 10. Anette

  MÅ man ha en treningsfri dag i uken? 🙂 Eller, holder det med annenhver? Hvordan er det dette fungerer? Jeg er ganske ny i «gamet» skjønner du..

 11. kriweb

  @Jane: Ja nedtrapping er nok viktigere sånn sett. Ellers tror jeg tøying er fint å gjøre uansett, kanskje du er mykere enn du tror – at det er derfor det ikke kjennes så godt 😀

  @Anette: Det spørs hva du mener med treningsfri – fri fra styrke, kardio eller begge deler?
  Jeg synes man absolutt burde ha minimum én styrkefri dag i uka (jeg har 3). Noe trening kan man fint gjøre hver dag så lenge det ikke går utover helse, humør og energi. Det er viktig å være aktiv, men samtidig ikke overdrive det hele.

 12. Tine

  Hei:) Og takk for trengingsinspirasjon og mange flotte oppskrifter! Har du fått til noen velykkede forsøk med ismaskinen?

 13. Kristine

  Hei, og takk for det! Jeg har ikke testet ut flere oppskrifter dessverre, det er liksom ikke is-sesong lenger 😀 – men har det i bakhodet!

Det er stengt for kommentarer.